Italië: Salvini dient minister-president van repliek en verklaart zichzelf “schuldig”

 

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de LEGA, Matteo Salvini, diende de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte van repliek, nadat die hem ervan beschuldigd had er “bezeten” van te zijn om migranten weg te houden van de havens.

politikstube

Na een ontmoeting met het Nationale Comité voor Openbare Orde en Veiligheid donderdag in Casa Volturno wees Salvini de beschuldigingen van Conte af en verklaarde zich in plaats daarvan schuldig aan de “bezetenheid” betreffende de “veiligheid van de Italiaanse burgers” en de “bestrijding van mensenhandelaren”.

Conte, een voormalige wetenschapper die niet tot een partij behoort, gebruikte de zaak van een “reddingsschip” voor migranten, die het afmeren in Italiaanse havens verboden wordt, om zich op te stellen tegenover Salvini en diegenen aan boord toevlucht aan te bieden. Daarna beschuldigde hij Salvini van deloyaal zijn en van verkiezingsstrijd.

De meeregerende LEGA diende een motie van wantrouwen tegen de regeringscoalitie met de populistische Vijfsterrenbeweging in. De Vijfsterrenbeweging en de oppositionele linkse partij Partito Democratico hebben echter elk debat over het verzoek geblokkeerd, wat de weg naar nieuwe verkiezingen moeilijker maakt.

Salvini zei dat hij alleen maar zou antwoorden op de oproep van de leider van de Vijfsterrenbeweging, Luigi Di Maio, over nieuwe verkiezingen, terwijl de openlijke woordenstrijd in de regeringscoalitie verdergaat.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, gezond realisme, Italië, LEGA, Linkse Kerk, Matteo Salvini. Bookmark de permalink .

6 reacties op Italië: Salvini dient minister-president van repliek en verklaart zichzelf “schuldig”

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  In de Italiaanse politiek dient dus een coalitiepartij een motie van wantrouwen in tegen de eigen coalitie. Dat is nog eens andere koek, dan in het Polderlandse, waar zelfs de oppositie stil zwijgt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Typisch voor socialisten, iedereen dient die Afrikaanse shit te accepteren behalve zij. Dump 1 parasiet in de woning van Conte en hij schreeuwt moord en brand en dat hetprobleem dient te worden opgelost.

  Asielshoppers, niets anders dan stemvee voor links

  Geliked door 3 people

 3. Harry zegt:

  Eigenlijk is Salvini net als onze Rutte .
  Alleen totaal aan de andere kant van het spectrum !
  De één doet er alles aan om zijn eigen land en burgers zo goed mogelijk te bedienen , de ander is er alleen op uit om “zijn” volk naar de donder te helpen uit eigenbelang !
  Maar daar zijn ze allebei keigoed in .
  Lees je mee , Rutte ?
  Flapdrollerige lafaard !
  Liegende volksverrader !

  Geliked door 4 people

 4. Eric zegt:

  Salvini President van de EU ! En dan grafdelver van de EU ! En dan stichter van een nieuw Europa, een Europa van unieke naties, een Europa zonder zwarte schimmel in haar kelders, zonder de stank van rottend zwart kadavervlees dat zich als kanker voortplant ! Zonder dat ! Zonder islam ! Zonder Afrikaanse en Arabische waanzin ! ZONDER !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s