Een dombo heeft een mening?!

Screenshot_136

(Door: “bozeoudeman”)

Vrijheid van godsdienst ie een groot goed, zo zegt men. Die vrijheid houdt ook in de vrijheid hebben niet godsdienstig te zijn, lijkt mij. Wanneer een ideologie, die zichzelf godsdienst noemt, stelt dat eenieder die deze religie verlaat gedood mag, zelfs moet worden, dan is er geen sprake meer van vrijheid. Dat lijkt mij toch zo klaar als en klontje. Dit moeten toch zelfs de ‘politiek correcte’ mensjes van links erkennen.

Wanneer een religie zover gaat dat, voor het gemak even zo gesteld, de ene helft van de gelovigen, de mannelijke helft, bepaalt wat de andere helft van de gelovigen, de vrouwelijke helft, mag en moet, dan lijkt mij dat er in veel gevallen, bijvoorbeeld de door veel mannen voorgeschreven manier van kleden van vrouwen, geen sprake meer kan zijn van als vrouw zelf in vrijheid bepalen of je die kledingvoorschriften nakomt of niet.

Het niet nakomen wordt door vele geloofsgenoten gezien als uittreden uit het geloof en zoals al gesteld, daarop staat de doodstraf. Hoezo is het dan mogelijk dat veel zich links en verlicht noemende mensen, soms zelfs vrijdenkers uit het Westen niet kunnen en niet willen inzien dat vrouwen binnen de islam toch echt niet zelf mogen noch kunnen beslissen om anders dan gedeeltelijk of zelfs volledig ‘ingepakt’ rond te lopen.

Hoe in vredesnaam kunnen mensen die zich beroepen op mensenrechten het in hun kop halen om dus dat dwangmatig handelen van vrouwen binnen die religie, deels door die religie veroorzaakt, te erkennen als mensenrechten. Dit is net zo absurd als om slavernij als humaan en mensenrecht te erkennen als de slaaf in kwestie niet beter weet dan leven in slavernij voor deze slaaf normaal is, omdat dit al eeuwen lang zo wordt ervaren door slavenhouders, maar ook door slaven, omdat het verstandiger lijkt je neer te leggen bij onderdrukking dan er tegen te vechten, gezien wat bij verzet de gevolgen kunnen zijn, namelijk de dood.

Ik ben geen verlicht denker, zoals al die vele domineeszoons en dochters die vandaag de pers en politiek lijken te beheersen, ik ben ook geen gestudeerd man die tot zijn dertigste in schoolklasjes heeft gezeten, ik ben enkel een mens die zichzelf heeft ontwikkeld door niet voor mij te laten denken maar dat zelf te doen. In de ogen van veel ‘geleerde’ mensen die zich laten voorstaan op hun tolerantie ben ik dus een onderontwikkelde dombo die geen mening kan hebben, helaas. Toch verzoek ik al die hooggeleerde universiteitsgevallen eens over zo’n niet bestaande mening na te willen denken.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", Dhimmitude, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, Islamofilie, Linkse Kerk, nieuw fascisme, onwetendheid, Religie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Een dombo heeft een mening?!

 1. A. de Koning zegt:

  Ik had het niet mooier kunnen zeggen, helemaal mee eens, het is een ideologie des doods, onvrijheid voert de boventoon, Dat er hier mensen zijn, vooral linkse fanaten, die niet de moeite nemen onze vrijheid te verdedigen is onvoorstelbaar, ik zou zeggen al die boerkadraagsters meteen terug naar eigen land en Nederlanders weer de baas in eigen land. Waar blijven nu die zogenaamde feministen, En wat je niet zou verwachten, zelfs in Marokko is een boerka verboden.

  Geliked door 1 persoon

 2. scherpschutter1943 zegt:

  boze oude man. Uw mening is gevormd door levenslessen uit eigen ervaring. Al deze malloten. die wel hebben gestudeerd en meestertitels of doctor, enz, hebben in hun leven nog niet 1 dag echt gewerkt voor hun brood en dat bedoel ik letterlijk. Zij hebben wel de diploma’s maar niet de wijsheid die alleen alle facetten van het leven je kunnen leren. Die wijsheid zullen zij nooit krijgen want daar zijn ze letterlijk te stom voor. Uw mening is belangrijk, dus houdt uw licht niet onder de korenmaat. (ik wens door niemand beleert te worden over deze bijbelse vergelijking, ook niet door ben kok). Succes boze oude man, in plaats daarvan noem ik u wijze oude man en ga vooral zo door.

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  islam de grootste moordmachine uit de menselijke geschiedenis,ongeveer 600 miljoen doden.Maar de mensen laten zich liever hersenspoelen door de M.S.Manipulatie,iedereen heeft internet onderzoek zelf.

  Like

 4. Harry Vos zegt:

  Hee , Pam . Even een update . Ik mag sinds gisteren weer een beetje lopen , loopgips , zeg maar . Al is het kunststof , lekker licht en luchtig . Donderdag komen de hondjes een paar uur op bezoek . Maar ik moet eerst weer een beetje uit de weg kunnen , voordat ze definitief thuis kunnen komen .

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Like

 5. Lucky zegt:

  Iets anders
  https://www.breitbart.com/politics/2019/08/11/california-city-denies-request-straight-pride-rally-permit/

  California City Denies Request for Straight Pride Rally Permit
  California City weigert verzoek om Hetro Pride Rally Vergunning

  A Northern California city has turned down a request on Friday to hold a “straight pride” rally at a local park.
  Everyone is trying to sensationalize this event and it’s going to be much like a church service,” Co-organizer Mylinda Mason of the National Straight Pride Coalition told KTXL. “I know everybody likes to go and celebrate sodomy but we actually want to celebrate heterosexuality.”

  De stad Noord-Californië heeft op vrijdag een verzoek afgewezen om een ​​”straight pride” -rally te houden in een lokaal park.
  Iedereen probeert dit evenement sensationeel te maken en het zal veel op een kerkdienst lijken, ”vertelde mede-organisator Mylinda Mason van de National Straight Pride Coalition aan KTXL. “Ik weet dat iedereen graag sodomie gaat vieren, maar we willen eigenlijk heteroseksualiteit vieren.”

  Like

 6. ed zegt:

  Alle geloof in is ingeprent jong genoeg begint vaak genoeg herhaald geloof ook in de paashaas.gaat om macht en geld.massa dom houden laten geloven in een hiernamaals brengt mensen op vreemde gedachte blijkt.klimaat onzin laat zien hoe makkelijk mensen zich een verhaaltje laten aanpraten .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s