Pegida Nederland doet wat het belooft! Flyeractie in Eindhoven de Gekste!! (27-07-2019)

Screenshot_39.png

(Door: “Helena”)

Onderweg naar ‘Eindhoven de gekste’ pakten donkere wolken zich boven ons samen en begon het flink te plenzen. Hoezeer we ook naar een verfrissende regenbui hadden verlangd, komend vanuit het nog steeds verstikkend hete en gortdroge deel van Nederland, dit konden we eigenlijk niet gebruiken!

Gelukkig hadden we ons ‘bewapend’ met een enorme stormparaplu die de aangekondigde rukwinden zou moeten kunnen weerstaan – als we ergens voor gaan dan doen we dat, we zijn niet van suiker!  Maar: het zou toch wel prettig zijn als we de flyers droog en leesbaar aan de belangstellenden in de Frankrijkstraat en bij de beruchte salafistische Al-Fourqaan moskee zouden kunnen aanbieden!

Vooraf deden we nog even het politiebureau aan, voor ons bekend terrein, om te informeren naar de status van de aangifte tegen grootmoefti Jorritsma op 15 juni j.l. n.a.v. zijn optreden bij Pauw.

De jonge agente speurde in haar computer en vroeg een paar keer: “Dus van Pegida Nederland zegt u??”  Ze begon ons te vaak ‘nee’ te schudden en dat hield de spanning er teveel in. “Kunt u eens kijken bij de Vrienden van Pegida Nederland dan?” Maar zelfs na het uitvoerig bestuderen van het legitimatiebewijs van de aangeefster kwam er niets tevoorschijn, totdat een wat oudere collega  met een ferme muisklik de aangifte naar boven haalde: “Is nog in behandeling!” Hoe lang het nog ging duren,was niet bekend, maar het was in ieder geval landelijk opgepakt, men was er op meerdere plaatsen mee bezig!  Ook op de vraag waarom we nog niets hadden gehoord m.b.t.  de onterechte arrestatie van de Pegida-mensen tijdens de wandeling op 22 juni, was het antwoord dat dit ook nog ‘liep’!

“Oké, dan even voor alle duidelijkheid: we zijn er weer en nu wél van plan om te gaan flyeren bij de moskee! Dat is toegestaan bij wet, maar als we alleen al voor een wandeling worden opgepakt zonder enige aanleiding, dus zonder dat we flyerden, willen we wel even weten hoe onze positie nu is!” De agente keek even naar de Pegida-mensen die achter ons op de bank hadden plaatsgenomen. “Ok,  dan haal ik even de officier-van-dienst erbij!” Ineens kwam er reuring in het politieapparaat, vooral in het kamertje achter de desk waar we zaten, zagen we onderin het deels met folie afgeplakte raam meerdere politie-boots in beweging komen en het was duidelijk hoorbaar dat het over het flyeren ging.

De stoere. breedgeschouderde blonde officier-van-dienst wilde even weten of Edwin Wagensveld er ook bij was, belangstellend bekeek hij een van de Pegida’s  –  net als Ed gezegend met een flinke bos grijs haar, maar qua postuur minder lang en atletisch gebouwd – en toen we meldden dat Ed al buiten in de startblokken stond, zagen we meerdere agenten naar buiten snellen.

Even schoten we in de stress door deze wel heel snelle reactie en zagen in een doemscenario Ed alweer geboeid ‘preventief’ afgevoerd worden, maar we werden gerustgesteld door de officier-van-dienst: “Dat gaat alleen gebeuren als het  te gevaarlijk wordt, voor jullie eigen veiligheid dus. Misschien zien we elkaar nog wel vandaag!” We schudden hem de hand.

Onderweg naar de moskee drupte het nog even na, maar toen werd het droog! Onderweg naar de   Frankrijkstraat, die we deze keer zonder een stenen- en eierregen konden bereiken, was het ons al opgevallen dat we in de gaten gehouden werden door de politie!  Soms onopvallend op een fiets met een oortje in,  maar ook duidelijk zichtbaar op elke hoek en ook werden we gevolgd door politieauto’s! De flyers werden door de bewoners aangenomen en nieuwsgierig bekeken, zelfs bij de moskee en op de Woenselse markt werd ons geen strobreed in de weg gelegd. Afgezien van een enkele islamitische ‘held’ die vanaf drie hoog Edwin toeschreeuwde “Jij durft!”, een paar lafbekken die ver weg  vanuit een auto met opengedraaide ramen krijsten en obscene gebaren maakten en een paar jongetjes die  schichtig met afgewende smoelwerken weg renden met een traytje eieren – deze keer kennelijk bedoeld voor privégebruik-  was het stil in het kalifaat!  De meerderheid van de fans van de sultan waren overduidelijk op vakantie naar het geliefde ‘vaderland’ en als ze zich niet door honderden mede raddraaiers gesteund voelen,durven de kleine islamitische besneden pikkies niets!!

Meters verderop  – op ‘veilige afstand’ –   liepen de twee journalisten van het ANP, die de vorige keer ‘per abuis’ voor ‘de rotzooi die moest worden opgeruimd’ werden aangezien en toen bij ons in de cel waren beland. We hebben ze maar links laten liggen…

Bijna terug bij het verzamelpunt klonken er ineens enthousiaste geluiden achter ons: “Hey Pegida!! Geweldig goed werk jongens,  ga zo door!!”  Een paar jonge gasten staken aanmoedigend hun duim omhoog.

Voordat we weer vertrokken nog even een compliment gemaakt op het bureau aan de officier-van dienst, want eerlijk is eerlijk: we hebben ons geen moment onveilig gevoeld deze keer! Nou uh,  houdoe hè, houdoe!!  Tot de volgende keer en dan hopelijk met meer,  want kom op nou: Pegida doet zoveel goed werk en samen staan we sterk!!

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Religie van de vrede", burgermoed, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Nederland, Verzet. Bookmark de permalink .

13 reacties op Pegida Nederland doet wat het belooft! Flyeractie in Eindhoven de Gekste!! (27-07-2019)

 1. Harry zegt:

  Helena ,

  Respect voor jullie volharding en uithoudingsvermogen !
  Ik ben er niet meer bij , geen energie meer voor .
  Maar ik blijf jullie van harte volgen .
  Chapeau !

  Geliked door 3 people

  • Helena zegt:

   Dankjewel Harry voor je support!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Worden jullie niet ontmoedigd, ontgoocheld door zoveel tegenstand van domme autochtone Brabanders die jullie tegenwerken ?
    Dan moet ik denken aan ’t familielid dat daar vlakbij woont, ook Brabander en die we een paar weken terug na 15 jaar weer eens zagen hier.
    Sprak niet bepaald gunstig over de multi-culti, maar toen kwam ’t ineens op “die idioot Wagensveld etc,etc” is een wapenhandelaar etc,etc.
    ‘Ik vloog op als door een wesp gestoken en we kregen haast slaande ruzie.
    Wel AFGEVEN op “toestanden” in NL, maar aan de andere kant ook op mensen die het aan de kaak stellen.
    Vind ik heel vreemd maar meer meegemaakt van NL-se Nederlanders (= Nederlanders die in NL wonen )
    Ik vind ’t heel moedig wat jullie doen en heb geld overgemaakt.
    Ga zo door met akties, misschien gaan de ogen van de mensen EENS open !

    Geliked door 1 persoon

 2. Het was in Duitsland en Frankrijk (elders ws ook) weer raak dit weekend. Hier probeert een groep RADDRAAIERS een stadje overtenemen in Frankrijk. Het stadje vlakbij Parijs is al een no-go gebied. De politie greep in. Hier de beelden;
  http://www.lefigaro.fr/flash-actu/interpellation-de-lyceens-a-mantes-la-jolie-l-enquete-de-l-igpn-classee-sans-suite-20190726?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0D-bfSkh3angpm-7sqXCSRjbpAShJytOQYv0xVQ0y9f0lVNh4rA7HwTuQ#Echobox=1564157833

  Geliked door 1 persoon

 3. Excuus; Ik zie net dat dit niet dit weekend was, maar al een tijd terug. Het ziet er ook niet zomers uit. Maar toch, dit gebeurt wel!

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Helemaal goed jongens. Doorgaan zo.

  Geliked door 2 people

 5. Piet Snot zegt:

  Geliked door 2 people

  • rottenpikwick zegt:

   Hele goeie!! Idi Amin Dada was een moordzuchtig beest!

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Zo werken en handelen ze hier al tijden.
    Je mag hier alles zeggen, maar niet mopperen achteraf als wij het er niet mee eens zijn, en we je aanpakken om wat je gezegd heb.
    Zie de rechtszaak tegen Wilders of de bescherming van Pegida.
    Beide worden tegen gewerkt om wat ze vinden, waar ze wel de vrijheid voor hadden om het te mogen vinden.

    Like

 6. Blaffertje zegt:

  Ik heb respect voor Edwin, dat hij net als Geert Wilders voor ons zijn nek uit steekt, terwijl 80% van dit klootjesvolk dit niet verdient.

  Geliked door 4 people

 7. Piet Snot zegt:

  Het lijkt mij erg moeilijk om nog zo vriendelijk te zijn op het politie bureau en ze zelf te bedanken.
  Hadden er wel steengooiers geweest hadden ze jullie met het grootste gemak weer naar huis gestuurd, zonder er ook maar eentje aan te houden.
  En Edwin had weer voor zijn leven kunnen gaan rennen om het te overleven.
  Daar heeft Pegida inmiddels voldoende ervaring mee wat er dan gebeurt.
  Voor je eigen veiligheid noemen ze het dan, i.p.v. jullie te beschermen.

  Geliked door 2 people

 8. ruud beijer zegt:

  Helden van Nederland.!!

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s