CDU: Maaßen dreigt uit de partij gezet te worden

Screenshot_238

Annegret Kramp-Karrenbauer en Hans-Georg Maaßen.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Annegret Kramp-Karrenbauer wil de voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (CDU), uit de partij gooien. Hij is te opstandig en rechts-conservatief.

Contra magazine

Hans-Georg Maaßen, CDU-lid (daar ook van de conservatieve “Waarden-unie”) en voormalig president van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, geldt als rechts-conservatieve law-and-order-politicus. Dit maakt hij ook steeds opnieuw duidelijk tegenover de media, waar hij zijn partijgenoten tot koerscorrecties oproept. Maar dit stuit bij zijn partijvoorzitster op onbegrip.

Nu brengt Annegret Kramp-Karrenbauer zelfs een uitsluiting uit de partij in het spel. “Er bestaan om goede redenen hoge horden om iemand uit een partij uit te sluiten. Maar ik herken bij de heer Maaßen geen houding die hem nog echt met de CDU verbindt”, zei Kramp-Karrenbauer tegenover de media.

“De CDU is ook een partij die gedragen wordt door een gezamenlijke burgerlijk-conservatieve houding. Een politiek te bedrijven onder dekmantel van de CDU die de politieke tegenstanders vooral binnen de eigen gelederen ziet, voldoet niet aan deze houding”, zei de partijvoorzitster. “Het is het goed recht van ieder lid om zijn mening te uiten. De poging echter om een heel andere partij te creëren, stuit bij mij op keihard verzet”, aldus Kramp-Karrenbauer verder.

De opvolgster van Merkel wil in haar partij een liberalere koers doordrukken en blijkbaar proberen deze op een mogelijke landelijke CDU/Groenen coalitie voor te bereiden. Conservatieve krachten zoals Maaßen zijn bij deze inspanningen echter een blok aan het been.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, christendemocraten, democratie, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Linkse christenen, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op CDU: Maaßen dreigt uit de partij gezet te worden

 1. orelius zegt:

  Infiltratie actie om naar de AFD over te stappen .?Uitkijken.

  Like

 2. Piet Snot zegt:

  Dat mens zouden ze nog niet aannemen in een buurthuis om koffie in te schenken met zo’n rotkop.

  Liked by 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Hans-Georg Maaßen vertegenwoordigt de positieve Pruisische ambtenaar, plichtsgetrouw, oprecht en rechtvaardig. En daarom vrezen Merkel en Kramp-Karrenbauer hem en zijn sympathisanten in de Duitse ambtenapparaat. En terecht. De Duitse ambtenaar werd beëdigd op de basiswet, niet op Merkel en haar consorten.
  Waarom het Contra-Magazin de Herr Maaßen een law-and-order politicus noemt snap ik niet. We kennen dit soort van framing goed genoeg van de mainstream media.

  Liked by 1 persoon

 4. Volgens mij is BibberHeks alweer bevangen door het Zielenpietenvirus. Ze zag weer overal gelukszoekers drijven. Deze moeten zo snel mogelijk opgepikt en naar Europa afgevoerd worden! Dit mens is BEHEKST, ze is nóg meer gestoord dan Adolf Hitler! Hoe lang moeten wij dit nog aanzien? Wanneer grijpt iemand in???

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Al die Zg. christendemocraten zijn bevangen door een wonderlijk linksige interpretatie van het christendom waarvoor iedere basis in de H. schrift ontbreekt. Aldus werden traditionele christelijke waarden en masse ingeruild voor idiote linkse denkbeelden. Opdat men in het centrum van de macht blijve, denk ik dan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s