Johnson: tegenstanders Brexit ’heulen’ met EU

Screenshot_201

LONDEN – De Britse premier Boris Johnson (foto) heeft felle kritiek geuit op politici die hem willen dwarsbomen in het Lagerhuis. „Er is een verschrikkelijk soort samenwerking gaande tussen degenen die denken dat ze de Brexit in het parlement kunnen blokkeren en onze Europese vrienden”, zei de conservatieve leider tijdens een vragensessie op Facebook.

De Telegraaf

Johnson heeft steeds gezegd dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober uit de EU stapt, desnoods zonder akkoord over de scheidingsvoorwaarden. In het Britse Lagerhuis bestaat veel verzet tegen zo’n Brexit zonder deal. Tegenstanders, ook binnen de Conservatieve Partij van Johnson, vrezen voor grote economische schade als het zover komt.

Oud-minister van Financiën Philip Hammond klaagde woensdag bij de BBC dat doelbewust wordt aangestuurd op een Brits vertrek uit de Europese Unie zonder akkoord. De regering stelt volgens hem eisen waarvan ze weet dat die onbespreekbaar zijn voor de EU.

„Het parlement is duidelijk tegen een vertrek zonder deal en de premier moet dat respecteren”, zei de prominente conservatief, die ontslag nam als minister toen Johnson aantrad. De nieuwe premier wees op zijn beurt met een beschuldigende vinger naar de EU. Hij verweet de „Europese vrienden” dat ze „helemaal geen compromissen sluiten.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Johnson: tegenstanders Brexit ’heulen’ met EU

 1. in de EU blijven is veel duurder

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De tactiek van de EU en haar aanhangers is Brexit te laten mislukken. De democratische keuze van de Britten vegen ze aan hun reet. Democratie is alleen leuk als het uitkomt. Lukt het niet de Brexit te stoppen dan willen ze met dezelfde tactiek (traineren, anti propaganda, financieel steunen remain kamp) nog een paar trappen na geven om te zorgen dat de Britten zoveel mogelijk economische schade krijgen. Je kunt erbij maar je kunt er niet meer uit. Dezelfde tactiek als binnen de islam en de maffia.

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik weet het niet Alphons.
  Ik heb allemaal maar zo’n link vermoeden dat de EU na vertrek, de Britten het leven pas echt moeilijk gaat maken om andere landen die met dezelfde ideeen rond lopen af te houden van een vertrek uit de EU.
  Mocht er namelijk een grote economie vertrekken (met als voorbeeld Italie) gaat de hele EU namelijk op zijn kont nadat de maffia in Brussel met de poen pleite is, althans met een groot gedeelte.

  Geliked door 1 persoon

 4. andre zegt:

  Het lagerhuis bestaat al iets langer dan BoJo. Eerst May met een grote bek die het wel eventjes zou regelen maar is niet gelukt. Het was zo diep triest dat er niet meer werd gekeken naar de inhoud maar als May zei links zei iedereen rechts gewoon omdat May helemaal ruk is. Daarna BoJo die het wel eventjes ging fixen en eruit is eruit toch? Nee ook niet want BoJo is hetzelfde verhaal hij gaat het nooit door the house of commons krijgen. Begrijp mij goed dat ik voorstander ben van een Brexit want dan is de nazi bunker in Bruxxel kapot en onze Rutte dus ook maar ik heb er een zwaar hoofd in want ons pensioenpotje van 1,5 triljoen euri mag niet meer van ons zijn.

  Onthoudt maar, als je niet steelt of erft moet je werken tot je sterft!

  Geliked door 1 persoon

 5. Jules Vismale zegt:

  Veel Britse tegenstanders van de Brexit willen alleen maar in de EU blijven in de hoop dat hierdoor de economie daar niet kapot gaat en beslist niet omdat ze van de EU houden die hen al tijden met armoede, de islam en talloze “vluchtelingen en asielzoekers” heeft opgescheept! Dus gewoon zo snel mogelijk een Brexit en hierna een Nexit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s