Kameraad Halsema, hartstikke bedankt!

Screenshot_225

Beste kameraad Halsema, ik weet het, dat woordje ‘kameraad’ hoort u liever niet meer. Het communisme is immers verdwenen, nietwaar? Jammer genoeg helaas niet. Dat weet u net zo goed als ik. Uw partij fuseerde met andere extreemlinkse partijen en doet net alsof ze ‘groen’ is. Net zo groen als een watermeloen. Groen van buiten, vuurrood van binnen. Vandaar toch dat kameraad Halsema. En ik wil u graag bedanken. Met twee dikke zoenen op beide wangen, als dat mag. Of is dat iets te #metoo? In dat geval, een ferme handdruk. Weliswaar met een handschoen aan, want ik wil absoluut niet met uw ‘ideologie’ besmet worden.

Waarom wil ik u bedanken? Nou, in de eerste plaats omdat u laat zien dat ouwe wijn nog steeds in oude zakken zit. Of dat verse coke op oude spiegeltjes ligt, om het wat dichter bij huis te houden. Niet vanwege uw zoontje die kattenkwaad heeft uitgehaald. Vertel eens, hoe voed je een zoon op zich netjes te gedragen als je zelf de halve dag met je neus boven een spiegel hangt?

Ik heb hetzelfde kattenkwaad uitgehaald, een jaar jonger en vrijwel hetzelfde. Wat kreeg ik? Nou, in de eerste plaats een pak slaag van mijn vader waar je U tegen kon zeggen. Ik kon 2 weken niet meer zitten. En ik moest voor de kinderrechter verschijnen. Net als die knul van u, straks. Niet met een peperdure advocaat die € 450,- (dat is toch eventjes Fl. 1022,-) per uur rekent. Daar moest mijn pa 2 weken voor werken. Nee, wij hadden een pro deo advocaat. Niet dat die veel hoefde te doen. Op de zitting vroeg de kinderrechter aan mijn advocaat of de ouders maatregelen getroffen hadden. Jazeker, zei mijn advocaat. De gedaagde kon 2 weken niet meer zitten. De rechter glimlachte, keek naar mijn vader, en zag dat die bij een volgende keer aan begraven zat te denken. En ik kreeg ‘in beslagneming en vernietiging van het wapen’ als straf. Ik denk dat de rechter goed door had dat zoiets niet nog een keer zou gebeuren. Dat klopte helemaal. Is nooit meer gebeurd. Ik denk dat uw zoontje zijn les inmiddels wel geleerd heeft. Maar u niet.

Kortom, was gewoon kattenkwaad van een tiener. Niks bijzonders. Komt bij de besten voor. Zelfs bij kameraad boerkameesters. Nee, ik wil u erg graag bedanken, omdat u precies doet wat u niet had moeten doen. Als het verhaal een dikke maand na de overtreding vet in het nieuws komt, dan is uw brief waarin u schrijft dat uw zoon geen speciale behandeling krijgt nogal hypocriet. Die kreeg hij namelijk wel. Maar hypocriet en Halsema, dat gaat prima samen. Nog spijt dat u die ouwe roetbak de deur uit moest doen? Ik denk het wel.

Enne, u liet de zaak overdragen aan het parket van Haarlem? Dat bepaalde u niet, maar de wet. U bent zeker niet de enige die een belangenverstrengelingsprobleem heeft. En een doofpot, want dat gaat het op zeker worden. Het zou veel simpeler zijn, en daar zou u heel wat punten mee scoren, als u had gezegd: mijn zoon heb ik zelf al bestraft, in afwachting van wat de rechter daar aan zal toevoegen. Een topadvocaat inhuren voor zo’n een simpel akkefietje? Dan ruik ik een pot. Een doofpot.

Op zich niks bijzonders. Alle regenten zouden dat ook doen. Als bijvoorbeeld Rob Jetten van D66 over 20 jaar geslachtsrijp is, zal hij het precies hetzelfde doen. En de bidlippen van het CDA, de SGP en de CU zouden nog veel verder gaan. Niet iets wat typisch GroenLinks is, met andere woorden.

Nee, wat u aan het doen bent, gaat veel verder. Ten eerste het mediacircus – waar u niet persoonlijk verantwoordelijk voor bent, maar het komt wel verdomd goed uit – dat boven op de huiskrant van de VVD springt. Die wordt nu scheef aangekeken, want de zonden van het kind raken de ouder tenslotte niet. Tenminste, als die ouder extreemlinks is. Eigen verantwoordelijkheid! Anders wel natuurlijk. Tja, de huiskrant van de VVD laat zo’n mooi schot voor open doel niet liggen. Hoge bomen vangen meestal veel salaris, en heel af toe wat wind. Vandaag is het wat winderig. Leer er mee te leven, muts.

Stel eens dat dit het zoontje van Wilders was geweest. Dan waren de rapen gaar. Het mediacircus en de politiek zouden niet rusten voor Wilders opgeknoopt was aan de hoogste boom. Met kameraad Halsema voorop. Maar kameraad Halsema is een hogepriesteres in de linkse kerk, en dan knijpen we graag een oogje of twee dicht. Waar Wilders of Baudet gedwongen zouden worden tot aftreden, wordt in uw geval  de zaak niet op u verhaalt. Stel je voor!

Waar ik u echt dankbaar voor ben, is het perfecte voorbeeld waarom kinderen van 16 jaar geen stemrecht moeten krijgen. Da’s een van uw ideetjes, toch? GroenLinks wil graag nóg infantielere kiezers dan ze nu al heeft. Wat beter dan kinderen die net niet meer in Sinterklaas geloven?

Je kunt ze alles wijsmaken, als je het maar zwart-wit presenteert. De grootste leugens kun je met gemak als waarheden aan de man het kind krijgen. Zoals ‘socialisme werkt prima’, ‘het klimaat is de schuld van boze witte mensen’, en ‘we moeten alles eerlijk verdelen’. Presenteer enkel de feiten die jouw punt ondersteunen, kinderen vergeten meestal dat er ook andere kanten aan de zaak zitten. Dus wat links al doet vanaf de kleuterschool tot na de universiteit sinds de jaren-80. Vandaar dat jullie je concentreren op kinderen.

En dan komt de knullemans van kameraad Halsema. Opeens hoor je alle media kwetteren ‘het is nog maar een kind, wat verwacht je anders?´. Nou, over pak ‘m beet 3 tot 6 maanden is dat “kind” wel stemgerechtigd als het aan u ligt. Dan mag hij meedoen om GroenLinks heel groot te maken. Kinderen zijn nog niet volledig ontwikkeld – hetgeen helaas ook voor verdomd veel volwassenen geldt. Kinderen hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel, maar kunnen de consequenties daarvan (en hun eigen gedrag) niet goed inschatten. Uw zoontje is het perfecte voorbeeld.

Dus uw ideetje om kinderen te laten stemmen, dat kan voorlopig ook de doofpot in. Niet lang, want dat is een ware goudmijn voor GroenLinks. Dat kunnen jullie niet laten liggen. Maar voorlopig, zeker de komende verkiezingen, kun je er beter over zwijgen. Al denk ik dat jullie dat niet gaan doen, want de winst is gewoon te groot.

U sprak een paar dagen geleden over speciale maatregelen die u gaat treffen – wat, daar liet u zich niet over uit – om de geweldsgolf die in uw volkscommune raast te stoppen. Zo zo. En wat denkt een van de meest incompetente boerkameesters in ons land daar aan te gaan doen? Nog strengere wapenwetten? Dat is vrijwel onmogelijk. Dan kun je enkel botte botermesjes kopen op een wapenvergunning. De rest is al verboden.

Vertel eens, kameraad Halsema. Waarom is het zo eenvoudig vandaag de dag om in Amsterdam handgranaten, AK-47’s en RPG-7’s te kopen? Als je tenminste Arabisch spreekt, of een strafblad hebt ter dikte van Das Kapital. Heeft dat heel misschien iets met de (niet) handhaving van uw net zo incompetentie politie te maken?

Boze witte mannen preventief opsluiten in goelags? Ja, dat zou u heel graag willen doen. Maar dat kan (nog) niet. Nou wil het geval dat die geweldsgolf in uw volkscommune vrijwel geheel op conto gesteld kan worden van uw meest favoriete groep in de samenleving: islamistische criminelen. Om een bekende ‘Nederlandse’ te citeren over die nietszeggende uitspraak door Femke: “Dat was een beetje dom, hè schat?”

U gaat niets doen, want u kunt niets doen. Persoonlijk kunt u niets doen, omdat u niet in staat bent om een stad behoorlijk te besturen. En politiek niet, omdat speciale maatregelen die het geweld echt oplossen in uw politbureau niet bespreekbaar zijn. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat u inderdaad een min of meer werkbare maatregel weet te bedenken (wat dan wel?), dan stemt de rest van uw politbureau dat weg.

Weet u wat u wel gaat doen? Uw zoontje kostte wat kost (á € 450,- per uur) vrij laten pleiten. Want een zoon van de communistische elite 20 uur gemeenschapswerk te laten verrichten, dat wil geen enkele kameraad moeder, toch? Meer gaat hij echt niet krijgen. Hij valt nog onder het jeugdrecht, en zo ernstig was zijn vergrijp niet. Toch trekt u, kameraad moeder Femke, alles uit de kast om zelfs dat minimale te kunnen voorkomen.

Even zo goed, hartstikke bedankt. Nu weet heel Nederland waarom kinderen van 16 stemrecht verlenen zo’n ontzettend dom idee is.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, Elite, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Kameraad Halsema, hartstikke bedankt!

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Maar, heer Numan, aangezien links feitenresistent is, zal ze uw brief waarschijnlijk met een schouderophalen in de onderste la leggen. Uw brief is niet links, DUS irrelevant. Zelfs niet de moeite waard om even goed te lezen en bij zichzelf na te gaan of er misschien eigenlijk zeg maar best wel iets in staat dat met wat goede wil min of meer logisch is. Rechtse logica is geen logica, kan dus gewoon gedelete worden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 4 people

 2. Harry zegt:

  Prima verhaal , Numan !

  Het zou me niet verbazen als ze nu een plan uit zit te broeden om de kosten van die nogal rare advocaat ( goeddeels) door de overheid te laten betalen , gewoon met een valse factuur wegens juridisch advies over iets .

  En als iemand daar dan later vragen over durft te stellen , dan zie ik die verongelijkte smoel van dat secreet al weer voor me !

  En dat broedsel van haar , zal ook niet of nauwelijks gestraft worden , want dat heeft de Telegraaf reeds gedaan .
  Want je mag gerust iets overhoop halen , maar als iemand daar dan wat van zegt , dan is dát eigenlijk de crimineel .

  Geliked door 5 people

 3. Henk zegt:

  De enige die Halsema geweldig vinden zijn de uitgeprocedeerden , die het Land uit moeten van ons rechtssijsteem maar die van haar weer keurig een huis en leefgeld krijgen , als ze vervolgens gaan lopen stelen verkrachtten en mensen vermoorden dan komt ze met argumenten als we gaan de bosjes maar wat snoeien en meer lantarenpalen plaatsen, Dit mens is knettergek in haar hoofd !

  Geliked door 3 people

 4. ruud 2 zegt:

  Ik verbaas me al en hele tijd over de taalfout met het schrijven GroenSlinks, de mensen worden zo gemakzuchtig he, dat ze de belangrijkste S vergeten, Ik wist niet dat het ook een criminele organisatie is. Vroeger moesten die kinderen op de brandstapel, dat was addergebroed.

  Geliked door 2 people

 5. arjo zegt:

  Haar vakantie in Afrika is nu ook ineens een politieke reis geworden.
  De jeugd laten zien hoe de verschillen zijn tussen noord en zuid.
  En hoe Amsterdam aan verbinden doet.
  Prettige bijkomstigheid is dat er veel te declareren zal zijn.We weten hoe het zit,links lullen en rechts zakkenvullen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wachteres zegt:

  Ik heb intens genoten van dit artikel. Dank, heer Numan!

  Geliked door 2 people

 7. Republikein zegt:

  Goed verhaal Numan!

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/column-jan-roos-ben-je-niet-links-dan-moet-je-kapot-van-gezicht-spugen-tot-uitgescholden-voor-fascist-en-nazi/

  Column Jan Roos: ‘Ben je niet links dan moet je kapot, van gezicht spugen tot uitgescholden voor fascist en nazi!’

  In zijn wekelijkse column behandelt Jan Roos vandaag wat het betekent om in het Nederland van 2019 links te zijn. Welke vrijheid en veiligheid je dan allemaal toekomen. Maar vooral: hoe je dit allemaal weer wordt afgepakt als je openlijk rechts bent. Van fysiek geweld tot de meest brute scheldpartijen: “Denk je er net even anders over dan in het grote linkse deugboek wordt voorgeschreven dan zijn uitsluiting en bespotting directe gevolgen,” aldus Jan.

  Ben je links dan mag je van links vrijheid hebben en daarvan genieten. Ben je niet links dan moet je kapot gemaakt en opgejaagd worden. Ik heb dat meerdere malen aan den lijve ondervonden. Van in mijn gezicht gespuugd worden in een links café waar de barman hartelijk om moest lachen, tot uitgescholden worden in de rij bij het debat tussen Baudet en Rutte voor fascist, racist, nazi en de rest van het bekende rijtje. Ook bijvoorbeeld de vrijheid om je eigen geluid te horen is door links uitgehold. De NPO heeft maar één kleur. Alles is links, linkser of linkst

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Ben je links dan mag je van links vrijheid hebben en daarvan genieten. Dat staat hierboven. Nee vergis je niet in die club. Vrijheid heb je in het geheel niet. Je moet en zal mee met de massa.Doe je dat niet dan word je geexcommuniceerd en in het geheel uit de club/groep of partij gezet. In het geheel géén vrijheid in dat soort clubs. Veel mensen hebben geen of een slechte eigen identiteit en volgen dan als een schaap mensen met een dominante uitstraling. Ze willen graag bij een groep horen. En de dominante linkse mens maakt daar handig misbruik van. Het volgen van zo´n dominant persoon heeft zeker conseguenties voor de eigen vrijheid en ontwikkeling.

   Like

 9. Jan zegt:

  Groen, niet rijp, niet volwassen, nooit uit het kinderlijke stadium gekomen, naief en hardleers, alleen dor keihard ann

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Rest: aan te pakken terug in het hok te krijgen.

  (ik typte op een tablet en dat wil wel eens mis gaan)

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Halsema haar zoon is/wordt al zwaar afgeschermd, zijn achternaam is NIET Halsema zoals iedereen denkt, dus hoe kwam het dan wel in de publiciteit? juist ja, een persoon die weet had van het delict en hoorde wie zijn moeder is, (daarom hoopte Halsema dat het niet in de publiciteit zou komen), maar jammer dan voor Halsema dat er ook nog mensen zijn die NIET willen laten gebeuren dat dit delict in de doofpot verdwijnt en bij de Telegraaf aan de bel heeft getrokken, gelukkig maar weer dat het is uitgelekt zodat wij er weer eens weet van hebben hoe het er aan toegaat in politieke kringen!

   Geliked door 1 persoon

 11. verwardeman zegt:

  kommuniekutje Halalsema !

  Geliked door 2 people

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De affaire Halsema is een zaak met een luchtje en het stinkt een uur in de wind. Het is een affaire, die de gemoederen al enkele dagen beweegt. De alternatieve media staan bol van de commentaren van de gewone mensen. En die commentaren zijn bepaaldelijk niet lovend. Bruno, de puberende schattebout van Burgemeester Halsema van Amsterdam, is het criminele pad opgegaan. Hij zou samen met een vriendje met een nepwapen en bedreigingen een overval hebben gepleegd en een brandblusser hebben gestolen en op straat leeg hebben gespoten, of zoiets en is door de politie gearresteerd. Wat er precies is gebeurd is nog niet helemaal duidelijk, maar dat is ook niet zo zeer van belang. Feit is, dat vrouw Halsema gefaald heeft in de opvoeding van haar kroost. Haar zoon Bruno is het criminele pad opgegaan en werd door Tinus Bromsnor in de kraag gevat. En mama heeft haar functie als burgemeester gebruikt, om de kwestie te sussen. Dat is uiteraard niet gelukt. Natuurlijk heeft de familie Halsema recht op privacy, maar burgemeester Halsema heeft dat niet. Mensen op hoge functies staan in de kijker. En een hoge functie brengt nu eenmaal bepaalde beperkingen met zich mee voor het privéleven. Een scheve schaats rijden is een nono. Dat kan niet meer. Hoge bomen vangen immers veel wind. Dat is dus ook een van de redenen, dat hotemetoten een groot salaris krijgen. Het criminele gedrag van zoontje Halsema heeft dus een smet geworpen op het functioneren van burgemeester Halsema. En omdat Femmeke privé en ambt niet strikt gescheiden heeft gehouden, is het grote foute boel. En dat blijkt dus maar al te duidelijk uit de commentaren van de gewone mensen.

  De gewone Nederlandse mensen staan nu dus op hun achterste poten. Maar van onze politieke voorgangers horen we niets. Waar blijven bijvoorbeeld de commentaren van Wilders en Baudet ??? Waarom maken ze geen groot kabaal ??? Waarom grijpen ze het momentum niet aan ??? Waarom stellen ze het rood-groene gedoe niet aan de kaak ??? Waarom roepen ze de minister van Binnenlandse zaken niet ter verantwoording ??? Waarom eisen ze het onmiddellijke ontslag van van burgemeester Halsema niet ??? Waarom zwijgen ze stil ??? Waarom gebruiken ze de affaire Halsema niet, om de publieke opinie te beïnvloeden en stemmen te winnen ??? Waarom laten ze de affaire Halsema over hun kant gaan ??? Waarom zouden wij nog op ze stemmen, als ze toch niets doen ???

  Geliked door 2 people

  • Frans Brassens zegt:

   Oeps, wil je de aandacht voor Hare Halsema afgebogen zien naar Wilders en Baudet? Heel verstandig van ze dat ze zich er niet rechtstreeks mee bemoeien.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Frans Brassens (18 augustus 2019 om 09:43)

    Dames en Heren.

    Een politicus, die als generaal Angsthaas 300 km van het front, in een mooi uniform achter een dikke boom wegkruipt en een bijna afgekeurde overste met de soldaten naar voren stuurt, zal nooit het pleit van de kiezers winnen. Een politicus met karakter is niet bang, om naar het front te gaan en de hete kastanjes uit het vuur te halen. Hij staat voor de troepen aan het front. Hij valt aan. Hij laat zich niet uit het veld slaan. Hij geeft leiding. En dat geldt zeer zeker voor een politicus, die in de oppositie is gedrongen en te kampen heeft met een cordon sanitaire. Zo’n politicus moet zijn kiezers laten zien, wat hij waard is. Hij gaat niet polderen, maar dwarsliggen en stemt op alles “tegen”. Hij grijpt elke kans aan, om zijn tegenstanders, de coalitie dus, uit de kast te trekken, om ze er bovenop te zetten, ze onderuit te halen, de poten van hun stoelen door te zagen, ze de oren te wassen, ze tegen hun zere schenen te schoppen, de vloer met ze aan te vegen en ze alle hoeken van de kamer te laten zien. Daarvoor moet hij het momentum aangrijpen en zijn vingers op elk akkefietje leggen en kabaal maken, zelfs heel veel kabaal maken. Hij zoekt de publiciteit. Hij is niet lief en niet meegaand en niet politiek correct en hij poldert niet. Nee, hij stroopt zijn mouwen op en komt met bokshandschoenen en laat zien, dat hij een ruggegraat heeft en geen watje is en dat hij geen slappe knieën heeft.

    Met de affaire Halsema krijgen Wilders en Baudet het op een presenteerblaadje aangereikt. En wat doen ze er mee ??? Inderdaad, niets, helemaal niets. Ze zwijgen stil. Daarmee accepteren ze ambtsmisbruik, alsof het de doodnormaalste zaak van de wereld is. Foei, foei, foei !!! Burgemeester Halsema heeft haar ambt misbruikt, om als moeder haar criminele zoon haar hand boven zijn hoofd te houden. Vrouw Halsema heeft haar ambt en haar privé niet gescheiden gehouden. Dat is onaanvaardbaar voor een burgemeester, en zeker voor een burgemeester van Amsterdam. Daar de minister van Binnenlandse Zaken, freule Ollongren, geen adequate maatregelen heeft getroffen, heeft ook zij heel wat boter op haar hoofd. En als Femmeke in de verdediging schiet, doet ze dat niet met met argumenten, maar ontzettend truttig en knullerig, waardoor ze alsmaar meer olie op het vuur gooit. Hoeveel méér, heeft een politicus nodig, om bij zijn kiezers te kunnen scoren ??? Een politicus, die dergelijke kansen niet met beide handen aangrijpt, verliest aan goodwill bij zijn kiezers. En vrouw Halsema en haar rood/groene partij komen er mee weg.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Oeps, er ontgaat je iets.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Frans Brassens (18 augustus 2019 om 21:08)

    Dames en Heren.

    Wat ontgaat me ??? Leg het me eens uit .

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Wat ik al stelde, Oeps. Als Wilders en Baudet zich met deze halszaak gaan bemoeien, zal de linkse kliek (en dat is alles wat geen PVV, en in wat mindere mate FvD is) zich onmiddellijk op beiden storten. Weliswaar met niet ter halszake dienende argumenten, maar de aandacht voor Halsema zal toch voor een flink deel verplaatst worden. En dat lijkt me geen gunstig iets.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Frans Brassens (20 augustus 2019 om 11:24)

    Dames en Heren.

    Een politicus, die GEEN kritiek durft te geven over affaires van zijn tegenstanders, omdat ze mogelijk over hem heen zullen vallen is een “slappe tinus”. Dan maakt hij zichzelf monddood. Dat is net als dat timide jochie op de middelbare school, die door de hele klas gepest wordt. Dat jochie zal nooit iets bereiken !!!

    Een politicus toont karakter !!!
    Een politicus heeft een ruggegraat !!!
    Een politicus heeft geen slappe knieën !!!
    Een politicus is niet bang !!!
    Een politicus kruipt niet in zijn schulp !!!
    Een politicus laat zich niet monddood maken !!!
    Een politicus steekt zijn kop niet in het zand !!!
    Een politicus gaat niet met de duivel scheep !!!
    Een politicus is een ijzervreter !!!
    Een politicus stroopt zijn mouwen op !!!
    Een politicus zet zijn schouders eronder !!!
    Een politicus smeedt het ijzer, als het heet is !!!
    Een politicus maakt gebruik van het momentum !!!
    Een politicus heeft een goed gevulde trukendoos achter de hand !!!
    Een politicus maakt kabaal, als dat nodig is !!!
    Een politicus laat zijn gezicht zien op plaatsen, waar dat nodig is !!!
    Een politicus komt niet met loze slogans !!!
    Een politicus informeert het publiek !!!
    Een politicus heeft veel pijlen op zijn boog !!!
    Een politicus heeft een compleet programma !!!
    Een politicus komt argumenten !!!
    Een politicus voert geen matte verkiezingscampagne maar een stevige !!!
    Een politicus gaat met een lange lijst kandidaten de verkiezingen in !!!
    Een politicus trapt niet in de stunts van zijn tegenstanders !!!
    Een politicus laat zich niet in een cordon sanitaire drukken !!!
    Een politicus komt op voor de belangen, behoeften en verlangens van zijn achterban !!!
    Een politicus ontmaskert leugens en valse argumenten !!!
    Een politicus zegt geen “ja en amen” tegen politieke onzin !!!
    Een politicus heeft over alles een mening !!!
    Een politicus zet zijn tegenstanders op het verkeerde been !!!
    Een politicus trekt zijn tegenstanders uit de kast !!!
    Een politicus zet zijn tegenstanders bovenop de kast !!!
    Een politicus veegt de vloer aan met zijn tegenstanders !!!
    Een politicus laat zijn tegenstanders alle hoeken van de kamer zien !!!
    Een politicus maakt kabaal !!!
    Een politicus steekt zijn nek uit !!!
    Een politicus let op zijn lichaamstaal !!!
    Een politicus gaat de confrontatie aan !!!
    Een politicus loopt niet weg met zijn staart tussen zijn benen !!!
    Een politicus spreekt duidelijke taal !!!
    Een politicus zit niet onderuitgezakt in de kamer met zijn telefoontje te spelen !!!
    Een politicus is bij elk debat in de kamer aanwezig !!!
    Een politicus is alert !!!
    Een politicus staat “in de houding” !!!
    Een politicus is geen slappe tinus !!!

    Een politicus, die niet aan deze criteria voldoet, zal nooit voldoende stemmen vergaren !!!

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Helaas Oeps, Ik schreef een -in mijn ogen terechte- tekst betreffende het Halsemaverhaal. Ik ga het niet nogmaals van woorden voorzien, mijn mening moge duidelijk zijn.
    Maar het heeft wel een prachtig overzicht opgeleverd van hoe jij je ideale politicus ziet. Met veel ervan ben ik het hartgrondig eens.

    Like

 13. Martin de Koning zegt:

  Mooi verhaal meneer Numan. Heb zo’n zelfde vader gehad! Streng doch rechtvaardig , helaas is dit iets dat totaal niet meer bij links te vinden is.
  Maar om een duidelijke keuze van Amsterdam te belichten , moet ik nog iets kwijt betreffende Halsema en de weg die Amsterdam heeft genomen.
  Pas geleden zit ik een docu van discovery te bekijken en hier werd de gevaarlijkste weg van het eiland Luzon in de Fillipijnen belicht!
  Een zeer gevaarlijke en dodelijke weg door bergen en dalen , genaamd de Halsema highway!
  Ik kon dus de vergelijking maken met de weg die Amsterdam is ingeslagen , The dangerous Halsema highway!
  Na genoeg kruisjes langs de weg , gaan mensen toch uiteindelijk inzien dat een veiligere weg toch de beste weg is!
  https://www.dangerousroads.org/asia/philippines/82-halsema-highway-philippines.html

  Geliked door 1 persoon

 14. Bert van Heemst zegt:

  Volgens mij is Das Kapital een heel handzaam en dun boekje.

  Like

 15. BigLJohn zegt:

  Ach, ik maak er maar een nieuw gezegde van; Zo moeder zo zoon, de appel valt niet ver van de boom !

  Geliked door 1 persoon

 16. Corné zegt:

  Geweldig! Geen woord te veel. Helaas is het aan dovemansoren. Zo werkt dat bij links.

  Geliked door 1 persoon

 17. Jean zegt:

  Geef die linkse groene lellebel heel snel haar ontslag en laat ze nergens nog in beeld komen, of ik halsema of een moslima zie maakt geen verschil beide doen mij kokhalzen van walging.

  Geliked door 1 persoon

 18. Ben er ook niet voor om kinderen te laten stemmen. Maar wat hebben hun (groot)ouders in vredesnaam met hun stem gedaan? Er is paniek in Islamsterdam, de gemeenteraad wil spoedoverleg! Bijna elke dag wel een dooie en shoot-outs oid. Haha, spoedberaad, lekker belangrijk. ‘Nee schat, nu even niet, ik moet naar een spoedberaad’. Eerst een stad, land, laten vollopen met wapens en strijders van de ‘religie van de vrede’ en nu? SPOEDBERAAD! Hoe duidelijk wil je het hebben; het rampzalige beleid van de successievelijke regeringen sinds ongeveer 1970! Ruud Lubbers, Wim Kok hebben net zo goed bloed aan hun klauwen, Onze Voorouders VERRADEN!! Een stad, een heel land verwoest! Helpen geen 1000 spoedberaadjes meer an!

  Geliked door 2 people

  • Jean zegt:

   Het enige wat nog helpt is “revolutie” met als eindresultaat “totaal verbod van islam op het grondgebied en asap verwijderen van alle islamieten”.

   Like

 19. Herman Peter zegt:

  Na al de bagger die over Mevrouw Halsema is uitgestort geworden ,kan ik alleen maar medelijden hebben met haar die .hoe je’t ook bekijkt ,niet verantwoordelijk is voor het gedrag van haar zoon..OK..wettelijk dus wel ,maar effe eerlijk hé !!Iedereen die tegen Halsema is grijpt deze kans nu met beide handen aan om nog méér vuil over haar uit te storten ..Triest en onterecht vind ik ..Laat u niet ringeloren Mevrouw Halsema !!

  Like

  • Oeps zegt:

   @ Herman Peter (17 augustus 2019 om 12:43)

   Dames en Heren.

   Wat is dit voor kul ???
   Vrouw Halsema is wel degelijk verantwoordelijk voor het gedrag van haar minderjarige kroost. Haar schattebout is slechts 15 jaar en is het criminele pad opgegaan. Mama had hem moeten bijbrengen, dat dat niet màg en niet kàn. Mama heeft dus gefaald in het opvoeden van haar zoon. Daarvoor zou ze vroeger wellicht zelfs uit de ouderlijke macht ontzet kunnen zijn geworden.
   Bovendien heeft vrouw Halsema haar ambt misbruikt, om haar schattebout te beschermen. En dat is onaanvaardbaar. Zij had privé en ambt strikt gescheiden moeten houden.
   En nu wringt Femmeke zich in allerlei onmogelijke bochten, om haar straatje schoon te vegen.En ook dat doet ze niet goed. Het is olie op het vuur.
   Er is dus geen enkele reden, om begrip en/of medelijden met haar te betonen. Zij doet het zichzelf aan. Zij behoort beter te weten.
   Vrouw Halsema dient nu op te pleuren als burgemeester !!!

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik had op mijn 15de precies door waar de grens lag en wat wel en niet toelaatbaar is.
    Niet helemaal zelf bedacht, maar door een goede en degelijke opvoeding.
    Daar waar het vele vandaag de dag geheel aan ontbreekt uit onverschilligheid.
    En daar zou je dan niks over mogen zeggen.
    Ik ben mijn hele leven niet met de politie in aanraking gekomen, net zo als mijn 2 broertjes onder mij.
    En hoe zal dat nou toch komen.
    Ouders hebben er altijd schuld aan als het mis gaat, zolang je nog thuis woont.
    Wij wisten ook waar je uit de buurt van moest blijven, en wij mochten hier veel, zeer veel zelfs.
    Meer dan andere van mijn leeftijd, en toch zijn wij 3en allemaal behoorlijk braaf gebleven, zonder politie.

    Geliked door 1 persoon

 20. Henk der Niederländer zegt:

  Hmm Herman Peter is kut Halsema dan niet die snol die graag anderen de maat neemt??
  Is zo maar een vraag hoor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s