Turkije dreigt de EU met nieuwe migratiecrisis

Screenshot_112.png

Het “vluchtelingen”kamp Adiyaman in Turkije.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

“Als we de sluizen openzetten, zal geen Europese regering meer dan zes maanden overleven”, dreigt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken. Hij eist visumvrijheid voor Turken in Europa.

Contra magazine

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu dreigde de Europese Unie met het opnieuw aanwakkeren van de migratiecrisis. “We staan voor de grootste migratiegolf in de historie. Als wij de sluizen openzetten, kan geen Europese regering meer dan zes maanden overleven. We raden u aan ons geduld niet op de proef te stellen”, aldus de AKP-politicus.

Hij heeft ermee gedreigd de sluizen van de massamigratie naar Europa weer open te zetten als aan Turkse staatsburgers geen visumvrije binnenkomst in de Europese Unie wordt toegestaan. De EU stemde in met een visumliberalisering in een akkoord tussen de EU en Turkije in maart 2016, waarin Ankara beloofde de migrantenstroom naar Europa in te dammen. Terwijl Ankara zich grotendeels aan de deal heeft gehouden, lijkt men in Brussel niet echt van plan om zich aan de eigen belofte te houden.

Europese regeringsvertegenwoordigers zeggen dat Turkije weliswaar de toestroom van migranten verminderd, maar nog niet heeft voldaan aan alle eisen voor de visumliberalisering. Bovendien hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU op 15 juli besloten om in het kader van sancties tegen Turkse olie- en gasboringen voor de kust van Cyprus gesprekken op hoog niveau met Ankara te staken.

In een interview met de Turkse tv-zender TGRT Haber op 22 juli zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu dat Turkije zich zou terugtrekken uit de migratiedeal, omdat de EU zich niet aan haar belofte zou hebben gehouden om aan mensen met een Turks paspoort visumvrije toegang tot 26 Europese landen toe te staan. “We hebben de deal opgeschort”, zei hij. “We zullen niet voor de deur van de EU wachten.”

Het op 1 juni 2016 in werking getreden migratieakkoord werd door de Europese staats- en regeringschefs haastig uitonderhandeld om de controle over een crisis te verkrijgen, waarin meer dan een miljoen migranten naar Europa stroomden.

In het kader van het akkoord heeft de EU toegezegd om € 6 miljard aan Turkije te betalen, de 82 miljoen Turkse burgers visumvrij reizen naar Europa toe te staan en de toetredingsonderhandelingen met Turkije weer op te pakken. Als tegenprestatie verklaarde Turkije zich bereid om de toestroom van migranten naar Europa te stoppen en alle migranten en vluchtelingen die illegaal vanuit Turkije Griekenland binnenkomen, terug te nemen.

In Turkije bevinden zich op dit moment naar schatting 3,5 miljoen migranten en vluchtelingen – hoofdzakelijk Syriërs, Irakezen en Afghanen. Veel van deze mensen zouden vermoedelijk naar Europa vertrekken wanneer ze daartoe de mogelijkheid zouden hebben.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Naïviteit, onwetendheid, Rotzakken, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Turkije dreigt de EU met nieuwe migratiecrisis

 1. Piet Snot zegt:

  Zolang ze er geen beleid op na houden zo als de Chinezen doen, gaan ze nog gelijk krijgen ook.
  Onderhandelen met mossels is compleet zinloos, maakt niet uit waarover.
  Alleen geweld snappen ze, anders blijven ze doorgaan. met dreigen en terreur.

  Liked by 1 persoon

 2. ruud beijer zegt:

  Ach nu worden we langzaam overlopen door de asielparasieten. Als turkije de grens openzet dan gaat het allemaal wat sneller. Het einde van ons vrije Nederland is allang in zicht.

  Liked by 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Grenzen dicht met Turkije en visum plicht voor turken.
  Stop alle subsidies aan Turkije en zet ze uit de NAVO !!
  Wees niet zo dom om je te laten chanteren.
  Gezien de hersenloosheid van de EU en Den Haag zal het laatste wel gebeuren en krijgt deze turkse dictator weer zijn zin !

  Liked by 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  In Noord-Korea mogen de mensen niet weg en in Turkije wil de dictator dat de turken wel weg kunnen. Of er nou een heel leger Erdoganturken deze kant opkomen of een hele stoet migranten. Je vraagt je af of daar nog verschil tussen gaat zitten. Zou dat Merkelgeval nog steeds denken dat ze de beste deal ooit heeft gemaakt. Merkel de dictator en haar mede dictators van de EU zijn genomen door een andere dictator.

  Liked by 2 people

  • Dewevoga zegt:

   Merkel/Rutte deal uit de koker van Samsom. Blijft lekker Op de achtergrond net zoals nu met de volgende beroving op mega schaal. P v d A!!!!! Er staan goede artikelen (het grote bedrog) over op de groene rekenkamer.

   Liked by 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Merkel weet maar al te goed dat ze de slechtste deal ooit gemaakt heeft.
   Sterker nog ze wist het al voordat ze eraan begon.
   Maar jah de Verenigde Nazie’s hebben gesproken dus de zogenaamde leiders doen wat bevolen is om toch maar een kans te maken bij de zakkenvullers club.
   Ik vraag me af welke post Rutte daar gaat krijgen nadat hij Nederland volledig naar de kloten geholpen heeft.
   Want een Rutte gaat niet voor de EU omdat in de VN meer poen te graaien valt met als toelage wat buitenlandse jonge kutjes.

   Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Hongarije wil Hongarije Hongaars houden en wij, de Nederlanders, willen Nederland Nederlands houden voor onze kinderen! | E.J. Bron

 6. P. Puk zegt:

  Takkenturken! Je reinste chantage!

  Liked by 2 people

 7. Steven zegt:

  één ding snap ik niet… Erdogan kan ook heel Turkije op de boot zetten.. maar wie zegt dat we ze binnen moet laten…?
  Laten we ons maar door iedereen intimideren… of pikken we alleen van EIGEN VOLK NIKS?!

  Liked by 2 people

 8. QenQ6 zegt:

  Ik stel voor dat we geschokt zijn.

  Like

 9. Jan zegt:

  Een paar atoomraketten op dat land en wij zijn definitief van dat uitschot verlost.

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Chantage of blufpoker. De tijd zal het leren. Waar het in dit verhaal niet over ging is de eventuele toelating van Turkije tot de Europese Unie. Mogelijk speelt dit nog mee, en kunnen we het houden op blufpoker van Turkije. De soep word immers nooit zo heet gegeten zoals die opgediend word.

  Liked by 1 persoon

 11. Jean zegt:

  Wie met Turken of eender welke islamieten gaat wandelen zal vertrapt worden door Turken of eender welke islamketen.
  De grenzen moeten potdicht voor alle islamieten en de reeds aa wezigen moeten verdreven worden willen we onze stromen, rivieren en beken niet vol bloed zien voorbijstromen.

  Liked by 1 persoon

 12. QenQ6 zegt:

  Zolang Nederland kaas en bloembollen aan Turkie kan verkopen, doet het niets!

  Liked by 2 people

 13. Charles Martel zegt:

  Lijkt mij de enige oplossing om van onze regeringen af te geraken.

  Like

 14. Bericht klopt niet…..ze dreigen niet…ze zijn druk bezig met alles door te laten. Het laatste Turks bericht in de media was dat ze daar 15.000 migranten hebben opgepakt. De bootjes lagen al klaar en nu nog volladen.

  Liked by 1 persoon

 15. QenQ6 zegt:

  Volgens De Telegraaf heeft 1 op 10 mannen pedofiele gevoelens. Tsja, eerst moesten we allemaal homo worden, nu is het pedo offensief begonnen. Zo win je dus de oorlog NIET !!!

  Like

 16. kampersrene zegt:

  Wat ik niet begrijp van Nederland …..dat zij een politieke partij zoals DENK toelaten…..wat hebben die turken te maken met de Nederlandse politiek…..waarom niet een partij oprichten met fanatieke moslims….of Allah hersenschim gat kruipers

  Like

 17. Lot zegt:

  Kun je vergeten 3,5 miljoen migranten in Turkije zelf. Zijn meer 25 miljoen en anders 20 miljoen migranten die zitten te wachten op doorreis naar Europa sinds 50 jaar, sinds zij toekomstig lid zijn geworden van de EU,
  Begin jaren 80 ongeveer waren er 33 miljoen inwoners toen ik net naar de middelbare school ging, kan zijn oude boeken waren en getallen van 1975, maar wat is een paar jaar verschil.
  Eind jaren 80 toen ik van de middelbare school afging waren er 44 miljoen Turken en dat was rond 1987, heb twee scholen gedaan. Turken krijgen sinds jaren 80 2.5 kinderen per vrouw en dat is al heel lang zo volgens de statistieken. Hoe kan een land dan van 44 naar 81 miljoen inwoners gaan, dat is onmogelijk. Hierover heb ik al zo vaak geschreven. Schrijf ik hier soms voor NOPPES, dat gevoel krijg ik wel vaak. KUNNEN JULLIE NIET ZELF NADENKEN.
  In Nederland was in de jaren 30 het gemiddelde in mijn provincie 13 kinderen, en de bevolking nam nam ongeveer 250% toe. Dat klopt ook wel, omdat maar een deel van de vrouwen op vruchtbare leeftijd is, namelijk tussen 20 en 40 ongeveer. De rest van de vrouwen krijgen geen kinderen. Dus 1/3e deel krijgt kinDderen en dan 13 stuks en dan verdubbeld de bevolking ruim. Echter Turkije had al die decennia maar ruim 2 kinderen per vrouw. DUS KLOPT NIETS VAN.
  De schatting is dat er ongeveer 20 miljoen migranten Turkije binnen zijn gekomen, daarom is Turkije het ook zo zat en wil ze graag kwijt.
  GRAAG NIET MEER ZULKE STUKKEN SCHRIJVEN ZONDER DAT DE FEITEN GECONTROLEERD WORDEN, WORD EEN BEETJE MOEDELOOS.

  Like

 18. Jan zegt:

  Turkse terroristen/jihadisten nemen stad in Syrie in bezit, het nieuw Turks rijk van Erdowaan

  Jarabulus, Syrie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s