Greta´s hypocriete zeiltocht: Meer CO² dan zes trans-Atlantische vluchten

Screenshot_226

(Vertaling: E.J. Bron)

Plymouth – Wat een belachelijke show. En, zoals de meeste demonstratieve manifestaties met een voorbeeldkarakter in werkelijkheid het exacte tegendeel van hetgeen waarvoor ze werven: de tocht over zee van Greta Thunberg over de Atlantische Oceaan, waaraan de jonge Zweedse gisteren op het private zeiljacht “Malizia II”richting New York is begonnen, moet voor het afzien van vliegreizen werven en de CO²-uitstoot in het internationale goederen- en personenverkeer problematiseren. In werkelijkheid veroorzaakt deze media-effectieve in scene gezette oversteek van de Atlantische Oceaan onder de streep duidelijk meer kooldioxide dan welke lijnvlucht dan ook veroorzaakt zou hebben.

journalistenwatch

Zoals de “Bild-Zeitung” bericht, moet de eigenlijke, uit vijf man bestaande bemanning van het jacht het schip terug zeilen naar Europa zodra Greta aan land gegaan is om daar in New York o.a. voor VN-commissies de volgende alarmistische toespraken te houden. De bemanning wordt daarvoor speciaal naar de VS gevlogen. Ook de professionele zeiler Boris Herrmann, die Thunberg samen met haar vader Swantje en een filmmaker aan boor begeleidt, neemt voor de terugreis het vliegtuig – dat zal ervoor zorgen dat er een veelvoud van datgene de atmosfeer ingeblazen wordt wat door de bewust Spartaans-onthoudende mediatrip op de heenreis zogenaamd bespaard wordt; Greta en haar ecologisch-Messiaanse reisgezelschap zien op de oversteek van de Atlantische Oceaan zelfs af van een douche en een wc.

Ook het zeiljacht wordt door de “Club de Yacht” van het vorstendom Monaco gesponsord – een van de absoluut meest globale hotspots voor luxe jachten, die zoals bekend de meest fatale klimaatbalans überhaupt bezitten. Monaco zelf is door de Formule 1 en buitensporige consumptie van luxegoederen een centrum van consumptie, die gepaard gaat met het carboniseren in de productie en de handel. Ook dat stoort Greta´s volgelingen vermoedelijk niet.

Het totale verneuken en de cynische bespotting van diegenen die deze flauwekul serieus nemen, zou net schaamtelozer kunnen zijn dan door deze walgelijke huichelarij, die in werkelijkheid getuigt van een complete onverschilligheid tegenover de daadwerkelijke CO²-belasting: de hoofdzaak is dat het imago vlekkeloos is.

En dat hier hebben we nog op Twitter gevonden. Meer hypocrisie gaat eigenlijk niet meer:

Screenshot_227

De extra “pointe”, dat een van de schippers van Greta (Pierre Casiraghi) tegelijkertijd mede-eigenaar van een vliegtuigmaatschappij is, kwam ik helaas pas later achter. CO²-huichelarij in het kwadraat… https://en.wikipedia.org/wiki/Monacair

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, klimaatfascisme, Links fascisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Greta´s hypocriete zeiltocht: Meer CO² dan zes trans-Atlantische vluchten

 1. andre zegt:

  Als je als stom klimaatkind niet naar school gaat blijft je hersenontwikkeling hangen in de psychose waarin het verkeert omgeven door de zure linkse klimaat lucht. Laten we hopen dat een fris zeewindje van windkracht 12 die verzuurde kinderhersentjes eens goed doorlucht.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Naar school gaan vandaag de dag is niet meer wat het vroeger was. Onafhankelijk denken is niet meer wat geleerd wordt. Wat wel geleerd wordt is dat de EU het beste is wat ons overkomen is. Dat het klimaat verpest is door de mens en dat de islam een vredelievende religie is en de integratie mislukt is door institutioneel racisme en vreemdelingenhaat. De vraag is of de jeugd beter af is met hun gang naar school. Ik heb zo mijn twijfels.

   Like

 2. Henk Beije zegt:

  Resultaat van de groene gekte,die tussen nu en 10 jaar als een ballon uit elkaar spat.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Hoeveel super- de luxe jachten, ( met af en toe lengte van meer dan 100 meter,en ‘dubbeldeks’ )! liggen er eigenlijk. in. de haven van Monaco……? …( HET. GROOT- kapitaal. vertegenwoordigend!).

  Like

  • Jean zegt:

   Die club ukt Laken, België ligt er ook jaarlijks rond te toeren “op onze kosten”…., hoelang gaan we dat nog blijven slikken? Voor mij mag het al jaaaaaaren geleden drooggelegd worden want de toegevoegde waarde is zero, nul, noppes.

   Like

 4. hannah zegt:

  volgens een deskundige zeiler, gisteravond op de duitse TV, is dit voor ongetrainde zeilers een gevaarlijke tocht, is de boot niet geschikt, is dit een PR reis en zullen de zeilers gegarandeerd met het vliegtuig terugkeren …. hoezo klimaatvriendelijk …

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Goed gedaan Greta, de planten zijn er blij mee. Zonder dat ze het beseft een positieve bijdrage aan mondiale voedsel tekorten en wereldwijde vergroening. Ga zo door!

  Like

 6. Wacchteres zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/08/16/delingpole-greta-thunberg-patron-saint-of-the-age-of-stupidity/

  Delingpole: Greta Thunberg – Patron Saint of the Age of Stupidity

  Could there be anything more emblematic of the stupidity of our age?

  My first question would be: what is a 16-year old autistic school drop-out who has done nothing of note in her life other regurgitate climate propaganda doing on the cover of a men’s magazine?

  But my second and more important question would be: why are so many adults who really should know better by dint of their age and experience hurrying to prostrate themselves before this pigtailed school drop out as if she were the new Messiah?

  Like

 7. Jean zegt:

  Dat Scandinavisch kutwijf werkt behoorlijk op mijn systeem, geef er toch geen aandacht aan en spreek er niet meer over. In Vlaanderen hebben ze die rondlopende kakelkip weggejaagd op Pukkelpop, heerlijk, dat noem ik nu positief nieuws, deden ze dat maar overal met dergelijke idiote kakelkippen.
  Wanneer wordt nu eens eindelijk die klimaatmaffia uitgeschakeld? Of moeten er eerst doden vallen?

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  En hup, daar ging Greta, die zien we nooit meer terug.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Het kind word gebruikt door de ouders. En de ouders laten zich weer gebruiken door de Klimaatmaffia. Ik krijg toch het idee dat er iets mis is met het kind. Ze lijkt in haar gezicht op een kind met down syndroom. Niet helemaal, maar toch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s