De politieke genialiteit van Viktor Orbán

Screenshot_38

(Door: Dr. Alexander Ulfig – Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije expandeert. De Hongaren bouwen een haven in Triëst. Zodoende participeert Hongarije in het door de Chinezen geforceerde project van de eeuw “Nieuwe Zijderoute”.

Die Freie Welt

Hongarije bouwt een haven in het Italiaanse Triëst. Dat heeft ten eerste historische betekenis: het koninkrijk Hongarije had al voor de Eerste Wereldoorlog in het kader van de Habsburgse monarchie via Triëst toegang tot zee, want Triëst behoorde destijds tot de Habsburgse monarchie. Maar de investering van Hongarije heeft ook een toekomstige wereldpolitieke betekenis, want de Chinese regering investeert al in de haven van Triëst, en ook in de havens van Genua en Piraeus (Griekenland). Voor het project van de eeuw “Nieuwe Zijderoute” spelen de havens van Triëst, Genua en Piraeus een centrale rol: een groot deel van de wereldhandel, vooral de handel tussen Europa en Azië, dient via deze havens te verlopen. Hongarije zal zodoende participeren in het project van de eeuw.

Viktor Orbán (foto) heeft een goede relatie met Donald Trump. Hongarije is lid van de NAVO en stevig ingebonden in de westelijke wereld. Maar Viktor Orbán is niet bang om eigen wegen in te slaan. Door samen te werken met de Chinezen riskeert hij de goede relatie met de VS op het spel te zetten, want China is in de strijd om de politieke en economische wereldheerschappij de grootste rivaal van de VS. Orbán is ook niet bang om in conflict te komen met de EU, die Hongarije´s politiek om verschillende redenen met wantrouwen bekijkt. Viktor Orbán en zijn uitstekende regeringsteam bedrijven een zelfstandige politiek voor hun land. Ze willen graag een soeverein Hongarije.

Terloops opgemerkt: de Polen, ook onder een zogenaamde “nationaal-conservatieve regering”, zijn niet in staat de Amerikanen tegen te spreken. Hun onvoorwaardelijke, blinde liefde tot de VS is voor buitenstaanders niet te begrijpen. Viktor Orbán heeft ook een positieve relatie met Vladimir Poetin, en dat ondanks de treurige Hongaars-Russische geschiedenis. Ook daartoe zouden de Polen niet in staat zijn. Ze zijn niet in staat, ondanks de treurige Pools-Russische geschiedenis, om over hun eigen schaduwen heen te springen en een goede, ja vriendschappelijke relatie met Rusland op te bouwen. Polen heeft het na 1989 verzuimd om een brug tussen het Westen en Rusland te slaan.

Maar wat heeft de betrokkenheid van de Hongaarse regering in Italië met Duitsland te maken? Heel veel, want een groot deel van de wereldhandel, vooral van de handel tussen Europa en Azië, zal in de toekomst niet via Noord-Europese, dus ook Duitse, havens, maar via de havens van Triëst, Genua en Piraeus verlopen.

Duitse media berichten bijna helemaal niets over de betrokkenheid van de Hongaarse regering. Of ze herkennen de wereldpolitieke betekenis van deze betrokkenheid niet, of ze willen deze graag bagatelliseren. Ik tip op het eerste. Goed zo, zodoende verspelen de Duitse elites de aansluiting aan de wereldpolitiek, wat hun ondergang alleen nog maar kan bespoedigen.

Afsluitend wil ik nog graag twee politieke terreinen noemen, waarop Hongarije onder Viktor Orbán een voortrekkersrol speelt.

 1. In de migratie- en ontwikkelingspolitiek zet Hongarije in op hulp ter plaatse. Terwijl de verantwoordelijken in Duitsland miljoenen mensen het land binnenhalen om hen als goedkope arbeidskrachten in te zetten, of beter gezegd: uit te buiten (ze zouden vooral in de ouderenzorg ingezet moeten worden om de uitstervende Duitse bevolking te verzorgen – zie daarover deze video van minuut 7:00), helpt de Hongaarse regering de mensen in de Derde Wereld ter plekke. Met het programma “Hongarije helpt” wil Hongarije ter plaatse in Afrika vluchtoorzaken bestrijden.
 2. Hongarije speelt ook een voortrekkersrol in de strijd om de vrijheid van meningsuiting. De Hongaarse minister van Justitie, Judith Varga, heeft een initiatief van haar regering m.b.t. de afschaffing van de ideologische censuur op de sociale media voorgesteld. Een desbetreffende verordening dient in het Europees Parlement ingebracht te worden.

Bron:
www.freiewelt.net
Door: Dr. Alexander Ulfig

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

6 reacties op De politieke genialiteit van Viktor Orbán

 1. koddebeier zegt:

  Chapeau Hongarije !!!

  Geliked door 2 people

 2. Piet Karbiet zegt:

  Ja, hoor. Die migranten gaan in Duitsland in de ouderzorg werken? Laat me niet lachen.

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Piet.
   Je ziet dat verkeerd.
   Dat willen ze in Duitsland maar wat graag, want dat ruimt lekker op onder de ‘ongelovige dure oudjes’.
   Duitsers hebben wel wat met ‘ausradieren’.
   Zo lossen zij de vergrijzing op.

   Like

 3. paulzwueste zegt:

  Ik heb die juichende promotietekst over Hongarije met stijgende verbazing gelezen.
  Vooral wat betreft de samenwerking met Peking.
  De welingelichte lezer weet dat waar de gele mannekes in beeld verschijnen je straks geen baas meer bent in eigen land.
  Echter waar meneer de Dokter helemáál z’n broek laat zakken is het gedeelte waarin de uitbuiting van “immigranten” ter sprake wordt gebracht.
  En dat terwijl heel Duitsland juist zucht onder de terreur van die zogenaamde “immigranten” die helemaal niets presteren en Duitsland uitzuigen en vernietigen!

  Maar och, het is weer zo’n geleerde betweter.

  Like

 4. Blaffertje zegt:

  Doe mijn zo’n leider.

  Like

 5. Kees zegt:

  Geweldig een kerel na m’n hart zijn goed bezig voorbeeld voor heel europa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s