Schrikbeeld in Volkskrant: hoe Indonesië een sharia-shithole in wording is

Screenshot_220.png

(Door: Wout Willemsen)

Met verbazing lees ik in de Volkskrant hoe men de achteruitgang van Indonesië beschrijft en daar de islam de schuld van geeft. Dat kan ook moeilijk anders, maar wacht ons eenzelfde lot?

Michael Maas was achttien jaar lang correspondent in Indonesië. Hij heeft een duidelijk beeld van hoe vrij het er toen was en wat het nu geworden is. Hij spreekt van tolerantie tegenover homo’s en transgenders, gastvrijheid en een redelijk vooruitstrevend land (weliswaar met de nodige problemen). Maar dat was nog in 2003. Het jaar 2019 is héél anders.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, Indonesië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, sharia. Bookmark de permalink .

9 reacties op Schrikbeeld in Volkskrant: hoe Indonesië een sharia-shithole in wording is

 1. henk verhoef zegt:

  iedere keer wordt de groep lhgvd als eerste genoemd want ja die lieden hebben HETgrootste gilvermogen ( ZELFS GILLEN VOOR ZE GESLAGEN WORDEN WAS VROEGER BIJ MIJN VRIENDJES AL EEN GOEDE REACTIE OM ONDER DE KLAPPEN VANDAAN TE kOMEN
  Maar feitelijk zijn de christenen de eerste die aan de beurt zijn- natuurlijk wel wat ZIJ zelf eerder ook toepaste( de moslim heeft van de gristen geleerd )

  Het probleem blijft natuurlijk het NADENK vermogen van de mens en wat gelooft hij nu echt — zou hij nadenken
  Ieder geloof of idiologie is rot( communisme/socialisme tot godsdienst) en dat zijn niet die ideeen maar — ja wie anders dan die MENS

  Hoe de mens belazerd word hangt heel erg af = hoe hij zich LAAT belazeren

  De lonen gaan er volgend jaar met 2,5 pct op vooruit kopt het CP:B
  nu maar mooi gekoven he– –
  Maar net als de linkjse beloftes– je kan er je kont mee afvegen want vergeet het
  en koopkracht- om je rot te lachen wqat daar verkomndigd wordt

  OH iedere nederlander verliest volgend jaar “vermogen” als de pesioenen gekort worden
  Nu m,aakt dat voor de “gemiddelde ” nederlander niet veel uit– betekend alleen maar beter meer schuld

  Indonsie is net zo hard achteruitgekacheld als nederland
  Als ik het vergelijk met mijn eerst aankomst in 1956 in indonesie( om te werken) en het nederland wat ik achterrliet

  voor indonesie wijzen we naar de islam maar zouden voor nederland naar LINKS kunnen wijkzen
  En armer zijn bijde landen geworden net zo goed als verval beschaving en burger zin
  In beide landen wordt gelogenm en de waarheid niet vertelt–
  Oh laag opgeleid genieten korter van pensioen – heeft dus vo;lgens links allers met opleiding en komaf te maken
  en NIETS met de vaak veel te dikke buiken en konten- ik ken in mijn omgeving weinig zwaar lijvige boven de 70zelf gelukkig reeds sinds 19934 met pensioen– 58 jaar– want had nog tropen jaren uit indonesie en ja die telden dubbel

  en was ook ook nog eens zo slim om soms een 100 gulden extra pensioen in te leggen want dat leverde 88 gulden meer pensioen per jaar op– en dat doet het book
  weast wel leuk is -[- kreeg bericht pensioenfonds dat zij de indexatie achterstand gaan repareren)

  want de beleggingen zijn goed — oh niet belegd in linkse groenen projecten mar gewoon projecten die winst maken
  Over 25 jaar is het echt anders als wij nu denken
  allemaal onder de zwarte tent met ratten als huisdieren en vuilnis kniehoog op straat en 5 maal daags verplicht met kont omhoog

  net als in indonesie– voorheen de gordel van smaragd en nederland voorheen straatje schrobben

  Geliked door 2 people

 2. Jaren terug al eens een repo gezien over IndonesIë waarin een kerk in de hens ging en werd er al gewaarschuwd voor de ‘religie van de vrede’. Vroeger was het ook vrij normaal dat travo’s oid. in tv-shows optraden. Is allemaal verleden tijd. Kan ook een heel problematisch land worden, ook al vanwege de bevolkingstoename, de knoet van de islam, homo / cristenenvervolging etc. Another Shithole in the making!

  Geliked door 1 persoon

 3. Eigen volk eerst zegt:

  Christenen zijn te beschaafd en te netjes. Onder invloed van de kerken zijn christenen veel te tolerant en te aardig. Helaas voelen wij dat elke dag, want onze samenlevingen hollen dankzij deze tolerantie hard achteruit. Waar is de liefde voor het eigen land, de eigen cultuur, het eigen geloof?
  Hier geldt “Oog om oog, tand om tand”. Doe jij mij, doe ik jou. Dat is wat de islam stopt. Kijk naar Israël hoe die zich al sinds 1948 staande houden tussen landen die er alles aan doen om de bevolking uit te moorden. Precies…. oog om oog, tand om tand. Je weet wel… die beroemde toegekeerde wang telt daar niet. De joden hebben geleerd van WO2 en Hitler. Het overkomt ze nooit meer.

  Geliked door 2 people

 4. Rensk. zegt:

  Zolang mensen als Halsema/Ollengren/Rutte en de rest van dat achterlijke volk op een plek zit waar ze de Islam toestaan zich verder in te nestelen gaan wij idd diezelfde kant op. Heb toch al niks met geloven, maar dit geloof slaat echt de klok wat achterlijkheid betreft. Als moslims hier de meerderheid hebben dan heb ik diep diep mededogen voor de generaties autochtonen, die na ons komen. Ik zelf vind het een heel naar rot gevoel als ik daaraan denk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Thomasson zegt:

  Het is net zo nauwkeurig als een mathematische formule.
  ISLAM = > DOOD Naarmate het aantal (orthodoxe) moslims in een land groeit, des te meer ze slachtoffers maken onder niet islamitische bevolking en moslim die ze te gematigd vinden. Wij weten ook dat naarmate een land islamitischer wordt, des te primitiever. Goede voorbeeld is inderdaad Indonesie. Alles in zo’n land staat stil. Het wordt een shit-hole vol bloeddorstige analfabeten. Zoals men weet: de prognose dat West Europa ook in een islamitische shit-hole kan veranderen is levens echt. Zoals het artikel beschrijft: “M.n. derde en vierde generatie moslims wordt juist orthodoxer en conservatiever. En wij weten ook dat salafisme hier een voet aan de grond heeft.” Wat wij ook weten is dat de vrienden van Jeffery Epstein bij Bilderberg/NWO en hun bondgenoten in Saudi-Arabie en de Emiraten hebben geen geduld om te wachten totdat de islam zal west – en noord Europa veroveren en de boel decimeren. Daarom verleiden ze (met gepaste beloning) onze politieke leiders gigantische zwermen van islamitisch menselijk afval in onze landen op te nemen. Het Shit-hol proces moet worden bespoedigd.
  DEEL 2

  Geliked door 2 people

 6. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Als wij dat willen, kan dit dodelijk proces worden stopgezet. Wij kunnen voorbeeld nemen van de bewoners van Istanbul en andere grote Turkse steden. Ze hadden genoeg van de Syrische vluchtelingen en andere parasieten die als zgn. vluchtelingen zich in Turkije verzamelden. Hun protest is zo hevig, dat zelfs een despoot als Erdogan zwicht voor ze. Hij is nu bezig de Syrische vluchtelingen terug naar hun Heimat te sturen, en trekt zich geen reet aan van wat de Gutmenschen in Europa te zeggen hebben. Met types als Mevrouw Margharini of Mijnheer Timmerfrans veegt hij zijn kont.
  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2098741-turkije-stuurt-actief-vluchtelingen-terug-naar-syrie.html

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  In de jaren 50 en 60 verbleef een zuster van mijn moeder (Tante Betsie, en ook overleden) in Indonesie. Zij ging als kloosterlinge (non) via haar kloosterorde naar Ambon om het geloof te verspreiden en om de bevolking vooruit te helpen, samen met andere paters en zusters. Haar kloosternaam was zuster Andrea. Zij ging graag naar de door haar geliefde Ambonezen, maar kwam ook graag terug. Ze verbaasde zich over de handgemaakte kunstvoorwerpen die door Ambonezen gemaakt werden met zeer primitief gereedschap, en bracht er wel eens wat van mee. Helaas moet gezegd worden dat haar aanwezigheid op Ambon (Door de islam in Indonesie) helemaal voor niets is geweest. Gelukkig hoeft zij dat niet meer mee te maken.

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  Zo heurt het ook, de sjambok over de islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s