Duitsland is nu de economische hekkensluiter van de eurozone

Screenshot_199

(Door: Alice Weidel)

De “grote coalitie” mag zichzelf vandaag een schouderklopje geven, want nu is het officieel. Duitsland is de economische hekkensluiter van de eurozone! Het bnp kromp opnieuw met 0,1%, de Duitse economie klaagt, want vooral de industrie verzwakt. Het risico bestaat dat de slechte stemming overslaat op de hele economie en dat Duitsland afglijdt in een recessie.

Bijzonder verwoestend: terwijl wij de economische hekkensluiter en tegelijkertijd de betaalmeester in de eurozone zijn, heerst overal elders groei. Mocht de neerwaartse trend zich in de komende drie maanden manifesteren, dan is het verval van de conjunctuur onvermijdelijk. Voor ons als exportnatie een brevet van onvermogen. De technische sleutelindustrieën worden al jarenlang gesloopt, ontbrekende inkomsten vervangen door nieuwe belastingen en heffingen, het sociale stelsel wordt geplunderd en publiek geld zonder meerwaarde verkwist. Welkom in de realiteit! Nu is het zaak om eindelijk te handelen.

(www.welt.de)

Bron:
www.facebook.com
Door: Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, Rotzakken, sociaaldemocraten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitsland is nu de economische hekkensluiter van de eurozone

 1. Henk zegt:

  De achterlijke Gans merkel zorgt ervoor dat het ooit zo machtige duitsland de afgrond in gaat !

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Hou er nou eens mee op, Henk! Merkel is absoluut niet achterlijk, integendeel. Ze is bezig met de uitvoering van een plan. En ofschoon het plan ons niet aanstaat, ze doet het voortvarend. Het resultaat is met de dag meer zichtbaar. Hetzelfde geldt voor Nederland, waar de tovenaarsleerling Rutte zich de lessen van DDR-Merkel ter harte heeft genomen en ook al resultaten begint te zien. De pensioenen omlaag, de BTW op de boodschappen omhoog, we gaan met ons allen naar de verdommenis. Het opmerkelijke is dat er noch in de Kamer, noch in de hoofdstroom media een geweldig verzet tegen deze staatsondermijnende praktijken is te horen of te zien. Zijn wij hier bij Bron dan de enigen die het doorhebben? Dat kan toch niet? Wanneer komt dan eindelijk dat alles omvattende volksoproer? En wie gaat het leiden?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Wij hier zijn idd de enigen die het doorhebben Köhler. De meute gaat van feestje naar feestje, van popfestival naar popfestival en van dancefestival naar dancefestival. Als ze terugkomen van vakantie en nauwelijks klaar zijn met hun verslag daarover dan beginnen ze gelijk over hun volgende vakantie. Ook zéér belangrijk: E.K en W.K voetbal; en janken wanneer Nederland verliest. Verder: Voice of Holland, Temptation Island, Utopia, Say yes to the dress, Hotter than my daughter.
    Hoe weet ik dat? Nou heel simpel; men lult in de achtertuinen (tegenwoordig meer een buitenhuiskamer dan tuin) over niets anders dan dit soort dingen. En niet te vergeten allerlei privézaken worden besproken, persoonlijk óf door zo’n kolere smartphone die óók nog eens op speaker staat zodat je degene aan de andere kant ook hoort lullen over waar die magnetron in de nieuwe keuken nou moet komen te staan.
    Dus gaat er op korte termijn zeker niks gebeuren, ook niet op langere termijn vrees ik.

    Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Op naar de ONDERGANG!

  Like

 3. Als in W-Eu in een grote (economiese) crisis belandt, dan zijn de rapen past echt gaar! Nu al zijn er 100.000en gezinnen en alleenstaanden die moeite hebben om rond te komen, laats staan als er een grote crisis is. De huren, vaste lasten ed. zijn flink de hoogte in gegaan en kippenhokken gingen voor 3 ton van de hand met bijna 100% hypotheken. Als de pensioenen ook nog flink gekort gaan worden, komen er nog veel meer mensen in de problemen. Dat het werkloosheidspercentage ong. 3 is, heb ik nog nooit geloofd. Er is heel veel (bewust) verborgen werkloosheid. En dan nog al die 100.000en ingenieurs, doktoren, specialisten, profiteurs en parasieten! Rutteland = KUTTEland!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  De vlucht van het grootkapitaal nog even buiten beschouwing gelaten, om het EU-volk niet ongerust te maken……..banken die omvallen?….Quatsch!

  Like

 5. Nachtkaarsje zegt:

  Eindelijk!!! Ze hebben een land, wat bij de aanvang van de Europese Unie 1 van de grootste financiele grootmachten was van Europa helemaal verkloot naar een armoedig stuk verdriet.
  Evenzo met elk Europees land wat in de EU zit.
  Wanneer gaan de oogjes van de burgers helemaal open en stemmen ze eens op die partijen die het wel goed met hen voor hebben?
  Wel, zolang de mensen met het down syndroom aan de macht zijn in de media, op toneel, in de bisocopen en andere entertaiment, de dienst uitmaken in menig stad en dorpsraad, zitting hebben in ongeveer elke stichting die met subsidiegeld aan het strooien is als Sinterklaas, meebeslissen in menig bedrijf en ons politiek gegijzeld houden in de verschillende regeringen, en zolang het komplete ambtenaren stelsel in Europa in stand wordt gehouden, zal er nog een aantal jaren voorbij gaan voordat het oorlog word.

  PS.
  Welkom terug Bert. Ik hoop dat je vakantie een beetje leuk was en dat je ervan genoten hebt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  En mocht Duitsland in een recessie geraken zal Nederland in een rap tempo volgen want een heel groot deel van onze economie hangt samen met de export naar Duitsland ondanks de “optimistische” geluiden van het CBS.
  Daarbij komt dat ook de heffingen van goederen uit Groot Brittanie fors omhoog zullen gaan na de Brexit.
  Dus Ik zie de bui al hangen.
  Luitjes de echte armoede komt met rasse schreden naderbij.

  Geliked door 1 persoon

 7. henk verhoef zegt:

  de duiitse economie dreef op auto,s en auto,s en auto,s
  Als je die nu gaat verbieden en die dingen niet meer mogen rijden in vele straten/stedem ja dan verkoop je ze niet meer en dus hoeven ze niet gemaakt
  De duitse aoto industrie is ook ten gronde gegaan aan het sjoemel GAS– zelfde gas van de gaskamers
  de duitse werknemer– met zijn grondigheid– die was door de kozakken en de duitse vrouwen in 1945 al aardig verwaterd via de verkrachtingen en nu met de verwatering via laag iq middenoosten en afrika gasten — wier schaffen das– das war dus einmahl
  Nou ja van de leyden. de vervangerster van dronke droppie heeft het leger van de moffen ook om zeep geholpen– en wel veel grondiger dan stalin ooit vermocht
  maar niet getreurt zij gaat nu met behulp van die twee beppen op nederlandse min van oorlog een europees leger vormeren=
  hoe zou pief paf poef gaan heten– heeft verrottand al gereageerd

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Wordt een tweede Griekenland

  Like

 9. Qvic zegt:

  Volgend jaar krijgt de auto en vachtauto fabrieken de grootste klappen in de EU, want de groenen hebben hun wetten er doorheen kunnen drukken. Dat nieuwe auto’s en vrachtauto’s mogen zo weinig uitstoot hebben, dat zelfs elektrische aangedreven voertuigen niet meer door die keuring komen. Dan zullen de desbetreffende autofabrieken waarschijnlijk allemaal verkassen uit Europa en zal de EU financieel in elkaar klappen. Want alleen in Duitsland zullen er meer dan 1.000.000.000 werknemers werkeloos worden door die maatregel, In Frankrijk zullen er ongeveer net zoveel zijn, in Spanje zullen dat ongeveer een half miljoen zijn en in Italië zullen er ook ongeveer een miljoen zijn. De gehele auto en vrachtauto fabrieken en alle toeleveranciers worden de nek omgedraaid door die groenen bakfiets gasten. Alle bestaande voertuigen zullen met vergaande beperkingen te maken krijgen. Wat die groenen maar niet willen begrijpen is dat hierdoor gehele infrastructuur in de EU naar de knoppen gaat, want dan is er geen handel meer mogelijk. Als je alle gemotoriseerde voertuigen gaat verbieden. Dus geen accijns en BTW inkomsten meer uit brandstoffen, geen aanvoer van goederen en voedsel meer. Dus dan gaan ook alle winkels failliet. Kortom de gehele economie klapt in elkaar in de EU. De huidige linkse politiek hebben alle een narcistische persoonsstoornis, die denken nog op peuter niveau. Vandaar dat logica en economische inzicht ver te zoeken is bij hen. Ze denken werkelijk alleen aan hun zelf en de ander laat ze koud, zij hebben totaal geen medeleven gevoel. Kennis van zaken hebben zij niet, alleen een grote mond en denken dat zij alles beter weten. Het zijn psychopaten die letterlijk over lijken gaan, maar o wee als zij zelf iets te kort komen. Dan gaan zij door het lint en dan moet de andere alles ontgelden. Want zij zullen altijd een ander de schuld blijven geven, voor hun eigen fouten. Zij zullen dan ook nooit van hun eigen fouten leren en zo telkens de zelfde fouten blijven maken. Want zij hebben een onvolgroeide hersenen, deze hersenafwijking komt zeer veelvuldig voor bij de fanatieke linkse.

  Like

 10. OphEUffen zegt:

  Met onbeperkt mensen uit de derde wereld halen worden deze mensen niet geholpen maar wordt men zelf een derde wereld land. Altijd weer die klote moffen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Peter Rissing zegt:

  Google “toekomst duitse economie” en u komt vrijwel alleen dit soort koppen tegen:
  – Na negen vette jaren gaat de Duitse economie een zware tijd.
  – Duitse economie flirt met recessie.
  – Economie Duitsland lijkt last te hebben van de wet van de remmende voorsprong.
  – Economische groei vertraagt in Europa, Duitse economie krimpt.
  – Vrees voor Duitse recessie neemt toe.
  – Nederlandse economie bloeit terwijl Duitse krimpt.
  – Economie Nederland groeit, maar eurozone zwakt af.
  – Duitse economie krimpt.
  – De Duitse economie zal geen zachte landing kennen.
  – Al met al beginnen de vooruitzichten voor de Duitse economie steeds grimmiger te worden.
  – Ondertussen krimpt de Duitse economie voor het eerst sinds tijden.
  – Duitse auto-industrie hapert, en dat is ook in Nederland te merken.
  – Deliveroo schort alle activiteiten in Duitsland op
  – Auf wiedersehen Wirtschaftswunder?
  Omdat ik niet in wonderen geloof heb ik alvast mijn spaarcentjes Kruger-rands omgezet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s