De echte uitdaging voor de toekomst

Screenshot_213

(Door: “bozeoudeman”)

Wat hebben types als Merkel, Lubbers, May, Kok en vele duizenden anderen, veelal allen politici, vaak met elkaar gemeen naast het baasje willen spelen of juist door dat baasje willen spelen. Het duidt veelal op een extreem sterk en bijzonder overdreven wil en wens tot profileren en zich presenteren vanuit een sterke compensatiedrift, die bij politici machiavellisme wordt genoemd.

Wat drijft een mens om per se anderen zijn of haar wil op te willen leggen? iets wat politici aan één stuk door doen. Bij sommigen zal dit enkel gebeuren vanwege geldzucht, bij sommigen vanwege eer en glorie, bij sommigen zelfs uit een soort waanidee dit vanwege familie of adel verplicht te zijn te moeten voortzetten vanwege dan een vaak of soms eeuwenlange familie regentengeschiedenis.

Veel factoren kunnen meespelen, maar bij velen ligt de oorzaak tot de wil en wens tot het heersen over anderen en zelfs de maatschappij in een andere hoek, bij de psyche van de persoon in kwestie. En hier kun je vaak bij veel politici eenzelfde psychisch mankement zien. De wil tot overcompensatie wordt veelal in de jonge jaren van iemand geboren uit gevoelens van juist minderwaardigheid.

Minderwaardigheid is iets dat men kan verdoezelen, maar is ook te bestrijden. Maar ook al heeft men het via therapie weten te overwinnen, het is zelden of nooit volledig overwonnen. Ten allen tijde blijft het vaak sudderen ergens diep in de geest. Het dit niet bewust zijn, kan leiden tot zelfs een zeer verwoestende vorm van meerderwaardigheidsdenken. En dat laatste is iets dat bij veel politici als een voor de maatschappij en voor de wereld zeer gevaarlijke vorm van geestesziekte helaas vaak heerst.

Politici als Merkel, maar ook bij ons bijvoorbeeld Kok, kunnen, als zij eenmaal van de macht geproefd hebben, deze macht vrijwel niet meer afstaan. Vaak voor het eerst in hun leven, het duidelijkst zichtbaar bij een Merkel, is die persoon voor eigen gevoel echt eens iemand. Na meestal lange tijd te zijn overheerst door ouders, ander soort opvoeders of een partner, voelt de persoon in kwestie zich een belangrijk iemand. Een gevoel dat die persoon niet meer kwijt wil.

Merkel is een goed voorbeeld. Alles moet wijken voor wat zij vindt. Dat moet gebeuren vanwege haar eer en glorie. Ze is waarschijnlijk niet eens meer in staat tot realistisch denken. Zij is dermate overtuigd van zichzelf dat waarschijnlijk niemand haar nog op andere gedachten kan brengen. Dit wordt ook nog eens versterkt door de vele jaknikkende lakeien die ronddraaien om iemand met macht.

Het niet meer aan eigen denken willen of kunnen twijfelen is logisch, omdat dit twijfelen aan eigen denken drijfzand voor die persoon betekent. Drijfzand waarin juist iemand met een dermate minderwaardigheidscomplex, dat is overgeslagen in meerderwaardigheidsdenken, vervolgens psychisch zal verzuipen. En dat laatste NOOIT! Niet na eindelijk eens iemand te zijn!

Zoals vaker is gebeurd, zat de wereld een tijd geleden opgezadeld met meerdere van dit soort types, Obama is er ook een. Dit kan geconcludeerd worden uit zijn bizarre handelen. Terwijl de man nog jong was en op politiek terrein nog weinig tot niets had betekend, was hij al druk doende met het schrijven van zijn uit meerdere delen bestaande biografie. Bizar, vooral omdat hieruit ook de vraag rijst: voor wie? Voor zichzelf, vanwege zelfonderzoek neem ik aan.

Dat een politicus met een vaak lange geschiedenis van politieke daden en feiten dit na het beëindigen van een loopbaan in de politiek doet, is nog wel te begrijpen, maar dat een zeg maar tot dan toe totaal onbeduidende figuur zich hierop stort, duidt op overcompenseren, iets dat veelal of meestal veroorzaakt is door gevoelens van eventueel sluimerende minderwaardigheid.

En zo vonden twee psychisch enigszins ‘kreupele’ gevallen elkaar. Merkel en Obama. Zoals in ‘In cold blood’ van Truman Capote de twee moordenaars elkaar vonden en elkaar in hun verstoorde psyche ondersteunden, wat leidde tot de uiteindelijk moordpartij, zo ondersteunden naar mijn idee deze twee politici, die beiden in het belang van de wereld nooit in de politiek hadden mogen zitten, elkaar in hun machiavellistisch denken. Helaas gaat dit soort wensdromen op voor veel politici. Soms gaat iemand in de politiek juist vanwege dat ‘iemand worden, iemand zijn’.

Wat kan er worden ondernomen om te vermijden dat dit soort, zeg maar rustig ‘kreupele’, gevallen doorgaan met het naar zich toetrekken van macht zoals men ziet gebeuren in Duitsland? Als we als mensheid niet in staat zijn dit soort machtswellustelingen te stoppen, stoppen zij ons. Hun vaak verknipte manier van denken kan op termijn leiden tot een allesvernietigende strijd, voortgekomen uit dan wellicht enkel de wens van een niemand die dacht iemand te zijn.

Er moet, om de democratie te beschermen, maar nog meer om nieuwe genociden veroorzaakt door machiavellisten te voorkomen, een andere vorm van politiek bedrijven en besturen van onze samenleving worden ontwikkeld, willen we overleven. Niet het milieu is de grootste bedreiging voor de mens, maar de vorm van bestuur, dat onverwacht, zoals we nu zien, kan leiden van democratie tot dictatuur. De uitdaging is: ‘Hoe gaan we bestuurlijk verder met elkaar?’

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, machtswellust, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op De echte uitdaging voor de toekomst

 1. Rensk. zegt:

  Net zoals sommige mensen doen het stelen van ideeen van anderen en dan net doen alsof het van hunzelf komt. Dan weet je al direct dat je te maken hebt met een persoon, die een zwaar minderwaardigheidscomplex heeft. Meestal mensen , die verder geen kwaad kunnen en die je dan maar in hun waan laat dat het van hun afkomstig is. Tenzij het wetenschap betreft, dan word het een ander verhaaltje. Of plagiaat. Dat gaat echt te ver. Het is alleen alarmerend dat er zoveel van dat soort personen in de top zitten, waar ze een gevaar vormen voor de burger.

  Like

 2. Bijna elk land krijgt de regering die het verdient! Het (nederlandse) volk beslist nog steeds! Zolang de mensheid er (nog) is, zal het niet anders zijn. Na de zgn. democratie, staat nu de sharia in de startblokken. Keus van het nederlandse Klootjesvolk via het stembiljet!

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Heeft niet direct met onderwerp te maken ( indirect wel ? ), maar dit is ’t laatste nieuws over onze “BOVEN-ONS-GESTELDEN”,………..
  * * *
  Jeffrey Epstein had een schildering van Bill Clinton in blauwe jurk en met rode schoenen met hoge hakken in zijn apartement in Manhattan, N.Y, hangen.

  Het schilderij, voorstellende de vroegere President van de Verenigde Staten, languit liggend in een fauteille in het
  “Ovale-Office”inj het Presidentiële Paleis te Washington en suggestive gelijkend op Monica Lewinsky, vond men in de Upper East Side van zijn huis in Manhattan.
  Maar de jurk lijkt ook verbazingwekkend veel op die Hillary Clinton droeg tijdens een Gala in het Kennedy Center in 2009.
  Het schilderij hing in ’t geheim in de weelderige woning ter waarde van 56 miljoen dollar sinds Oktober 2012 toen Epstein een geheime deal had gesloten om federale vervolgingen te voorkomen.
  DEze zouden n.l. hebben geleid tot zwaaardere str5affen.
  BRON: https://www.fdesouche.com
  via
  Daily Mail

  Like

 4. Jules van Rooyen zegt:

  Het rijtje namen bovenaan uw artikel, beste BOM, betreffen allen vrijmetselaars. Zij zijn de trekpoppen van het vrijmetselaar systeem dat de wereld domineert. De democratie is schijn. Voor sleutelposten in de regering en daarbuiten, komen enkel vrijmetselaars aan bod. Christenen en met name praktizerende katholieken, niet vrijmetselaar, worden systematisch buitengesloten. Ook in het grote bedrijfsleven. Vwb. Obama, hij was al vroegtijdig aangewezen, op jonge leeftijd, om later het presidentschap te verwerven. Dat is gelukt, dankzij de sluwe en geraffineerde coaching met een berekende publieke lancering. Succes gegarandeerd. Obama wist wat er voor hem in het vat zat, en begon dus vroegtijdig aan zijn auto-biografie.

  Like

 5. Lucky zegt:

  Geen save the children…..maar f*ck the children….

  https://www.newsweek.com/nepal-abuse-dalglish-united-nations-street-kids-1448290?amp=1&__twitter_impression=true

  EX-U.N. WORKER JAILED FOR 9 YEARS IN NEPAL FOR RAPING TWO BOYS IN ‘ALARM BELL FOR THE HUMANITARIAN COMMUNITY’

  EX-U.N. WERKER GEVANGENIS VOOR 9 JAAR IN NEPAL VOOR TWEE JONGENS IN ‘ALARMBEL VOOR DE HUMANITAIRE GEMEENSCHAP’

  Peter Dalglish is the founder of Street Kids International, and is a leading authority on working children, street children, and war-affected children. He serves as the Country Representative for UN-Habitat in Afghanistan, leading a dedicated team of national and international staff to address some of the nation’s most urgent urban challenges
  A prominent Canadian aid worker and former United Nations official has been jailed in Nepal for sexually abusing children in a landmark case that has shaken up the humanitarian community.

  Peter Dalglish is de oprichter van Street Kids International en is een toonaangevende autoriteit op het gebied van werkende kinderen, straatkinderen en door oorlog getroffen kinderen. Hij fungeert als landvertegenwoordiger voor UN-Habitat in Afghanistan en leidt een toegewijd team van nationale en internationale medewerkers om enkele van de meest urgente stedelijke uitdagingen van het land aan te pakken
  Een prominente Canadese hulpverlener en voormalige functionaris van de Verenigde Naties zijn in Nepal gevangengezet wegens seksueel misbruik van kinderen in een historische zaak die de humanitaire gemeenschap heeft geschokt.

  Like

 6. Lucky zegt:

  Iets anders,
  How low can you go?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/zo-rolt-links-subsidiefonds-mishandelen-gehandicapte-rechtse-ondernemer-sodemieteren-hem-er-daarna-uit/

  Zo rolt links subsidiefonds: mishandelen gehandicapte rechtse ondernemer, sodemieteren hem er daarna uit

  Waarom je dus nooit moet proberen subsidie aan te vragen bij linkse toko’s als je een rechtse ondernemer bent: je slaan je in elkaar en smijten je vervolgens onceremonieel uit het geldprogramma. Dat is althans wat Ahmed Aarad overkwam bij de ‘perspausen’ van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij werd zulke harde klappen verkocht door zijn “mentor”, dat hij een hele voorraad zware pijnstillers moest slikken, en vervolgens aangifte doen wegens mishandeling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s