Overheid pakt boeren chemische bestrijdingsmiddelen af; ratten- en muizenplaag dreigt

Screenshot_212

‘Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan de eikenprocessierups’

Er gaat een streep door ratten- en muizengif. Goed voor roofvogels. Maar slecht voor onbeschermde stallen en steden. Het is een gevolg van het overheidsbesluit om boeren en burgers de laatste chemische bestrijdingsmiddelen uit handen te slaan, meldt De Telegraaf.

Post online

Vrij gebruik van muizen- en rattengif mag per 2023 niet meer omdat het ook roofvogels schaadt, oordeelt het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB). ”Ik begrijp het milieuargument”, stelt directeur Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. “Maar alternatieven zijn verre van beschikbaar. Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan de eikenprocessierups.”

De overheid sluit de ogen voor de risico’s van de toch al groeiende populatie ratten en muizen, waarschuwt Meerburg. Op het platteland ondervinden boeren en (fruit)telers nu al de ellende. Schuren en stallen ’zijn als een 5 sterren hotel’.Een woordvoerder van de CTGB stelt dat het geen eigen risicoafweging maakt. “Wij voeren slechts een Europese verordening uit.”

Bron:
https://tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, EUSSR, Krankzinnigheid, Overheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

66 reacties op Overheid pakt boeren chemische bestrijdingsmiddelen af; ratten- en muizenplaag dreigt

 1. guusvelraeds zegt:

  De ratten van vroeger waren bruin en zwart de ratten van vandaag zijn rood en groen.

  Geliked door 3 people

 2. Rensk. zegt:

  Had het er vandaag nog met iemand over. EU is eerst doen en nadenken vele jaren later of zelfs helemaal niet. Denken nergens over na. Of misschien toch wel en hebben ze voor zichzelf alvast rattengif in huis. De rest kan creperen in het vuil. Doet me weer denken aan Lenin en Stalin. Ook bij hun was het verbieden en nog eens verbieden en dan kijken wat er gebeurd. (de rode honger Oekraiene) Was ook de zoveelste stupiditeit van die halve zool Stalin.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Rensk. (15 augustus 2019 om 16:08)

   Dames en Heren.

   De EU duivels denken niet na. Ze hebben geen gevoelens en kennen geen emoties, en ze hebben geen geweten en geen verantwoordelijkheid. Ze zijn alleen maar bezeten door rare obsessies, die ze ons in hapklare brokken door de strot duwen. Hoe lang accepteren wij dit nog ??? Wanneer gaan we ze in Brussel eens mores leren ???

   Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Pas in 2023 als de EU nog ’n kans van overleven heeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Telkens als je denkt dat de Groene gekte nu wel het toppunt heeft bereikt gaan ze nóg een stapje verder, niet gehinderd door realisme de Groene dromen najagen.
  Het Groene Evangelie waart over Europa, ze stuwen elkaar naar steeds grotere hoogten, de één is nog rechter in de leer dan de ander en te vrezen valt dat het eind nog niet in zicht is.
  Elsevier schrijft bijvoorbeeld;
  “Woensdag blokkeerde de Raad van State drie grote gemeentelijke bouwprojecten omdat die niet aan de stikstofnormen zouden voldoen.”
  “Daardoor kunnen 470 woningen niet worden gebouwd, die de Limburgse gemeente wilde neerzetten tussen het Swalmdal en het Roerdal, beide behorend tot de zogeheten Natura 2000-gebieden. Die zijn door de EU aangemerkt als kwetsbare natuurgebieden die moeten worden beschermd. Nederland telt 160 Natura 2000-gebieden, waarvan er 118 zijn aangemerkt als gevoelig voor de uitstoot van stikstof.”

  Weet je wat, laat nog wat migranten binnen, die hebben ervaring met het bouwen van lemen hutjes, dat kan nog van pas komen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Rensk. zegt:

  Ik begin ze steeds enger en gekker te vinden die vieze ratten van de EU. Dat we dit allemaal maar blijven pikken. Wat dat betreft heb ik toch net iets meer respect voor de Fransen. Een of andere manier kunnen die zich beter organiseren dan Nederlanders. Ook al word het daar met grof geweld de kop ingedrukt. Ik voel dat er hele nare tijden (zacht gezegd) op komst zijn.

  Geliked door 2 people

 6. M. zegt:

  De rattenplaag hebben ze al opgestart met de vuilnisbelt van half openstaande stinkende rolcontainers bij iedere burger voor de deur.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Wat mij betreft mogen de echte ratten en muizen alle EU-gebouwen in Brussel en de moskeeën in Europa, waar haat tegen de “ongelovigen” wordt gepreekt, helemaal kaalvreten en zodanig bevuilen dat ze totaal onbewoonbaar worden!

   Like

 7. Heniusz zegt:

  Eerst mocht het buiten de stal al niet meer, nu ook in de stal niet meer. Hoeveel stalbranden wil de overheid eigenlijk? Nu is al aangetoond dat knaagdieren voor meer stalbranden zorgen omdat ze buiten vrij spel hebben. Dan weer huilie huilie als er een paar duizend varkens gegrild worden? Eigen afweging? Waarom zou je, je voert toch alleen maar een €uropese verordening uit en dat is dan toch automatisch prima. NEXIT NEXT!

  Geliked door 1 persoon

 8. Omdat de mens het natuurlijk evenwicht om zeep heeft geholpen moeten roofvogels strychnine vreten! Ben je helemaal van allah besnuffeld!! Meer roofvogels, minder plaagdieren!

  Geliked door 1 persoon

 9. henk verhoef zegt:

  de plagen nemen meer en meer toe

  of het nu de de dierlijke ratten en muizen zijn dan wel de menselijke
  door het verantwoordelijk gedrag van die denkende mens is hij bezig zichzelf te vernietigen
  Zou wel een zegen voor de planeet zijn als de mens verdwenen is
  oh over overbevolking- doordat de mens alle andere wezens( dieren) uitmoord is er meer plaats voor de mens– maar ook dan weer geldt( net als voor de lemmingen) de mens zal zich zelf wel uitroeien/uitmoorden
  gek he – rattengif en zo mag niet maar atoombommen wel

  Geliked door 3 people

 10. OphEUffen zegt:

  Massaal vangen en weer loslaten in Brussel en Den Haag.

  Geliked door 3 people

 11. paulzwueste zegt:

  “Wij voeren slechts “een Europese besluitvorming” uit….”
  Wat ’n ratten!
  Dat zeiden de moffen na de oorlog ook!
  Befehl was befehl….
  Dat “slechts uitvoeren” is natuurlijk ’n grove leugen want die EU die dit verordonneerd is geen democratisch gekozen instituut, maar een verzameling machtsgeile fraudeurs die niets te zeggen hebben over Nederland!

  Geliked door 2 people

 12. Piet Snot zegt:

  Je zal toch echt een behoorlijke stoere ingestelde muis moeten zijn, wil je langs mijn 2 dikke poezen komen.
  Elk spinnetje of wat ze ook tegen komen, vreten ze rauw op.

  Geliked door 2 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ Piet Snot: Vangt een kat ook ratten? Of zijn ze daar bang voor?

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Dat weet ik niet, ze hebben er nog nooit 1 gezien, ook geen muis.
    Ik heb er wel 1 die kikkers vangt en mee naar boven sleurt op mijn balkon, 1 hoog.
    Dus een muis zal ook wel lukken dan.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    I.K. Bennurklaarmee 15 augustus 2019 om 18:09

    Ik had vroeger een grote, zwarte kat. Hij ving nooit vogeltje. Alleen maar muizen, mollen én grote ratten, die hij ’s nachts greep. Hij legde ze keurig naast elkaar bij de achterdeur.
    De lieverd wilde ons kennelijk verrassen met lekkere hapjes.

    Ik ben niet zo’n kattenliefhebber (wie mij kent, snapt wel waarom) maar die zwarte kat was een ontzettend lief knuffeldier.

    Toen hij zijn nek had gebroken onder de kast (die buiten stond) van de buren, ben ik er als kind maanden kapot van geweest.
    Mijn vader en moeder durfden me niet eens te vertellen dat hij dood was toen ik die dag uit school kwam. Ik heb uren, tot laat in de avond, naar hem lopen zoeken.

    De dood van een dier raakt me tot diep in mijn ziel.
    De dood van een asielparasiet laat me koud, evenals de dood van een liegende, graaiende ‘politicus’ en diens mede-landverraders.

    Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Ja, katten vangen ook ratten. Laatst lag er eentje gesloopt in de tuin, terwijl onze katten toch al hoog bejaard zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    Tistochwat, onze katten vangen ook geen vogels, ik denk omdat ze begrijpen dat we dat niet willen.
    In de tijd dat we nog hamsters, valkparkieten, vissen en een cavia hadden, lieten ze die diertjes ook gewoon met rust, alsof het familie was, en die eet je niet op.
    Wat ze wel deden, was dat ze destijds de muizen levend en wel binnen naar me toe brachten, alsof ze een extra huisdiertje cadeau wilden doen.

    Geliked door 1 persoon

 13. King Arthur zegt:

  Dan wordt het tijd voor airsoft:

  Like

 14. King Arthur zegt:

  Dan wordt het tijd voor airsoft:

  Of deze:

  Like

 15. Joannes den Hollander zegt:

  Tijdens de opleiding bij het KAD begin jaren negentig, toen heette dat overigens nog SVO (stichting vakopleiding ongediertebestrijders), werd de volgende vraag gesteld aan een universitair opgeleide docent. “Heeft het huidige ratten- en muizenvergif op basis van bloedverdunners een schadelijke werking op kippen en ander pluimvee? ” Het antwoord luidde: ” nee, in tegenstelling tot zoogdieren hebben gevleugelde dieren een totaal ander inwendig systeem.”

  Dezelfde bloedverdunners (anti coagulantia) worden ook nu nog gebruikt. Is de wetenschap wellicht achterhaald in die korte tijd, of doet men maar klakkeloos wat de E.U. voorschrijft?
  Ik vermoed het laatste. De sterfte onder roofvogels moet men naar mijn mening in bepaalde groepen zoeken die de roofvogels als concurrenten zien.

  De gevolgen van het niet meer professioneel kunnen bestrijden van ratten en muizen zal niet lang op zich laten wachten.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   ratten kunnen behoorlijk groot worden, als katten, en ook nog agressief zijn, zoals. zwarte ratten bijvoorbeeld, die voornamelijk in bosschages om huizen nestelen, levende van ‘afval’ door mensen / kinderen gedumpt, ( boterhammen bijvoorbeeld). ……. Ratten ( vlooien) waren ook. DE. veroorzakers. van de. PESTEPIDEMIEËN,!…….voornamelijk. via aangemeerde schepen.( uit. ‘vooral. Aziatische landen afkomstig)

   Like

 16. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De milieuvriendelijke “ratten” hebben het dus voor elkaar gekregen dat het rattegif wordt uitgebannen. Dat is nog eens goed voor de natuur. Dat beloofd een explosie van ratten en muizen en uiteraard roofvogels te worden. Maak uw borst maar vast nat. Ratten en muizen verdelgen mag dus niet meer. Maar bambi’s in Zandvoort en op de Oostvaardersplassen moesten worden afgeschoten. En een paar wasbeertjes op de Hoge Veluwe moesten ook worden geliquideerd. Ik hoop, dat u de logica nog snapt. Ik in ieder geval niet meer.

  Geliked door 3 people

 17. Harry zegt:

  Al die verdomde overheidsbemoeienis met de natuur stuurt de boel alleen maar in de war .
  Het stikt van het ongedierte , zoals ratten en muizen en allerhande rot insecten .
  Hoe komen we daar dan vanaf ? Je kunt zelf amper ook nog rattengif krijgen als particulier .
  Had in mijn omgeving ineens een zwart stel wonen .
  Er stonden op een gegeven moment tien volle vuilniszakken te stinken op hun balkon !
  De buurman zag dagelijks ratten en muizen rondlopen op zoek naar de bron .
  En dat terwijl de gemeentecontainer nog geen vijftig meter van hun huis staat !
  Leve het vreemde volk !
  Dat soort lui zijn gewoon niet capabel om in een beschaafde omgeving te wonen !

  En wat kopen we voor roofvogels die ook alle kleinere vogeltjes opeten ?
  Ik vind wekelijks restanten van vogeltjes in mijn tuin of boomgaard .
  Nee , we moeten de roofvogels koesteren !
  Welke gek beslist er nou zo iets ?

  Zag vanmorgen nog een programma op tv , uit Amerika , waar men in een poging om een moeras bruikbaar te maken , vanuit vliegtuigen diepwortelende bomen-zaad had gestrooid , om het water aan de ondergrond te onttrekken .
  Die bomen woekeren zó , dat het een ondoordringbaar bos is geworden waar ongedierte en enorme slangen zich verdringen , cobra’s en dergelijke , maar voor de mens levensgevaarlijk is .
  Voorgoed onbruikbaar .
  En dat allemaal vanwege een stel ambtenaren die gewoon niks snappen en niet vooruit kunnen kijken .
  Niemand had ze gewaarschuwd , dus hoe konden ze het dan weten ???

  Wij hadden ook van die debiele projecten met “grote grazers“ , die werden op een stuk terrein opgesloten waar ze ‘s winters verhongerden .
  Dat soort dieren migreert normaliter , reizen achter het vreten aan , zeg maar , nu zaten ze gevangen en werden ze bewust uitgehongerd .
  Misdadig gewoon !

  De conclusie is : ambtenaren moeten zich niet met de natuur bezighouden , alleen de boel bijhouden .
  We zijn hard onderweg om een derde wereldland te worden !
  Mede dankzij dat soort klojo’s .

  Geliked door 3 people

 18. trebor2110 zegt:

  mooi dan is er weer werk voor de rattenvanger van Hamelen

  Geliked door 1 persoon

 19. Cathja zegt:

  Wordt het niet eens tijd dat wij lak hebben aan die dwingelandij uit Brussel? Muizen en ratten kunnen de volksgezondheid ernstige schade toebrengen.
  De roofvogels dienen dus beschermd te worden, maar de mens niet. Is dit niet in tal van gevallen zo? Denk aan de 5G, die Brussel ons door de strot wil duwen, maar waar ook ernstige gezondheidsrisico’s aan kleven voor mensen en dieren. Op hoog niveau wordt er gewaarschuwd, maar men is horende doof!
  We dienen onze eigen weg te gaan, en Brussel een dikke middelvinger te laten zien.
  Opkomen voor je eigen volk is echt geen schande.

  Geliked door 3 people

  • HTT (v.h. Hannah) zegt:

   Gelijk heb je. Over de vogels die neergesabeld worden door de windmolens hoor je ze ook niet. Daar zitten ook andere vogels bij dan roof. Eten insecten. Dadelijk krijgen we ratten- en insectenplaag.

   Geliked door 2 people

 20. Mooiding zegt:

  Ze kunnen beter het binnen halen van al die zogenaamde vluchtelingen afschaffen, deze weten niet een wat hygiene is en zijn de grootste ratten en muizen plaag die we binnen krijgen, laat de boeren hun gewassen beschermen en goede middelen gebruiken die ze altijd mochten ipv hun met nog meer ellende op te schepen omdat het een Europeese verordening is!

  Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   MEN. mag zich ook wel eens verdiepen in ‘ veredelingsbedrijven ’, ( door. multinationals. opgekocht, meestal) die dus gewassen ‘veredelen’, ( wat boeren voorheen zelfstandig deden, d.w.z. eventueel ‘hetzelfde ras doorkweken’, …….NU: wordt er bijv.door een tarwe-veredelingsbedrijf, OOK. sproeimiddel. , bijv. tegen ‘gele’. of. ‘ ….. ‘ roest’ genaamd , geproduceerd……..( men heeft toch al eens van genetische manipulatie’ gehoord.?……. de rest laat ik aan ieders ‘verbeelding’ over!!….) … dan weet men tenminste WAT er. ‘aan de hand is alom’, …….. niet dat de boeren daar ZO. blij mee zijn!!………………..wat de veeteelt betreft,’ minder koeien’, ‘minder vlees eten,’ etc. Terwijl de VS volgens Trump van plan zijn,( volgens wat een Duitse zender, . 2 weken geleden meldde)… van plan zijn Amerikaans vlees te exporteren!! naar. EUROPA!!…….een. ‘doordenkertje’…dus!!!…………..<~<~<~<~<~<~<~<
   !

   Like

 21. Jules Vismale zegt:

  Sarcastisch genoeg hebben hier in Nederland talloze boeren, tuinders, jagers, duivenhouders en bepaalde “dierenliefhebbers” roofdieren en -vogels vervolgd en verjaagd omdat ze deze dieren bloeddorstig en wreed vonden en omdat ze hun kleinvee, pluimvee, duiven en weidevogels niet ten prooi hieraan wilden doen vallen! En doordat de roofdieren verdwenen kregen niet alleen maar ratten, muizen en konijnen vrij spel in de natuur maar ook wilde duiven, meeuwen, kraaien, eksters, halsbandparkieten etc. die nou een veel grotere plaag voor deze bende idioten zijn geworden!

  Geliked door 2 people

 22. boorzalf zegt:

  Ratten, getverdemme……ik wilde net gaan eten.🤮

  Geliked door 1 persoon

 23. Laat de lieden die de roofvogels willen vernietigen zelf strychnine gaan vreten!

  Geliked door 1 persoon

 24. Voor de liefhebbers! Er is al zoveel lelijkheid op deze ooit zo mooie planeet. Dit maakt weer heel veel goed!

  Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Voor de liefhebbers.

    De Amerikaanse zeearend.
    De Amerikaanse zeearend of witkopzeearend (Haliaeetus leucocephalus) is een roofvogel die in Canada en in de Verenigde Staten broedt. Aan het eind van de twintigste eeuw stond de vogel op het punt van uitsterven, maar de populatie is tegenwoordig tot een stabiel niveau hersteld.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Piet Snot 16 augustus 2019 om 13:43

    Ja, dat zijn grote eh… ‘jongens’.

    Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   De lammergier en de Amerikaanse zeearend zullen niet snel op muizen en ratten jagen ofschoon de eerstgenoemde roofvogel in het verleden wel gemzen, moeflons, herten, steenbokken en zelfs schildpadden te pletter gooide in diepe afgronden!
   Vroeger vielen deze gieren soms ook wel eens mensen aan in de bergen en de Griekse tragediedichter Aeschylus (525 v.Chr. – 456 v.Chr.) werd zelfs door een lammergier gedood die een grote schildpad liet vallen omdat hij diens kale schedel blijkbaar voor een rots aanzag! Ironisch genoeg was Aeschylus toen zelfs zijn huis uitgevlucht omdat een orakel voorspelde dat hij door een vallend huis zou worden gedood!

   Like

 25. Tistochwat zegt:

  Zet een stel katten in die schuren en stallen. Die maken wel korte metten met die ratten en muizen.
  Vooral de Britse korthaar zou een uitstekende jager zijn.

  Geliked door 3 people

 26. BigLJohn zegt:

  Simpel wat er moet gebeuren. Die linkse ratten in dat tweede kamer gebouw vergif toe gaan dienen. Via de koffie bijvoorbeeld. Dit lijkt niet netjes, maar de boeren en ook ons kijken ze dood ! Alleen de – immigrant – en het smerige linkse gedachtengoed telt daar in dat clubhuis !

  Geliked door 3 people

 27. QenQ6 zegt:

  Is drugsgebruik ook slecht voor het milieu?

  Geliked door 1 persoon

 28. paul zegt:

  Uit de EU . En het liefst zo snel mogelijk.

  Geliked door 1 persoon

 29. Mary zegt:

  Ze moesten in verschillende “geselecteerde” gebieden in Nederland(waar veel sloten zijn) ook zo nodig een proef doen van waterschap geen ratten meer te vangen voor een aardige periode, toen die proefperiode voorbij was zijn ze weken en weken dag in dag uit bezig geweest om de boel weer te klaren een rat kan ieder vier tot zes weken gedekt worden en per nest 20 jongen ter wereld brengen, het wemelde van de ratten die zich doodleuk in de woonwijken bevonden, knettergek!!!!.

  Geliked door 2 people

 30. Joannes den Hollander zegt:

  De Rattus norvegicus (bruine rat) is de meest bekende inheemse soort. Met vergif gemakkelijk te bestrijden. Dat geldt ook voor de Rattus rattus (zwarte rat) al is deze vanwege zijn hoge intelligentie moeilijker te bestrijden.
  De zeer ongewenste exoot en ondersoort sinds begin jaren zestig, de extreem gevaarlijke Rattus riffianus is echter het meest bedreigend voor de mens. Aangezien ze zich sneller uitbreiden dan de overige soorten is uitroeiing dringend gewenst.

  Geliked door 2 people

 31. Qvic zegt:

  De huidige politici zijn net verwende kleuters, als je ze niet constant corrigeert, dan maken zij overal een puinhoop van. Waar de schade onoverzichtelijk van wordt. Daar is ook geen enkele logica aan te ontdekken en zij lopen ook over met hun fantasieën. Hoe zij hun wereld het liefst willen zien en beleven. Die kleuters hebben ook geen enkel verantwoordingsgevoel en doen ook alles wat zij leuk vinden. Maar als je hen betrapt, dan worden zij kwaad en/of gaan stampen/krijsen/schoppen omdat zij hun zin niet krijgen. Dit gedrag zie je duidelijk bij linkse politici. Door nu de gehele EU te laten verloederen op alle fronten, zodat de blanke autochtonen bevolking serieus gaat nadenken of ze beter niet kunnen gaan emigreren buiten de EU. Zodat de linkse verwende peuters de EU kan aanpassen aan de leefomstandigheden wat voor de moslims heel normaal is.

  Geliked door 1 persoon

 32. boorzalf zegt:

  Tijdens een EU parlement discussie hier over gewoon 40 ratten los laten, kijken of ze dan nog tegen rattengif zijn. En een paar stuk of 20 in het EU restaurant, hopelijk zijn ze dan gauw genezen van hun waanideeën.

  Geliked door 2 people

 33. Yvonne van Praag zegt:

  Ooit gehoord van de “zwarte dood”? Dat staat de EU te wachten met deze idioterie. Middeleeuwen!!

  Like

 34. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Als de boeren eens flink wat ratten en muizen zouden vangen en deze in Den Haag op het Binnenhof loslaten, dan hebben ze daar ook wat natuur om van te genieten.

  Geliked door 1 persoon

 35. Bezorgde burger zegt:

  De landbouw is al decennia geleden in de klauwen van linkse groene geitenwollen sokken beland.
  Mestboekhouding, fosfaatnormen, enorm veel bestrijdingsmiddelen geschrapt en altijd in een kwaad daglicht gesteld in de politiek en media.
  De boeren hebben al deze ellende altijd getrotseerd en ervoor gezorgd dat Nederland werelwijd altijd een van de grootste exporteurs van agrarische goederen ter wereld! is gebleven.
  Zo’n succes kan geen politicus zich evenaren.

  Aangezien de landbouw ruim 20% aan de Nederlandse export bijdraagt zou het niet misstaan als de politiek zich inhoudt en deze sector gaat koesteren, temeer omdat de Nederlandse economie steeds minder pijlers krijgt waarop het steunt en waarop het trots kan zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Ja, een links- groen- geitenwollensokken beweerde, “ de wereld is van iedereen”, waarop zijn schoonvader droog. opmerkte’ maar hij doet wel geen ene moer, , voert wel. totaal niets uit”,!……….<~<~<~<~<~<~<.

   Like

  • fleckien zegt:

   Plus, dat Nederland zeer hoog gekwalificeerde boeren bezit, ( dat mag ook vermeld worden! ) .minder bekend is dat er ook vrouwen als ‘zelfstandige boer( in) (zaaien, ploegen, eggen, combijnen( maai-dorsen,) hooi en stro persen,, vlas maaien, om de 7- jaar, …….enz………met agrarische scholen ‘doorlopen hebbend, OOK. Nederland. vertegenwoordigen!…….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 36. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/dit-gebeurt-er-als-je-actie-voert-tegen-windmolens-groffe-arrestatie-6-weken-brommen-al-je-rekeningen-geblokkeerd/

  Dit gebeurt er als je actie voert tegen windmolens: groffe arrestatie, 6 weken brommen, al je rekeningen geblokkeerd

  Een schokkend verhaal in Trouw over de anti-windmolenactivist Jan Nieboer. Zonder deugdelijk bewijs werd de man vanwege z’n politieke mening opgepakt terwijl hij gewoon aan het werk was op zijn kantoor. Met een heel arrestatieteam. Zes weken lang zat hij vast, meer dan een maand zag hij z’n familie niet en op alles wat hij bezit is beslag gelegd.

  Like

 37. David zegt:

  Gif mengen is iets voor heksen. Als alles schoon en opgeruimd is, is er ook geen overlast van ratten en muizen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s