Tegen de identiteitspolitiek: ‘Identiteitspolitiek is racistisch, narcistisch en verdeelt de samenleving’

Screenshot_298

(Door: Prof. Paul Cliteur)

‘Identiteitspolitiek creëert ongelukkige mensen’

We worden tegenwoordig overstroomd door berichten over groepen die op grond van hun ras, hun etniciteit, hun kleur, hun seksuele geaardheid, hun nationaliteit of een ander identiteitskenmerk een speciale behandeling opeisen. Men spreekt van ‘identiteitspolitiek’. Is dit emancipatie? Of veeleer het tegendeel?

Misschien is het goed eerst even de idealen in herinnering te roepen waar we voor staan. De idealen van rechtsstaat, democratie, gelijkheid en vrijheid om een eigen levensstijl te kiezen. We brengen dat doorgaans samen in het begrip democratische rechtsstaat.

Een democratische rechtsstaat is gebaseerd op het idee dat het menselijk individu een intrinsieke waarde heeft. Op basis van dit idee wordt het individu geacht zichzelf te regeren (democratie) en aanspraak te kunnen maken op enkele onvervreemdbare rechten (rechtsstaat). Burgers in een dergelijke staat zijn geen onderdanen, maar actief op het gemeenschappelijk belang van de staat ingestelde participanten aan het politieke proces. In een democratisch debat wisselen deze burgers ideeën uit over de inrichting van de politieke gemeenschap.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Tegen de identiteitspolitiek: ‘Identiteitspolitiek is racistisch, narcistisch en verdeelt de samenleving’

 1. hannah zegt:

  dat mens wordt hoe langer hoe lelijker, in woord en daad

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Eisen dat je ’n speciale behandeling krijgt op basis van ras is puur racistisch tegenover andere bevolkingsgroepen en dient ten gevolge bestraft te worden.

  Like

 3. Pietersen zegt:

  Je kan dus wel stellen dat moslims hier niet horen, omdat zij niet meedoen aan onze nationale identiteit die wij nu eenmaal als Nederlander gemeen hebben.
  De moslim staat hier los van, erkent alleen zijn eigen identiteit (de beste van de hele wereld) = narcistisch, haat de kufar (Christenen, Joden, alle andere religies en natuurlijk de atheïst) = racistisch, en splijt aldus onze samenleving.
  Dat laatste is al tientallen jaren te merken en veroorzaakt alleen maar onrust in onze samenleving waar wij als burger geen behoefte aan, en ook niet om gevraagd hebben.
  Wij verdienen deze maatschappelijke ellende niet en willen rust. Dat is ons goed recht; het moet afgelopen zijn de onpasbare islamiet in te passen. Afgelopen met die socialistische experimenten op de Nederlanders. Wie denken die socialisten, links-liberalen en politiek correcte Christenen wel
  dat ze zijn !

  Geliked door 2 people

 4. Japio zegt:

  Hebbie haar weer, is ze nog niet terug naar “the old Transvaal”?

  Geliked door 1 persoon

 5. Dijkstra zegt:

  Cliteur bengt het netjes en duidelijk onder woorden. HIj zegt eigenlijk de linkse mensen die deze politiek nastreven doen dit omdat ze zelf al een narcistische persoonlijkheid hebben en die persoonlijkheid zoekt een uitingsweg op politiek niveau. De meest geschikte vorm hiervoor is het anarchisme, maar dat heeft in de jaren 1930 een slechte naam gekregen en is als vorm te direct voor de moderne samenleving. Identiteitspolitiek is in wezen een aangepaste vorm van anarchisme, het is eigenijk een gramsciaanse tactiek: identiteitspolitiek verhoudt zich tot anarchisme zoals eurocommunisme zich verhoudt tot klassiek communisme.
  Identiteitspolitiek is een tussenstap om naties te slopen, want naties zijn goed werkende instrumenten om publieke belangen te verdedigen en dat strookt uiteraard niet met de narcistische persoonlijkheid.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Zag net de bootmigranten weer. In feite is het meer dan misdadig wat die NGO´s daar uitvreten. Doordat ze daar rondvaren weten afrikanen dat ze kans maken voor de overtocht. Zodra ze horen dat daar niet meer gevaren word zullen ze dat ook horen en blijven ze in hun thuisland. Ze worden van alles beloofd. Zij die jonge mannen zullen toch hun thuisland op de rit moeten zien te krijgen. Het heeft geen enkele zin half Afrika hierheen te halen. Een grote zwendelarij.

  Het is schandalig dat deze NGO´s onder het mom van redden steeds meer mensen naar de dood brengen. Het moet en zal afgelopen zijn met dat rondvaren daar. Ze krijgen er geld voor dat is zeker. Het is criminaliteit van de hoogste orde. We worden steeds boos op de Afrikanen, maar waar we werkelijk woest op moeten worden dat is de EU die dit allemaal faciliteert door maar te blijven hameren dat we Afrika moeten opnemen. Smeerlappen van de hoogste orde.
  Het is voor Afrika heel slecht en voor Europa zelf ook.

  Geliked door 1 persoon

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Nee @ Dijkstra.
  Paul Cliteur brengt het niet netjes onder woorden.
  Wat Cliteur doet is het geheel in een policor correct jasje plaatsen maar echt afstand nemen doet hij niet want verdomme er zou maar eens kritiek komen.
  Noem de dingen bij naam en verklaar Simons cs. totaal ven de pad af.
  Deze Surinaamse aap mag met mij in discussie, maar daar zal deze gek geen zin in hebben omdat Ik zou komen met realiteits zin.
  Daar hebben dit soort profiteurs nooit en te never van terug.
  Deze dolle zit goed in Amsterdam omdat daar in de grachtengordel wel naar haar geluisterd word maar bij weldenkend Nederland zakt ze finaal door het ijs.
  Stamp die halve aap terug naar haar bananenboom dan is ze op haar plaats.
  Elke nuchtere Nederlander die serieus naar haar luistert is niet waard om een Nederlandse identiteit te dragen.
  Ben Ik een rascist, nee dat ben Ik pertinent niet maar zulke dagdwazen hebben we niet nodig hier in ons lage landje.

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Wat haar rasgenoten allemaal uitspoken…..ik ken dat mens niet maar neem aan dat zij islaaam is…Wanneer ik een moordenaar een slecht mens noem omdat ik zijn daden veroordeel ben ik dan ook een racist

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s