Duitsland: Eén op de twee gepensioneerden krijgt minder dan € 900,-

Screenshot_29

(Vertaling: E.J. Bron)

Gemiddeld pensioen vorig jaar: ongeveer € 1000,-

In de EU-vergelijking staan wat betreft de pensioenen de gepensioneerden in Duitsland ergens onderaan in het middenveld. Slechts in Ierland, Zweden en Groot-Brittannië zijn de pensioenen nog lager dan in Duitsland. Meer dan één op de twee gepensioneerden in Duitsland krijgt minder dan € 900,- in de maand.

Die Freie Welt

In Duitsland bestaan op grond van de volkomen mislukte sociale politiek van de regering-Merkel groepen, die al door armoede getroffen of in ieder geval door armoede bedreigd worden. Vooral de zwakste groepen (kinderen en gepensioneerden) zijn buitenproportioneel de dupe. De regering-Merkel moest toegeven dat voor meer dan één op de twee Duitsers het pensioen in de maand lager is dan € 900,-, wat te lezen valt in een bericht van de “Tagesschau”.

51,4% van de gepensioneerden, dat zijn meer dan negen miljoen mensen, worden door de regering-Merkel met dit armetierige bedrag afgescheept. Veel gepensioneerden moeten er dus zelfs op hoge leeftijd nog een baantje bijnemen om financieel rond te komen – of ze halen statiegeldflessen uit prullenbakken.

Merkel en consorten bekommert dat niet: zij zitten goed in de slappe was in de Bondsdag en incasseren sinds het begin van deze maand meer dan € 10.000,-; ongeveer net zoveel als de helft van de gepensioneerden in een heel jaar krijgt. Desondanks oreren deze vertegenwoordigers van de oude partijen erover dat het de mensen in Duitsland zo goed zou gaan als nooit tevoren. Nog duidelijker dan in die paar woorden is de discrepantie tussen de ivoren toren van de regerenden en de realiteit van de mensen in het land nauwelijks uit te drukken.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Merkel, moralisme, Overheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

80 reacties op Duitsland: Eén op de twee gepensioneerden krijgt minder dan € 900,-

 1. Piet Snot zegt:

  Hebben ze daar dan geen AOW voor iedereen.
  Pensioen is wat je opgespaard heb tijdens je leven met je werk.
  Of moet je daar alleen van je pensioen leven, zonder AOW.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Nee heer snot zij hebben geen AOW maar Duitserente dat heet bij ons het pensioen.
   Het systeem werk zo, als iemand loopt te lantervanten in zijn leven ontvangt hij ook minder pensioen, iemand die zeer hart werkt en overwerk doen, krijgen meer. Zij hebben dat pensioen zelf in de hand.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Bedankt, het is mij helemaal duidelijk.
    Je moet het maar weten al die verschillen.
    Daarom vroeg ik het ook. Ik dacht dat je pensioen bij je AOW kwam.
    Maar dat gaat daar dus net even anders.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ik wil nog wel even vermelden dat de kosten hier lager, zijn het eten uit de winkels blijft het zelfde als met u land.

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Die uitleg is wel heel summier, net als Piet Snot ben ik wel benieuwd of mensen dan naast de “Duitserente” ook zelf nog op de een of andere manier sparen voor hun oude dag, of dat nou in de vorm van een pensioenfonds of een verzekering is.
    Op zich komt het op mij niet zo oneerlijk over als een lanterfanter minder krijgt dan iemand die altijd gewerkt heeft.
    Er zit wel degelijk iets onrechtvaardig aan dat iemand die een groot deel van zijn werkzame leven gebruik/misbruik heeft gemaakt van sociale uitkeringen net zoveel krijgt als iemand die altijd gewerkt en afgedragen heeft.
    Dan bedoel ik niet de mensen die door lichamelijke problemen minder hebben kunnen werken maar de beroepswerkelozen zoals bijv bij de Antifa rondlopen.
    De schrik slaat je natuurlijk om het hart als je zo’n bedrag van € 900,= leest maar de Nederlandse AOW is echt niet zo heel veel hoger, kijk maar;

    https://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/aow_bedragen_tabel.jsp

    Geloof dat ik het een tijdje terug al eens had verteld, mijn kapper (68) kan in principe nog niet stoppen met werken, hij dacht altijd met de verkoop van zijn zaak zijn pensioen veilig te stellen ware het niet dat de vestigingseisen nagenoeg zijn opgeheven waardoor zijn zaak nu minder dan niks waard is.
    Daarnaast is het belangrijk eventuele andere regelingen niet buiten beschouwing te laten, denk bijv aan de niet geringe huurtoeslag die mensen krijgen.
    En ja ook daar zit een zekere oneerlijkheid in, ik ben gepensioneerd en heb naast mijn AOW een pensioen waardoor ik niet in aanmerking kom voor huurtoeslag of zorgtoeslag, gesteld dat ik een buurman zou hebben die weinig of niet gewerkt heeft en dus ook niet via een pensioenfonds gespaard heeft dan wordt die ‘beloond’ met toeslagen en zo wordt ik dus achtergesteld bij mensen zonder aanvullend pensioen.

    Geliked door 1 persoon

   • Lambiek zegt:

    Mona Lisa u hebt geen gelojk. Het Duitse Rente systeem keert alleen uit aan degenen die gewerkt hebben en afhankelijk van het aantal gewerktejaren. Daarom komen ook zoveel oudere vrouwen die alleen zijn komen te staan in financiele problemrn. Alleen ons AOW systeem geeft een uitkering aan iedereen onafjankelijk van het feit of je ooit gewerkt hebt
    Doorslaggevend is alleen het aantal jaren dat je vanaf je 16e in NL hebt gewoond.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Lambiek Dat systeem wat de Duitser heeft zou Nederland ook moeten nemen nu naar 35 jaar krijgen alle vreemde 70% aow en daar hoeven ze niks voor te doen maar lees mijn stukje voor de toekomst voor u kinderen eens, de AOW word over 22 jaar onbetaalbaar nu heeft u 3,5 miljoen gepensioneerden over 22 jaar 4,6 miljoen gepensioneerden

    Like

   • Monalisa zegt:

    Lambiek als de man wegvalt in Duitsland krijgen zij een deel pensioen van hun partner zo’n zelfde systeem als wat Nederland heeft, vele vrouwen hebben gewerkt dus ook zij ontvangen hun pensioen en een deel van hun ontvallen partner, We hebben het over Duitsland en niet over Nederland.Tijl Uylenspiegel Ook die Duitser heeft verzekeringen voor later zoals een levensverzekering en lijfrente verzekeringen, ook de Duitser heeft zwart geld achter de hand die dure huizen en die dure auto’s waar ze in rijden, kan je niet betalen van die 900 euro.
    Dan even over de hypotheek in Duitsland kan je ook hypotheek krijgen, eerst 25% inleggen op je huis wat je wild kopen, zij hebben namelijk een ander systeem van aflossen, je lost elk jaar af, ook hier geld met 30 jaar aflossen maar als dit niet gaat??? Hebben zij nog 1 regeltje dan moet je huis afbetaald zijn als je 80 jaar word. De Duitser hebben geen HRA + dat de Rente goedkoper is dan bij u in u land. Ook hier hebben wij subsidie bij nieuwbouw huizen en op zonnepanelen op u dak.
    De huizen zijn hier goedkoop, omdat zij heel anders bouwen dan in u land + dat de grondstukken groter zijn dan in u land.
    Nu ik toch even bezig ben wij betalen geen waterschappen zoals in Nederland. Wij betalen geen riool belasting zoals in Nederland. Wij betalen voor de grijze kliko 28 euro per drie maanden, let wel op alles moet je scheiden. We betalen geen BPM op de auto.
    Strassesteuer voor het voertuig een diesel kost hier 360 euro per jaar en in u Nederland voor die mooie Mercedes E klasse 1800 euro. De diesel is een klein beet je duurder dan bij u in Nederland. Wij kennen geen OZB maar grondsteuer die goed koper is dan de OZB in u land. Wij betalen afvalwater heffing naar rato wat je via de water meter in neemt, kosten per maand 23 euro. Dit systeem werk netto al bij u in Nederland 1 keer in het jaar de meterstanden doorgeven, gas en elektra is het zelfde als bij u in Nederland.
    Dan het levens onderhoud is iets goedkoper, dan bij u in Nederland.
    De bouwmarken zijn veel groter dan bij u in het land.
    Het eten buiten de deur is ook veel billiger dan met u land.
    Zo dit was wel genoeg uitleg.

    Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    Tijl Uylenspiegel Ik vergeet nog 1 ding de Duitse banken hebben een pot dat heet bouwsparen dit is voor de jeugd of voor volwassen die daar op sparen deze bouwsparen telt vanaf 15/16 jaar daar kan een meisje of een jongen op sparen, als zij samen sparen een aantal jaren, en zij gebruiken dit saldo voor een hypotheek inleg die 25% krijgen zij op het bedrag een bonus, u moet dit zien zoals we in Nederland de Zilvervloot hadden.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Daarom heeft Duitsland ook een hoop voetselbanken + dat het
    Leger des Heils een hoop goed werk doen, onder de arme mensen.
    Deze mensen komen langs de deur met de bus voor een kleine spende die we graag geven.

    Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Nee, we hebben geen AOW.
   Als het pensioen te laag is, kunt u aanvullende sociale bijstand aanvragen.
   In de praktijk betekent dit dat een bejaarde het moet doen met 430,- € voor voedsel, kleding, reiskosten en extra betaling voor medicijnen. Om het cynisme te vervolledigen, moeten ze ook geld sparen voor noodgevallen.
   Nu weet je ook waarom de Duitsers statiegeldflessen hebben. Zodat de ouderen hun pensioen kunnen verbeteren en wat frisse lucht krijgen.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Inmiddels weet ik dat je vaste lasten (huur, gas en licht) wel door de staat betaald worden als je een bijstand uitkering krijgt, of pensioen, wat hier AOW heet.
    Want ook dat moet je blijkbaar maar weten als je hier woont en leeft.
    €430,00 over houden om de rest te betalen is ook wat je hier ongeveer overhoud als je een bijstand uitkering heb, nadat je alle vaste lasten betaald hebt.
    Het is geen vetpot, maar net te doen als je oplet.
    Als je hier alleen een AOW hebt, dan heb ongeveer 100 euro meer te besteden.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nederland is het enige land op de wereld waarin je 40 jaar moet leven om gratis en voor niks AOW te ontvangen.
    Je hoeft dus in Nederland GEEN DAG TE WERKEN om je volledige AOW te ontvangen! Nadat je 40 jaar op je luie reet hebt gezeten!
    Je AOW-premie wordt dan van je uitkering afgetrokken nadat ze die er eerst bijgeteld hebben!
    Als je in het buitenland hebt gewoond wordt er voor èlk jaar dat men dus niet in NL hebt gewoond 2% van je AOW afgetrokken.
    Gratis weggeef-erfenis van Sinterklaas-Drees dus, die het gratis pensioen heeft ingevoerd na de oorlog!
    Unieke situatie in de hele wereld dus!
    Ik ken persoonlijk blanke asoos die 30 jaar in het buitenland woonden, ’n vals privéadres in Nederland opgaven, later volledige AOW kregen en ons durfden te verwijten dat wij asociaal waren omdat we zo’n ruim pensioen kregen, doordat we naast de AOW ook’n privé-pensioen hadden opgebouwd…
    Je moet maar durven! Dat volk kweek je dus!
    Ik heb dit hier al diverse malen tot in detail beschreven, maar er zijn altijd onbenullen die
    nooit niks weten.
    Zelfs van hun eigen pensioen niet!

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik zat er al op-te-wachten, gelukkig niet over ’t “beste-allerl-allerbeste….” enfin je weet wel.
    Ik kom hier weleens NL-toeristen tegen en dan vragen ze b.v.:”is de zorg hier [ in Fr ! ] ook zo goed [ als in NL ! ].
    Kom je ze later nog eens tegen krijg je een hele waslijst wat ze zelf bij moeten betalen voor medicamenten etc. en klagen.
    Maar je 40 jaar leven in NL is FOUT.
    Het moet zijn 50 jaar. Daarom wordt je voor ieder jaar je niet in ’t aller-aller….land.. bent, voor 2% gekort.
    ( 2% X 50 = 100% )
    Wij worden ook gekort voor de jaren ik niet in NL heb geleefd.
    Bovendien houden ze bedragen in voor de ZORG ( wel met grote Z, want ik krijg ‘m hier ), en dat maken ze dan over naar de Franse instanties.
    Allemaal nogal omslachtig, maar je zult eens Nederlandse regelingen aantreffen die verstandig en efficiënt zijn.
    Niet dus……………..
    Toen wij eens telefonisch vroegen waarom ook voor de AwBz moesten betalen zei dat mevrouwtje:”voor als U weer naar NEDERLAND terug komt ????????????????
    Alsof ze staan te juigen dat je van NL-afkomst weer in ’t vaderland komt.
    Trouwens iedereen weet wel waar je heen gaat na je 80ste, Bert en Harry weten dat heel goed.
    Naar niemands land.
    Dat van die valse privé-adressen ken ik hier ook.
    Ook NL mensen hebben 2e huis hier, auto met Frans nummerbord en dan willen ze daar in NL mee rijden, want hier is geen wegenbelasting.
    Dat lukt dus niet en ze krijgen bekeuring.
    Wat me een tijdje terug heel erg verbaasde, de héél hoge huren in NL. Dat is toch niet op te brengen.
    Ik ging voor de lol eens op immobilier via foto van dat soort huizen ik me herinner in NL kijken wat voor huur.
    Simpele woningen, soms van voor de oorlog ( de IIe ) of jaren ’50. 8 à 900 euro alsof ’t niks is.
    Dan ben je al een groot deel van je inkomen kwijt.
    De AoW is hier iets lager dan in NL, niet veel, maar hangt ook af van ’t aantal jaren je hebt gewerkt.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    droevige mof Als de mensen een bijstand krijgen, dan moeten zij daar wel wat voor doen, dit moet u weten als u in Duitsland woont, de bijstand trekker moet gras en gemeente tuinen onderhouden in de winter moeten zij sneeuw ruimen, zelf moeten zij in een dorp voor klaar overspelen. Zij krijgen de steun niet voor niks.

    Like

   • Monalisa zegt:

    paulzwueste: Ik ga nog veder met de AOW fraude. Zoals u wel weet staan de vrouwen van de buitenlandse man ingeschreven bij de gemeente van hun huis adres. Velen leven niet in Nederland maar in hun geboorte land, dit gebeurt al vanaf de gezin hereniging plaat vind jaren 80, ze wonen niet in Nederland maar beuren straks heerlijk aow op u kosten. controle op deze mensen zijn er niet, net zo als de kinderbijslag ze gaan op vakantie jaren 89/90 met zijn zessen en komen met een trouwboekje/papiertje met zijn achten terug. Tja hoe zou ik dit moeten weten, ik heb bij een grootbedrijf gewerkt waar u bootschappen doet gewerkt met deze mensen, en ze praten graag hoe je de boel moet willig kan besodemieteren, dat is net als met de WAO velen kwamen naar ons land in de jaren 70/80 en ze werkten hoog uit 10/15 jaar dan waren ze 40 jaar en hopla werden ze ziek, en hopla naar de WAO, 15 jaar werken en 25 jaar wao ontvangen en dan zie je ze lopen met hun dikke buik en de hele dag in hun theehuis, met hun kralen kransje om te bidden.
    Helaas de overheid slaapt al meer dan 40jaar en niemand durft ze aan te pakken.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    *****

    Like

   • Pi4e zegt:

    Mona, dat gemeente onderhoud en sneeuw ruimen, dat geldt dan zeker alleen voor Duitser en niet voor al die uitvreters die er bij gekomen zijn dan.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Foutje met mijn naam.klikte per ongeluk op plaatsen door een vreemde beweging.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Pi4e zegt:
    28 juli 2019 om 21:18
    Mona, dat gemeente onderhoud en sneeuw ruimen, dat geldt dan zeker alleen voor Duitser en niet voor al die uitvreters die er bij gekomen zijn dan. U heeft het door maar onderschijt moet er zijn de uitvreter zit bij de kachel en die Duitser werk in de sneeuw, u verwoording was een mooie opmerking hoe het hier aan toegaat klasse.

    Like

  • Lambiek zegt:

   Nee, Duitsland kent geen aow voor iedereen. Er is alleen pensioen en de hoogtrer hangt af van het aantal gewerkte jaren. Dat is treurig omdat Duitslanf op het eindevan de 19 eeue als eerste onder Bismarck een pensioensysteem invoerde.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Lambiek u vergeet nog 1 ding hoe harder zij werken hoe meer pensioen zij hebben samen met vrouw en man.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Natuurlijk moest het 50 jaar zijn.
    Helemaal overheen gelezen.
    Ja, die Nederlanders zijn uniek in hun soort.
    Zoals je weet is de aarde plat met Nederland als as, waar alles om draait.
    Ècht waar.
    Vroeger dacht ik ook zo, en wilde ik nooit horen dat het beter zou kunnen zijn in ’n ander land.
    Ik denk nu anders, maar die aarde is gewoon plat.
    Dat is dus wèl zo.
    Praat overigens maar eens met Nederlanders als ze op de camping staan bij jou in de buurt.
    Dat “campingvolk….”
    Geen enkel hotel dat pas gerestaureerd is wil ze laten slapen, want dan moeten ze weer overal nieuwe peertjes in draaien en nieuwe bijbels kopen.
    Je weet wel.
    En ze altijd achterna rijden, omdat ze zonder te betalen zijn weggereden, is ook zo wat.

    Dàt is onze identiteit en die pakken ze ons nooit af!
    Dus, geen kwaad woord over Nederland!

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Bovendien snap ik echt helemaal niet dat ze die Zorgkosten van je pensioen afhouden…..
    Ik kan je verzekeren dat ze dat bij mij NIET doen.
    Héél raar dus.
    Maar ik klaag niet.

    Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Ik heb er maar 1 woord voor: SCHANDE!

  Geliked door 1 persoon

 3. Monalisa zegt:

  Over dit onderwerp had ik al eens wat geplaatst mijn Duitse buurman had eerst 3200 euro aan Duitserente per maand, in 2010 werd dit zomaar met de helft gekort. Hier lopen ze over te klagen maar ook de Duitser staat te vechten tegen een muur. Helaas die 750 Euro de man EU staats pensioen komt voor heel Europa dichter bij. Wat ben ik blij dat we samen 51 jaar gespaard hebben in deze 🧦🧦🧦 er kan heel wat geld in, daarom willen ze het contante geld afschaffen, dus alles pinnen graag.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  De Duitse pensioenregeling is een koe die doodgemolken is. Uitkeringen die niets te maken hebben met het eigenlijke doel van de verzekering zijn een last voor het budget. (b.v. integratiemaatregelen) En niet te vergeten: Pensioenen worden uitbetaald aan mensen die nauwelijks hebben gewerkt. Het ontvangen van werkloosheidsuitkering
  wordt beschouwd als een prestatie.
  Daarachter schuilt de ideologie van gelijkheid, die wij in de Nieuwe Wereldorde voortdurend tegenkomen.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Het zelfde liedje als met Nederland. Nog een toekomst, de kinderen van de babyboomers werken in hun gezin alle twee om hun hooft boven tafel te houden Nederland telt te veel lasten, zij hebben ook twee pensioen opbouw, als onze kinderen met pensioen gaan over 22 jaar dan word hun AOW gekort. Ik ben niet gek.

  Like

 6. Jean zegt:

  Waar wordt nog op gewacht om die politieke smeerlappen dat af te nemen? Of mogen zij ongestoord stelen en moeten wij dan maar creperen?
  Minstens 75% van het politiek gespuis moet “overal” buiten geflikkerd worden en wij nemen ze dan alles af wat ze bij mekaar gestolen hebben incl. woning.
  Wij hebben het echt gehad met dat krapuleus politiek zootje ongeregeld met accent op die EU troep smerige Europabeschadigers door die misdadige import van achterlijke perverse gewelddadige barbaren die géén enkel normbesef kennen en weigeren onze samenlevingsnormen te respecteren, ze liggen maar steeds te zeiken over mensenrechten maar vergeten ‘bewust’ te spreken over ‘mensenplichten’.
  In onze landen gelden onze normen & waarden, onze seculiere wetten, onze nationaliteit, onze identiteit, onze veiligheid en onze samenleefbaarheid en daar passen barbaren niet in thuis.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Als je de gehele wereld uitnodigt om jarenlang te komen feestvieren, moet er toch iemand het gelag gaan betalen………

  Geliked door 3 people

 8. Dijkstra zegt:

  Waarom stemmen die 9 miljoen mensen niet gewoon allemaal op AFd? De kiesdeler in Duitsland is ongeveer 100.000 stemmen, dus dat kan 90 zetels opleveren.

  Geliked door 1 persoon

 9. Piet Snot zegt:

  Soms is het jammer hier dat er altijd maar blind van uit wordt gegaan dat je als Nederlander volledig op de hoogte bent van alle sociale wetgeving en alle regels daar omheen in Duitsland.
  Inclusief alle gewijzigde benaming die bij welke uitkering horen t.o.v. Nederland.
  Zo iets weet je alleen als je er woont of familie/kennissen daar hebt wonen.
  Ik zou niet eens weten waar ik op zou moeten op internet om hier achter te komen.
  Nee, ik ben niet verplicht om een vraag in een vorm van een gemeende interesse te stellen over de bewoners daar.

  Like

  • Monalisa zegt:

   u kunt het vragen er zijn op deze blog die daar wonen.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Heer snot Oostenrijk heeft het zelfde systeem als Duitsland.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ben het dit keer roerend met je eens Piet Snot, een mens komt er vaak pas achter hoe alles ‘werkt’ als je ermee te maken krijgt (of iemand in je directe omgeving).
   En heel vaak werken de dingen anders dan je van tevoren dacht.
   Ga er maar vanuit dat de dingen die je niet wist allemaal in je nadeel uitpakken, dat zijn de regeltjes die ze in alle stilte hebben ingevoerd.
   Dat geld in eigen land en voor regelingen in het buitenland nog vele malen erger, een mens ziet door de bomen al gauw het bos niet meer.
   Kan me nog herinneren dat ik toen ik in Duitsland korte tijd op de loonlijst van de Duitse werkgever kwam te staan dat ik des duivels werd omdat er “Kirchensteuer” werd ingehouden. Kerkbelasting voor een atheïst !! (Geloof dat dit inmiddels is afgeschaft)

   Like

   • Monalisa zegt:

    Tijl Uylenspiegel Lees het stukje van delamontagne over de awbz dit is reinste diefstal van de Nederlandse staat, hier kom je niet onder uit, als Nederlander die in het buitenland woont en die geld uit Nederland krijgt ( aow en pensioen)

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Ik begrijp dat bij U in Dts-land je dus ook die AwBz moet betalen, het is je reinste DIEFSTAL inderdaad.
    Maar dat vind ik van het hele z.g.n “zorgsysteem- inhouding'” dat de Nederlanders die AoW beuren uit NL is opgedrongen.
    Eerst begreep ik ’t niet totdat veel later bleek dat alles wat NL van die AoWers in buitenland inhield niet voor de volle 100% wordt overgedragen aan de instanties in buitenland.
    Een gedeelte houdt NL zelf, “voor als U later terug komt ” wordt gezegd. ? ? ?
    Overheids-diefstal verpakt in fraaie, de werkelijkheid verdoezelende woorden.
    Zoals in de brief van de Overheid stond bij de invoering in 2006:
    U bent verzekerd……..TEN LASTE van Nederland, daar houden wij een bedrag voor in van Uw inkomen.
    De brief heb ik nog en bij bedrag heb ik toegevoegd “je” , bedragje.
    WE WAREN DUBBEL ZO DUUR UIT dan toen wij rechtstreeks hier betaalden.
    De NL-overheid is goed voor de Import, niet voor haar vroegere burgers…………..

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    U verhaal klopt, je moet je hier ook bijverzeker bij een krankekasse. + dat je het eigen risico voor de zorg ook nog plukken van je.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Bij het lezen van het woord “pensioen” ging het al mis bij mij, omdat dat hier een totaal andere betekenis heeft dan in Duitsland.
    Dat moet je toch maar weten om er ook maar iets van te begrijpen wat er staat en bedoeld wordt.
    Daar wordt wel eens aan voorbij gegaan hier.
    Ja, vragen kan je alles. Maar een uitleg daarbij was al voldoende geweest.
    Pensioen is je AOW en je pensioen is daar Duitserente waarbij ze ook nog apart kunnen sparen voor later.
    Ja, dat levert dan wel de nodige communicatie storingen op in Nederland.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Je bent toen vergeten op het formulier te zetten dat je bij geen enkele kerk behoorde.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Dit geeft ook in de andere media veel nodige communicatie storingen op vooral in Nederland. Vele nederlanders 90% weten niet hoe het bij de oosterburen Werk. En schreeuwen dat Nederland beter is ook de Duitser leeft na zijn 65 jaar rijkelijk, er zijn ook gevallen van armoede maar dat heb in Nederland ook. Gr uit Italië

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    delamontagne De Duitser betaald voor de eenwording dit gaat 1 x per jaar automaties aan mee, als een Nederlander bij de bank daar voor nee tekent betaal je daar niet aan mee.

    Geliked door 1 persoon

 10. Klaas Dijkstra zegt:

  Ja, klaag maar zielepoten!
  Richt je “WOEDE” liever op de Nederlandse hufters die de regerende randdebielen zetels hebben gegeven……

  Geliked door 4 people

  • koddebeier zegt:

   Tja, en die gekken trappen elke vier jaar en weer in !!

   Like

  • Jean zegt:

   Beste Klaas, de ogen gaan pas open als de ramp heeft plaatsgevonden, momenteel zijn de hufters nog steeds aan ’t importeren van ellende en de ogen van de eigen bevolking gaan pas open als ze de voordeur niet meer durven uitgaan.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja klaag maar zielepoten!
   Wat is dat nou voor een opmerking? Heb mijn hele leven gewerkt en nu ik gepensioneerd ben word ik elk jaar verder bestolen omdat de rekenrente zogenaamd te laag is, mijn pensioenfonds heeft uitsluitend aan de winst op beleggingen tien keer zoveel als dat ze uitkeren aan pensioen, en dan hebben we het nog niet eens over wat er daarnaast binnenkomt aan premies van deelnemers die nog werken. Het is niet uit te leggen.

   En als je daar dan wat over schrijft dan ben je een klagende zielepoot?
   Het moet verdomme niet gekker worden!!
   Jazeker ik heb een goed pensioen maar het wordt dankzij de prijsstijgingen wel elk jaar minder waard, de stijging van de AOW is nog niet eens toereikend om mijn huurverhoging te dekken.

   Like

 11. Dijkstra zegt:

  OOk de 60 % van de Somaliers die in de bijstand zitten en er misschien nooit meer uitkomen, hebben recht op de volle AOW, als ze maar de vereiste leeftijd bereiken. Zonder ooit een cent premie te hebben betaald. Er wordt weliswaar AOW geheven over een bijstandsuitkering, maar als je je hele leven in de bijstand hebt gezeten is dat een vestzak-broekzak verhaal.

  Geliked door 2 people

 12. guusvelraeds zegt:

  Mijn vrouw heeft ooit 10 jaar onafgebroken gewerkt in Duitsland. In ruil hiervoor krijgt zijn nu maandelijks 309 Euro Rente. Van deze 309 Euro moet ze op jaar basis eveneens in Duitsland Steuer (10% belasting) betalen. Netto heeft ze gemiddeld 270 Euro. Omdat zij Duitse Rente krijgt wordt haar AOW in Nederland gekort met hetzelfde bedrag. Iemand die in Duitsland 40 jaar onafgebroken gewerkt heeft krijgt met belasting aftrek gemiddeld 1000 Euro netto Rente uitbetaald. Veel Duitsers hebben tijdens hun leven via een Bausparvertrag een eigen woning bij elkaar gespaard. Dat zijn de gelukkigen. Zij die dat niet gedaan hebben of niet gekund hebben zijn de ongelukkigen. Daarbij komt nog dat door de ¨energie wende¨ en de overbodige Atom ausstieg in Duitsland de kosten voor energie de laatste 10 jaar 4 maal over de kop zijn gegaan. Duitsland heeft hierdoor de hoogste energie lasten van Europa. In Nederland gaan we indien de klimaatgekte niet gestopt wordt dezelfde kant op. Hierdoor zijn veel ouderen (door huur en energie lasten) in Duitsland ruim onder de armoede grens beland. In de grote stedelijke gebieden is dit het ergste. Omdat wij nog kennissen hebben over de grens weten we een aantal zeer schrijnende gevallen.

  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics/nl

  Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   U vrouw krijg dan 80% AOW?? Die tien jaar Duitse rente moet u bij u AOW op tellen.
   guusvelraeds In elk land leven veel ouderen onder de armoede grens geef u ogen de kost.
   guusvelraeds Ik ben het niet totaal met u eens dat zij naar 40/50 jaar werken 1000 euro hebben aan Duitserente dan moet ik toch naar mijn buren gaan, waar ze het allemaal van betalen. Een groot deel leeft in weelde, een ander deel leeft in armoede, wat ik u schrijf komt ook in u land voor. Maar alle gepensioneerden in Europa word uitgeknepen dit wist ik al in de jaren 80 daarom hebben velen die het ook wisten gespaard in deze 🧦🧦🧦.

   Like

 13. Bagul zegt:

  Mona Lisa, bedankt voor jouw uitleg en toelichting. Het is fascinerend te vernemen hoe het allemaal verschilt. Ik kom vaak in Duitsland. Mijn favoriete stad is Aken. Al meer dan 40 jaar. We gaan het allemaal meemaken….de komende jaren. Untergang is niet ver weg meer…

  Like

 14. Lot zegt:

  Toch begrijp ik het verhaal niet ondanks alle uitleg van Mona Lisa. Dus als je gastarbeider bent geweest en al die jaren werkloosheid of bijstandsuitkering hebt gehad, wordt dat gezien als prestatie of werken, en bouw je ‘rente’/pensioen op (droevige mof). Maar een uitkering is niet erg hoog, dus bouw je niet veel ‘rente’ op. En heb je hetzelfde probleem als mensen in de steden die geen eigen huis hebben en huren moeten betalen. Echter de huur wordt door de overheid betaald (is nieuw voor mij) en je krijgt geld om alleen voedsel en energie etc te kunnen betalen (Piet Snot).

  Naar mijn mening spreekt dit alles elkaar tegen. 1. Als de overheid de huur betaald, dan maakt het ook niets uit of je een eigen woning hebt of niet. Kun je zelfs beter dat geld in een oude sok stoppen om bij pensioen later op te eten. 2. Waarom zijn er voedselbanken als ze geld krijgen voor voedsel en medicijnen en energie van E430. En dit komt dan weer niet overeen met het verhaal dat Duitsers minimaal 500E ‘rente’ krijgen in YouTube documentaires. Verder dat de Duitsers van de 500E minimale ‘rente’ alleen de huur kunnen betalen, en dan geen geld meer hebben voor voedsel en daarom naar de voedselbank moeten gaan als enige hoop op eten. Sommige kunnen nog wat bijverdienen. Dus wat is het dan? 1. Overheid betaald geld voor huur, en je krijgt ‘rente’ voor voedsel medicijnen energie, en iedereen krijgt dat of je wel of niet gewerkt hebt, zoals opgebouwde prestaties door uitkeringstrekkers. Of 2. Je krijgt alleen ‘rente’ en als dat maar 500E is dan kun je net de huur betalen en dan is het geld op, en moet je daarnaast naar de voedselbank. Dat zijn twee verschillende verhalen.
  Dat zijn twee verschillende verhalen. Verder zijn in documentaires op YouTube te zien dat vrouwen die huisvrouw zijn geweest en de man is er niet meer, die krijgen maar 175E ‘rente’, al helemaal is niet duidelijk wat daarmee is, misschien dat dat aangevuld wordt tot 500E.

  Mensen zijn verongelijkt dat mensen iets krijgen, waar ze zelf voor hebben moeten werken. Echter mensen hebben recht op een bestaansminimum en meer is een uitkering in Nederland ook niet. Om van te kunnen wonen en eten. Waarom gun je mensen dat niet? Wat wil je dan? Dat durf je dan niet te bespreken hier op deze website. Wil je dat oude mensen op straat gaan leven en eten gaan stelen? En wat gebeurd er met de huizen die daardoor leeg staan, wat wil je daar mee gaan doen? Hoe zie je dat dan voor je.

  Verder wil ik erop wijzen dat er geen connectie meer is tussen ‘geld en productie’. 90% van de geldhoeveelheid is digitaal en monopoliegeld. Er is daardoor geen directe link meer tussen wat echt geproduceerd wordt en waarde heeft, en het geld dat daaraan gekoppeld is in de vorm van geldwaarde. De overheid kan makkelijk een basisinkomen geven en zorgen dan de geldhoeveelheid M groot genoeg is een land. MxV=PxT de Fisher vergelijking van geldhoeveelheid in een land en omzetsnelheid van geld/consumptiegraad en de prijs maal transacties. In een land met goede discipline van mensen kun je voorkomen dat er graaierige mensen zijn die door het vele geld, een verhoging van M, de prijzen gaan verhogen en er een hoge inflatie ontstaat op goederen. De private personen en overheden hebben hier de verantwoordelijkheid voor om prijzen laag te houden. Een vergroting van de geldhoeveelheid is noodzakelijk als de bevolking ook groter wordt. De ECB bank heeft enige jaren geleden de M vergroot met 1400 miljard maar besloot dit echter voor 90% uit te betalen aan rijke mensen, die dan met dat geld werk zouden creeeren. De vraag is of zij dat wel zouden doen. Beter was als iedereen een bonus had gekregen van een paar duizend, en dat geld had kunnen consumeren. De afgelopen 10 jaar hebben wij in West-Europa 30% van onze koopkracht/purchasing power verloren, doordat de prijzen wel omhoog gingen, maar er steeds geen compensatie kwam door hogere lonen te geven. En daarom zien steeds meer mensen de bodem van de portemonnaie. Dat ze denken een gat in de hand te hebben, waar gaat dat geld toch allemaal heen en niet meer kunnen sparen, geen geld meer overhouden. Dat komt dus daardoor. Ze willen de hoge lonen in Europa laag houden en meer overeen laten komen met de rest van de wereld. Echter wij kunnen hoge lonen hebben, omdat wij industrieen hebben die andere landen niet hebben, zoals de microchip of isotopenindustrie. In Duitsland dat tevens een overschot heeft op de handelsbalans, worden apparaten machines gemaakt die nergens anders gemaakt kunnen worden en die geexporteerd worden naar derde wereld landen. Zeer tegen de zin van de VS die een tekort heeft op de handelsbalans, meer import dan export, en China als tegenhanger van VS een overschot heeft. De VS wil andere landen stimuleren om te produceren en te ontwikkelen en heeft daarom zelf als doel een tekort te hebben, namelijk het tekort in het ene land is een overschot voor het andere land. Dus als -Westeuropa een overschot heeft zoals Nederland en Duitsland dan moet andere landen een tekort hebben, en wij zijn al rijk, dus moeten de rollen omgedraaid worden. Duitsland doet dit niet, omdat anders deze producten niet geproduceerd worden aka dus een overschot op de balans. Verder heeft het hebben van hoge of lage lonen geen nut tov wel of geen immigratie naar een gebied. In Engeland leven diverse immigranten groepen. SOmmige wonen in Londen en daar is het leven duur en ze ontvangen hoge uitkeringen, maar geven ook meer geld uit. Dus ze komen naar Engeland voor de rijkdom. Andere immigranten gaan juist naar goedkope gebieden zoals noord Engeland waar de huizen spotgoedkoop zijn en kunnen daardoor een eigen huis kopen. Hele steden zijn al opgekocht. Dus je wilt je vestigen en dan ga je naar een gebied dat goedkoop is, of je wil veel verdienen en gaat naar een gebied waar je veel binnen kunt halen, zoals Londen of je verdient het geld, of je krijgt een uitkering gratis.
  Immigratie is naar mijn mening, omdat het mogelijk is, die landen zijn overbevolkt en hier is kennelijk genoeg huizen te krijgen, een volksverhuizing naar het schaarse land in de wereld in ontwikkelde gebieden, niet de woestijn. Geld of hoge of lage salarissen zal ons dan ook niet beschermen voor immigranten. Zijn wij een laag lonen land bijvoorbeeld, dan komen ze ook om zich te vestigen en huizen te kopen, en zijn wij een hoog lonen land, dan komen ze omdat er veel te verdienen valt. Het enige wat ons ooit zal beschermen is andere wetgeving, zoals in Aziatische landen, waarbij buitenlanders zich hier niet mogen vestigen, geen huis of land mogen kopen, alleen huren en tijdelijk werken en niet voor vestiging. Het is mij dan ook duister waarom ze onze salarissen meer in overeenstemming willen brengen met de rest van de wereld. Op zich kan dat wel, maar dat moesten ze de prijzen inflatie meer in bedwang houden. Waar de overheid ook aan meehelpt met belastingen en privatiseringen van collectieve goederen. Dan nog wat is het doel ervan?

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat ze je vaste lasten betalen heb ik begrepen uit een ander artikel wat over de hoogte van een uitkering ging. Hartgeld noemen ze daar de bijstand, dacht ik.
   Dat was ook iets van 400-500 euro, waarbij ik mij afvroeg hoe je dan een huis kan huren en je vaste kon betalen.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Vaste lasten word voor je betaald ze houden tussen de 450/500 over met 500 eurolanden je toch wel een maand leven voor het eten inhoud 1 ding de lasten zijn hier lager dan bij u + dat er een hoop belastingen die u wel heb, en zij niet hebben lees mijn stukje van 20.56

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Dat artikel over hartgeld wat hier ooit gestaan heeft, is misschien wel van meer dan een jaar geleden of langer.
    Maar ik onthoud bijna alles wat ik een keer gelezen heb.
    Het had ook alweer veranderd kunnen zijn inmiddels, ik had het niet geweten dan.
    Als ik alles zou weten, dan hoef ik ook nooit meer iets te vragen, maar zoveel tijd heb ik niet om alles overal vandaan te lezen over elk onderwerp.

    Like

  • Monalisa zegt:

   In onze samgemeinde is ruimte zat om te bouwen. Vele Turken en Polen en Russen en Bulgaren bouwen alles vol. Dan over het pensioen de eerste lichting buitenlander van 50 jaar terug, gaan met dat kleine beetje pensioen terug naar hun vaderland, de oude garde zie je ook niet hier meer, de derde generatie die werken hier hart. Zij zullen gerust wel weten dat zij bij moeten verzekeren voor later. Aan alle pensioenen in elk land van de EU daar word aan geknibbeld. U wou Ein Reich die heeft u gekregen in de vorm van de EU.

   Like

   • Tineke zegt:

    ”U wou (nou, ik niet hoor Mona) Ein Reich”

    Maar als u in Duitsland woont,bent u daar toch ook onderdeel van?
    En de leider van uw land”wir schaffen das” is het grootste gevaar voor Ein Reich.

    Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    Zij is niet mijn leider zoals u schrijft je bent een Nederlander die verhuist is omdat in u land de kosten te hoog zijn,hier is alles billiger met alles, na 65 is er toch nog een mooi leven. Tineke u bent al een onderdeel van Ein Reich

    Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Echter de huur wordt door de overheid betaald (is nieuw voor mij) en je krijgt geld om alleen voedsel en energie etc te kunnen betalen (Piet Snot).

   De overheid betaald de huur en de energie als je niet meer in staat bent deze zelf op te hoesten. je RENTE wordt dan als het ware geconfisqueerd. In ruil daarvoor krijg je dan geld om te eten en te kleden en voor de rest ben je dan een arme kerkrat. Dit is het zogenaamde HARZ IV systeem. Onder andere ingevoerd tijden de regeringsperiode onder de socialist Schröder die na zijn politieke loopbaan in Duitsland een goedbetaald commissariaat bij de Russische GAZPROM kreeg. Ik heb nog nooit een arme socialist gezien alleen de onnozelaars die een stem uitbrengen op de socialisten komen er slecht vanaf.

   Like

  • Lot zegt:

   1. Ik zag een documentaire op youtube waarbij ze zeiden nadat de huur betaald was, zij geen geld meer overhadden voor eten en daarom naar de voedselbank moesten. Dus dit hele verhaal is nieuw voor mij. De huur was 500 en ze kregen maar 500 ‘renten’ en ze gingen of naar de voedselbank, of hadden een kleine bijbaan in de fabriek terwijl ze bijna 80! waren, of ze waren desperaat. Maar als ik het verhaal hier hoor, wordt er goed voor je gezorgd voor de basisbehoeften door de overheid. ? Vreemd die twee verhalen.
   2. Waarom zijn dan vele de hele stad aan het aflopen voor flessen voor een paar euro als ze de basisbehoeften vergoed krijgen?
   3. Als het geld aangevuld wordt tot sociaal minimum, dan wordt praktisch iedereen gelijk getrokken, daar de meesten een inkomen hebben van rond de 1000 euro. Waarom zou je dan sparen voor ‘renten’, als het toch aangevuld wordt. Dan kun je beter zelf sparen en het geld in een oude sok doen. ( had iemand voorgesteld immers)
   4. Toch is Nederland dan iets beter af. Hier krijg je als echtpaar 2×800 is ongeveer 1600.
   en in Duitsland huur 500/700 en eten, energie,verzekering, zal zijn een kleine 700? en tezamen ongeveer 1400.
   Lokale belastingen kun je in Nederland kwijtschelding voor aanvragen bij de gemeente als je weinig inkomen hebt, zelfs als je goed inkomen hebt, maar plots 20% in inkomen daalt, tenzij die regel is veranderd.

   Like

 15. Piet Snot zegt:

  Bert, mag ik een tip achterlaten, en dit is echt goed bedoeld, en niet om te zeuren.
  Misschien een idee om bij sommige letterlijk vertaalde benamingen een Nederlandse naam er bij te zetten tussen haakjes.
  Dat zou enorm veel misverstanden uit de weg gaan die je nu telkens moet gaan vragen aan bewoners in Duitsland om een artikel enigszins te begrijpen.
  Waarschijnlijk is voor jou zo klaar als een klontje wat er bedoeld wordt als Duitsland liefhebber.
  Wat zeker niet zo is voor iedere Nederlander.
  Ik ben al blij dat ik hier een heel klein beetje door heb hoe het hier werkt, en dan nog niet alles.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Geef eens enkele voorbeelden!

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Dat een Duits pensioen hier een AOW is, en dat een Nederlands pensioen daar een Duitserente heet.
    Of dat daar een bijstanduitkering daar hartgeld heet.
    Ja, nu weten we het, dankzij MonaLisa en Droevige mof, maar die wonen er dan ook al jaren.
    Het is anders nogal moeilijk om er als Nederlander iets over te zeggen als je denkt dat het heel ergens anders over gaat, namelijk dat ze met pensioen ook een pensioen bedoelen.
    Dan ga je het hebben over iets waar je helft niet van begrijpt.
    Heel soms kom je ook wel eens namen tegen van partijen die uit Oost Duitsland komen die allang niet meer bestaan, maar voor iedere Duitser bekend zijn.
    DES is dacht zo 1, als ik het goed schrijf.
    Maar niet voor ons.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Die partij, de SED, heb jij, met een beetje historisch besef, zéér bewust meegemaakt.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Sozialistische_Einheitspartei_Deutschlands

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Bert, lees anders eens alle reacties vanaf de eerste.
    Het is onderling soms een en al mis communicatie over wat er nou precies bedoeld wordt.
    En niet alleen bij mij.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Dat beetje historisch besef heb ik inmiddels wel, maar niet voordat ik deze site tegen kwam.
    Dat is toch ook een compliment waard voor jou site, daar heb ik een hoop van geleerd.
    En dan nog keer de naam SED om.
    Ik was daar vroeger helemaal niet zo mee bezig.
    Ik had het al druk genoeg in mijn jeugd om de hele wereld ook nog eens in de gaten te houden en dat allemaal ook nog eens te volgen wat waar overal gebeurde.
    Ik dacht vroeger zelfs dat Mandele een held was, en zeker met al die concerten die er toen waren.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Om te beginnen was er werkelijk helemaal niemand in mijn omgeving bezig met de problematiek in de rest van wereld.
    Niet mijn ouders, familie of mijn vrienden.
    Ze hebben alleen altijd wel rechts gestemd vanaf het begin, dat was het enige wat belangrijk was, dat het hier goed mis ging begrepen ze wel, en dat doen ze nog steeds.
    Ben ik verder ook nog nooit een Duitser hier tegen gekomen om het daar over te hebben.
    We gingen er nooit op vakantie en Duitse kennissen waren er ook niet.
    En niemand die het daar verder over had hoe het daar aan toe ging.
    Dus hoe zou ik het dan allemaal moeten weten.

    Like

  • Monalisa zegt:

   Heer Snot een Duitser die maar Nederland gaat na zijn 65 jaar heeft een pensioen geen AOW de Duitse rente. Een Nederlander die emigreerde naar Duitsland na zijn 65 jaar behoud gewoon zijn AOW en zijn pensioen. U kunt kiezen naar welk land u de belasting afdracht wenst. Nederland of het land waar u gaat wonen. U kunt ook nog kiezen naar welke bank u AOW wort overgemaakt naar Duitsland kost geld, en het komt later. Naar een Nederlandse
   bank niet. Daarom wil de EU u gaan bepalen als u in Duitsland woont een Duitse bank moet hebben en u Nederlandse bank word verboden.
   De heer Rutte heeft al eens geopperd dat de gepensioneerden die buiten Nederland wonen gekort moeten worden u Rutte heeft veel geld nodig.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Dat alles hetzelfde blijft in naam en uitkering als Nederlander wanneer je emigreert, dat had ik al van Delamontagne begrepen.
    Dan zal het andersom ook wel zo zijn, als een Duitser besluit hier te gaan wonen.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Dat is waar ook,DIE LAATSTE ZINNEN en gebeurt ook, maar mocht toen niet van
    Europese Gerechtshof.
    Wij kregen toen ineens een bedrag van ongeveer Euro 1800 erbij.
    HET ZIJN DIEVEN EN ‘T BLIJVEN DIEVEN…………….

    Like

   • Monalisa zegt:

    delamontagne 👍🏻👍🏻👍🏻

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Nee dat had betrekking op het exporteren van uitkeringen naar Turkije en Marokko, hij wilde ze aanpassen aan de inkomens in het land.
    Er is destijds een docu op tv geweest waarin ze lieten zien dat mensen die met behoud van uitkering terugkeerden naar het land van afkomst leefden als god in Frankrijk (sorry delamontagne!)
    Daar lieten ze echt hemeltergende voorbeelden van zien.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tijl Uylenspiegel U bent niet helemaal op de hoogte, dit geld ook voor de echte Nederlanders die in Spanje en Frankrijk en Duitsland woonde.

    Like

 16. Monalisa zegt:

  Tijl Uylenspiegel Zelf de WAO die velen hebben, word niet gekort. Ze moeten eens per jaar melden bij hun uitkering instantie, ze komen met het vliegtuig, en daarna gaan ze weer met het vliegtuig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s