DEBATWEIGERING

Screenshot_56

(Door: “Weethetwel”)

Definitie: Debatweigering (Duits: “Debattenverweigerung”) is de trend in de maatschappij om niet met andere mensen of andere partijen in debat of discussie te willen gaan.

Belangrijkste oorzaak is een gebrek aan valide argumenten, waardoor het verdedigen van het ingenomen standpunt bijna zeker tot het verlies van het debat leidt. Dit komt vaak voor wanneer het standpunt is ingenomen op basis van een ideologie, propaganda of gevoelens en niet op basis van controleerbare feiten. Om te vermijden dat het standpunt gewijzigd zou moeten worden, wordt de discussie vermeden.

De trend tot debatweigering wordt nog versterkt door groepen in de maatschappij die zichzelf moreel superieur vinden (komt veel voor bij linkse/communistische standpunten) en dezen het daarom niet nodig vinden over hun uitgangspunten te debatteren of deze ter discussie te stellen.

De laatste en eigenlijk wel de belangrijkste groep die de debatcultuur om zeep helpt, zijn overheid en politici. De machtspositie en arrogantie hiervan is inmiddels zo groot geworden dat ze alleen nog met zichzelf te maken willen hebben en alles en iedereen behalve zijzelf lastig en overbodig worden bevonden. Het gevoel van superioriteit en macht is zo groot dat er geen verantwoording meer hoeft te worden afgelegd. Voorbeeld: De overheid maakt de wetten (boerka-verbod) en overtreedt ze vervolgens ook (Halsema, politie) zonder dat dit enig gevolg heeft. Ander voorbeeld: uitsluiting van PVV en FVD uit bestuur en debat. Op argumenten en vragen wordt niet of met dooddoeners gereageerd.

(Wordt vervolgd)

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, cultuurrelativisme, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op DEBATWEIGERING

 1. Nachtkaarsje zegt:

  Maak politici financieel verantwoordelijk en bij schade mogen ze betalen. Moet je eens kijken hoe graag ze dan willen debateren 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Ik wens ook niet met zo’n links doorgedraaide klootzak in discussie te gaan. Als ik dat wel zou doen dan had ik hem\haar al binnen een minuut over de tafel getrokken en de tandjes beschadigd. Verder ben ik ongevaarlijk en uiterst vreedzaam voor mijn eigen volk.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Het incident in Frankfurt is een goed voorbeeld van debatweigering. Voor de linkse media is de moord op het achtjarige kind een verkeersongeluk. In dit verband hoeft dit slechts kort of helemaal niet te worden gerapporteerd.
  En er is geen verband met migratie. De persoon die het verband legt, is onjuist, want het was duidelijk een van de duizenden ongelukken in Duitsland op die dag.
  Ook Nieuwsuur was gisteren weer erg interessant. Het incident werd met Duitse objectiviteit gemeld. Het boze woord Eritrea werd terloops uitgesproken door de politiewoordvoerster. Jeroen Wollaars zei niets. Waarom zou hij? Onmiddellijk daarna volgde een gevoelig rapport over Ethiopië, waar duizenden bomen worden geplant om ons te beschermen tegen CO2. Ja, dat is Mind Control op zijn best.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  hoogmoed komt voor de val

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  En ik weiger om met een linkse in discussie te gaan. Ze zijn niet voor rede vatbaar, en proberen je met leugens onder te sneeuwen. Allen het linkse geluid telt voor hun, een ieder ander dient zich maar te schikken of anders maar op te hoepelen.

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  In debat gaan met een linkshoofdige is zinloos, want die rooien zijn realiteitsblind en argumentbestendig. Tijdens zo’n debat zou je je alleen maar zitten op te vreten over zoveel bosaardige onwil en domheid. En dacht je soms dat je een egaal speelveld zou krijgen, nou reken maar dat die rooie met z’n antifa-claque komt om je waar nodig te overschreeuwen. En een neutrale moderator zul je ook niet snel aantreffen. Kortom beter voor de gezondheid om zo’n situatie te mijden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Debatweigering houdt de politieke elite in het zadel | E.J. Bron

 8. rottenpikwick zegt:

  De 1e en 2e (slaap)Kamer is tot 1 Grote KLUCHT verworden; beetje interessantdoen, terwijl het land per dag verder afglijdt de afrond in!! (dat er vrouwen platgewalst worden door doorrijdende Gekken, zal ze een worst zijn!) Het voorbeeld wordt regelmatig gegeven; terwijl de Titanic ten onderging, speelde het dansorkest r(l)ustig door! Treffend voor ‘Den Haag’!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s