Belangrijk moment in Italië: Verkondigt minister-president Conte zijn aftreden?

Screenshot_62

V.l.n.r.: Luigi Di Maio, Giuseppe Conte en Matteo Salvini.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Italië wordt vandaag over het lot van de regering beslist: men verwacht dat minister-president Conte zijn aftreden verkondigt. Salvini´s LEGA dringt tegelijkertijd aan op een motie van wantrouwen tegen de regeringschef.

epoch times

In Italië wordt vandaag over het lot van de regering beslist: voor de met spanning verwachte toespraak van minister-president Giuseppe Conte in de Senaat overlegden de fractiechefs met elkaar over hu nu verder. Het geldt als zeker dat de dagen van de coalitie van de Vijfsterrenbeweging en de LEGA geteld zijn.

Conte spreekt om 15.00 uur in de Senaat over de regeringscrisis, ook minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zal waarschijnlijk het woord nemen. Men verwacht dat Conte zijn aftreden verkondigt. Salvini dringt tegelijkertijd aan op een motie van wantrouwen tegen de regeringschef. De fractievoorzitters in de Senaat ontmoeten elkaar een half uur voor de toespraak van de minister-president voor overleg.

De chef van de LEGA, Salvini, had de coalitie met de Vijfsterrenbeweging op 8 augustus laten ontploffen. Een door de partij ingediende motie van wantrouwen tegen de partijloze Conte mislukte echter eerst aan het verzet van de Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratische oppositiepartij PD, die al over mogelijkheden van regeringssamenwerking overleggen.

Ook is het denkbaar dat Conte eerst in functie blijft en een overgangsregering zonder de LEGA leidt om de door de Vijfsterrenbeweging geëiste parlementshervorming te besluiten en de begrotingswet aan te nemen.

Na een mogelijk aftreden van Conte zou president Sergio Mattarella ook een regering van technocraten kunnen benoemen. Mochten de onderhandelingen in het parlement over een nieuwe regering mislukken, dan zou de president nieuwe verkiezingen kunnen uitroepen.

Het doel van Salvini is snelle verkiezingen. Zijn partij leidt op dit moment in de peilingen met ongeveer tot 38% van de stemmen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Italië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Belangrijk moment in Italië: Verkondigt minister-president Conte zijn aftreden?

 1. Cathja zegt:

  Een spannende dag dus, voor Italië!

  Like

 2. Leon Theunisz zegt:

  Goed er moet daar ook een einde komen aan die veerdienst naar Italië ben er geweest in Napels Bari ziet het zwart van de mensen dat kan niet.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Inmiddels feit, ben zeer benieuwd naar vervolg.

  Like

 4. andre zegt:

  Conte is eruit, goed bezig die Salvino en zo zie je maar weer. Je kan het hart er wel bij iemand uitrukking maar de ziel van een volk krijg je er niet onder. Dit doet zeer in Bruxxel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s