De strijd tegen Israël is jihadistisch: ideologisch en existentieel

Screenshot_28

De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas.

(Door: Sam van Rooy)

In juli namen mijn vader en ikzelf samen met een 20-tal andere journalisten en beleidsmakers deel aan een studiereis naar Israël en de zogenaamde Westbank, georganiseerd door het Nederlandse CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël). Ondanks haar eigen visie heeft het CIDI haar best gedaan om de deelnemers te laten kennismaken met diverse (f)actoren in het conflict, en met diverse standpunten.

In  een week tijd zagen we enorm veel: Jeruzalem, Tel Aviv, de grens met Gaza, de Golanhoogten (grens met Libanon en Syrië), de ‘Westbank’ (onder meer Ramallah), … En we spraken veel mensen, beide kanten van het conflict kregen de kans om ons hun visie te geven: Hamas, Fatah, Likud, Labour, academici van beide kanten, een oud-brigadegeneraal van het IDF, veiligheidsexperts, Arabieren in Ramallah, Arabische ouders van ‘martelaars’, bewoners van Israëlische en van Arabische nederzettingen, … De CIDI-reis is in Nederland ietwat controversieel, en werd dat nog meer omdat twee ‘Vlaamse rechts-extremisten’ eraan mochten deelnemen.

Lees verder>>>
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Barbarisme, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

4 reacties op De strijd tegen Israël is jihadistisch: ideologisch en existentieel

 1. van Colle zegt:

  Wordt doodziek van oeverloos gezwam zielige zgn Palestijnen Er zijn meer Joodse vluchtelingen uit Islamitische landen gekomen dan er uit het gebied wat nu Israël Heerde andere kant op Het is vooral salonfähig antisemiet te zijn in Europa kijk wat voor bagger er in Amsterdam geroepen wordt en uitgescholden zonder bestraffing maar ook Europa is meer en meer de klos metroverkeer Islam wat men niet wil zien dus wordt erop Israël gefocust

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   IJzersterk artikel weer van de meest ervaren en islam en Israël-deskundige Sam van Rooi!
   Zoon van z’n vader Wim van Rooi die het handboek: “Waarover men niet over spreekt.” schreef!

   Like

 2. GT zegt:

  Prima Artikel, goed neer gezet en de waarheid.
  Vrede zij met Israel!

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Deze westerse politieke ideologie van multi-gefacetteerde haat jegens de vrijheid en zelfstandigheid van het Joodse volk, dat er voor kiest om niet ten onder te gaan aan islamisering, geen haatcultuur importeert en zichzelf ernstig benadeelt door islamitische klaploperij, die de maatschappij leeg stelen en de eeuwenoude normen en waarden (en de bewoners) slechts geweld willen aandoen, de gezondheidszorg onbetaalbaar laten worden. De globalistische demonen (met hun pact met de moslims) hebben slechts één doel, de vrijheid van westerse volkeren beperken en zelfs verbieden…….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s