Migranten springen van boord: lot van de “Open Arms” ondanks hulpaanbod uit Spanje onzeker

Screenshot_30

Een rubberboot van de Italiaanse kustwacht vaart rondjes om het NGO-schip “Open Arms”. 

(Vertaling: E.J. Bron)

De verzorgers van de migranten aan boord van het NGO-schip “Open Arms” hebben het aanbod om af te meren in een Zuid-Spaanse haven van de hand gewezen. Het voorstel uit Madrid zou met het oog op de noodsituatie aan boord “volledig onuitvoerbaar” zijn, zei een woordvoerster.

epoch times

Het touwtrekken rondom het door Italië geweigerde NGO-schip “Open Arms” duurt voort: terwijl 27 onbegeleide “minderjarigen” dit weekend op het Italiaanse eiland Lampedusa aan land mochten, was het lot van de ruim honderd resterende migranten verder onduidelijk. Weliswaar bood Spanje aan de hulporganisatie “Proactiva Open Arms” zondag aan dat het schip de haven van Algeciras mocht binnenlopen. De vluchtelingenhelpers wezen een meerdere dagen durende vaart van Italië naar Spanje echter af met het oog op de “humanitaire noodsituatie” aan boord.

Twitter-video van bootmigranten die in het water springen

Een deel van de migranten zit al twee weken op het kleine schip. “Open Arms”-kapitein Marc Reig had de situatie aan boord vrijdag als “explosief” omschreven.

Enkele migranten probeerden zondag naar Lampedusa te zwemmen. Open Arms-oprichter Camps publiceerde op Twitter een video waarop te zien was hoe meerdere mensen met reddingsvesten aan in het water sprongen, voordat ze door bemanningsleden weer aan boord werden gebracht.

De NGO is sinds begin augustus op zoek naar een haven voor de “Open Arms”. Het schip ligt al dagen voor Lampedusa. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, laat het schip niet afmeren in Italië. Voor hem maakt het deel uit van georganiseerde mensensmokkel.

Frankrijk verzekerde vrijdag om 40 migranten van de “Open Arms” op te nemen. Ook de Duitse regering bevestigde haar bereidheid om mee te doen aan een Europese oplossing. Concrete aantallen zou hij echter nog niet kunnen noemen, zei een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. De onderhandelingen met de Europese Commissie zouden nog niet zijn afgesloten.

Ondanks het Spaanse aanbod tekent zich echter geen snelle oplossing af. Proactiva Open Arms wees het initiatief uit Madrid zondag van de hand. Het voorstel om koers te zetten naar de Spaanse havenstad Algeciras zou met het oog op de noodsituatie aan boord “volledig onuitvoerbaar” zijn, zei een woordvoerster van de NGO tegen de radiozender “Cope”.

“Ocean Viking”: ook hier geen overeenstemming

Ook in de ruzie rondom het NGO-schip “Ocean Viking” is op dit moment geen overeenstemming in zicht. Het door Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée geëxploiteerde schip met meer dan 350 migranten aan boord bevond zich zondag verder de zee op tussen Malta en Italië. Beide landen weigeren het schip in hun havens te laten afmeren.

In de afgelopen dagen werden volgens informatie van de Libische marine voor de Noord-Afrikaanse kust van het land bij meerdere “reddingsacties” 335 migranten opgepikt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Malta, Marxisme, Matteo Salvini, Multiculti, Rotterdam, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Migranten springen van boord: lot van de “Open Arms” ondanks hulpaanbod uit Spanje onzeker

 1. Mary zegt:

  Een grote tanker er voor en naar Libië slepen, oh en vergeet de “zieken” en “minderjarigen” niet weer mee te nemen.

  Geliked door 2 people

 2. Feniks zegt:

  Deze mensen moeten gewoo naar huis.

  Geliked door 2 people

 3. Zuiver emotionele chantage. No passaran. Bravo, Salvini, grazie. Das Merkel wil dat de EU ook veerboten gaat inzetten. Ze faciliteert m.a.w. het misbruik van het asielrecht. Ze zet vervolgens de ongenode gasten bij haar burgers op de stoep. In plaats van excuses aan haar burgers voor de eerdere enorme stampede aan te bieden gaat Merkel brutaal door met het importeren van ‘vluchtelingen’. Zo kennen we de Duitsers ook weer, gehoorzaam tot het bittere einde.

  Geliked door 3 people

 4. flyer210 zegt:

  Afrika is dichtbij, daar kwamen ze ook vandaan toch?

  Geliked door 2 people

 5. Juanito zegt:

  Dat de laatste afrikaan en de laatste arabier maar niet vergeten het licht uit te doen voordat ze op de Merkel ferries stappen.

  Geliked door 2 people

 6. henk verhoef zegt:

  die lieden op die bootjes hebben duizenden dollars betaald om mee te mogen
  Ze doen dus zaken met criminelen
  waarom moet europa deze mensen dan opnemen– evenn niet vergeten dat die duizenden dollars terug betaald moeten die die lieden geleend hadden( tegen wel hoge rentes) en aangezien ze illegaasl/niet vluchteling zijn krijgen ze geen oetkering dus wordt het stelen van U

  hop– weg met blank europa

  Geliked door 1 persoon

 7. hannah zegt:

  wat is dan precies die “noodsituatie” aan boord ???

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Dat ze vinden dat het nou wel lang genoeg geduurd heeft en nou ook wel een keer een huisje, miele, 50″ flatscreen en een BMW willen.
   Tenslotte kwamen ze daar ook voor, dat is ze ook beloofd.
   Maar die witte ongelovige honden die doen nog een beetje moeilijk.
   Dus beginnen ze maar een beetje opstandig te worden.

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘Alle goede dingen in drieën’. Normalerwijs hebben schepen altijd toch een vantevoren ( een contract ! voor. een bestemde ’ ’.afmeerplaats’ . ’? ….Dus, nu varen ze er maar gewoon ‘op los’, en willen zodoende ITALIË. DWINGEN, tallozen met 0.a. . ‘ parasiterende neigingen’ etc. toe te laten op Italiaans grondgebied,……. ondanks de verordening van ‘weigering’!……dat is ‘veel meer dan schandalig, misdadig zelfs: ,, ( het gewoonweg negeren van een verordening )~<~<~<~<~<~<~

   Like

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wat doet dat “reddingsschip” in een Italiaanse haven ??? Het heeft daar niets te zoeken !!! Dat zogenaamde “redden” heeft niets met redden te maken. Het ijn geen drenkelingen. Het is pure “big business”. De migranten betalen fors voor de overtocht. Die migranten kunnen hier niets komen doen. Ze zijn hier niet welkom. Ze moeten gewoon terug naar waar ze vandaan kwamen. Terug naar Afrika !!!

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus is het beter het probleem rigoureus aan te pakken en even de tanden te laten zien. Het schip ligt nu in een Italiaanse haven. Breng maar wat gewapende Italiaanse mariniers aan boord, die de bemanning en de kapitein arresteren, met een langdurige gevangenisstraf in het vooruitzicht. Vervolgens het schip onder begeleiding van Italiaanse marineschepen naar de overkant (Afrika) varen en daar de migranten van boord jagen. Het schip mee terugnemen naar Italië en vervolgens verbeurd verklaren en ontmantelen of slopen. Een goed voorbeeld stellen, doet meestal wonderen.

  Bij een volgend “reddingsschip” dat een Italiaanse haven dreigt binnen te lopen, keurig netjes vertellen, dat het niet welkom is en gebieden rechtsomkeer te maken. Terug naar Afrika. Als ze dat dreigen te negeren, een waarschuwingsschot in de lucht lossen. En als ze vervolgens niet snel rechtsomkeer maken, een schot voor de boeg geven. En als ze ook die waarschuwing negeren, is het derde schot raak. Noodsituatie aan boord of niet, niet bakkeleien. NEE is NEE !!!

  Hup, hup hup, opplleuren, terug naar Afrika !!!

  Geliked door 1 persoon

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…het aanbod om af te meren in een Zuid-Spaanse haven…”

  Om AF te meren zullen ze toch eerst moeten AANmeren. Hebben ze daar ook een aanbod voor gekregen?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 10. Harry zegt:

  Zag zo’n zwarte grootsmoel aan boord van dat schip “ open arms “ schreeuwen tegen de bemanning : “ what is in there for US “ ?
  Kennelijk hebben ze ze van alles beloofd , wat ze nu op willen eisen .

  Hup Salvini !
  Laat ze fijn verrekken , dat gajes !

  Geliked door 1 persoon

 11. Harry zegt:

  Zag trouwens ook weer zo’n scène met een hysterisch zwart wijf , waar twee hulpverleners “ hun handen vol aan hadden “ om haar te temmen .
  Volledig in scène gezet , zeg ik met mijn langdurige ervaring met negers !
  Iedereen rende als een kip zonder kop over dek , zoiets gebeurt normaal niet : ZELFS NIET DOOR NEGERS !
  Een andere medewerker deed er nog een schepje bovenop en was bang dat die zwarten zich wat aan zouden doen , want daar waren wel HONDERD mogelijkheden aan boord .
  Nou , doe de verblijven , de stuurhut en de machinekamer maar op slot , dan is het aantal opties teruggebracht tot twee ; overboord springen of rustig blijven zitten .
  Stelletje smerige leugenaars !
  De maritieme Ruttes , zeg maar .

  Geliked door 1 persoon

 12. Eric zegt:

  Natuurlijk is de situatie op die boot explosief. Zet honderd negers op een boot en na een tijdje blijven er nog 50 over, nadien 25 en dan tien. De anderen worden vermoord. Omdat er niet zoveel blanken in de omgeving te bekennen vallen kunnen ze niet anders dan elkaar uit te roeien. Ik zou zeggen: laat dat bootje in zijn sop gaarkoken totdat er nog 1 neger, de sterkste, overblijft en breng die dan maar naar Tunesië, dat in de buurt van Lampedusa ligt. Daar weten ze wel raad met dat soort gevallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s