Er komen steeds meer Nigerianen naar Zwitserland

Screenshot_19

(Door: Ruedi Studer – Vertaling: E.J. Bron)

Ze willen hier echter helemaal niet blijven

Bij de illegale migratie in Zwitserland bezetten de Nigerianen de koppositie. De meesten van hen willen hier echter helemaal niet blijven, maar verder naar Duitsland.

Blick

De Nigerianen willen naar het noorden! Duitsland registreert dit jaar een sterke stijging van Nigeriaanse asielzoekers. Alleen al tot eind juli registreerde het BAMF (de Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen) bijna 8000 asielaanvragen – Nigeria staat daarbij al op de derde plaats achter Syrië en Irak.

Zwitserland als transitland

Daar krijgt Zwitserland ook mee te maken: bij de illegale migranten voert Nigeria de ranglijst van de grensbewakers met tot nu toe 1405 van 7608 opgepakte personen onbetwist aan – op duidelijke afstand gevolgd door Albanië op de tweede plaats. Het lukte de Nigerianen vorig jaar ook al om met 2400 opgepakte personen bovenaan de lijst te komen. Hun aandeel is echter nogmaals toegenomen: was vorig jaar een op de zeven illegalen afkomstig uit Nigeria, nu is dat al bijna een op de vijf.

De Nigeria-expres van Italië naar Duitsland leidt zodoende door Zwitserland. Want maar heel weinig van hen willen blijven: vorig jaar dienden slechts ongeveer 500 Nigerianen een asielaanvraag in Zwitserland in. Tot juni van dit jaar waren dit er zelfs maar 233. Zodoende is Zwitserland meer transitland dan doelland.

Dat is bijna in heel het land te zien: weliswaar werd het grootste deel van de Nigerianen al aan de zuidgrens gestopt. Niet zonder reden: “Het grootste deel van de migranten probeert Zwitserland via het zuiden naar het noorden te doorkruisen”, zegt David Marquis van de Zwitserse douane, waarbij de grenswacht is aangesloten. “In grenswachtregio I vinden door de beide stationsposten in Bern en Basel relatief veel treincontroles plaats, waarbij steeds opnieuw illegale buitenlanders worden opgepakt.”

Tienduizenden Nigerianen in Italië

Het potentieel blijft groot. Weliswaar telde Italië op grond van de restrictieve politiek van de populistische regering dit jaar tot nu toe in totaal slechts enkele duizenden binnenkomsten van vluchtelingen, maar van 2015 tot 2017 kwamen er volgens het staatssecretariaat voor Migratie (SEM) ongeveer 90.000 Nigeriaanse staatsburgers over de Middellandse Zee naar Italië.

Terwijl migranten uit andere Afrikaanse landen zoals Eritrea naar verhouding weer snel uit Italië vertrokken, blijft een niet onaanzienlijk deel van de Nigerianen voorlopig in Italië. “Een deel van deze Nigerianen trekt altijd verder, in de eerste plaats richting Duitsland of Frankrijk”, aldus het SEM.

De toestroom was zelfs thema van gesprek in de Duitse Bondsdag. De rechtse AfD vreest namelijk dat met de asielzoekers ook de “Nigeriaanse maffia” in Duitsland uitbreidt, en eist scherpere grenscontroles en consequente uitzettingen.

Nigeria is een crisishaard

Duidelijk is: Veel Nigerianen vluchten uit hun land op zoek naar een beter leven of naar veiligheid. In het zuiden vechten rebellentroepen en separatisten tegen het leger. In het noorden is de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram weliswaar technisch overwonnen, maar altijd nog actief. Daarbij komen geweld door bendecriminaliteit of conflicten tussen boeren en nomaden. Alleen al in Nigeria schat de VN het aantal vluchtelingen op twee miljoen.

Desondanks gaan de autoriteiten er van uit dat de meeste Nigerianen in hun eigen land bescherming kunnen vinden. Asielaanvragen zijn zowel in Duitsland als Zwitserland vaak kansloos. Zo kreeg in Zwitserland vorig jaar slechts 7% bescherming, het aantal erkenningen als vluchteling bedroeg zelfs maar 1%.

Bron:
www.blick.ch
Door: Ruedi Studer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afrika, asielwaanzin, Duitsland, Graaien, Illegalen, Italië, kwaadaardige opzet, Maffia, Nigeria, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

3 reacties op Er komen steeds meer Nigerianen naar Zwitserland

 1. Rensk. zegt:

  Natuurlijk importeer je criminaliteit. Maar Merkel roept al weer, dat er meer schepen moeten komen zodat ze allemaal weer naar Europa gebracht kunnen worden. Wat een godvergeten links loeder is het ook. Leden van Boko Haram zijn volgens mij ook meer dan welkom bij dat loeder. Meeste mensen kunnen het zich niet voorstellen, maar er zijn echt mensen, die plezier hebben in vernietigen van dingen en mensen. En ik vermoed dat Merkel er 1 van is.

  Like

 2. Jan zegt:

  Een lijfwacht met een beetje verstand vermoordt Merkel en de rest van de kliek bij een bijeenkomst

  Geliked door 1 persoon

 3. orelius zegt:

  Ik heb heel veel Afrikaantjes in huis gehaald. Ze staan heel de dag en nacht voor het raam wel 20 stuks. Mooie plantjes jho. Hoeven geen uitkering , trappen geen rotzooi, lezen geen koran , slaan niet op trommels .Een oase van rust . Daar kunnen die nigerianen nog heel wat van leren. Kijk dat zijn ook afrikaantjes , hele nette lieve afrikaantjes . Maar al het onkruid uit afrika komt ook per boot naar Europa . En wat moet je met onkruit doen ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s