Waar komt de islamitische Jodenhaat vandaan?

Screenshot_34

(Door: E.J. Bron)

Koran, soera 5,82: Waarlijk, gij zult de Joden en de afgodendienaren het meest vijandig jegens de gelovigen vinden. En gij zult degenen die zeggen: “Wij zijn Christenen” het vriendschappelijkst vinden jegens de gelovigen. Dit is, wijl er onder hen geleerden en monniken zijn en wijl zij niet trots zijn.”

Koran, soera 2,65: “Je hebt degenen onder u gekend, die inzake de Sabbath overtraden. Alzo zegden Wij tot hen: ´Weest verachte apen´.”

Koran, soera 5,59: “Zeg: ´O, mensen van het Boek, gij haat ons slechts, omdat wij in Allah geloven en in hetgeen ons is neergezonden en in hetgeen voordien was neergezonden of doordat de meesten van u ongehoorzaam zijn´.”

Koran, soera 5,60: “Zeg: ´Zal ik u vertellen over degenen wier straf bij Allah erger is dan dit? Dezen zijn het, die Allah heeft vervloekt en over wie Hij Zijn toorn heeft uitgestort en van wie Hij apen, zwijnen en duivelsdienaren heeft gemaakt. Dezen zijn inderdaad in een slechte toestand en ver van het rechte pad afgedwaald´.”

Koran, soera 7,166: “En toen zij overtraden, hetgeen hun was verboden, zeiden Wij tot hen: “Weest verachte apen.”

Koran, soera 9,30: “En de Joden zeggen: ´Ezra is de zoon van God´ en de Christenen zeggen: ´De Messias is de zoon van God.´ Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vóór hen ongelovig waren; Gods vloek zij over hen, hoe zijn zij afgekeerd!”

en nog veel, heel veel andere passages in de koran.

Door:
E.J. Bron (via Twitter; “Inpakster”)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Islam, koran, Mohammed, Moslims. Bookmark de permalink .

6 reacties op Waar komt de islamitische Jodenhaat vandaan?

 1. Harry zegt:

  Volgens een vriend , die een bedrijf had in Bosnië , zijn die moslims stik jaloers op de niet-moslims omdat die het gewoon “beter doen” .
  Succesvol ondernemen , beter wonen , meer verstand , etc .
  Afgunst is een van de belangrijke redenen .
  Datzelfde zal voor Israël ook gelden .
  Die zijn ook wel drie beetjes slimmer dan die omringende geiten .

  En vijf keer per dag bidden is ook funest voor de economie .
  Hoeveel effectieve werktijd blijft er dan over ?
  Maar maak ze dát maar eens wijs !
  Er is er vast geen één die dát snapt .

  Like

 2. Mario Schettini zegt:

  Geachte heer Bron,
  interessant al deze feiten maar die zijn toch reeds lang bekend? liever heb ik de soera’s waarin staat dat Israël het land is dat de Joden is gegeven. dan kan ik dat gebruiken in toekomstige discussies met lieden die slecht of half zijn geïnformeerd. repliek met vermelding van soera’s maakt hen misschien wakker. vriendelijke groet.

  Like

  • Nachtkaarsje zegt:

   https://uitdaging.nl/4739-koran-ldquo-heilige-land-behoort-de-joden-toe-rdquo

   In de koran staat in soera 5, vers 20 en 21 nadrukkelijk dat het Heilige Land (geheiligde land) aan de Joden is beloofd:

   En toen Mozes tot zijn volk zeide: “O, mijn volk, herinner u God’s gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf, wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven.” “O, mijn volk, gaat het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.”

   Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Het gaat er niet om wie of wat heeft geschreven, maar degene die het als onbetwistbare waarheid interpreteert en individueel (…) of in bestuur/groepsverband ten uitvoer zal brengen.
  Geloofsstructuren maken waarheidsvinding voor belijders onmogelijk waardoor we met dit eeuwenoude psychologisch fenomeen, mogelijk politiek, verder zullen moeten leven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Vind het moeilijk, Hans Jansen kon het altijd in de juiste context plaatsen want het is uitermate frustrerend dat het een wel geld en het ander niet omdat er dan weer een ander artikel is dat het overruled.
  Dat gezegd hebbende is het zeer twijfelachtig of moslims ook daadwerkelijk de koran (kunnen) lezen, allereerst omdat er zeer vele analfabeten onder zitten en ten tweede omdat ze luisteren naar de imam van dienst, dat zijn de ‘geleerden’ die het uit moeten leggen.
  En je hoeft niet zo heel ver te kijken om te zien wat de ‘geleerden’ hun gelovigen meegeven, het meest walgelijke antisemitisme spat ervan af.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s