Brussel: Het nieuwe EU-socialisme van Ursula von der Leyen

Screenshot_209

(Vertaling: E.J. Bron)

EUSSR: EU-minimumloon en EU-werklozenverzekering

Faire lonen en sociale bescherming voor werknemers zijn goed. Maar kun je alle landen over één kam scheren? Kun je Bulgarije en Roemenië met Denemarken en Duitsland in één pot gooien? En moeten Duitse werknemers weldra voor werklozen in Frankrijk betalen?

Die Freie Welt

Met Ursula von der Leyen (foto) wordt de EU de EUSSR. Haar redevoeringen en korte toespraken hebben het duidelijk gemaakt: deze vrouw pakt de dingen ideologisch aan en niet pragmatisch. Net zoals bij het Duitse leger, waar het belangrijk was politiek correcte liederen te zingen, uniformen voor zwangere vrouwen te hebben en een gender-neutraal regenboogimago op te bouwen in plaats van ervoor te zorgen dat de voertuigen, vliegtuigen en schepen weer goed functionerend zijn en het gebrek aan reserveonderdelen uit de wereld wordt geholpen.

Nu is het de beurt aan de EU om door Ursula von der Leyen krachtig ondersteboven gehaald te worden. Ze staat en strijdt voor EU-minimumlonen en voor een EU-werklozenverzekering.

Hoe ziet ze dat voor zich? In Bulgarije bedraagt het minimumloon € 1,72, in Duitsland € 9,19 en in Luxemburg € 11,97. Hoe wil men hier uniforme standaards invoeren? Temeer daar deze landen verschillende kosten voor levensonderhoud hebben. In Denemarken en Zweden is het leven duurder dan in Bulgarije en Roemenië. Hoe moet men dat allemaal gelijkschakelen? En überhaupt: Waarom wil men dat überhaupt?

Een ander punt op het lijstje van von der Leyen  is de Europese werklozenverzekering. Ook hier wil von der Leyen meer EU-eenheid. Was dat een reden waarom Emmanuel Macron zo voor haar geworven had? Want ook hij is voorstander van zo´n EU-werklozenverzekering. Dan mogen de Duitse werknemers voor de werklozen in Frankrijk en Bulgarije betalen. Wie wil zoiets?

De werkgevers in Duitsland zijn geschrokken [zie berichten in de “Welt” hier en hier]. Terwijl von der Leyen dus voor EU-minimumlonen en een EU-werklozenverzekering strijdt, denkt de landelijke vereniging van Duitse werkgeversverenigingen (BDA) daar heel anders over. Zij ziet gevaar voor de concurrentiepositie, is tegen de plannen van von der Leyen en ook tegen het op grote schaal overmaken van kinderbijslag naar het buitenland. De EU zou, aldus de eis van de BDA, de nationale arbeidsmarktpolitiek en de sociale politiek van individuele landen moeten accepteren.

Anderen zien door de voorstellen van von der Leyen gevaar voor de concurrentiepositie van de EU-landen in het algemeen, omdat het dan nog moeilijker zal worden om met China en Amerika te concurreren.

Maar de in principe belangrijkste reden die de critici aanvoeren, is de volgende: de eisen van von der Leyen zijn duidelijke competentieoverschrijdingen van de EU. Zij mag in zulke belangrijke kwesties niet in de soevereiniteit van de staten ingrijpen.

Je mag je überhaupt verbazen over het democratiebegrip van von der Leyen: wat hebben verkiezingen in de individuele landen nog voor zin wanneer de verschillende landen niet eens zelf soeverein over fundamentele vragen in de economische en sociale politiek mogen beslissen? Hoe moeten de burgers van een land in de toekomst over een bepaalde sociale politiek kunnen beslissen wanneer dan alles sowieso door Brussel wordt gedicteerd?

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EU, EUSSR, landverraad, Marxisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op Brussel: Het nieuwe EU-socialisme van Ursula von der Leyen

 1. Hovawart zegt:

  Een vrouwelijke visie van een dictatuur….

  Geliked door 2 people

 2. Kees zegt:

  EU en democratie?? Laat me niet lachen. Die is net zo democratisch al de Democratische Volksrepubliek van Noord Korea!
  De EU gaat gewoon full-speed richting een EUSSR. Fransje Timmermans was gewoon veel te soft voor deze functie. Daarom heeft hij dit baantje niet gekregen, dat lijkt me nu wel duidelijk.

  Geliked door 5 people

 3. hans-e-pans zegt:

  Het toekomstige gemiddelde EU-minimum loon zal dan wel ergens tussen het minimum uurloon van Bulgarije 1,72 Euro en het minimum uurloon van Luxemburg 11,72 Euro lomen te liggen.

  Dus 1,72 + 11,97 = 13,69 : 2 dus ongeveer 6,84 Euro.

  Dan in alle EU landen de balasting gelijktrekken.

  Like

 4. orelius zegt:

  Een Europa . Catalonie wil onafhankelijk zijn . Basken willen dat ook . Vlamingen willen los van wallonie. Noord ierland wil afscheiding. Noord Italie wil afscheiding met zuid Italie. Heel joegeslavie is uiteen gevallen . De sovjetunie is ontmanteld en in brussel willen ze 1 Europa hoe dom ben je dan.

  Geliked door 3 people

  • woodensledge zegt:

   …en wij willen de marokkanen kwijt!

   Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ orelius zei (14 augustus 2019 om 22:30)

   Dames en Heren.

   Een verenigd Europa is een hele oude droom. Maar dromen worden meestal geen werkelijkheid.

   Zo’n 2000 jaar geleden probeerden de Romeinen een groot rijk te creëren. Het viel uiteen.
   De Merovingers hebben een poging gewaagd. Het lukte niet.
   Karel de Grote ging ervoor. Zijn rijk hield niet lang stand.
   In Rome droomde men van het Heilige Roomse Rijk. Elke poging faalde.
   De Habsburgers hadden ambities, maar geen succes.
   Napoleon walste Europa plat, maar werd verbannen.
   In Duitsland en in Italië werd gewerkt aan de eenheidsstaat, terwijl Nederland en België al uit elkaar vielen.
   Hitler dacht het wel te kunnen. Niet dus.
   In Brussel verzamelen Eurofielen al enige tijd landen in een unie, die met kunst en vliegwerk bij elkaar wordt gehouden.
   De EU trein dendert voort, maar de eerste wagen dreigt al te brexitten.
   De twee Duitslanden werden verenigd, maar de Ossies en de Wessies liggen elkaar niet.
   Joegoslavië is met een bloedige oorlog uiteen gevallen.
   In Spanje willen de Catalanen en de Basken niet meer samen met Madrid.
   In Italië nemen de wrijvingen tussen noord en zuid toe.
   In Blegië kunnen de Vlamingen en Walen niet samen door één deur.
   In Nederland botert het niet zo goed tussen het bourgondische Brabant en de bijbelbelt.
   De moslim migratie is een last voor de Eurpese volkeren, die te zwaar is, om te torsen. En dat roept, om de grenen te sluiten.

   Europa is een conglomeraat van vele volkeren, die zich allemaal op hun eigen wijze hebben ontwikkeld. Ze hebben een geschiedenis van 2000 jaar lang onderling oorlog voeren. Taalkundig is Europa een lappendeken. Sociaal, maatschappelijk en economisch zijn de verschillen heel erg groot. De diverse volkeren hebben voldoende redenen, om elkaar onderling te wantrouwen. En dat is het enige, dat ze gemeen hebben.

   Meer dan 15 jaar geleden heb ik al voorspeld, dat als Europa ooit één mocht worden, het van ellende uit elkaar zou vallen. En dan niet uiteen vallen in 30 landen, maar in 300 staten. De Europese eenheidsgedachte is een opportunistisch ideaal, maar zeer zeker niet realistisch. Het is een ideaal dat een voedingsbodem vindt in tijden van economische groei en toenemende welvaart. Maar als dat gaat stagneren, worden er zwarte schapen gezocht. En met zwarte schapen in de kudde, ziet men de verschillen en niet meer de overeenkomsten. Met het failliet van de welvaart is ook de eenheidsgedachte pleite. Dan is er niets meer te verdelen, maar gaan we, wat ons nog rest, met hand en tand verdedigen en wordt het weer heel egoïstisch ieder voor zich en God voor ons allen.

   Een verenigd Europa is een hele oude droom. Maar dromen worden meestal geen werkelijkheid. Waarom zouden we, wat in 2000 jaar niet lukte, nu in één generatie wel voor elkaar kunnen krijgen ??? Eurofielen, uw droom is een sprookje, maar de wakkere mensen zijn de leeftijd, om zich nog met een sprookje in slaap te laten sussen al lang te boven.

   Geliked door 1 persoon

  • koplampkapot zegt:

   Vergeet de Walen en de Vlamingen in België niet. Die zijn het er eigenlijk alleen met elkaar over eens dat ze niets met elkaar eens zijn. In Italië zou Lega Nord graag het noorden van het zuiden willen verlossen, de Beieren spelen wel met het idee uit de Bondsrepubliek te stappen, Noors- en Zweeds Lapland willen graag op eigen benen staan. De eigen identiteit kunnen waarborgen is een verdomd groot goed!
   In de EUSSR van von der Leyen zou ze het graag anders zien, maar het zal de identitaire bewegingen slechts versterken.

   Geliked door 3 people

  • Bastiaan2000 zegt:

   Heel dom, zo dom zelfs dat dat onmogelijk is. Daarom is er een andere reden, een hele donkere en valse reden. De toekomst ziet er duister uit als ze niet gestopt worden

   Geliked door 2 people

 5. Bob Fleumer zegt:

  We gaan van een von der Leyen dakje met z’n allen, naar beneden……………pats!

  Geliked door 5 people

 6. boorzalf zegt:

  Nou begrijp ik waarom vrouwen vroeger geen stemrecht hadden.😉

  Geliked door 2 people

 7. David zegt:

  Eén Europese Unie: stomste idee oooooooooit
  We verstaan elkaar nauwelijks

  Geliked door 4 people

 8. ronjaspers zegt:

  De e.u. dictatuur is een onderdeel van de N.W.O. 1 wereldregering,1 wereldvaluta (cashloze maatschappij) onderhuidse chip,1 wereldreligie.

  Geliked door 4 people

 9. kampersrene zegt:

  Och laat die madame maar lullen ….zij kwam in het nieuws …en zij is bijzonder fier dat onze webmaster haar foto heeft afgedrukt

  Like

 10. Steven zegt:

  Dat zijn weer trucjes om de bevolking nog verder te verarmen… en uiteraard gaan de never ending prijsstijgingen gewoon door om het volk straks geheel afhankelijk te maken van de staat.
  Het zwartwerken en beunhazen komen straks ook weer volop terug.. de criminaliteit zal naar een niveau stijgen als ooit tevoren…
  Ga je centjes maar vast sparen… over een paar jaar is het gebeurd met de veiligheid!

  Geliked door 2 people

  • E.J. Bron zegt:

   Zwartwerken en beunhazen? Ik geef het nog hoogstens 5 jaar. Dan namelijk is het contant geld afgeschaft . . . 😡

   Geliked door 5 people

   • Kees zegt:

    Dan krijgen we gewoon weer ruilhandel, net als een paar duizend jaar geleden…
    Dat we economisch op het randje van de afgrond balanceren, geloof ik zeker en ook dat het contant geld afgeschaft gaat worden.

    Geliked door 3 people

   • henk verhoef zegt:

    en hoe gaat een eu politicus( of een nederlandse christelijke) dan BV een vrouw die zich liggend staande tracht te houden, betalen voor diensten die thuis niet verleend worden omdat daar ma een lbhtvd is
    of hoe gaat een boeF ( KAN IEDEREEN ZIJN) dan een advocaat extra betalen zodat hij u uit het gevang gaat houden door corrupt bedrog
    En gaat u met een ongedekte credit card de drugsdealer betalen– denkt u nu echt dat die zo dom zijn dat ze uw ongedeklte kaart gaan vertrouwen
    Een politicus die slimmer is dan een crimineel !!!!
    die bestaat zelfs in een/het links regime niet– want ja– geld stinkt niet

    Geliked door 3 people

   • Monalisa zegt:

    alle contante geld word afgeschaft.

    Geliked door 2 people

   • Jean zegt:

    M.i. is contant geld sneller ‘verleden tijd’ want hoe sneller ze contant weghebben hoe sneller ze elke euro kunnen volgen en dan zullen veel burgers die van de FOD aan de deur krijgen met de vraag: “hoe doet u dat? 1.800 euro loon en 2.200 euro uitgaven?”
    Willen we Europa redden van de totale ondergang dan moeten we volgende punten héél snel uitvoeren:
    1- EU misdadigers én EU misdaadinstelling uitschakelen.
    2- grenzen sluiten voor alle vreemdelingen die geen toegevoegde waarde zullen leveren.
    3- dubbele nationaliteit verbieden.
    4- stemrecht voor vreemdelingen opheffen.
    5- elk Europees land omvormen tot Republiek.
    6- politiekers voeren uit wat de meerderheid van de burgers eisen.
    7- elk Europees land is een Onafhankelijke Seculiere Republiek.
    8- islam verbieden over de hele lijn zowel uiterlijk als innerlijk en mosselketen gebruiken als varkenskwekerijen.
    9- parasiterende clubjes leeglopers droogleggen.
    10- publieke en privésector gelijkschakelen over de hele lijn zowel qua contract als pensioen.

    Geliked door 4 people

   • Tineke zegt:

    Inderdaad ,heer bronwebmaster,ze zijn ons al heel sneaky aan het voorbereiden.
    En als het contante geld is afgeschaft,zullen we wel gechipt moeten worden.
    Totale controle willen die bloedzuigers in Brussel !

    Geliked door 4 people

   • M. zegt:

    Als het contant geld afgeschaft word is de vrijheid ook direct afgeschaft.
    En zoals veel mensen de eigen ondergang staan te verwelkomen omdat men niet meer in staat lijkt om zelf nog na te denken zo zullen veel mensen het afnemen van de vrijheid met het afschaffen van contant geld ook verwelkomen.
    De mens dient het gemak en niet het gemak de mens maar weet de gemakzuchtige mens veel, van nadenken worden ze al moe.

    Het is ook zoveel werk dat betalen met contant geld.

    Geliked door 3 people

   • Steven zegt:

    Daar wordt vast wel weer iets op gevonden….

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    E.J. Bron 15 augustus 2019 om 08:24

    Zeker weten; zelf geef ik het nog 3 jaar.
    Dan gaat ‘Brussel’ helemáál over je bankrekening.
    In één tel kun je straatarm zijn.

    Geliked door 4 people

   • Monalisa zegt:

    met ruilhandel komen we ook niet ver mee.

    Geliked door 3 people

   • Daan Kranenburg zegt:

    Geachte heer Bron, contant geld zal nooit afgeschaft worden! Systeem om dat te realiseren zal in elk land leiden tot een complete instorting van hun economie en zal er zeker een andere vorm van ruilhandel dan als nu ‘een bankbiljet voor een product, arbeid, dienst, enz. de gang van zaken is’ ontstaan. Zo’n ander betalings- ruilhandel systeem zal zich dan buiten de digitale registratie en toezicht van een overheid/bank afspelen. Ik zou u hier uitgebreid de rationele feiten voor aan kunnen geven, maar ik denk dat u daar zelf met enig nadenken op kunt komen. Grt. Daan Kranenburg

    Like

   • John zegt:

    de kudde is bezig om zelf het contant geld af te schaffen, open maar eens je ogen aan de kassa van het grootwarenhuis, Aldi, Lidl enz, voor een aankoop van 6euro betalen ze met de bankkaart …. hoe onnozel kun je zijn …

    Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ruilhandel gaat het helemaal worden in de toekomst.
   En ik heb bergen aan muziek dingetjes over, dat vinden mensen altijd wel leuk.
   Dus ik hou het dan wel een tijdje voort.

   Geliked door 1 persoon

 11. GT zegt:

  West Europa uw economie donderd in elkaar als een kaart huis, en dit gaat niet lang meer duren.
  Leg uw kaarten op tafel, en zie hoe slecht het er voor staat.

  Geliked door 2 people

 12. henk verhoef zegt:

  de nederlanders stemde ook voor het eu parlement en de vdl,s( weet u de uitslag nog– bv pvv en ddr66 en sp)
  Nu heeft men het over geld van noord naar zuid en zo want oh wij nederlanders zijn ZOOOOOO RIJK
  Kijk maar hoe rijk, als de pensioenen van iedere werkenden( zijn er dan wel weer niet zoveel) afgewaardeerd zijn– dan blijft de koopkracht gelijk zegt het cpb( de leugenaars van rutte)
  Kijkt u ook even naar de gemiddelde nederlandse prive schuld voor een kippenhokje in een achterstandsswijk( zou een maroc uit spanje nog niet willen wonen als te armoedig)
  Kijk dan ook nog even naar onderwijs en zorg
  Juist ja met een 60 pct van de nederlanders betaald uit de staatskas via leningen van ecb
  dan is het noorden armer dan het zuiden– U mag niet eens vlees meer naar binnen slokken
  en pas op als u naar zo,n mooi voetbal stadion gaat waar ze met een soort amateurs tegen een balletje proberen te trappen– nou ja u heeft Claudia de breimuts en femke moederkloek hallalsema

  Wat een eigendunk over status en geen nagels om aan de te vette kont te krabben
  Oh u kunt beter een aandeel van post nl kopen dan een postzegel– want aandeel goedkoper en bijde waardeloos want verstuur maar eens een brief– komt misschien wel aan– behalve de blauwe dan
  wat doet nederland het goed met de economie he– kijk maar naar groei voedselbanken

  Geliked door 2 people

 13. renato zegt:

  Zwartwerken gekoppeld aan ruilhandel. Arbeid gaat in natura worden betaald. De mens is veerkrachtig en fantasierijk. Terug naar de sfeer van de veenkoloniën. Een dag arbeid voor een kilo sperziebonen.

  Like

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Die Ursula is toch zo’n groot licht. Toen ze in Duitsland nog minister van van het leger was, introduceerde ze mooie uniformen voor zwangere soldaten. Maar ze had geen geld voor deugdelijk materieel en reseveonderdelen. Vraagje. In welk militair handboek staat, dat je de oorlog kunt winnen met soldaten die zwanger zijn en mooie uniformen dragen en ten strijde moeten trekken met onvoldoende, ondeugdelijk en kapot materieel ??? Ach ja, de legers van Hitler hadden ook mooie uniformen, maar ze waren, net als de legers van Napoleon, niet uitgerust voor de Russische winter. Ursula dacht kennelijk, dat een slagveld een modeshow was. Tja. als de obsessie van de heerschappij de overhand neemt, doen de heersers de meest dwaze dingen.
  Ursula zou iets in de geneeskunde of zo hebben gestudeerd, maar haar proefschrift was plagiaat. En daarom is zij uiteraard uitermate geschikt, om als grote afleidingstruuk, over de EU te gaan heersen om deze de afgrond in te leien. En al die idioten met hun haantjesgedrag in Brussel, kunnen daarna vingerwijzend hun handen in onschuld wassen.

  Like

 15. M. zegt:

  Laat vele miljoenen mensen uit de hele wereld los op een klein deel werkende Europese mensen en men heeft de armoede voor iedereen binnen no time geregeld.
  De aso’s van de EU daar is niets sociaals aan, net als dat er niets sociaals is aan de mensen die hoereren voor de EU want die verraden hun eigen vlees en bloed nog.

  Geliked door 4 people

 16. Remco Jaasma zegt:

  De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wil de Verenigde Staten van Europa (VSE). Als bouwsteen van de Nieuwe Wereld Orde.

  Er gaat een ‘nieuwe’ wind waaien bij de Europese Commissie waarvan de Duitse Ursula von der Leyen sinds kort de voorzitter is.

  Niet langer hebben we te maken met een, al dan niet, dronken voorzitter van de Europese Commissie in de vorm van Juncker, maar met een spijkerharde tante uit Duitsland: Ursula von der Leyen.

  Ursula is niet alleen geboren in Brussel, één groot Europa is haar met de paplepel ingegoten.

  Want Ursula is de dochter van de voormalige minister-president van Nedersaksen, Ernst Albrecht (CDU) en zijn vrouw Heide Adele Stromeyer. Ze heeft vijf broers, waarvan één directeur van het mediaconcern Modern Times Group is.

  Vader Albrecht was één van de eerste hooggeplaatste EU-functionarissen in Brussel, waar Ursula dan ook geboren is en de eerste tijd van haar leven heeft doorgebracht.

  Ursula aan het woord:

  “Mijn doel is de Verenigde Staten van Europa, gebaseerd op het federale model zoals dat van Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Staten”.

  Inmiddels is er meer bekend geworden over wat haar concrete doelstellingen zijn en die liegen er niet om. We praten hier over een enorme uitbreiding van de Europese macht ten koste van de soevereine lidstaten.

  Ze heeft haar doelstellingen geformuleerd in een 24 pagina’s tellend document met de titel: “Mijn agenda voor Europa”.(*)

  Enkele van de punten uit die agenda:

  – Het Klimaat

  Het doel van Ursula is om de gehele Europese Unie in 2050 klimaatneutraal te hebben. Tijdens haar eerste 100 dagen als voorzitter zal ze met een klimaatplan komen met daarin onder andere de eerste Europese Klimaatwet.

  “Het beperken van de CO2 heeft een prijs. Iedereen en iedere sector zal hieraan mee moeten betalen”.

  Er zullen speciale CO2-belastingen komen voor bedrijven van buiten de EU die hier actief zijn, zodat lokale bedrijven kunnen concurreren en ze heeft zich voorgenomen om het gedrag van zowel de burgers als de bedrijven in de EU te gaan veranderen.

  Dit zogenaamde “social re-engineering” plan gaat uiteraard volledig worden betaald door de belastingbetaler.

  – Economie, Maatschappij, Belasting

  Ursula heeft bezworen dat ze de economische en monetaire eenheid Europa verder zal gaan uitbreiden. Zij zal komen met speciale maatregelen zoals het vormen van een Europese bankenunie en het versterken van de euro.

  Ze zal de Europese economische doelen volledig in overeenstemming brengen met de inmiddels beruchte ‘Agenda 2030’ van de Verenigde Naties (de wereldregering).

  Verder stort ze zich vol op de Europese genderstrategie, waarbij uiteraard de (witte) man het slachtoffer zal gaan worden.

  Zij zal komen met verplichte quota’s voor bedrijven om andere genders (geslachten) dan mannen aan te nemen. Ook zal er een volledige “gender equal” Europese Commissie komen.

  “Ik zal ervoor zorgen dat er tegen het einde van mijn mandaat volledige (gender)gelijkheid zal zijn op alle niveaus van management. Minder dan dat zal ik niet accepteren”.

  Ursula maakt het één van haar speerpunten dat alles en iedereen belasting gaat betalen. Ze noemt dit dan een “sleutelfundament” van onze sociale gemeenschap. Gewone strevelingen noemen het diefstal, maar wat weten die daar nu van.

  Zo praat ze ook over een “global taxation” voor grote ondernemingen, hetgeen uiteraard een volgende stap is naar de New World Order.

  Ze waarschuwde dat Europese lidstaten die dwars zullen liggen bij een totale herziening van de belastingwetgeving geen poot hebben om op te staan, omdat er clausules in de nodige verdragen zullen worden opgenomen waarin zal staan dat er besluiten op Europees niveau doorheen geramd kunnen worden met een meerderheid van stemmen binnen de Europese Commissie. Hierbij worden individuele landen volledig buitenspel gezet.

  “Dit zal ons veel efficiënter maken en in staat stellen snel te handelen als dat nodig is”.

  – Technologie

  Het zal dan ook helemaal niemand die wel opgelet heeft verbazen dat von der Leyen de standaarden wil gaan opstellen voor 5G netwerken om zo “technologische soevereiniteit” te verkrijgen op belangrijke technologische gebieden.

  “Wij zullen gezamenlijk de standaarden voor deze nieuwe technologie definiëren en deze zullen de norm worden voor de gehele wereld”.

  Ook zal ze gedurende haar eerste 100 dagen als Voorzitter komen met een uitgewerkt plan over hoe Europa zal gaan omgaan met AI, kunstmatige intelligentie.

  Er komt nieuwe digitale wetgeving voor internetplatformen om zo te komen tot wat zij noemt een “Digital Single Market”. Voor de “bescherming” van dat alles zal er een speciale Cyber Unit in het leven worden geroepen.

  Ook het onderwijs ontkomt niet aan von der Leyen, want ook daar zal ze “een verandering in de cultuur” bewerkstelligen. Er komt een digitaal onderwijsplan waarin onderwijs opnieuw zal worden gedefinieerd.

  – Wetgevende Macht

  Nog is het allemaal niet genoeg, want zij zal er ook voor gaan zorgen dat de Europese wetgeving -nog meer dan nu al het geval is- boven die van de nationale landen zal komen te staan. Ze waarschuwde dat er financiële consequenties zullen zijn voor landen die hier niet aan mee zullen werken.

  De EU wetgeving zal de basis vormen voor de wetten waar de Europese burgers zich aan te houden hebben.

  – Immigratie

  Er komt een zogenaamd nieuw Pact voor wat betreft immigratie en dat houdt in dat iedere land gedwongen wordt asiel te verschaffen aan immigranten die hierom vragen (‘Marrakesh 2’, te gek voor woorden[1]).

  “Wij moeten elkaar allemaal helpen en bijdragen”.

  Voor “onze veiligheid” zullen Europese Officieren van Justitie meer macht en autoriteit krijgen om zo terrorisme dat zich uitstrekt over meerdere landen te kunnen onderzoeken en te vervolgen.

  – Europees Leger

  Zoals wellicht bekend is von der Leyen als voormalig Duitse Minister van Defensie een groot voorstander van een Europees leger en wil zij de komende vijf jaar grote stappen zetten in die richting (het is niet voor niks dat nationale legers uitgehold zijn middels ‘bezuinigingn’).

  Omdat het nogal gevoelig ligt, noemt ze het even iets anders: Een Europese Defensie Unie. Ze wil dan ook meer macht om straks dit leger in te kunnen zetten, zonder dat individuele landen dit tegen kunnen houden.

  “Ik geloof dat Europa een sterker en meer verenigde stem in de wereld nodig heeft. Wij hebben een uitgebreide en geïntegreerde benadering nodig voor onze veiligheid. Om een wereldleider te kunnen worden, moet de EU snel kunnen handelen”.

  (*) Ursula’s agenda is natuurlijk Ursula’s agenda niet.

  ‘Leiders’ leiden niet, ze volgen.

  ‘Staatshoofden’ bepalen het beleid niet, ze volgen het

  overeenkomstig de agenda, incluis conclusies en uitkomsten

  reeds lang geleden opgetekend, door verborgen handen van zij uit de rechtstaatinfiltrerende misdaadgroep die wereldwijd de schaduwregering vormen …

  Een aantal punten in ‘Ursula’s Agenda’ komen ons bekend voor aangezien ze al in meer of mindere mate zijn gerealiseerd. Andere punten bevinden zich in de ‘beginfase’ en worden meer en meer zichbaar en de punten die nieuw aandoen zijn dat helemaal niet. Die hebben zich weliswaar nog niet gemanifesteerd, maar wordt op de achtergrond hard aan gewerkt, want kennen we als “Agenda 2030”, voorheen ‘Agenda 21’ (aangevuld met “Vision 2050”).

  Zie: ‘De Wereldregering Gepresenteerd (Agenda 2030)’ https://www.facebook.com/groups/FeitofFictie/permalink/616925501829446/

  _[!] De Marrakesh Pacts_

  Toen in december 2018 het Verdag van Marrakesh officieel werd zijn er in werkelijkheid twee Pacts tegelijkertijd door de machine gegaan: het veel-besproken ‘Globale Pact voor Migratie’ dat BEtekend werd en het nauwelijks tot niet-besproken ‘Globale Pact voor Vluchtelingen’ dat GEtekend werd om later BEtekend te worden. Dat tweede Pact is waar Ursula aan refereert/naar verwijst.

  De VN/EU ligt daarmee op koers, het raamwerk voor beide Pacts was reeds vastgelegd in september 2016 in de ‘New York Declaration for Refugees and Migrants’.

  Zie: ‘Europa Moet Ten Onder’ : Beleidsstukken, Uitspraken & Bronnen

  https://www.facebook.com/groups/FeitofFictie/permalink/745478938974101/

  Europa moet dus helemaal niet groot en sterk worden, integendeel, Europa moet juist zoveel mogelijk buiten spel gezet worden, JUIST omdat Europa -van origine- sterk en machting is, de opgetekende geschiedenis leert dat.

  _’De Mythe van Prinses Europa’_

  https://www.facebook.com/groups/FeitofFictie/permalink/728476177341044/

  De bevolking slaapt ondertussen rustig verder en ziet niet dat we met von der Leyen aan het roer ons laatste stukje soevereiniteit met daarbij onze eeuwenoude culturele eigenschappen, als landen, zullen kwijtraken en Districten zullen worden in de superstaat die Europa heet en een bouwblok vormt voor de New World Order; de Brave New World.

  Heil Ursula, heil EU-Superstaat. Ursula’s manifest had zomaar de titel “Mein Kampf” niet kunnen misstaan.

  Zeg, hoe lang nog blijft u als haar persvoorlichter hierover zwijgen en dientengevolge het te grote deel van de Nederlandse bevolking slapen? vraag ik journalisten uit de tot persvoorlichters van ons aan de Verenigde NaZies (VN) medeplichtige parlement omgekochte mainstreammedia? Met andere woorden, helpt u de bevolking eindelijk eens mobiliseren via EPN en diens zusterorganisaties in de overige landen van Europa?

  Belt u in navolging van sommige uit het Oranje Bovenleugencoma ontwaakte journalisten uit de Internationale pers mij voor een interview?

  Met grote interesse zie ik ook uw interviewaanvraag tegemoet en zeg u hiervoor namens de Nederlandse bevolking bij voorbaat hartelijk dank.

  Geliked door 4 people

  • Daan Kranenburg zegt:

   Remko Jansma bedankt voor je top analyse. Denk echter dat zo weinig EU burgers dit zullen vernemen/weten dat ze gewoon door blijven slapen tot dit gerealiseerd is en zich er dan gewillig bij neer zullen leggen. Grootste gevaar waar dit voor de EU burgers toe leidt heeft u in uw reactie niet meegenomen: De wel bewuste islamisering door Brussel en de andere criminele elite van de EU landen.

   Geliked door 1 persoon

 17. arjo zegt:

  Wat ze zeggen is.
  We gaan slecht gedrag belonen en we gaan slechte regeringen belonen.
  Goed gedrag en verstandig regeren wordt bestraft want de welvaart moet gelijk verdeeld zijn.
  Dit is wel het toppunt van stupiditeit,want zo verdwijnt welvaart uit de hele EU.

  Geliked door 1 persoon

 18. Lucky zegt:

  Ondertussen in Denemarken
  https://www.breitbart.com/europe/2019/08/15/swede-arrested-bombing-danish-tax-office/

  Man from Malmo, Sweden, Arrested for Bombing in Denmark
  Man uit Malmö, Zweden, gearresteerd voor bomaanslag in Denemarken

  Swedish police have arrested a 22-year-old man in the multicultural Swedish city of Malmö in connection with the recent bombing of a Tax Board office in Denmark.

  While no motive has emerged for the bombing, the wanted 23-year-old is said to have been nominated as a candidate for the far-left Vänsterpartiet (Left Party), formerly the Communist Party of Sweden, as a local municipal candidate in a prior election.
  Earlier this year, a Swedish court found a far-left extremist guilty of illegal weapons offences after a cache of semi-automatic AR-15 rifles was found in a storage unit last year along with police uniforms and other materials.

  De Zweedse politie heeft een 22-jarige man in de multiculturele Zweedse stad Malmö gearresteerd in verband met de recente bomaanslag op een belastingkantoor in Denemarken.

  Hoewel er geen motief naar voren is gekomen voor de bomaanslag, zou de gezochte 23-jarige zijn genomineerd als kandidaat voor de uiterst linkse Vänsterpartiet (linkse partij), voorheen de Communistische Partij van Zweden, als een lokale gemeentelijke kandidaat in een voorafgaande verkiezingen.
  Eerder dit jaar heeft een Zweedse rechtbank een extreem-linkse extremist schuldig bevonden aan illegale wapendelicten nadat vorig jaar samen met politie-uniformen en ander materiaal een cache van semi-automatische AR-15-geweren werd gevonden in een opslageenheid.

  Geliked door 1 persoon

 19. Monalisa zegt:

  Zo heer Bron nog drie dagen vakantie ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s