Winterthur: “Islamisten” schudden provincie wakker

Screenshot_208

(Door: Bodo Bost – Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Zwitserland radicaliseren zich, ondanks een minarettenverbod, steeds meer moslims. Hun centrum is de stad Winterthur. Een “Duitse” wereldkampioen kickboksen, die in Syrië in 2015 in de Jihad gestorven is, speelde daarbij een belangrijke rol.

philosophia perennis

Tot nu toe was Zwitserland er van uitgegaan dat zij als niet-EU-lid en voorbeeldland voor wat betreft sociale diensten een kritieke “islamisten”scene bespaard zou blijven. Daarom zorgde het in Zwitserland voor des te meer opzien dat juist de overzichtelijke voorbeeldstad Winterthur, die eigenlijk als internationaal verzekeringsmerk tot nu toe voor veiligheid en een ongedeerde wereld model stond, het middelpunt van het Alpenland geworden is, waar de “islamisten”scene complete stadswijken verovert en zich, net zoals in de duistere middeleeuwen, terugtrekt in getto´s.

Uitstekende voedingsbodem voor parallelsamenlevingen en “islamisme”

Het gaat blijkbaar vooral om de wijk Steig in Winterthur-Töss. De maatschappelijke ontwikkelingen hier gelden bij de onderzoeksautoriteiten als problematisch. Hier heersen grote werkloosheid en uitzichtloosheid, die de beste voedingsbodem voor parallelsamenlevingen en “islamisme” bieden. De “islamistische”scene van Winterthur bestaat volgens onderzoekskringen uit enkele aanvoerders en meerdere tientallen aanhangers.

Deskundigen gaan uit van 70 tot 100 personen, die gerekend kunnen worden tot het “islamisten”milieu. Hoeveel personen er uit het district Winterthur echter daadwerkelijk als Jihadisten naar de oorlogsgebieden zijn vertrokken, is onduidelijk. Vast staat dat het meer geweest moeten zijn dan de tot nu toe bekende tien gevallen.

De “islamisten”scene in de regio rondom Winterthur heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. Aanwijzingen hiervoor bestonden er al sinds de eeuwwisseling, toen er na de aanslagen in Madrid in 2004 een man gearresteerd werd, die zich voor de serie aanslagen meerdere maanden lang legaal in de regio Winterthur had opgehouden.

Islamitisch kickboksen

Het was echter Valdet Enver Gashi uit Pristina in Kosovo, die als 6-jarige in 1992 met zijn ouders in Duitsland een asielaanvraag had ingediend en als Duitse Thai-bokser tweemaal wereldkampioen in de superlichtgewicht klasse werd, die aanzienlijk bijdroeg aan de radicalisering van de “islamisten”scene in Winterthur. Gashi kwam in 2013 na het einde van zijn professionele bokscarrière in Thailand als kickbokser naar Winterthur en ontwikkelde daar een soort islamitisch kickboksen.

Velen werden aanhangers van hem en trokken met hem vanaf begin 2015 naar de terreurorganisatie ISIS in Syrië. Tegen zijn in Singen in Duitsland wonende familie verzweeg Gashi zijn Jihad-reis. De familie kwam dit pas te weten via een anoniem telefoontje dat Gashi bij de gevechten rondom Kobane gestorven was, waarschijnlijk door de kogels van de eigen ISIS-broeders, omdat hij met het oog op de uitzichtloze situatie weer naar Duitsland terug wilde.

Rechtstreeks vanuit de moskee van Winterthur in de Jihad

Gashi had zijn volgelingen in de plaatselijke An-Nur-moskee in Winterthur om zich heen verzameld. Deze moskee bleef ook na het vertrek van de Jihad-strijders naar Syrië een ontmoetingspunt van “islamisten”, en niet alleen uit Winterthur. In 2016 werden in het “Godshuis” twee moskeebezoekers door een groep jonge bebaarde moslims bijna gelyncht, omdat men hen voor spionnen hield. Dit leidde ertoe dat de moskee gedurende meerdere jaren door rechercheurs werd geobserveerd. Zo kregen de autoriteiten bijvoorbeeld mee hoe een jongeman zich rechtstreeks vanuit het “Godshuis” naar het vliegveld begaf om deel te nemen aan de Jihad. De politie kon hem nog op het vliegveld van Zürich onderscheppen.

Screenshot_207

In oktober 2016 had een zogenaamd uit Ethiopië afkomstige reizende imam in het kader van een openbaar toegankelijke vrijdagpreek gezegd dat moslims die zouden weigeren om in de gemeenschap te bidden, gedood of in brand gestoken zouden moeten worden. Een rechtbank beschuldigde de imam, die een asielaanvraag in Zwitserland had ingediend die werd afgewezen, ervan dat hij in passages van zijn preek zou voldoen aan het strafbare feit van het openlijk oproepen tot misdaden.

Salafisten van Winterthur wachten op de terugkeer van hun broeders uit Syrië en Irak

De veroordeelde argumenteerde dat het gegaan zou zijn om woorden van hoge islamitische schrift-geleerden, van de profeet Mohammed en om citaten uit de koran, die hij niet zou mogen becommentariëren. Zonder respect voor de woorden van Mohammed veroordeelde de hoogste rechtbank van het kanton de man tot uitzetting. Deze kon zelfs uitgevoerd worden, omdat door de rechtbank de ware identiteit van de man uit Somalië was vastgesteld.

De An-Nur-moskee in Winterthur is sinds de zomer van 2017 gesloten, omdat de verhuurder het contract had opgezegd. Maar de meeste Salafisten zijn gebleven en wachten nu op de terugkeer van hun broeders uit Syrië en Irak.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Bodo Bost

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, Zwitserland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Winterthur: “Islamisten” schudden provincie wakker

 1. Rensk. zegt:

  Winterthur ligt niet zo ver van Kloten!!!!!!

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zoals altijd bij alle vechtsporten is het organisatorisch ook bij kickboksen een enorme janboel, er zijn bijna evenveel organisaties als dat er vechters bestaan, de waarde van een ‘wereldkampioenschap titel’ is dan ook sterk afhankelijk van welke organisatie het is, er staan een paar partijen van hem op YouTube en hij was goed maar van zijn niveau lopen er alleen in Nederland nog tientallen rond.
  Dat hij het heeft aangedurfd om in Thailand te trainen en te vechten spreekt wel in zijn voordeel, het is volkssport No 1 in Thailand, ze staan op eenzaam niveau zowel qua techniek als incasseringsvermogen.
  Wat er verstaan moet worden onder ‘islamitisch kickboksen’ is me niet helemaal duidelijk.

  Like

 3. OPZOUTEN! Naar het grote Arabische continent daar wordt dit alles getolereerd! (Of niet??)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s