Artsen zonder Grenzen: een criminele organisatie?

Screenshot_26

(Door: Bert Dijkstra)

Artsen zonder Grenzen (AzG) stuurt een nieuw schip, de Ocean Viking, om het ‘redden van migranten op zee’ te hervatten. AzG daagt Italië en Europa uit. Wie op de website van Artsen zonder Grenzen kijkt, ziet beelden van hulpverleners die medicijnen en goederen bieden. Op de website staat letterlijk: “Wij handelen onafhankelijk van politieke, economische of religieuze belangen. Onze particuliere donateurs maken dit mogelijk.’ Het lijkt alleen om medische handelingen te gaan. Wie iets dieper graaft, ontdekt al snel dat deze twee beweringen niets anders zijn dan leugens en propaganda. Achter de façade van humanitaire woorden schuilt een ideologie die geheel andere bedoelingen heeft.

Het begint al met de oprichting van de organisatie. In 1971 wordt Médecins Sans Frontières (MSF) opgericht door een dozijn artsen en journalisten. De bekendste naam in dit gezelschap is Bernard Kouchner, die begon als communist en in de jaren 1960 actief was in de Parti Socialiste. Hij werd meerdere keren minister of staatssecretaris onder socialistische regeringen in Frankrijk. In 2009 raakte hij betrokken in een schandaal: hij zou geld, bedoeld voor medische hulp in Centraal-Afrika, doorgesluisd hebben naar stichtingen met heel andere bedoelingen. In 2011 was Kouchner één van de honderd ondertekenaars van een brief van Soros, die de EU aanspoorde tot de oprichting van een gemeenschappelijk financieel instituut.

In 2018 gaf MSF International € 238.000 uit aan de operatie in de Middellandse Zee, blijkt uit hun financieel rapport (p. 14). Dat is een kleine uitgave voor MSF, want het kan beschikken over € 1,5 miljard aan inkomsten jaarlijks. De Ocean Viking die nu wordt ingezet, is groter dan de Aquarius, waar AzG in 2018 mee actief was. Dit schip heeft minstens een half miljoen euro gekost.

MSF International baseert haar werkwijze op het boek The practical guide to Humanitarian Law (2006) waar de volgende definitie wordt gegeven:

Humanitarian action must be independent from any political, financial, or military pressures. Its only limit, its only constraint, and its only goal must be the defense of the human being.

Let wel: dit is opgesteld door het Rode Kruis en heeft geen enkele werking binnen de rechtsorde. Wie het ‘humanitarian law’ schendt, loopt geen enkel risico op een boete of een straf. MSF doet echter alsof ‘humanitairian law’ een nieuwe rechtsorde schept, die boven de nationale rechtsorde staat en ook boven internationale afspraken.

Er is geen enkel voorschrift dat MSF belet om een migrantenboot af te leveren in Libië, Tunesië of Algerije. Elke keer als MSF migranten oppikt en vervoert naar Europa, is dat een keuze tussen een politiek beladen bestemming en een bestemming die dat niet is. MSF voert een pro-migratie politiek. In The practicle guide beweert MSF dat ze het principe van onpartijdigheid willen naleven, maar in werkelijkheid doen ze wat hen zelf goed uitkomt.

In een video legt Sam Turner, hoofd van de missie op de Ocean Viking, uit waarom MSF deze missie onderneemt: ‘De mensen die gevangen worden gehouden in Libië zijn daar niet altijd veilig, omdat ze niet kunnen vluchten naar een veilig oord’(rond 0m33). Hij verklaart hier dus dat hij bewust mensen oppikt uit Libië om ze over te zetten, terwijl hij heel goed weet dat de situatie in Libië al jaren onveilig is en dat het oplaaien van de strijd daar slechts marginaal verandering in heeft gebracht. Ook hier legt Turner de situatie uit zoals past binnen de ideologie van MSF, het is niets anders dan een voorwendsel.

MSF is dus wel degelijk een politieke organisatie. Maar dan één die zich keert tegen de nationale rechtsorde, tegen de natiestaat en tegen de pluriforme democratie. Want MSF trotseert de nationale wetten en het zelfbeschikkingsrecht van de landen waar migranten heen willen. Elke gemeenschap heeft zelfbeschikkingsrecht en dus het recht om regels op te stellen die binnen die groep of gemeenschap gelden. Het zijn minimale vereisten om de gemeenschap te doen functioneren. AzG gebruikt nu een schip bewust om illegale grensoverschrijding te faciliteren.

De mensen die de Middellandse Zee oversteken, doen dat niet omdat ze medische hulp nodig hebben – het zijn meestal gezonde jonge mensen – maar omdat ze economische voordelen zoeken. AzG handelt ‘onafhankelijk’ van de politieke belangen van landen, niet omdat ze onpartijdig wil zijn, maar omdat haar eigen politieke motivatie sterk afwijkt van de gangbare politieke belangen van Europeanen

MSF is een organisatie die bij nadere beschouwing een anarcho-communistische ideologie hanteert, waarin elk criterium boven het individu (ras, geloof, nationaliteit) wordt omzeild met het woordje ‘humanitair’. Want het Italiaanse Rode Kruis kan dezelfde missie uitvoeren en heeft dat in het verleden ook gedaan. Maar hoewel zij dezelfde principes hanteren als MSF, is er natuurlijk een groot verschil: de medewerkers ervan vallen onder Italiaanse wetgeving.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, gezond realisme, Globalisering, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, NGO, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Artsen zonder Grenzen: een criminele organisatie?

 1. Anna zegt:

  AzG is een linkse elite club.
  Daarom heb ik nog nooit aan hen gedoneerd.

  Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   De vraag stellen is hem beantwoorden…..
   Lijkt me simpel.

   Ze zullen vreselijk op hun bek gaan tegenover Salvini.
   Kunnen ze weer janken en krijsen….

   Like

 2. Eigen volk eerst zegt:

  In mijn ogen wel. Gaat puur om het geld. Sex voor zorg dan is het wel erg. Nog meer migranten hier brengen terwijl die er zijn al veel te veel zijn? De zorg in Afrika is nu al 75 jaar gaande. En nog kunnen deze mensen niet voor zichzelf zorgen? Dan gaat er daar toch echt iets heel erg mis. Teveel zorg, geen verantwoordelijkheid geleerd door de nooit aflatende zorg?
  En nu haalt deze organisatie ze ook nog naar Europa. Niets meer doneren dan stopt dit vanzelf.
  Zolang er veerschepen in de Middellandse Zee opereren stappen mensen nog steeds op bootjes. Zodra deze mensen niet meer kunnen rekenen op deze boten stopt het. Dus wie is er verantwoordelijk voor deze verdrinkingsdoden? Precies.

  Geliked door 5 people

 3. Thoth zegt:

  Ja. Ze delen geen condooms uit, ze gaan de ‘vluchtelingen’ ophalen.

  Geliked door 4 people

 4. droevige mof zegt:

  Artsen zonder morele grenzen. Net als OXFAM hebben Artsen zonder Grenzen grote problemen met medewerkers die het vertrouwen van mensen in nood misbruiken. Seksuele intimidatie, pedofilie, seks als betaling voor medische hulp.
  Het schandaal is zo groot dat de organisatie nu probeert haar eigen rommel op te ruimen.
  Hier is een artikel uit een Duits medisch dagblad:
  https://www.univadis.de/viewarticle/aerzte-ohne-grenzen-nehmen-vorwuerfe-des-missbrauchs-innerhalb-der-organisation-in-angriff-682152

  Geliked door 4 people

 5. koddebeier zegt:

  Trek van dit clubje direct het ANBI-keurmerk in, het zijn mensen smokkelaars en ze proberen met deze toestroom van asielparasieten onze welvaart te ondermijnen en economie te ontwrichten.
  Ze kunnen zich beter Artsen zonder Hersens noemen, deze idioten !!

  Geliked door 5 people

  • ronjaspers zegt:

   koddebeier.Dit is allemaal gepland en pure kwade opzet.Iedere keer valt de naam van george soros (satanist en lid van de nazi bilderberg groep) hij heeft een vermogen van 30 miljard dollar,ongeveer 2 jaar geleden heeft hij 15 miljard van zijn rekening gehaald en financieerd hij alle N.G.O,s die achter die illegalen stromen naar europa en de amerikaanse grenzen zitten.Met het binnenhalen van deze barbaren krijg je vanzelf een oorlog/genocide in europa en andere westerse landen. Dit is precies wat de satanische elite willen zodat ze hun new world order kunnen installeren.

   Geliked door 2 people

   • koddebeier zegt:

    Laten we hopen dat dit gezegde opgaat: Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.
    Dus het is te hopen fat het hun ondergang wordt !

    Geliked door 1 persoon

 6. Henk Beije zegt:

  Waarom is de doodstraf afgeschaft?
  Zou goed gebruikt kunnen worden tegen dat linkse schorem !!

  Geliked door 1 persoon

 7. Marc zegt:

  Door samen te werken met mensensmokkelaars in Afrika (dezelfde economische sector als voorheen de inmiddels duizenden jaren oude slavenhalers) overtreedt AzG de wet. Daarmee schenden zij onze volkssoevereiniteit. Daarom stel ik voor dat het OM namens het volk een strafproces tegen AzG begint.

  Het vonnis zal dan als volgt luiden:
  – 30 jaar cel met tbs
  – inbeslagname van alle schepen AzG
  – ontmantelen van de organisatie

  Geliked door 1 persoon

 8. Tineke zegt:

  Geheel off-topic.

  Heer bronwebmaster’

  U was om 2 uur vannacht nog aan het modereren,en om vijf voor acht was het eerste artikel al weer online.

  Respect !!

  Geliked door 1 persoon

 9. Rinske de Vries zegt:

  Een corrupt elitaire organisatie die ‘menselijk leed’, als dekmantel gebruikt voor hun eigen duistere doeleinden. Gelukkig heb ik nog nooit geld gedoneerd, vond het ergens een ‘vaag’ clubje, die weliswaar in oorlogsgebied opereerde, alleen had ik een ‘onderbuik’ – gevoel.

  Geliked door 1 persoon

 10. alwine kerkhof zegt:

  Zodra ik de naam Soros zie, gaan de alarmbellen al af.

  Geliked door 1 persoon

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  AzG/MsF werkt samen met het Rode Kruis. Als bij Soros je alarmbellen afgaan, moet je je ook een verdiepen in het Rode Kruis. Een organisatie die ook schermt met het principe: humanitair. Maar is antisemitisch tot op het bot.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s