DE BREXIT IS FANTÁSTISCH!!

Screenshot_33

(Door: “Weethetwel”)

Herinnert u zich de millenniumwisseling nog? De wereld zou tot stilstand komen. Nu komt de Brexit er aan en Europa zal tot stilstand komen. Eerst was het Engeland alleen dat tot stilstand zou komen. De Engelse bedrijven zouden over elkaar heen buitelen om zich in Nederland en Europa te vestigen. Amsterdam zou Londen overnemen als financieel centrum van de wereld. Maar zoetjesaan verstommen de juichverhalen. Onze vaderlandse media, zoals gebruikelijk luid kakelend achter het Brussels hoen, zijn niet meer zo zeker van hun zaak. Nu wordt de Brexit ineens ook nadelig voor héél Europa en niet meer alleen voor Engeland. Het duurt nog even en dan zullen ze schoorvoetend toe moeten geven dat ze het nóg steeds niet bij het rechte eind hebben. Want als het zo doorgaat, is er straks maar één grote winnaar: Engeland. De Brexit heeft álles om het grote succes van de nieuwe kleinschaligheid te worden.

De Europese Unie loopt op haar eind

Ooit was de Europese Unie een veelbelovend project. Door samenwerking tussen de landen zouden handelsbelemmeringen opgeruimd worden en konden de deelnemende landen gemakkelijker profiteren van het goede uit ieder individueel land. Iedereen zou er beter van worden. In eerste instantie werkte dat heel goed.  In materieel opzicht nam de welvaart in West-Europa met sprongen toe.

Eén ding heeft roet in het eten gegooid: sinds 1968 is Europa steeds meer in de greep terecht gekomen van de neo-marxisten.  Politici die menen dat zij de maatschappij in kunnen richten naar een soort droombeeld. In dat droombeeld spelen zij de belangrijkste rol en wat nog belangrijker is: zij hebben ook ieders geld nodig om die droombeelden uit te voeren. Deze politici hebben zich ook meester gemaakt van de Europese Unie. Het gevolg is dat de Europese Unie in tegenstelling tot vroeger niet meer probeert de materiële welvaart in Europa te verhogen. Ze wil nu juist geld van de mensen af pakken om daarmee haar politieke ideologieën te bekostigen. Zo moeten de bewoners van Europa bijvoorbeeld gaan betalen voor import en onderhoud van moslims die henzelf op den duur moeten vervangen. Ze moeten gaan betalen voor vage milieuprojecten waarvan absoluut niet zeker is dat het geld énig rendement oplevert. Er komt op hún kosten een Europees leger dat henzelf onder de duim moet houden. En de politici zélf leven als God in Frankrijk. De geschiedenis heeft geleerd dat aan álle decadente clubs altijd een eind komt.

De twijfel aan de Europese Unie komt niet alleen uit Engeland

De Europese Unie werkt aan haar eigen ondergang. Door haar politieke opstelling stoot ze een hoop landen en volkeren voor het hoofd. De bezwaren van de diverse landen zijn niet allemaal volgens dezelfde motivatie. Door de komst van de Euro is de economische speelruimte van individuele landen enorm afgenomen. Eén van de landen die daar groot nadeel van had, was Italië, omdat dat land van oudsher ieder jaar flink wat lires drukte en een hogere inflatie kende. Bij de komst van de euro mocht ze ineens zelf geen geld meer drukken, maar moest ze dat gaan lenen met als gevolg een snel stijgende staatsschuld. Die situatie wordt nu tégen haar gebruikt en de reactie van Italië is begrijpelijk: dan maar weer onze eigen munt, al gaat dat ten koste van ons lidmaatschap van de EU. Engeland had dat probleem niet, omdat zij nooit meegedaan heeft met de Euro, maar haar eigen GB Pond heeft gehouden.

De Oost-Europese landen kijken er weer anders tegenaan: zij zijn veel later ingestapt en daar heeft de vrijhandelsgedachte grote opbrengsten: de welvaart neemt daar met sprongen toe. Daar zijn ze heel blij mee en dat is goed voor de welvaart van Europa. Wat die landen echter niet pikken, is dat de Brusselse communisten samen met Merkel en Macron eisen dat ze ook de moslims erbij moeten nemen en via de achterdeur eigenlijk ook opnieuw dat communisme. Zijn ze nét ontsnapt aan 40 jaar communisme en nu zou het via de EU weer binnenkomen. En samen met (slechts) 20% van de West-Europese bevolking zien ze dat al die cultuurverrijkers en vakkrachten die verplicht geïmporteerd worden niets toevoegen aan de bestaande culturen en vooral een heleboel ellende meebrengen. Daar zien ze helemaal niets in.

Handelsbelemmeringen

Handelsbelemmeringen zijn een uitvinding van overheden, niet van producenten. Producenten willen hun producten verkopen, daar maken ze die voor. Er zijn op zeker moment wel argumenten aan te dragen waarom er wel of niet handelsbelemmeringen moeten bestaan, maar zonder overheid zouden er geen handelsbelemmeringen zijn. Als je even logisch redeneert, dan zou de EU in beginsel mínder overheid op moeten leveren. Immers, door de vrijhandel zijn er minder douanebeambten nodig, minder papierwinkel, minder controles, minder grensposten etc. Dat beeld klopt ook aardig met de werkelijkheid. Van grote bedrijvige grensposten is tegenwoordig in het gunstigste geval een klein kantoortje over. Dat is op de grens tussen Frankrijk en Engeland niet anders. De grootste activiteit is daar vooral hoe men de tientallen gelukszoekers die naar Engeland willen uit de vrachtwagens en treinen kan houden. Er is dus niet veel meer aan de hand daar aan de grenzen.

Vreemd genoeg vinden de aan zelfoverschatting lijdende politici uit Brussel dat dit op één of andere manier thans nog hún verdienste is. Alsof zij een touwtje vasthouden waardoor de grens open is en als ze dat loslaten de grens ineens weer gesloten is. De grootste mop is dat ze suggereren dat ze bij een harde Brexit dat touwtje loslaten en er ineens niets meer naar Engeland vervoerd kan worden. Dat er in Engeland een soort hongersnood uitbreekt en er een groot gebrek gaat ontstaan aan medicijnen en andere noodzakelijke artikelen. Let op: Als dat gebeurt, is dat niet spontaan, maar wil dat zeggen dat de boel bewust gesaboteerd wordt.

Brexit geeft Engeland zijn soevereiniteit terug tot woede van de EU-elite

Het grootste brevet van onvermogen speldt de EU zichzelf op met dreigementen. Ze schiet zichzelf dan in haar eigen voet. Het belangrijkste dreigement is een soort handelsboycot: op een bureaucratische wijze het handelen met Engeland saboteren en frustreren. Van de handelsboycot van Rusland hebben ze helaas niet veel geleerd, want de schade voor de Europeanen is daar tot op de dag van vandaag vele malen groter dan andersom. Maar met de eigen bewoners hebben dit soort bestuurders weinig op. Bij een boycot van Engeland bestaat het gevaar dat weer de eigen bewoners van de EU getroffen worden: Europa voert meer uit naar Engeland dan andersom. Dan zijn er nog andere treitermogelijkheden, bijvoorbeeld om het vliegverkeer te frustreren met landingsrechten die er altijd zijn geweest en nu ineens niet meer zouden kloppen. De Engelse regering heeft al te kennen gegeven dat in principe het leven ná de Brexit gewoon doorgaat zoals voorheen.

Met gebruikmaking van gezond verstand moet dat ook gemakkelijk kunnen. Geen enkele Engelsman zal aan de grens een vrachtwagen met geneesmiddelen tegenhouden. Onze kwaliteitspers begint nu dan ook voorzichtig te melden dat het komt omdat de vrachtwagens niet uit Frankrijk mogen vertrekken, omdat de papieren niet in orde zijn en daarom niet in Engeland aan zullen komen. Kleine nuance, maar het geeft precies aan dat de problemen niet aan de Engelse grens te verwachten zijn.

De tegenstand van de EU-apparatsjiks heeft veel meer te maken met hun verlies aan macht. Hun toekomstdroom van één machtig Europees sociaal paradijs valt in duigen. De baantjes, het geld, de macht, het aanzien: alles dreigt in die val meegesleurd te worden. Engeland gaat weer haar eigen beslissingen nemen. Dat betekent een breuk met de trend van mondialisering. Dat betekent afstand nemen van de vastgelopen Europese (financiële) politiek, waar het enige beleid nog bestaat uit het in steeds groter tempo bijdrukken van miljarden euro’s met als effect het kapot maken van de pensioenen en op het eind de ontploffing van het systeem. Het betekent ook de terugkeer van de natiestaat, wat in de huidige verhoudingen een terugkeer betekent naar kleinschaligheid. Het geeft hoop op een daadwerkelijke terugkeer naar het gezonde verstand na een periode van wanstaltige politieke correctheid.

Europa hoeft zich geen enkele illusie te maken: als de goederen ná de Brexit niet uit Europa komen, staat de rest van de wereld in alle vriendelijkheid klaar meteen in het gat te springen. De EU zou er verstandiger aan doen een toontje lager te zingen en doet er beter aan om ervoor te zorgen dat er geen enkel verschil zit in de dag vóór en na de Brexit.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

31 reacties op DE BREXIT IS FANTÁSTISCH!!

 1. flyer210 zegt:

  Laten we de Britten dankbaar zijn voor het opblazen van de EU, Britain waves it rules!!!

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Dat de EU dadelijk helemaal niets meer is zonder Engeland bewijst dit artikel:

   Zonder Britten in de EU wordt Nederland een Frans-Duitse provincie

   De besluiteloosheid in het Verenigd Koninkrijk over de Brexit leidt op het Europees continent tot nogal wat leedvermaak en angst. Dat is gênant, zeker in landen als Nederland die zonder het Verenigd Koninkrijk blijkbaar een Frans-Duitse provincie worden.

   Het Verenigd Koninkrijk hanteert in zijn buitenlands beleid al eeuwen het dogma: we moeten voorkomen dat één macht het Europees continent domineert. Waarom? Omdat het Verenigd Koninkrijk zelf Europa of de wereld niet (meer) kan domineren en geconfronteerd met één continentale grootmacht daarvan een kolonie dreigt te worden.

   Deze doctrine heeft Europa’s diversiteit aan natiestaten vele malen gered. Het Verenigd Koninkrijk was de belangrijkste tegenstrever van Lodewijk XIV (onder leiding van koning-stadhouder Willem III), Napoleon, keizer Wilhelm II en Hitler – vier mannen die volledige macht over Europa wilden. De laatstgenoemde was daar bijna in geslaagd als hij tijdens WO II als bevrijder in Rusland was opgetreden.
   Door diplomatie en de militaire strijd van de Britten is Nederland niet een Franse of Duitse provincie geworden. Het Koninkrijk der Nederlanden met een Oranje op de troon – waarop zoveel Nederlanders zo dol zijn – is zelfs een Britse uitvinding.

   In dit licht bezien, is leedvermaak over het hevige Britse debat over een toekomstige relatie met de Europese Unie gênant.

   De Europese Unie (EU) is namelijk het vehikel waarmee Duitsland en Frankrijk doen wat de landen individueel niet lukte: continentaal Europa domineren ofschoon talloze Franse en Duitse burgers steeds opstandiger worden.
   Daarbij moet worden aangetekend dat in de Duits-Franse relatie Frankrijk de bovenliggende partij is. Continentaal (West-)Europa dreigt, zeker zonder het Verenigd Koninkrijk, een Frans imperium te worden.
   Het is niet voor niets dat de Franse president Emmanuel Macron (La République en marche!) er alles aan doet om een Brexit-akkoord tussen de 27 overblijvende EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk bijkans onmogelijk te maken.

   Macron wil het Verenigd Koninkrijk helemaal niet in de EU

   Macron wil voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk lid van de EU blijft (die kerel was constant aan het beweren dat Frankrijk een machtig EU-land moest worden en het is thans een gigantische puinhoop daarginder) en in de Unie de hoeder van de belangen van kleinere landen en vrijhandel is.
   Macron wil ook dat het Verenigd Koninkrijk geen prettig handelsverdrag met de EU kan sluiten, waardoor ook andere lidstaten zouden kunnen besluiten onder het Franse EU-gezag uit te willen, of in elk geval EU-integratie ten bate van de Franse macht (dat is niet meer tegen te houden) te voorkomen.

   Lees ook het commentaar van Arendo Joustra: ‘Chaos’ in het Lagerhuis: vier kanttekeningen bij Brexit

   Dit is voor Nederland een duister scenario. ‘Wij zijn het meestal eens met de Britten en we doen wat de Duitsers willen,’ zei een Nederlandse diplomaat eens. In de wetenschap dat Duitse bondskanseliers uiteindelijk meebuigen met wat Franse presidenten willen, volgt Nederland dus de wensen en belangen van Frankrijk.
   Langzaam laat Nederland zich zo tot een provincie van Frankrijk (en Duitsland) vormen.

   Als niet-euroland hebben Britten per definitie een tweederangs status

   In de historische wetenschap dat dit Nederland uiteindelijk niet smaakt én dat het Verenigd Koninkrijk telkens redding heeft gebracht, is de uitkomst van het Brexit-debat van vitaal belang. Stel dat het Verenigd Koninkrijk wel in de Europese Unie blijft. Dan heeft het als niet-euroland per definitie een tweederangs status.
   Lid van de eurozone zal het uiteindelijk niet worden. Aangezien de eurozone dé motor is waarmee macht naar Frankrijk wordt overgeheveld, wint Nederland weinig met dit scenario. Of stel dat het Verenigd Koninkrijk een Theresa May-achtig akkoord met de EU sluit en zo een EU-kolonie wordt – ook dat lost het probleem niet op van een verdergaande machtsoverdracht naar Frankrijk.

   Het enige waarbij Nederland op lange termijn baat heeft, is een Verenigd Koninkrijk dat laat zien dat succes buiten de Europese Unie mogelijk is. Dat ondermijnt Macrons claim dat Europa alleen een toekomst heeft te midden van grootmachten Amerika en China als de kleine landen hun macht overdragen aan Frankrijk.
   Leedvermaak en schamper doen over premier Boris Johnson en de in veler ogen clowneske politiek in het Lagerhuis heeft vanuit Nederlands perspectief geen enkele zin.

   Nederlands vrijheid lag al veel vaker in handen van eigenzinnige Britten. Dat is ditmaal niet anders en eens zal Nederland toch bevrijdt worden van de EU!

   Like

 2. Statler & Waldrof zegt:

  Alsof GB na de Brexit in een onbewoonbare witte krijtrots zal veranderen ……. schei toch uit.

  Geliked door 6 people

  • Piet Snot zegt:

   Ze hebben dan wel weer wat meer over hun eigen land te vertellen.
   Maar echt leefbaar zal het daar nooit meer worden met zoveel mossels.
   Die zie ik eerder nog de boel overnemen als ze eenmaal uit de EU zijn gestapt.

   Geliked door 1 persoon

   • Ijsbeer zegt:

    Het VK is van alle Europese landen het meest gruwelijk onder moslim invloed.
    Ze hebben er zelfs sharia rechtbanken, kan je nagaan.
    Maar dat is misschien net ook het hoopvolle, in Engelland staat de bevolking veel verder in het inzicht waar het met die massa derde werled import naar toe gaat. Veel verder als Nederland of België. De onderhuidse woede smeult er , maar ze moeten je goed kennen voor je er een glimp val zal merken ( Ik heb er famillie en vrienden)

    Ik denk aan Kipling ’s “wrath of the awakened Saxon ” voor wat er zit aan te komen :
    It was not preached to the crowd.
    It was not taught by the state.
    No man spoke it aloud
    When the Saxon began to hate.
    http://www.europeanamericansunited.org/school1/Fiction/kipling/awakened.htm.
    Onderschat nooit de Engelsen, als die tot aktie overgaan …

    Geliked door 1 persoon

 3. HTT (v.h. Hannah) zegt:

  Ze begrijpen in brussel waarschijnlijk niet dat de wereld groter is dan alleen de eu.

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Baudet legde een half jaar terug aan de Kamer uit dat handelsovereenkomsten met GB niet na Brexit zijn verdwenen, dat dit handelsovereenkomsten zijn die men ook met andere landen heeft. Daarop werd hij aangevallen door diverse klojo’s in de Kamer die duidelijk niets afweten van overeenkomsten. Baudet ging het toen maar eens aan deze sukjjels uitleggen, zeer tegen de zinvan de rode Arib die direct weer Baudet interrumpeerde.

  Geliked door 4 people

 5. Jan zegt:

  Dit is de juiste (met tablet is het moeizaam)

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Ze willen het niet weten de elite bestaat dank de noeste arbeid van de onderklasse en niet andersom want daar is het tegendeel waar. De onderklasse lijdt onder de decadente verwaandheid van de bovenklasse die alleen garant staat voor het verder uitzuigen van hen die hen voeden. De bovenklasse wil pedofilie uit het strafrecht terwijl de onderklasse het gezin wil beschermen. Het is een kwestie van tijd dat de onderklasse met of zonder voorman haar macht weer terug pakt. Leden van de elite die dit proces begrijpen zullen uit eigenbelang de afgenomen rechten van de onderklasse als speerpunt gebruiken om een nieuwe vooralsnog minder decadente elite te scheppen die zorgt voor een nieuw maatschappelijk evenwicht. In dat nieuwe evenwicht is voor een orgaan als de EU geen plaats meer.

   Geliked door 1 persoon

 6. Monalisa zegt:

  De EU zou er verstandiger aan doen een toontje lager te zingen. Dit gaat niet gebeuren. Weethetwel zo’n 85/80 jaar geleden vochten we tegen dat Eine Reich, nu 74 jaar later hebben we dat Eine Reich. op de blauwdrukken van de NSB nazi’s.

  Geliked door 4 people

 7. Dick zegt:

  De Unie is vergelijkbaar met de zoon – voor anderen zoontje- van Halsema.
  Uiteindelijk betrapt op crimimeel gedrag.
  Zoonlief, goed opgeleid en zeer goed op de hoogte van spelletjes er gespeeld werden voor macht en aanzien, bewust geworden van macht en connecties voelde hij zich oppermachtig haast on aantastbaar.

  Geliked door 2 people

 8. Jules van Rooyen zegt:

  Prachtig verwoord, beste weethetwel, op één punt na. De Brusselse communisten elite is een algemene term die de lading niet dekt. Het EUSSR project is in handen gevallen van de koepelbouwers bij uitstek, de vrijmetselarij. In Brussel komt niemand op niveau aan de bak als je geen vrijmetselaar bent, zoals May, Merkel, Macron, Rutte, Michel, Renzi, Bergoglio, en vele anderen. Deze subversieve sekte regeert de westelijke wereld, op enkele uitzonderingen na in de landen die zich verzetten tegen het mondialisme. De vrijmetselarij vernietigt de Kerk, de natiestaat, het eigendom, het huwelijk en gezin, en nog meer wat daarmee samenhangt. De moderne trends tegen de natuurlijke orde, de klimaat hysterie, het pousseren van tegennatuurlijke sexualiteit en nog veel meer subversieve ideologieën zoals het feminisme, komen allen uit de koker van de vrijmetselarij, een door talmudisten aangestuurde sekte. Als U dit niet beseft, is het onmogelijk om de moderne geschiedenis te begrijpen.

  Geliked door 2 people

 9. Blaffertje zegt:

  De Brexit brengt op den duur alleen maar goeds voor de Britten. Het zal een aantal jaren misschien een beetle pijn lijden zijn, maar dan hebben ze hun vrijheid weer terug.
  Geen bemoeienis van Brussel, geen onaflatende stroom “asielzoekers” wat geen asielzoekers zijn maar profiteurs, ze krijgen weer hun land terug, ze krijgen weer autonomie.

  Geliked door 1 persoon

  • Pietersen zegt:

   @ Blaffertje
   Blijft voor mij de vraag : hoe krijg je de moslims eruit, want daar valt niet mee samen te
   leven.

   Geliked door 5 people

   • Blaffertje zegt:

    @Pietersen.
    Oorlog.

    En de Britten hoeven zich niet meer aan afspraken met dat achterlijke Brussel te houden, dus niets staat ze in de weg.

    Oorlog gaat het toch wel op uitdraaien, ook bij ons.
    Als wij er niet mee beginnen dan doet dat moslimtuig het wel omdat wij ons toch nooit gaan aanpassen aan dat rigide geloof van ze.

    Like

 10. koddebeier zegt:

  Van mij mag die EU ellende vandaag nog instorten !!

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   koddebeier.Nederland en nog enkele landen hadden nooit in de e.u. mogen zitten.In 2005 hebben 63% van de nederlanders tegen de e.u. grondwet gestemd (dus tegen de e.u) bakellende heeft ons in 2007 via het verdrag van lissabon in de e.u. gerommeld.De e.u. is een onderdeel van de N.W.O. 1 wereldregering,1 wereldvaluta (cashloze maatschappij) onderhuidse chip,1 wereldreligie.

   Geliked door 2 people

 11. CHAPEAU ENGELAND! Brussrl=Europese elite, die ons, burgers ver*****l!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Wachteres zegt:

  Ik ben trots op het land waar ik me meer mee verwant voel dan het land waar ik geboren ben.

  Nederland is nu een land geworden waar ik me dood voor schaam.

  Geliked door 3 people

 13. Pietersen zegt:

  @ Blaffertje
  Zou het niet te laat zijn voor oorlog. Wij als ouderen generatie sterven uit en ik ben bang dat we te weinig worden aangevuld met jongeren die er ook zo over denken, om het maar even simpel te houden.

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Charlie Chaplin hield in zijn beroemde film ‘The Great Dictator’ (1940) een beroemde speech waarin al werd gewaarschuwd voor alle ellende die dictators en wereldmacht veroorzaken.Hij hoopte daarbij dat Adolf Hitler, die hij in deze film op de hak nam, ook tot inkeer kwam wat helaas geen werkelijkheid werd.
  Deze speech van Chaplin ging op het einde van de film ongeveer zo:

  ‘Het spijt me, maar ik wil geen keizer zijn. Dat zijn mijn zaken niet. Ik wil niemand regeren of veroveren. Ik zou iedereen willen helpen – indien mogelijk – Jood, heiden – zwarte man – blank. We willen allemaal elkaar helpen. Mensen zijn zo. We willen leven van elkaars geluk – niet van elkaars ellende. We willen elkaar niet haten en verachten. In deze wereld is er ruimte voor iedereen. En de goede aarde is rijk en kan voor iedereen zorgen. De manier van leven kan vrij en mooi zijn, maar we zijn de weg kwijt.

  Hebzucht heeft de zielen van mensen vergiftigd, de wereld met haat gebarricadeerd, heeft ons in ellende en bloedvergieten gebracht. We hebben snelheid ontwikkeld, maar we hebben onszelf ingesloten. Machines die overvloed geven, hebben ons in gebreke gesteld. Onze kennis heeft ons cynisch gemaakt. Onze slimheid, hard en onvriendelijk. We denken te veel en voelen te weinig. Meer dan machines hebben we de mensheid nodig. Meer dan slimheid hebben we vriendelijkheid en zachtaardigheid nodig. Zonder deze eigenschappen zal het leven gewelddadig zijn en zal alles verloren gaan …

  Het vliegtuig en de radio hebben ons dichter bij elkaar gebracht. De aard van deze uitvindingen roept om de goedheid in mensen – roept om universele broederschap – om de eenheid van ons allemaal. Zelfs nu bereikt mijn stem miljoenen over de hele wereld – miljoenen wanhopige mannen, vrouwen en kleine kinderen – slachtoffers van een systeem waardoor mannen onschuldige mensen martelen en opsluiten.

  Tegen degenen die me kunnen horen, zeg ik – wanhoop niet. De ellende die ons nu bezighoudt, is slechts het verdwijnen van hebzucht – de bitterheid van mensen die bang zijn voor de weg van menselijke vooruitgang. De haat van mensen zal voorbijgaan, en dictators sterven, en de macht die zij van het volk afnamen, zal terugkeren naar het volk. En zolang mensen sterven, zal vrijheid nooit vergaan. … ..

  Soldaten! geef jezelf niet aan bruten – mannen die je verachten – tot slaaf maken – die je leven regimeren – je vertellen wat je moet doen – wat te denken en wat te voelen! Die je boren – dieet je – behandel je als vee, gebruik je als kanonnenvoer. Geef jezelf niet aan deze onnatuurlijke mannen – machine mannen met machine geesten en machine harten! Je bent geen machines! Je bent geen vee! Jullie zijn mannen! Je hebt de liefde van de mensheid in je hart! Je haat niet! Alleen de onbeminde haat – de onbeminde en het onnatuurlijke! Soldaten! Vecht niet voor slavernij! Vecht voor vrijheid!

  In het 17e hoofdstuk van St. Lucas staat geschreven: “het koninkrijk van God is in de mens” – niet één man noch een groep mannen, maar in alle mensen! In jou! U, de mensen hebben de macht – de macht om machines te maken. De kracht om geluk te creëren! Jullie, de mensen, hebben de macht om dit leven vrij en mooi te maken, om dit leven een prachtig avontuur te maken.

  Laten we dan – in naam van de democratie – die macht gebruiken – ons allemaal verenigen. Laten we vechten voor een nieuwe wereld – een fatsoenlijke wereld die mannen een kans geeft om te werken – die de jeugd een toekomst en ouderdom een ​​zekerheid geeft. Door de belofte van deze dingen zijn bruten aan de macht gekomen. Maar ze liegen! Ze komen die belofte niet na. Dat zullen ze nooit doen!

  Dictators bevrijden zichzelf, maar ze maken de mensen tot slaaf! Laten we nu vechten om die belofte te vervullen! Laten we vechten om de wereld te bevrijden – om nationale barrières weg te nemen – om hebzucht, haat en onverdraagzaamheid weg te nemen. Laten we vechten voor een wereld van reden, een wereld waar wetenschap en vooruitgang zullen leiden tot het geluk van alle mensen. Soldaten! Laten we ons allemaal verenigen in naam van de democratie!

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  Brexit is over immigratie

  Like

 16. Jan zegt:

  ITT wat de NOS beweerde wint Johnson behoorlijk

  Finally, after three and a half long, painful years of dithering and complete failure to enact the will of the British people expressed in the historic Referendum of June 2016 where they voted to LEAVE the European Union, Boris has won, and won big.
  ….
  Conservative 368
  Labour 191
  Scottish Nationalist 55
  Liberal Democrat 13
  Others 23

  All this means Prime Minister Boris Johnson and the Conservatives can now enact the long-awaited Exit.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/12/466771/

  Like

 17. Jan zegt:

  Op De Joop. Labour verliest enorm en dus valt het Johnson in persoon aan, want het gaat natuurlijk niet over Brexit

  Wordt Boris Johnson beloond voor zijn racisme, seksisme en leugens?
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/wordt-boris-johnson-beloond-voor-zijn-racisme-seksisme-en-leugens

  Geliked door 2 people

 18. bobzelf zegt:

  dus wil ik even heel hard roepen “:THANK YOU NIGEL,,, THANK YOU,,, THANK YOU ,,,,,,
  DE MAN DIE 20 JAAR VAN ZIJN LEVEN GAF
  OM DE TOEKOMST VAN ONS EN ONZE KINDEREN EN KLEINKINDEREN TE REDDEN !

  DE REST ?? EERST DIE OPBLAASPOP VAN MAY EN NU

  BORIS ?????

  KOM OP MAN ,,,,, DIE KWAM 15 MINUTEN GELEDEN BINNEN ZEILEN

  DUS DE HELE EU STORY IS GESLOOPT DOOR NIGEL THE GREAT

  van !!!!
  wie is u,
  ik ken u niet
  WIE HEEFT ER VOOR U GESTEMD ??
  u heeft de uitstraling van een natte dweil

  EN TOEN BEN IK EFFE VAN DE BANK GEGLEDEN WHAHAHAHAHA

  whahahahahaha

  ALSOF IK OME BOB HOOR PRATEN WHAHAHAHA

  WAT EEN GEWELDIGE MAN , MY NIGEL THE GREAT

  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

 19. Jan zegt:

  Eindelijk komt er schot in in Brexit

  Groot-Brittannië zal kanonneerboten sturen ivm Brexit: vier Royal Navy-schepen zullen de Britse viswateren beschermen tegen Franse trawlers als er geen deal is – aangezien Macron weigert ‘zijn deel van de taart’ op te geven, maar PM zegt dat gebrek aan administratieve rompslomp ‘geweldig zal zijn ‘

  Premier Boris Johnson waarschuwde gisteren dat een no deal-brexit nu ‘zeer, zeer waarschijnlijk’ is
  Royal Navy kanonneerboten bewapend met machinegeweren kunnen worden ingezet om het Engelse Kanaal en de Ierse Zee te patrouilleren
  Wildcat- en Merlin-helikopters worden ook stand-by gezet om te helpen bij kustbewaking
  ….
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9044873/Royal-Navy-vessels-dispatched-guard-Britains-fishing-waters-No-Deal-Brexit.html

  Like

 20. Jan zegt:

  Noorwegen zou vanaf 1 januari Europese EN Britse vissersboten uit zijn wateren kunnen weren als gevolg van het mislukken van de Brexit-gesprekken – waardoor mogelijk de eerste visserijovereenkomst van Groot-Brittannië na de EU wordt verstoord

  De overeenkomst tussen het VK en Noorwegen werd in september aangekondigd als een mijlpaal na de Brexit-pact
  Maar Oslo wil een drievoudige deal met Groot-Brittannië en de EU voordat het zijn wateren opent
  Britse vissersvloot haalt doorgaans £ 32 miljoen aan vis per jaar uit de Noorse wateren

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9043253/Norway-close-access-waters-EU-British-fishing-vessels-Jan-1.html

  En nu maar hopen dat de landen elkaar in de haren vliegen zodat het eindelijk eens afgelopen is met de afbraak van de Europese landen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s