“De zwijgende meerderheid zwijgt niet meer!” – Amerikaanse president spreekt bij de “Turning Point”-jeugdontmoeting

Screenshot_37

(Door: Bowen Xiao – Vertaling: E.J. Bron)

In een veel bejubelde toespraak van de Amerikaanse president tijdens de jeugdontmoeting in Washington voor meer dan 1000 conservatieve scholieren en studenten sneed Donald Trump veel onderwerpen aan, o.a. het gevaar door de radicale linkse krachten. Hij maakte echter duidelijk dat er een ommekeer is aangebroken: “De zwijgende meerderheid zwijgt niet meer!”

epoch times

Op 23 juli sprak de Amerikaanse president Donald Trump voor meer dan 1000 conservatieve scholieren en studenten uit alle 50 Amerikaanse staten in het “Marriott Marquis”-hotel in Washington.

Hier vond van 22 – 25 juli de jeugdontmoeting van de VS plaats, georganiseerd door “Turning Point USA”, een conservatieve organisatie ten behoeve van het algemeen belang, die zich concentreert op het onderwijs en de organisatie van studenten. “Turning Point USA” keert zich met de manifestatie tegen de doordringing van het onderwijzend personeel, van scholen en universiteiten met linkse ideologieën.

De Amerikaanse “Epoch Times” deed al verslag van de jeugdontmoeting en sprak met enkele van de deelnemers. Velen vertelden hoe conservatieve jongeren tot zwijgen gebracht worden en lieten zich uit over het belang van de vrijheid van meningsuiting op de High Schools en Colleges.

 

Het grote probleem van de Democraten

De president sneed meerdere onderwerpen aan, waaronder zijn “America First”-agenda, concentreerde zich echter ook op de betekenis van de vrijheid van meningsuiting en op het feit hoe radicaal links de Democratische Partij in toenemende mate vormgeeft en conservatieven tot zwijgen brengt.

Hij noemde een video die hij zag van de Democratische politica Rashida Tlaib, die schreeuwde en van een Trump-bijeenkomst verwijderd werd. Later, in 2019, werd ze gekozen in het Huis van Afgevaardigden gekozen:

“Dat is geen verstandig mens, mensen, en daar hebben we mee te maken. (…) De Democraten zijn gedwongen haar te ondersteunen, ik noem het AOC plus drie. De groep moet haar accepteren.”

Maar daar komt een groot probleem uit voort: “De Democraten… worden met deze mensen, waarvan ik denk dat zij ons land haten, in dit radicaal links getrokken”, zei Trump en doelde daarbij op de vier leden van het Congres die bekendstaan als “The Squad”: Alexandria Ocasio-Cortez (Democraten, New York), Ilhan Omar (Democraten, Minnesota), Rashida Tlaib (Democraten, Michigan) en Ayanna Pressley (Democraten, Massachussets).

“Dat is onze vertegenwoordiging? Dat is niet hetgeen wij willen om ons te vertegenwoordigen, en ik denk dat we daarom in 2020 een enorme overwinning zullen vieren.”

De president vroeg zich ook af wat de Democraten zullen doen, omdat ze een groot probleem zouden hebben. Ze zouden nog meer dan deze vier hebben en hij zou zo nog 20 anderen kunnen noemen: “Ze zijn in zeker opzicht erger. Op zeker moment zullen we hun namen noemen.”

Radicaal links: controle en verwoesting

Volgens Trump zou radicaal links “niets anders dan verachting voor Amerika´s erfgoed” over hebben en de burgers zien als “te controleren subjecten”. Hun fundamentele doel zou de macht zijn, de macht om de burgers te controleren en de macht om de oprichting van de republiek te vernietigen.

“Radicaal links voert een aanval uit op de heerschappij van Amerika. Het wil onze grenzen weg hebben, ICE afschaffen, en nu wil het de Homeland Security afschaffen.”

Maar het volk van de Verenigde Staten wijst deze “van haat vervulde” aanvallen gedecideerd af, aldus de president.

Willen Democraten illegalen halen als “stemvee” voor 2020?

Het socialisme, zei Trump tenslotte, zou niets anders zijn dan loze beloftes van gratis zaken.

Als je in de wereld kijkt, dan zie je dat Donald Trump de bittere waarheid spreekt, want wanneer linkse écht in het welzijn van de mensen geïnteresseerd zouden zijn, dan zou het in China of Noord-Korea niet zo zijn zoals het is. Ook in de geschiedenis hadden communistische landen veeleer onderdrukking en leed dan geluk, vrijheid en een mooi leven te bieden.

Zo is het ook te verklaren dat de linkse politici in de VS aan de illegale immigranten gratis gezondheidszorg willen geven, wat kennelijk een – wel degelijk gewilde – aanzuigende werking heeft.

Ook Trump wees er in zijn toespraak op dat de Democraten de gratis gezondheidszorg voor illegalen gebruiken in de verkiezingscampagne voor 2020. Maar Trump zei daar nog iets anders over. Hij zei dat illegale immigranten ook hun stem uitbrengen:

“Ze stemmen vele malen, niet maar twee keer, niet maar drie keer. Het is een bekonkelde zaak.”

(Donald Trump)

Trump tegen het onderdrukken van conservatieve stemmen

De president had meerdere keren lovende woorden voor de jonge mensen in de zaal, omdat zij vastgehouden hebben aan hun waarden. Hij wees op de loonstijging van 10% voor jongeren en de “economische opleving” onder zijn regering, wat ook voor elke afgestudeerde goed nieuws zou zijn.

Hij sprak openlijk over de censuur van sociale media giganten als Facebook, Google en Twitter evenals over universiteiten die de stemmen van conservatieve studenten onderdrukken. Trump beloofde dat deze campussen geen “miljarden” van de regering zullen krijgen.

“De zwijgende meerderheid zwijgt niet meer!”

Toen Trump daarna een student op het podium uitnodigde die door een linkse bij een “Turning Point”-bijeenkomst met pepperspray was bespoten en deze schetste dat de “vrije meningsuiting op onze scholen op het spel” zou staan en conservatieve scholieren in veel gevallen “door scholen, leraren en vrienden tot zwijgen gebracht en monddood gemaakt zouden worden, zei Trump later in dit verband dat zijn regering “heel veel dingen onderzoekt”.

Dienaangaande had Trump op 21 maart al een decreet ondertekend dat opdracht gaf aan de hogescholen om de vrijheid van meningsuiting op de campus te respecteren. Anders zouden ze het risico lopen hun staatssubsidie kwijt te raken. In deze zin sprak hij vermoedelijk ook velen uit hun hart, toen hij over de zogenaamde “Liberals” zei:

“Ze hebben ons niet fair behandeld. (…) Een ieder die de waarheid zegt, wordt verdrongen, monddood gemaakt… en in veel gevallen aangevallen.”

Maar, aldus Trump, daar zou verandering in komen: “De zwijgende meerderheid zwijgt niet meer!”

Aan het eind van zijn toespraak nam de president de jongeren in gedachten mee naar de toekomst:

“Enkelen van jullie hier zullen de grote leiders van ons land zijn. Enkelen van jullie zullen de eerste stappen zetten op een weg, die er op zekere dag toe zal leiden nieuwe doorbraken in de wetenschap te creëren, in de geneeskunde levens te redden, een revolutie in de technologie te leiden, onze waarden in de openbare dienst hoog te houden, onze gemeenschappen met de strafvervolgingsautoriteiten te beschermen, onze vrijheid in het leger te verdedigen of de mensheid naar de sterren te leiden.

Zolang jullie in jullie waarden geloven, zolang jullie loyaal zijn aan onze burgers, zolang jullie in God geloven [groot applaus], bestaat er geen limiet… Jullie zijn diegenen die onze natie in de nabije toekomst zullen verheffen. Ik twijfel er niet aan. Ik zie mensen in deze zaal, de grootsheid in deze zaal. Jullie zijn het, die de ongelooflijke wedergeboorte van de Amerikaanse geest brengen, jullie zijn het, die van dit moment een keerpunt maken, een waarachtig historisch moment.

Jullie generatie zal het licht en de roem van Amerika feller doen stralen dan ooit tevoren…

God bless you. God bless America.”

(Donald Trump, president van Amerika)

Video: de complete toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump in Washington.

 

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Bowen Xiao

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Donald Trump, gezond realisme, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Verenigde Staten, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op “De zwijgende meerderheid zwijgt niet meer!” – Amerikaanse president spreekt bij de “Turning Point”-jeugdontmoeting

 1. boorzalf zegt:

  Geliked door 4 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  Nou Rutte nog? Moet hij wel zijn woordenbrijmachine meenemen.

  Geliked door 2 people

 3. orelius zegt:

  I love Trump , beste president van USA tot nu toe . Wat hij zegt doet hij ook . Geweldig en ik hoop dat hij herkozen wordt. Grote maatjes met Boris en Farage , die gaan de eu een poepie laten ruiken . I LOVE IT.

  Geliked door 2 people

 4. scherpschutter1943 zegt:

  I like Trump (Not rutte)

  Geliked door 2 people

 5. ruud beijer zegt:

  Fantastische President!

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  NU Nederland nog !!
  Stop de indoctrinatie van links in het onderwijs en de media !!!

  Geliked door 3 people

 7. koddebeier zegt:

  “Het socialisme, zei Trump tenslotte, zou niets anders zijn dan loze beloftes van gratis zaken.”
  In Nederland is het nog veel erger, daar geld het bovenstaande voor alle linkse partijen, maar ook voor de liberalen en de christelijke partijen.
  De “oude” kartelpartijen beloven van alles maar het is gebakken lucht en verder is het ook liegen en bedriegen .

  Geliked door 3 people

 8. aad zegt:

  Trump, de beste president. Deze man ziet en benoemd zonder omwegen, zonder leugens, zonder verdraaiing, zonder leugens om te toveren in waarheid alles waar Amerika en ook het Nederlandse volk achter staat.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Trump is de allerbeste president in de lange rij van bestaande Amerikaanse presidenten!!!
   Trump is als door een wonder op het laatste moment gekozen!
   Als het de vuile smerige Clinton-heks was geweest waren we nu al allemaal gedood in een kernoorlog!

   Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Totale nul Robert “Beto” O’Rourke, presidentskandidaat voor 2020, met 0 % aanhang: als ik president ben laat ik alle wapens met geweld confisqueren

  Beto Admits He Will Forcefully Confiscate Firearms If He’s Elected President (VIDEO)
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/09/beto-admits-he-will-forcefully-confiscate-firearms-if-hes-elected-president-video/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s