Chef van de Duitse politievakbond slaat alarm: “De maatschappelijke samenhang vervalt”

Screenshot_221

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een wekroep – niet vijf minuten vóór, maar 30 minuten óver twaalf! Rainer Wendt (foto), de chef van de Duitse politievakbond, beklaagt in een interview een ingrijpende ontvreemding tussen de elites en de burgers.

Rainer Wendt, de chef van de Duitse politievakbond (DPolG), voorzitter van de deskundigencommissie Binnenlandse Veiligheid van de Duitse Bond van Ambtenaren (DBB) en bestsellerschrijver heeft een sterk interview gegeven aan de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”. Het CDU-lid, wiens partijboekje naar eigen zeggen op een vroegere “stiekeme vergissing” berust, rekent daarin keihard af met de politiek. De “Deutschland Kurier” documenteert hieronder zijn uitspraken grotendeels onverkort.

“Verachting van de staat in grote delen van de bevolking”

Volgens het BKA (Duitse federale recherchedienst) vonden er in 2018 meer dan 38.000 gewelddaden tegen politieagenten plaats. Wendt daarover:

“De omvang van dit probleem is veel groter dan dat men het alleen maar tot de politie zou kunnen beperken. Er bestaat een ongelooflijk grote hoeveelheid geweld tegen reddingskrachten, brandweerlieden, leraren en andere groepen, die belangrijke pilaren van de maatschappelijke samenhang zijn. Overal daar, waar mensen zich inzetten voor het algemeen welzijn, bestaat dit probleem. Onder de burgers is niet alleen een snelle bereidheid tot het gebruik van geweld waar te nemen, maar vooral een verachting van de staat in grote delen van de bevolking. De typische dader bestaat overigens niet, ondertussen komen uit bijna alle maatschappelijke lagen brute aanvallen voor.”

“Water prediken, maar wijn drinken”

Wendt beklaagt: De mensen zouden “kwaad zijn op de elites, door wie zij zich niet meer vertegenwoordigd zien. Wanneer uitgerekend politici, die bekendstaan als ´veelvlieger´, dagelijks de klimaatbescherming prediken, is dit gedrag in de ogen van de burgers ongeloofwaardig. Er wordt water gepredikt, maar wijn gedronken. De burgers verwachten dat de waarden, die de politici prediken, ook nageleefd worden. Als dit niet gebeurt, ontstaat er een kloof tussen de burgers en de elites. Dan is er sprake van een verlies van vertrouwen in de maatschappelijke autoriteiten in ons land.”

“Wat is de staat ons waard?”

De chef van de politievakbond vervolgt:

“Toen ik jaren geleden benadrukte dat we een sterke staat nodig hebben, werd ik openlijk scherp bekritiseerd. Nu wil iedereen dat zogenaamd, alsof ze het zelf zouden hebben bedacht. In werkelijkheid heeft de politiek tot nu toe de slanke staat geprezen. We moeten ons het volgende afvragen: Wat is de staat ons waard? Wat zijn de mensen, die zich in staatsdienst bevinden, of zich vrijwillig inzetten, ons waard? Wanneer op de ministeries de adviseurs belangrijker zijn dan de medewerkers, dan is er een probleem.”

“Steeds minder mensen zetten zich in voor het algemeen welzijn”

Op de vraag hoe hij de actuele stand van de Duitse samenleving zou kwalificeren, antwoordde Wendt:

“Ik kijk bezorgd naar de maatschappelijke samenhang, die steeds verder vervalt. Er ontstaan individuele groepen met individuele belangen, die niet met elkaar te maken willen hebben. Mensen worden bedreigd door sociale neergang en er ontwikkelt zich een onderlaag. Terwijl ons land een goede substantie bezit. Het is economisch sterk, we hebben vrede in het land en nog altijd talrijke mensen vrijwilligerswerk doen, waarvan het aantal echter steeds meer afneemt. Er zijn steeds minder mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Steeds minder mensen willen zich inzetten voor het algemeen welzijn.”

Rainer Wendt legt de vinger op de zere plek:

“De terugtrekking van de staat uit zijn oorspronkelijke taken heeft nu al verwoestende sporen achtergelaten, daarom voelen veel mensen zich in de steek gelaten. Ik begrijp bijvoorbeeld niet waarom de veiligstelling van het bestaan aan de markt wordt overgelaten. Het argument, volgens welk de markt alles regelt, bleek niet waar te zijn. Waarom moeten hulpbehoevende mensen in dit land onderworpen zijn aan marktmechanismen, die zich oriënteren op winsten? Van hulpbehoevende en hulpeloze mensen worden klanten gemaakt. Bij de ´Bundesagentur für Arbeit´ worden de mensen, die als werkloos geregistreerd staan, ook als klanten omschreven. Let u op de taal die hier gebruikt wordt. De staat is geen onderneming en de burgers zijn geen klanten, maar als burgers van de staat tegelijkertijd de dragers van fundamentele rechten…”

“Wie moet de burger nog geloven?”

De chef van de politievakbond heeft ook scherpe kritiek op de zogenaamde vluchtelingenpolitiek:

“Jaren geleden werd de burgers verzekerd dat de EU-buitengrenzen veilig zijn. Dat dit niet het geval geweest is, hebben we in het verloop van de vluchtelingencrisis in 2015 gezien en deze nalatigheid duurt nog steeds voort. Toen de stationaire grenscontroles wegvielen, heeft men de mensen beloofd zowel effectieve grensbewaking in het binnenland evenals de bewaking van de EU-buitengrenzen gegarandeerd zou worden, maar nu pas begint men er langzamerhand überhaupt aan te werken. Wie moet de burger nog geloven?”

Bron:
www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Elite, gezond realisme, Overheid, politie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Chef van de Duitse politievakbond slaat alarm: “De maatschappelijke samenhang vervalt”

 1. Dit geldt voor heel West-Europa. Veel West-Europeanen voelen zich een vreemdeling in eigen land. Hele wijken zijn ontwricht en worden met miljarden en kunstgrepen overeind gehouden. Al decennia durven mensen na zonsondergang de deur amper uit en hebben van hun huizen een vesting gemaakt. Op straat loopt je kans een “verwarde” tegen het lijf te lopen, overreden te worden door een Doo(r)drijder. Al decennia zie je 24/7 Steuntrekkers die een beetje met de van jou afgejatte centen zitten te chillen (!). Elke dag een steekincident, een handgranaat, plofkraak, moord en doodslag. Dat is het FANTASTISCHE landje van Mark Rutte en zijn Kontelikkerclubje! Dat dit alles al zo’n 500 M I L J A R D heeft gekost, daar hoor je die MINKUKEL met geen woord over. OPRUTTE, met je misdadig clubje!

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Zolang Merkel aan het roer zit verandert er niets, zij moet opkrassen!!

  Like

  • henk verhoef zegt:

   wie koos merkel ook al weer???
   juist ja ,de hoogopgeleide burger en niemand anders
   je kan het de laagopgeleide burger natuurlijk kwalijk nemen dat hij allang stopte met kiezen omdat het geen zin had
   Geldt niet het zelfde voor nederland en rest europa??
   nou ja de ondergang heeft de deur al geopend en is binnen gekomen

   Geliked door 1 persoon

 3. Piet Snot zegt:

  Als de staat er enkel nog is om “vluchtelingen” een aangenaam leven te bezorgen, en de rest kan dood laat vallen, dan ga je dit vanzelf krijgen.
  Mensen zijn niet achterlijk, die zien ook om hen heen wat er gaande is, maar nergens meer op hoeven te rekenen.
  Meer dan een nummer in een klanten dossier zijn ze niet
  Dit gaat nog veel erger worden, en ik geef ze geen ongelijk.
  Ze hebben het geheel aan zichzelf te danken.

  Like

 4. Lucky zegt:

  Ji-haat & kalif-haat
  https://www.journalistenwatch.com/2019/08/16/hamburg-tuerkische-islamisten/

  Hamburg: Türkische Islamisten-Demo für Scharia und Kalifat
  Hamburg: Turkse islamistische demo voor sharia en kalifaat

  Hamburg – Wo bleibt da der Aufschrei grüner Gutmenschen, der Roten Flora und linker Feministen? Am Samstag wollen Mitglieder der vom Verfassungsschutz beobachteten Islamistenbewegung „Furkan“ in Hamburg für ein weltweites Kalifat und Einrichtung der Scharia auf die Straße gehen. Die Bewegung ist so radikal, dass selbst ihr geistiges Oberhaupt Alparslan Kuytul in der islamischen Türkei im Gefängnis sitzt.

  Laut Hamburger Morgenpost wollen am Samstag unter dem Motto „Freiheit für Alparslan Kuytul“ mehr als hundert Demonstranten der Islamistenbewegung ab 18 Uhr von der Kurt-Schumacher-Allee bis zum Hansaplatz (St. Georg) ziehen. Wie das Landesamt für Verfassungsschutz mitteilt, könnte die Teilnehmerzahl deutlich höher ausfallen. Denn im vergangenen Oktober brachte die Bewegung 220 Anhänger auf die Straße

  Hamburg – Waar is het protest van groene goeddoeners, de rode flora en linkse feministen? Op zaterdag willen leden van de islamitische beweging “Furkan” in Hamburg, die werd gecontroleerd door het Duitse constitutionele beschermingsagentschap, de straat op gaan voor een wereldwijd kalifaat en de oprichting van de sharia. De beweging is zo radicaal dat zelfs haar spirituele leider Alparslan Kuytul gevangen zit in het islamitische Turkije.

  Volgens Hamburger Morgenpost willen meer dan honderd demonstranten van de islamitische beweging zaterdag van Kurt Schumacher Allee naar Hansaplatz (St. Georg) trekken onder de slogan “Freedom for Alparslan Kuytul”. Zoals het Staatsbureau voor de bescherming van de grondwet aankondigt, kan het aantal deelnemers aanzienlijk hoger zijn. Omdat afgelopen oktober de beweging 220 aanhangers op de weg bracht

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2019/08/15/ex-bundeswehrgeneral-merkel/

  Ex-Bundeswehrgeneral rechnet mit Merkel ab: „Ich war entsetzt“
  Ex-Bundeswehr-generaal rekent af met Merkel: “Ik was geschokt”

  Hannover – In den Berliner Zirkeln der Macht kursiert folgender Witz: Wann spricht in Deutschland ein ranghoher Spitzenbeamter, Militär oder Minister das aus, was er wirklich denkt? Wenn er 1. in Rente ist, 2. nur noch kurze Zeit zu leben hat oder 3, sein Karriereende aktiv herbeiführen will. Im Fall des einstigen 3-Sterne-Generals Joachim Wundrak war es die Rente: Seit er außer Dienst ist, kann Wundrak endlich gefahrlos die Gelegenheit nutzen, die Politik von Kanzlerin Merkel in scharfen Worten zu kritisieren und sich politisch gegen den deutschen Fehlkurs zu engagieren. Jetzt tritt er für die AfD als Hannoveraner OB-Kandidat an.

  Der General a.D. wird damit zu einem weiteren Kronzeugen der unverfälschten, tatsächlichen Stimmung unter Deutschlands Soldaten, die auf einem absoluten Tiefpunkt angelangt ist und von massivem Vertrauensverlust in die Politik geprägt ist. Für die Polizei und Justiz gilt exakt dasselbe, nur dass die Fassungslosigkeit über den zuwanderungs- und sicherheitspolitischen Kurs der Bundesregierung dort höchstens hinter vorgehaltener Hand zu vernehmen ist.

  Hannover – De volgende grap circuleert in de machtscirkels van Berlijn: Wanneer spreekt een topambtenaar, militair of minister in Duitsland over wat hij echt denkt? Als hij 1. met pensioen is, 2. heeft slechts een korte tijd om te leven, of 3, actief zijn pensioen wil bewerkstelligen. In het geval van de voormalige driesterren-generaal Joachim Wundrak was het het pensioen: aangezien hij buiten dienst was, kan Wundrak eindelijk de gelegenheid aangrijpen om het beleid van kanselier Merkel in scherpe bewoordingen te bekritiseren en politiek in te gaan tegen de Duitse misrekening. Nu sluit hij zich aan bij de AfD als Hannoveraanse OB-kandidaat.

  De generaal a.D. is dus een andere getuige van de echte, oprechte stemming onder Duitse soldaten, die een dieptepunt heeft bereikt en wordt gekenmerkt door een enorm verlies aan vertrouwen in de politiek. Voor de politie en justitie is precies hetzelfde, behalve dat de verbijstering over de immigratie- en veiligheidspolitieke koers van de federale regering er hoogstens achter gesloten deuren te horen is.

  Geliked door 1 persoon

 6. droevige mof zegt:

  In de deelstaat Brandenburg werkt Antifa als spion voor de Binnenlandse Veiligheid. De geitenbok als tuinman, zoals wij Duitsers zeggen.
  Maar erger. De Antifa geeft niet alleen maar krijgt ook informatie van de veiligheidsdienst.

  http://zuerst.de/2019/08/15/in-brandenburg-ganz-offiziell-steuerfinanzierte-linksextremisten-spitzeln-fuer-den-vs/

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Kijk tegenwoordig maar naar de buitensporige aantallen politie-ambtenaren die de maatschappij nodig schijnt te hebben om normaal te kunnen functioneren……De Linksche Looney Brigade beweert namelijk al jaren dat de islamisering goed is voor de werkgelegenheid…….dat de angstige dienders zich steeds vaker genoodzaakt voelen hun wapens te moeten trekken, (en daarbij door de de zenuwen en veel te zwaar afgestelde trekkerdruk steeds mis schieten), is al een overduidelijk signaal dat men de greep op de situatie stevig aan het verliezen is.

  Like

 8. Henk zegt:

  Dat verhaal moet je aan merkel vertellen, die is de oorzaak overal van.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jules Vismale zegt:

  Het wordt zelfs nog erger omdat in Duitsland talloze woedende autochtoonse burgers moslims, asielzoekers, vluchtelingen, linkse politici en zelfs moskeeën gaan aanvallen! Lees hier maar eens dat zelfs de moslims in Duitsland merken hoe daar de rollen worden omgedraaid als straf voor hun ondankbaarheid uitvreterij en haat jegens de Duitsers:

  Moslims in Duitsland vrezen voor aanslagen

  In Duitsland voelen veel moslims zich opeens niet meer veilig. Dat komt door een reeks aanslagen en dreigingen met aanslagen tegen moskeeën verspreid over het gehele land. Moslims willen dat de overheid hen beter beschermt maar gebeurd dat ook als de Duitsers door de moslims worden belaagd?

  Deze maand alleen al zijn veertien moskeeën in Duitsland ofwel aan­gevallen ofwel bedreigd met aanvallen ofschoon het werkelijke aantal vele malen hoger zal liggen.

  Bij de aanvallen was er sprake van vernielingen, brandstichtingen en het ‘ontheiligen’ of vernielen van korans. De bedreigingen werden geuit in brieven die naar diverse moskeeën werden verstuurd en waarin gesproken werd over bomaanslagen en potentiële moorden.

  Moskeeën die bedreigd zijn, staan ­onder meer in Berlijn, Duisburg, Iserlohn, Mainz, Mannheim, München en Villingen-Schwenningen. Onder de moskeeën die bedreigingen ontvingen, is ook de in 2017 door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (die is een ware tiran voor zijn eigen volk!) geopende Centrale Moskee in Keulen, het grootste islamitische gebedshuis van Duitsland.

  Dit is onaanvaardbaar, vindt de 49-­jarige advocate Nurhan Soykan. ‘Moslims voelen zich zeer onveilig. Het is de plicht van de staat om vertrouwenwekkende maatregelen te treffen’, zei ze tegen de omroep Deutsche Welle. En gaat ze dan ook iets doen tegen de moslimextremisten die daar gewoon ZELF om hebben gevraagd met hun ziekmakende islamiseringen?
  Soykan spreekt namens de Duitse Coördinatieraad van Moslims. Deze in 2007 opgerichte organisatie vormt een platform voor vier belangrijke islamitisch organisaties: de Centrale Raad van Moslims in Duitsland, de Islamitische Raad voor de Bondsrepubliek Duitsland, de Turks-Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (Ditib) en de Vereniging van Islamitische Culturele Centra.

  Politiebescherming

  Soykan, wier organisatie zegt meer dan tweeduizend moskee-gemeenschappen in Duitsland (dat zijn er al veel te veel!) te vertegenwoordigen, wil dat de autoriteiten garanderen dat alle mensen volgens hun geloof (worden daar ook joden, christenen en homo’s toe gerend?) kunnen leven zonder dat ze gevaar lopen of bang hoeven te zijn voor geweld.

  Als het aan Soykan ligt, krijgen moskeeën politiebescherming, zeker bij grote bijeenkomsten, zoals het vrijdaggebed. Volgens haar schieten de autoriteiten (Merkel was toch zo dol op moslims en asielzoekers!?) tot dusver tekort in het zorgen voor veiligheid, hoewel minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gezegd heeft dat gebedshuizen extra bescherming zullen krijgen als er aanwijzingen zijn voor een ­bedreiging. Alle 2700 moskeeën in Duitsland doorlopend beveiligen (dat is feitelijk onmogelijk) gaat de mogelijkheden van de politie echter ver te boven.

  Neonazi’s

  Van de meeste dreigbrieven is niet bekend wie erachter zit. Maar enkele zijn kennelijk afkomstig uit kringen van neonazi’s of van andere moslimhaters. De brieven die op 11 juli gestuurd werden naar twee van de Münchense moskee – in de wijken Pasing en Freimann – waren ondertekend met ‘Blood & Honour’.

  Dat is een netwerk van neonazi’s dat in 1987 werd opgericht in Groot-Brittannië waar de islam ook alles verziekt! In de jaren negentig werd het in veel landen een belangrijke organisatie in de wereld van de rechtse skinheads. In 1994 werd een Duitse ‘divisie’ opgericht, die echter in 2000 werd verboden.

  De dreigbrieven die in Duisburg en Berlijn werden ontvangen, waren ondertekend met ‘Combat 18’. Deze extreemrechtse groep is op dit moment in Duitsland niet verboden, hoewel zij wordt beschouwd als de gewapende arm van ‘Blood & Honour’. Het getal 18 in ‘Combat 18’ verwijst naar de eerste en achtste letter van het alfabet, de A en de H, de initialen van Adolf Hitler.

  Het zal trouwens niet erg lang meer gaan duren eer de links-extremisten, rechts-extremisten, moslimextremisten en talloze woedende burgers in Duitsland een complete veldslag met elkaar voeren en hierdoor totaal GEEN echte overwinnaar zal opleveren!

  Like

 10. edwin vissers zegt:

  Ordo ab Chao. Het beroemde Latijnse motto van de vrijmetselarij. Orde uit Chaos. Daarmee bedoelen ze dan uiteraard de Nieuwe Wereld …
  veel bloed gaat er vloeien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s