Duitse parlementariërs als lobbyisten: “Volksvertegenwoordigers” verdienen € 16 miljoen met bijbaantjes

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

Veel zogenaamde “volksvertegenwoordigers” vertegenwoordigen blijkbaar niet het volk, maar lobbybelangen – en dat tegen klinkende munt. Volgens een actueel bericht in de “Spiegel” heeft meer dan een vierde deel van de parlementariërs behalve zijn mandaat inkomsten uit andere banen of functies. In de huidige verkiezingsperiode zouden leden van de Bondsdag op deze wijze al ongeveer € 16 miljoen verdiend hebben, bericht het weekblad. Vooral in de FDP en de CDU zouden veel mensen “bijklussen”.

Duits - Zuerst

Volgens het bericht geldt de afgevaardigde Sebastian Brehm (CSU) als de nummer één. Hij zou als belastingadviseur minstens € 1,3 miljoen extra bij elkaar geschraapt hebben. De cijfers blijken uit informatie, die iedere parlementariër aan de president van de Bondsdag moet voorleggen. De “Spiegel” beoordeelde deze samen met het transparantie-initiatief “Abgeordnetenwatch” (“Parlementariër-observatie”).

Het initiatief is kritisch over de resultaten: “Nevenfuncties van politici in de economie zijn een open deur voor lobbyisme”, verklaarde de woordvoerster van “Abgeordnetenwatch”, Léa Briand, en eiste consequenties. Lobbybanen in de economie zouden verboden moeten worden.

“Abgeordnetenwatch” bekritiseerde eveneens dat bij minstens € 6 miljoen de bronnen van de neveninkomsten onbekend zouden zijn. Dit zou terug te voeren zijn op “ niet transparante transparantieregels”. “Alle neveninkomsten moeten eindelijk volledig op tafel, inclusief de donoren”, eiste Briand.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Duitsland, Graaien, Hypocrisie, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitse parlementariërs als lobbyisten: “Volksvertegenwoordigers” verdienen € 16 miljoen met bijbaantjes

 1. kampersrene zegt:

  Ik moet toegeven als politie-agent te Antwerpen heb ik ook bijgeklust….ik deed veel schilderwerken

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Ook daar van die NEP “volksvertegenwoordigers” net als hier !!
  Voor hun verkiezing vertegenwoordigen ze zogenaamd het volk, éénmaal met hun reet op het pluche zijn ze het volk rap vergeten !!

  Like

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ook in Nederland grossieren de geitewollen sokken in goed betalende bijbaantjes, die ze elkaar toeschuiven. Dat doen ze vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Dat geld is maar bijzaak. Of toch niet ???

  Geld, dat stom is, maakt recht, wat krom is.
  Geld stinkt niet, al is het nog zo vies.
  Geld is rond, opdat het kan rollen.
  Geld koopt de hele wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s