Verval van de openbare orde is de nieuwe normaliteit

Screenshot_164

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Nauwelijks een politicus in Duitsland, even afgezien van de oppositie, wil zich afvragen hoe dit land er over tien tot twintig of dertig jaar eigenlijk uit moet zien. Wat voor staat, wat voor republiek laten we aan onze kinderen na, voor zover er überhaupt nog sprake van is? De bittere waarheid zal zijn dat het Duitsland van de toekomst meer zal lijken op Brazilië dan op Zwitserland. En daarmee wordt niet het klimaat bedoeld, maar de sociaaleconomische levensrealiteit van de mensen in een drempelland, waarin een grote scheiding tussen arm en rijk bestaat, terwijl de woonwijken zelf zijn opgedeeld in “veilige” en “onveilige”.

Jonge Duitser

Het verval van de openbare orde, die we anders alleen maar kennen uit favela´s en slums in dat soort landen, zal ook zijn intrede doen in Europa. De ontwikkeling is al begonnen. Daarvan krijgen de meeste Duitse burgers, voor zover ze (nog) behoren tot de hogere middenklasse, weinig mee. De levensrealiteit van de inwoners van brandpunt-wijken in Duitsland en die van de eigenaren van eigen woningen in de deftige wijk in Hamburg is heel verschillend.

Dat een Duitse minister spreekt van een vermindering van de criminaliteit is in principe pure hoon wanneer je alleen maar een blik werpt op de cijfers van zijn eigen ministerie. Dat zijn eigen cijfers hem logenstraffen, grenst al aan satire. De openbare ruimte, die in de “High Trust Society” Duitsland eigenlijk als enigszins veilig gold, gaat verloren. De politie, die sowieso al dunnetjes over Duitsland verdeeld is, kan de veiligheid noch garanderen noch in de nabije toekomst zorgen voor een ommekeer. Een blik op de cijfers in Berlijn maakt dat duidelijk:

De politie in Berlijn wordt geplaagd door een gebrek aan nieuwe agenten. Want op de autoriteit komt in de komende jaren een unieke pensioneringsgolf af. Tot 2022 gaat bijna 40% van de ongeveer 40.000 gevangenbewaarders met pensioen. Tegelijkertijd moet de politie er voor zorgen tweemaal zoveel mensen aan te stellen als in de jaren daarvoor – en dat levert voor de autoriteit ook problemen op.

“Ze moet de mensen nemen zoals ze van de politieschool afkomen”, zegt politiepresident Klaus Kandt in een interview met de “Berliner Morgenpost”. Zou men vroeger de 100 beste sollicitanten hebben aangenomen, nu zou men gedwongen zijn de 200 besten te nemen, aldus Kandt verder. De gemiddelde leeftijd van politieagenten in Berlijn is 50 jaar.

Volgens een prognose van het interne bestuur van de Berlijnse Senaat van afgelopen jaar stoppen de komende drie jaar meer dan 2300 van de ongeveer 16.000 politieagenten met de dienst – ongeveer 200 meer dan er in opleiding zijn. En dat is nog exclusief de mensen die hun studie afbreken en het hoge ziekteverzuim. – “Berliner Morgenpost”.

Wat voor agenten de plaatsen van de oudgedienden innemen, hebben we heel goed kunnen zien aan het schandaal op de politieschool in Spandau. De politie in metropool-regio´s zoals Berlijn, Keulen, München, Hamburg enz. zal de interne bestaanstoestand van de Bondsrepubliek uitstekend representeren. Een moreel gesloopte, personeel uitgedunde en qua kwaliteit gereduceerde politie kan helemaal niet op de manier werken zoals ze zou moeten.

De voorzitter van de Duitse politievakbond, Oliver Malchow, zei vrijdag in Berlijn: “De politieke en maatschappelijke ontwikkeling is de afgelopen jaren met het oog op de veiligheidssituatie en de consequenties voor de federale politie en de politie in de deelstaten verkeerd ingeschat door de politiek. Voortdurende aanwezigheid bij het Hambacher Forst, omstreden staatsbezoeken zoals dat van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aan Berlijn en Keulen, grote demonstraties in Sachsen en talrijke aangekondigde manifestatie ter gelegenheid van de Dag van de Duits Eenheid zorgen ervoor dat mijn collega´s niet meer uit hun laarzen komen. Ze moeten bijna elk weekend dienst doen en deels 12 uur aan één stuk door werken.”

Volgens de voorzitter van de politievakbond is er in Duitsland nauwelijks meer een deelstaat in staat om met eigen personeel eigen grote acties te bemannen. Malchow: “Inmiddels zijn er echter ook nauwelijks nog versterkingen uit andere deelstaten mogelijk. Zelfs de qua politie grootste deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft zijn eigen 18 mobiele eenheden (elk bestaande uit 100 man) nodig en zet deze 12 uur achter elkaar in. Alle alarmpelotons zijn gemobiliseerd. Ettelijke bureaus en commissariaten – en niet alleen in Nordrhein-Westfalen – functioneren op een laag pitje. Voor onverwachte gebeurtenissen staan nauwelijks nog uitgeruste mensen ter beschikking.”

De politievakbond gaat er van uit dat de situatie zich ook in de toekomst niet zal ontspannen, maar eerder verscherpen. Malchow: “De politie staat op instorten.” – GDP

Voor Berlijn betekent dat in detail eveneens dat er ongeveer 9000 mensen met een arrestatiebevel worden gezocht. In heel Duitsland zijn dit er (stand 2018) circa 300.000. Bij de helft van hen zou het gaan om migranten die verplicht moeten vertrekken, aldus de Duitse federale recherchedienst.

Alleen al in Berlijn hebben we aantallen die zo hoog zijn, dat ze opzien gebaard hebben: tegen 1633 personen is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Als je alle uitstaande arrestatiebevelen bij elkaar optelt, ook die van ontsnapte gevangenen, de gezochte personen wegens vervangende gevangenisstraffen, strafuitvoering, uitzetting of onderbrenging, zouden het er zelfs meer dan 8500 alleen in Berlijn zijn, stand maart 2018”, zei hij tegen de “Welt”.

Zo zou personeelstekort er ook toe hebben geleid dat er bij de afdeling crimineel onderzoek van de politie van Berlijn 52.000 niet bewerkte rapporten op verwerking zouden wachten. Dat zou er bijvoorbeeld toe leiden dat DNA-analyses bij woninginbraken pas twee of drie jaar later ter beschikking zouden komen. – “Junge Freiheit

Het zou met het oog op deze ontwikkeling tijd worden om de Duitse burgers eerlijk de waarheid te vertellen en te zeggen dat de politie het niet meer aankan en dat het beter voor de burgers is om na te gaan denken hoe zij zichzelf kunnen beschermen. Een versoepeling van de wapenwet en een herziening van de paragraaf zelfverdediging zou wellicht gepast zijn om het verval van de staat op gepaste wijze tegen te gaan. Voor de allermeeste bewoners van de Bondsrepubliek zal de wellicht spoedig intredende noodsituatie nog altijd onvoorstelbaar zijn. Alle anderen, die meer fantasie en verstand bezitten, weten al lang hoe ernstig de situatie is.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Berlijn, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Merkel, Overheid, politici, politie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Verval van de openbare orde is de nieuwe normaliteit

 1. Rensk. zegt:

  Domme mensen willen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. Domme mensen ontkennen elke fout, die ze maken in de plaats ervan te leren. Domme mensen zijn goed met geld gooien uit andermans portemonnee. Domme mensen liegen de ganse wereld bij elkaar. En als daardoor uiteindelijk de chaos compleet is dan komen ze bij je uithuilen en zijn ze slachtoffer. Want het kwam niet door hunzelf. Klaar mee. Heel Den Haag is er mee behept.

  Like

 2. Menigeen is voor veel minder tegen een muur gezet!! 15 jaar terug kon je De Sloop van DE al zien aan komen! Zodra de politie echt een afspiegeling van de My is, is de infiltratie compleet. Geldt ook voor de overige overheidsdiensten. Een flinke (economiese oid) crisis doet de rest! Dit geldt ook voor België, Nederland, Frankrijk etc. Wordt druk aan gewerkt. We zijn er veel erger aan toe als voor WW2!

  Like

 3. har zegt:

  laat me raden, politie gaat veel allochtonen aannemen om zoveel mogelijk mankracht te genereren……
  duitsland…… u staat aan de rand van de totale ineenstorting en nog meer corruptie en criminaliteit zal uw deel zijn.
  en de rest van europa volgt.
  ik ga gauw naar hongarije….

  Like

 4. delamontagne zegt:

  De Politie in Duitsland klaagt over ’t gebrek aan Respect zij van publiek krijgen.
  Onder hen die ons beledigen zijn de jonge migranten in de meerderheid.
  Vooral de politievrouwen zijn ’t mikpunt

  https://www.derwesten.de/staedte/essen/polizei-essen-klagt-ueber-mangelnden-respekt-urlich-fassbender-nrw-id226718163.html

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Soms vraag ik me werkelijk af hoe de ouders (die blijkbaar ook niet eens meer weten wat normen en waarden zijn) van 110 vermiste kinderen op het strand bij IJmuiden in 2012 eigenlijk zélf in hun jeugd zijn opgevoed?!
  Tegenwoordig lijkt het wel of zulke ouders hun kinderen als een soort huisdieren beschouwen, ze willen alleen de lusten van het kind maar niet de lasten, ze verwachten zeker dat kinderen onder de 10 jaar zichzelf al kunnen redden of dat strandwachters en badmeesters als kleuterjuf gaan fungeren omdat papa en mama alleen maar tijd voor zichzelf willen!
  Wie kinderen wil is zelf verantwoordelijk voor hun opvoeding, brengen dezen normen en waarden bij, wijzen hen op fouten en zullen ook eens streng wezen en moet dat niet steeds aan anderen overlaten zoals een vogel als de koekoek doet met zijn kroost dat hij laat opvoeden door andere vogels.
  Anders moeten die ouders zelf eens persoonlijk naar een opvoedkundig bureau gaan om daar heropgevoed te worden want zij weten donders goed dat hun kroost zonder toezicht kan verdrinken in de koude zee of als ze een vreemde hond tegenkomen (en die willen aaien) hen vreselijk kan verwonden!
  Wél lekker goed voor zichzelf zorgen die ouders in deze maatschappij waar de orde inderdaad lijkt te vervallen maar voor hun kinderen goed wezen? Ho maar!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat over het strand en opletten, ben ik met je eens.
   Maar je kan het ook overdrijven. Zwemdiploma’s had ik al toen ik 6-8 jaar was.
   45 jaar geleden en langer was ik de hele dag zonder toezicht onderweg ergens naar toe met een abonnement voor alle bussen, trams en treinen in Amsterdam.
   Ik was overal te vinden, behalve thuis.
   Als ik maar weer thuis was even voor dat de straatlantaarns aan gingen.
   Dat kunnen museums zijn geweest, postzegelmarkten en alles wat je maar kan bedenken.
   En kon mij uitstekend redden zo rond mijn 10de en zeer zelfstandig.
   En toen bestonden er geen smartfoons en GPS trackers.
   En toen liepen er ook rare en vervelende mensen en valse honden rond.

   Kinderen van nu worden als watje opgevoed en daarom kunnen ze zich niet meer redden.
   De meeste kinderen nu zijn hopeloos zonder papa of mama.

   Like

 6. Roni zegt:

  De luie/laffe West-Europese politici/koningshuizen/industriėlen/enz hebben nooit willen inzien dat Cyprus en Libanon als voorbeelden konden dienen voor ons.
  SHAME ON YOU !!!

  Like

 7. QenQ6 zegt:

  Als je de Openbare Orde wilt handhaven, moet je de confrontatie met de rotzooischoppers aangaan, maar dat willen “we” niet, want dan valt de multi-culti-droom in duigen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s