Willekeur, wetteloosheid en het boerkaverbod

Screenshot_135

(Door: Wim van Schaik)

Eindelijk is het zover. Het ‘gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’, bekender als boerkaverbod, is in werking getreden. Veel te laat. Veel te lage boete (€150). En of het werkt moeten we nog zien. Bestuurders, burgemeesters en politie roepen om het hardst dat zij deze wet zullen saboteren, ook al vermijden zij natuurlijk dat woord. En dan te weten dat het slechts gaat om een slap aftreksel van wat een boerkaverbod eigenlijk zou moeten inhouden, beperkt als het blijft tot overheidsgebouwen, scholen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Daarbij komt nog dat minister Ollengren (D66) ambtenaren instrueert om vooral behoedzaam te werk te gaan als ze een boerka zien: “Het uitgangspunt is altijd om in dit soort situaties te proberen te voorkomen dat de situatie escaleert.” In al zijn vaagheid is de tip heel duidelijk: Kijk liever weg, dan voorkom je gedoe… Alsof deze hint nog niet voldoende is, voegt ze eraan toe dat gemeenten een persoon die een boerka draagt kunnen vragen het kledingstuk dat het gezicht bedekt te verwijderen of de ruimte te verlaten. Bij weigering kan de politie worden ingeschakeld. Heel sneaky biedt Ollengren met ‘kunnen’ en ‘kan’ ruimte aan linkse colleges om de boerka ongemoeid te laten. Ex-ambtenaar Ollengren kent het cultuurtje en speelt daar handig op in. Volgens een enquête uit 2017 zou meer dan de helft van de ambtenaren het niet zien zitten om loyaal te werken voor een politicus tegen wiens politieke opvattingen zij bezwaren hebben. Ga er maar van uit dat heel veel ambtenaren het Wilders (“Nederland is ons land en wij gaan niet zo met vrouwen om. Het hoort niet bij Nederland”) niet gunnen dat zijn motie uit 2005 eindelijk van kracht werd.

Natuurlijk heeft Wilders gelijk als hij zegt: “Het is onaanvaardbaar dat deze minister een optie inbouwt dat het eigenlijk niet hoeft, dat straffen. Zo zitten wetten niet in elkaar. Als je iets strafbaars doet, en vanaf 1 augustus is boerka’s dragen op bepaalde plekken verboden, dan moet er worden gestraft”. Met haar brief speelt Ollengren de zelfingenomen Halsema in de kaart. Al voor het boerkaverbod van kracht was, kakelde zij: ‘Ik vind het boerkaverbod zó niet bij onze stad passen.’ Nu zal Ollengren geen probleem hebben met zo’n uitspraak. Voor haar is een enclave Amsterdam al langer een reële optie. Ondertussen maakt zij Nederland tot een staat met fake wetgeving. Dat kan alleen maar leiden tot (in dit geval) linkse willekeur en selectieve wetteloosheid.

Die willekeur zien we hand over hand toenemen. Het proces tegen Wilders lijkt een triest dieptepunt, maar is in feite slechts een vertrekpunt. Het is nu al zo ver dat sympathie voor de PVV niet welkom is bij de rechterlijke macht en wie weet waar nog meer niet… Nog even en je wordt gescreend op je standpunten omtrent ‘vluchtelingen’, diversiteit, klimaat, islam, Poetin enz. Niet politiek correct, dan kun je een carrière bij de politie of als militair, of bij … vergeten. Pure willekeur en discriminatie. Willekeur zien we ook steeds vaker bij rechters die de wet naar eigen inzicht voorkeur interpreteren. Geen wonder dus dat nu ook ambtenaren en burgers een loopje met de wet nemen.

Laat ik aan de hand van een tweet van buschauffeur (RET) Dennis P. Kroeze duidelijk maken wat ik met wetteloosheid bedoel. Deze buschauffeur, die zichzelf omschrijft als “Pacifist, Socialist, Republican & environmental @GroenLinks, Busdriver and Classical singer”, vindt dat hij naar eigen goeddunken de wet buitenspel kan zetten: “Het handhaven van het boerkaverbod zal bij mij geen prioriteit hebben. Deze wet hoort niet bij een vrij en tolerant Nederland. Het is de bijl aan de wortel van onze vrije tolerantie samenleving. Deze wet is onacceptabel.”  Onze Dennis blijkt wel moeite te hebben met een man met bivakmuts op, maar een draagster (of drager?) van een boerka mag zonder probleem instappen. Hij gaat nog net niet zo ver als de knettergekke Zwolse buschauffeur Hayes met zijn boerkavriendelijke bus. Dennis P. verwerpt de wet, omdat die ingegeven zou zijn door ‘anti-moslim sentimenten’. Nu maar hopen dat hij zich wel aan de verkeersregels houdt.

Merkwaardig dat mensen zoals Dennis, die poseert met een spandoek “No matter, where you are from, we’re glad you’re our neigbor”, de mond vol hebben over  een vrije en tolerante samenleving, immer de kaken stevig op elkaar houden als het gaat om de dwingelandij en intolerantie in de islam. Hun ogen schitteren als ze het over diversiteit hebben, maar ze willen de multiculturele apartheid niet zien. Het zijn morele hypocrieten. Wel de mond vol over ‘onze vrije samenleving’, maar er niets van willen weten dat moslima’s met boerka diezelfde vrije samenleving verachten en zelfs lak hebben aan een basale fatsoensnorm als elkaar aankijken.

De komst van een Westen-vreemde en Westen-vijandige ideologie tast al decennia lang die eens vrije en tolerante samenleving aan. Het gevolg is dat de vrijheid van meningsuiting nu zwaar onder druk staat. En de vrijheid voor vrouwen om gekleed te gaan zoals in dit land gebruikelijk, is niet meer vanzelfsprekend. Zeker niet in wijken waar de islam heerst. Daar hoor je de pleitbezorgers van de vrouw verachtende boerka nooit over. Ook de vrijheid van onderwijs en die van godsdienst, zoals we die tot nu toe kenden, blijft niet onaangetast. Alles met dank aan de aberraties van de ideologie die islam heet. Vrijheid voor de islam loopt steevast uit op islamisering van de samenleving en als het helemaal tegen zit een onvrije islamitische staat.

Wat is dat toch met die buschauffeurs? Zouden ze wegkijken, omdat ze na hun dienst weer heelhuids bij vrouw en kinderen willen terugkeren, dan zou ik dat begrijpen. Kijken ze weg, omdat ze vermoeden dat hun superieur of de overheid hen niet steunt, dan zou ik dat ook begrijpen. Maar om nu zoals Dennis bang te zijn om mensen te beledigen die het niet erg vinden om ons te beledigen en gelijk met de pootjes omhoog te gaan liggen, gaat mij te ver. Dat is je reinste zelf-islamisering en een oefening in dhimmitude.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, provoceren, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Willekeur, wetteloosheid en het boerkaverbod

 1. Rensk. zegt:

  1 grote slappe hap. Je maakt een wet en handhaaft de wet vervolgens niet. Godverdomme wat een ergernis. Als ik ergens niet tegen kan is onduidelijkheden en vaag gedoe. Dan ga ik vloeken als een beest. Las vandaag dat vroeger Tweede Kamerleden deze baan erbij hadden en daarnaast een eigen baan hadden. Ze kregen er enkel een onkostenvergoeding voor van pakweg 20000 gulden. Althans dat schrijft Wiegel. Ik wist dat niet. En moet je nu zien. Stomme trutten als die turkse heks en de rest van dat ongedierte. Hele dagen zitten ze daar onzinnige dingen te doen en uit te kramen of ze doen helemaal niks. En dat tegen een flink loon voor hele dagen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Richard zegt:

  Wat mij ook opviel is dat die boerkaspoken demontreerden met gezichtbedekking. Dat is volgens mij verboden bij wet. Er had dus gehandhaafd moeten worden. De demonstratie had ontbonden moeten worden en de deelnemers gearresteerd. Niets van dat alles is gebeurd!
  Probeer eens een bivakmuts op te zetten tijdens een Pegida demontratie. Dan zit je in no time achter in een politiebus en staan de kranten er vol van. Schande, schande! roepen ze dan.
  Duidelijk is dat er alleen tegen de blanke medemens gehandhaafd wordt. De zielige islamitische slachtoffertjes staan kennelijk boven de wet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ton Ruygrok zegt:

   Nog even en je wordt gescreend op je standpunten omtrent ‘vluchtelingen’, diversiteit, klimaat, islam, Poetin enz. Niet politiek correct, dan kun je een carrière bij de politie of als militair, of bij … vergeten. Pure willekeur en discriminatie….,

  Een bekende van mij .., een Jongen van toen .., ca 2 jaar terug.., 18 jaar oud wilde bij de Politie … , maar men vond hem niet passend kunnen omgaan met de diversiteit in de samenleving.., en was er voor hem geen plaats in het ( wille )k(l)eur korps..,

  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 1 persoon

  • Richard zegt:

   Dat gebeurd al. Het is niet meer “nog even”, het is de realiteit waar wij vandaag mee te maken hebben. Wij zijn tot 2de rangs burgers gemaakt, en wij moeten nu van onze knieen komen willen wij niet tot slaaf gemaakt worden. Het is twee voor twaalf.

   Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Zal het nog sterker vertellen, een kennis van mij destijds op de sportschool (zwarte band jiu-jitsu, bruine band kyokushin karate) wilde al heel lang bij de politie maar zijn sollicitaties bleven onbeantwoord totdat hij de vierde of de vijfde keer onder de achternaam van zijn moeder schreef, prompt kreeg hij een oproep en binnen de kortste keren werd hij in opleiding genomen (zijn moeder was gedeeltelijk van Indische komaf en had een exotisch aan doende achternaam !!)

   Geliked door 2 people

 4. Cefas zegt:

  Moet overal verboden worden, deze wandelende tenten, te belachelijk voor woorden.

  Like

 5. boorzalf zegt:

  Twee buschauffeurs in dit verhaal willen de boerka verbod niet handhaven, eerste, pvda/groenlinks konten likker Dennis, en ten tweede catweazle Cees Hayes. Maar de meerderheid die dit wel handhaaft die hoor je niet.

  En zo doen ze dat in het zuiden van Nederland.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Neemt gewoon de volgende bus.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Lijkt me wel een mooie;
   Boerkamuts; “goedemiddag chauffeur”
   Chauffeur; “Mevrouw u dient uw gezichtsbedekking af te doen”
   Boerkamuts; “ja maar dat mag niet van mijn geloof”
   Chauffeur; “Dat geeft niet mevrouw maar mijn geloof zegt dat het dan een flink eind lopen wordt”…….

   Like

 6. Jouke zegt:

  Het stomme is: dat al die organisaties, die voor de boerka pleiten, en voornamelijk uit vrouwen bestaan, maar niet willen inzien dat ook zij gezwachteld over straat moeten gaan. Als de islam hier heerst.
  De clubjes bestaan uit jonge vrouwen, die nooit in aanraking zijn geweest met oorlogen en niet weten wat de islam precies inhoudt.

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Godsamme gelijk dreigen die gasten. Heb ik zelf ook 1 keer meegemaakt met een moslima. Omdat ik haar wees op haar gedrag (op een nette manier). Direct ging ze in de aanval en begon met dreigen dat ze de politie zou bellen. (ze weten intussen allang dat zij het voordeel van de twijfel krijgen van de politie) Wat een ellendig rot volk is het ook en wat een ruimte nemen ze in.

  Like

 8. sjuad zegt:

  The Dark Hippies.

  Like

 9. Lucky zegt:

  Onthoofden wegens korte broek….
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/06/vrijwilligsters-bouworde-in-marokko-met-dood-bedreigd-man-opgep/

  Belgische meisjes op bouwkamp in Marokko met dood bedreigd, man opgepakt

  In Marokko is een man opgepakt die Belgische vrijwilligsters van de Bouworde met de dood had bedreigd. De meisjes waren in short te zien in een reportage op de Marokkaanse televisie terwijl ze aan het werk waren, zij herstelden een straat. In een Facebookpost riep de man op om de meisjes te onthoofden wegens hun kledij. De meisjes zijn nooit in gevaar geweest.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/08/08/sikhs-call-media-stop-referring-pakistani-muslim-rape-gangs-asian/

  Sikhs Ask Media to Stop Calling Pakistani Muslim Rape Gangs ‘Asian’
  Sikhs vragen media om te stoppen met het benoemen van dex ‘Pakistaanse moslimverkrachters’ als ‘Aziaten’

  The Network of Sikh Organisations (NSO) has called on the media to stop referring to grooming gangs that are predominantly comprised of perpetrators from a Pakistani Muslim Pakistani as “Asian”, which inaccurately incorporates much of the British Hindu and Sikh communities.

  Het netwerk van Sikh-organisaties (NSO) heeft de media opgeroepen om te stoppen met het verwijzen naar verkrachtings bendes die voornamelijk bestaan ​​uit Pakistaanse islamieten als “Aziaten’ , veel van de Britse Hindoe- en Sikh-gemeenschappen worden zo onterecht benoemd.

  Like

 11. Kraftavilqa zegt:

  Wetten en regels gelden alleen voorblanken, het is net als met rechten en plichten: blanken hebben alleen plichten, rechten liggen exclusief bij onblanken, bij lasten en lusten zien we hetzelfde beeld. Lijkt toch allemaal wel discriminazi en apartheid maar zal dan wel positieve discriminazi zijn en dan is het goed, als een linkse het doet is het geen fascisme. Vinden ze zelf maar dat komt door gebrek aan kennis van de geschiedenis en de onwil tot introspectie. Ze denken oprecht dat ze het goede doen de onnozele habbezakkers.

  Like

 12. Lucky zegt:

  Géén wet overtreden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s