Onverantwoord uitgeefgedrag van minister Kaag moet onder curatele

Screenshot_141

(Door: Rutger van den Noort)

Honderden miljoenen ontwikkelingsgeld ongecontroleerd verstrekt

Begin juli werden we opgeschrikt door het bericht dat in de periode 2005-2015 13 miljoen euro begrotingssteun voor Mali is verdwenen. Even ter vergelijking: de kosten van alle voedselbanken in Nederland liggen rond de 10 miljoen euro. Als gevolg van deze misser riep emeritus-hoogleraar Hoebink op om de effecten van ontwikkelingshulp veel beter te onderzoeken.

Onverstoorbaar

Anno 2019 hebben bij minister Kaag verantwoording en controle helaas weinig prioriteit. Het totaalbeeld is schrikbarend. Zo maakte de Algemene Rekenkamer in mei bekend dat de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in 2018 zo’n 578 miljoen euro (!!) heeft uitgegeven aan internationale klimaatmaatregelen, zonder dat duidelijk kon worden gemaakt wat hier mee gebeurd is.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, corruptie, D66, Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, Ontwikkelingshulp, Overheid, Rotzakken, socialisme, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Onverantwoord uitgeefgedrag van minister Kaag moet onder curatele

 1. Mary zegt:

  Hopelijk een prettige vakantie gehad heer Bron!!!!. (Wij blij dat de vakantie voorbij is (LOL)).
  Het wordt hoog tijd dat niet alleen Kaag maar dat hele corrupte stelletje in Den Haag (behalve Wilders) van A tot Z verantwoording moet gaan afleggen wat er met iedere euro belastinggeld gebeurt.

  Geliked door 3 people

 2. Rensk. zegt:

  Men kan er 1 ding over zeggen: ze is sluw en tegelijk een enorm dom wezen. Intussen zit ze wel op een post waar ze enorme schade kan leveren aan de burger. Zij heeft geen enkele wijsheid opgedaan in haar domme decadente leventje. 0 respect voor dat soort wezens.

  Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ Rensk. (11 augustus 2019 om 22:09)

   Dames en Heren.

   Je hoeft geen groot licht te zijn, om minister te worden. Je hoeft alleen maar lid te zijn van de juiste geheime organisatie. En je hoeft ook niet slim te zijn, of iets in je mars te hebben. Maar je moet wel wel een beetje sluw zijn en de juiste mensen kennen en vooral wat vitamine “R” (relaties) slikken.

   Geliked door 1 persoon

   • rottenpikwick zegt:

    Vergeet vooral de eigenschappen ‘LAFHEID en HYPOCRISIE’ niet! Dit zijn 2 hele belangrijke dodelijke karaktertrekken die ons landje naar de bliksem hebben geholpen! En Rutte zag dat het goed was!

    Geliked door 1 persoon

 3. Voor Het Gerecht met die zooi, MISDADIGERS zijn het! Het zijn / waren ONZE CENTEN, waar we al meerdere keren belasting over betaald hebben. 100en MILJARDEN zijn er al zonder toezicht of restricties het land uitgekieperd door dat Tuig! Oh wat haat ik dat volk!

  Geliked door 3 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoeveel geld hebben we de afgelopen 30, 40, 50 jaar al aan ontwikkelingshulp weggegeven ??? Inderdaad ja, heel, heeel, heeeel, heeeeel errrrruggg veeeel !!! En wat heeft dat eigenlijk opgeleverd ??? Inderdaad ja, nul komma nul nul nul weinig niet veel. Wat willen we ook ??? We brengen goed geld naar corrupte staatslieden in verweglanden en we controleren helemaal niet, wat of er mee gebeurt. Jaaa, onze ministers zijn ginderwijd van harte welkom en worden daar met open armen en alle egards ontvangen.

  Maar het gaat helemaal niet om ontwikkelingshulp. Dat is maar bijzaak, een dekmantel, een smoesje voor heel iets anders. U denkt toch zeker niet, dat ministers, die miljoenen mogen weggeven, daar zelf geen graantje van mee gaat pikken ??? Natuurlijk doen ze dat wel. Ze zijn toch niet helemaal van gisteren. Ministers zijn ook maar mensen en niets menselijks is ze vreemd. Ze reizen naar een verwegland en overhandigen in een achterkamertje een grote check aan het corrupte staatshoofd aldaar en daar zit een acceptgiro bij, die dat staatshoofd even moet tekenen en die acceptgiro wordt opgestuurd naar een bank in een belastingparadijs, om het op een nummerrekening te storten. En op de terugweg maakt de minister nog even een korte tussenstop voor een routine bezoekje bij die bank en koopt aldaar in de achterkamer een lijfrentepolis op nummer. Voor de bank is de klant een nummer. En de bank weet niet welke naam bij die nummerrekening en/of nummerpolis behoort. Maar de eigenaar van het nummer verkrijgt aldus wel een goed zwitserlevengevoel. En hoe vaker de minister aldus de “arme” ontwikkelingslanden kan bedelen, hoe beter dat zwitserlevengevoel wordt. Het is toch maar gewoon belastinggeld, dat van mensen, die er hard voor hebben moeten zwoegen, is afgepakt. En tegen de tijd, dat de minister met pensioen gaat, zijn er al weer zoveel andere ministers geweest. En dat duurt ook nog zoooo lang, En wie zal er dan nog naar durven vragen, hoe de ex-minister zijn pensioen bij elkaar heeft vergaard. De ex-minister heeft er tezijnertijd helemaal geen herinnering meer aan. En er zijn dan ook geen bonnetjes meer te vinden. Die zijn dan al lang vernietigd. En misschien, heel misschien, mogen enkele mensen, die van een en ander op de hoogte zijn, ook wel een klein beetje meegenieten. En die weten dan ook helemaal niets meer. Behalve dan die ene klokkenluider. Maar die pleegt misschien wel zelfmoord.

  Het hoeft zo natuurlijk niet te gaan. Maar het zou zo wel kunnen gaan. Aangezien de boekhouding een rommeltje is en fatsoenlijke controle niet plaatsheeft, gaan sommige mensen misschien wel complottheorieën bedenken. Waarom zou een minister iets menselijks vreemd zijn ??? En ach, als ergens veel geld omgaat, zit oneerlijkheid veelal ook aan de keukentafel.

  Geliked door 1 persoon

  • rottenpikwick zegt:

   Geweldig, Vette LIKE! Als ik die rotkop van Opa Ivo zie en van vele anderen, dan weet ik genoeg! Het is 1 Grote Beerput! Decennia vlogen ‘ze’ de wereld over MET en VAN onze centen! En natuurlijk werd er onderhands wat geregeld in achterafkamertjes!

   Geliked door 1 persoon

 5. Wim zegt:

  Die Kaag kijkt altijd zo vaag, met zo’n zweverig glimlachje. Bij Joop wordt ze erg bewonderd, dus dan weet je wel hoe laat het is.

  Geliked door 3 people

 6. henk verhoef zegt:

  een ding is wel zeker in deze– ze was door de nederlandse burger ook verkozen via penthouse peggie
  En de nederlandse bevolking betaald al dan niet via de postcode lotterij mee aan de illegale ophaaldiesnst van verrijkers uit afrika ( geen geld voor vuil ophaaldienst in amsterstan)
  En als ik naar de peilingen kijk
  ach ben 84 zal mijn pensioentijd wel duren– want pensioen is de nedelander ook mooi kwijt alleen weet die hoogopgeleide pannekoek dat nog niet– maar dat geld is netjes weggesluist door d66 via koolmees/dan wel kok en der pvda en behulp van de vakbonden naar toen anc zuidafrika ( miljardair mandele)en nu naar hamas

  wereld verandert niet ,toen ik in 1956 in indonesie begon te werken als expat werden we daar ras uitgetrapt en kwam terecht in Hongkong waar de vaders en opa.s van de huidige rebellen/opstandelingen / ook in opstand en zo waren maar toen VOOR aansluiting bij grote roerganger MAO– en tegen dat eigen bewind ( van de engelsen)
  kwam toen OOOK niet veel van terecht anders dan wat bebloede kopppen en veel schade

  er veranderd niets– de mens blijft dom– en maar roepen wapenverkoop stoppen zodat er niet meer gemoord kan worden– straks ook de messen verkoop want denk dat er nu reeds meer mensen met messen dan met kogels omzeep geholpen worden( of toch nog steeds de vrouwentong??)

  Geliked door 1 persoon

 7. Piet Snot zegt:

  Het stomste wat je kan doen is een mossel de verdeling geven van een pot geld.
  Keer op keer blijkt dat ze het dan gaan verdelen onder mekaar en hun soortgenoten, waarbij ze zichzelf niet zullen vergeten.
  Iedere club of sportvereniging kan het je vertellen.
  Maak een mossel nooit ergens penningmeester van.
  Al dat soort gasten en hulpverleners zouden ze eens goed moeten doorlichten hoeveel er verdwenen is op een eigen wazige rekeningen.

  Geliked door 2 people

 8. kampersrene zegt:

  Wie durft madam Kaag in twijfel trekken ….ze gaf alles voor het goede doel (grapje)

  Geliked door 2 people

 9. Hovawart zegt:

  Al zou je tien procent van de jaarlijkse uitgaven van het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op een nummerrekening zetten op de Cayman eilanden en op de Britse Maagdeneilanden, met een betaalrekening op de Kanaaleilanden, dan is het toch de moeite waard om je een paar maal voor een parlementaire onderzoekscommissie te moeten verantwoorden…….bonnetjes zegt u ? Nee die ben ik kwijtgeraakt.
  Politiek wanbeleid, ik noem het corruptie, een falend beleid met een koninklijk randje.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Onze ‘ regeringen’ weten precies! hoe men de Europeanen geld af kan gaan troggelen, onder mom van, en diverse ..voorwaarden’’, ten bate van onderhoud van onuitgenodigde. ‘Koppensnellers’, dat daardoor ook nog eens enorm ‘kostenverhogend werkt.’ Maar waarom gaan onze regeringen de superrijken, ( die tenkoste van onze ( geëiste) donatiewoede, zich verrijkt hebben). niet deze licht- tot. donkergetinten dwang opleggen om hun … ‘ dezelfde’ getinten ‘ mede te moeten onderhouden, door deels afstand te doen van hun. ‘bijeengegaarde’ kapitalen, …….Vooral als men op 3.9.2016, op ejbron,: onder’de. acht. rijkste. heersers van. Africa’ en hun bankrekeningen bekijkt……………….( Wie weet met hoeveel ‘hun ‘ kapitaal’ zich heeft. vermeerderd …onder. DIV. Ministeries van zogenaamde ‘ ontwikkelingshulpen, (etc. ) ( Dat moet toch nog ‘na te gaan’ zijn’, !!!)…….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s