Nikab-draagster uit de bus gezet

Screenshot_60

(Door: Silvan Schoonhoven)

STEIN – Een buschauffeur heeft maandagavond in het Limburgse Stein een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Dat bevestigt vervoersmaatschappij Arriva. Het is de eerste keer sinds de invoering van het verbod op gezichtsbedekkende kleding dat een reizigster de toegang tot het openbaar vervoer is geweigerd, zegt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL. De chauffeur weigerde een nikab-draagster mee te nemen toen ze de bus instapte. Hij belde de politie toen ze weigerde uit te stappen. De politie kwam en heeft haar de bus uitgeleid. Op sociale media klinkt veel bijval voor zowel de chauffeur als voor de nikab-draagster.

De Telegraaf

Boekje te buiten

De chauffeur heeft de interne richtlijnen niet volledig nageleefd, zeggen Peters en een woordvoerder van Arriva. De chauffeur mocht haar vragen de bus te verlaten, maar ging zijn boekje te buiten door te weigeren verder te rijden.

,,Het is een lastige situatie’’, zegt Peters. ,,Probleem is dat chauffeurs of conducteurs geen bevoegdheid hebben om te handhaven. Uitgangspunt is dat de dienstverlening in het ov altijd moet doorgaan. Als een nikab-draagster niet wil uitstappen, mag je niet zeggen: ik rij niet verder. Daarom is deze wet zo slecht uitvoerbaar. De chauffeur mocht wel de politie bellen.’’

Een woordvoerder van Arriva zegt dat het bedrijf de richtlijnen intern nogmaals onder de aandacht van medewerkers wil brengen.

Speeltuin

Eerdere incidenten in het ov hebben zich voor zover bekend niet voorgedaan. In het weekend na de invoering op 1 augustus werd wel een vrouw in een Nijmeegse speeltuin aangesproken op haar sluier. De medewerker dacht dat een speeltuin, betaald door de overheid, gold als overheidsterrein. De vrouw kreeg excuses en een vrijkaartje.

De Haagse vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom heeft aangifte gedaan wegens opruiing tegen onder meer politieke partij NIDA, de Blauwe Moskee in Amsterdam, en Arnoud van Doorn van de Haagse Partij van de Eenheid. Ze vindt dat die partijen de uitvoering van de wet ondermijnen door aan te bieden de boetes te betalen. Van Doorn filmde zijn vrouw toen die in nikab rondreisde met het ov en in een ziekenhuis. Ze werd niet aangesproken of beboet.

Noodknop

Een islamitische ondernemer is bezig een noodknop te ontwikkelen voor nikab-draagsters die worden aangesproken op hun sluier. Bedoeling is dat mede-moslims met de telefoon-app worden gewaarschuwd als een ’zuster’ wordt aangesproken, waarna ze zich naar de plaats des onheils spoeden om de situatie te ’de-escaleren’. Deelnemers aan de app worden van tevoren gescreend of ze wel de juiste intenties hebben, meldt de bouwer.

In app-groepen van moslims die zich boos maken over het nikab-verbod werd geopperd om geweld te gebruiken als nikab-dragende zusters worden lastiggevallen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, kwaadaardige opzet, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, provoceren, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

51 reacties op Nikab-draagster uit de bus gezet

 1. Lise zegt:

  Goed voorbeeld doet goed volgen!

  Like

 2. ruud beijer zegt:

  Oppakken en de hele familie deporteren.Stem op de PVV en ze gaan allemaal met hun doekie het land uit!

  Geliked door 1 persoon

 3. fransdewit zegt:

  Goed zo, dat is de wet naleven. Dan maar gescheiden vervoer, wie iets wil moet dan maar met medestanders mee liften, moeten gehandicapten en bejaarden ook.

  Geliked door 2 people

 4. Claudia M. zegt:

  Om te beginnen, wil ik niet met zo’n spook in de bus zitten! Daarnaast zal ik zo’n spook nooit en te never aanspreken; sterker nog, de boog eromheen kan niet groot genoeg zijn! Verder vraag ik me af waar de noodknoppen blijven voor vrouwen die “aangesproken” worden op het feit dat zij – volgens de volgers van de ideologie islam dan – zogenaamd te bloot lopen? Wat hebben ze ons toch een totale achterlijkheid geladen…

  Geliked door 3 people

 5. Astrid zegt:

  Deze dappere chauffeur heeft vanaf nu natuurlijk geen leven meer. De hele familie zal hem met messen opwachten…

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Ik zou graag willen weten of dat mens soms ook nog een foto gemaakt heeft van de man.
   Dat zou heel vervelend zijn, want die is zo verspreid om mossel sites.
   Een camera er bij pakken, is wel het eerste wat ze tegenwoordig doen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Thomasson zegt:

  Hoe willen de “broeders”, via hun mobiele telefoon, de situatie de-escaleren? Gezamenlijke aanval op buschauffeurs – net als die van ARRIVA?, kaartjescontroleurs in de train halflam slaan? Politieagenten met zijn allen aanvallen? Messen trekken? Dat is precies wat ze gaan doen.

  Geliked door 2 people

 7. Lisa zegt:

  Wat een onzin…de wet geld voor iedereen dus deze chauffeur heeft het goed gedaan. Het is gewoon voor de wet verboden dan moet nu niet het vervoerbedrijf gaan zeggen dat zij er een andere interne regel voor hebben ingevoerd

  Like

 8. har zegt:

  “Bedoeling is dat mede-moslims met de telefoon-app worden gewaarschuwd als een ’zuster’ wordt aangesproken, waarna ze zich naar de plaats des onheils spoeden om de situatie te ’de-escaleren”
  .
  ach kijk eens aan, er worden al islamitische knokploegen geformeerd om de sharia-wet te beschermen….

  Geliked door 1 persoon

 9. Wim Vreeswijk zegt:

  Alle kleren uit trekken en in haar blootje naar huis terug laten lopen is volgens mij de meest afdoende oplossing.

  Geliked door 1 persoon

 10. Corné zegt:

  Geweldig! Vanuit Limburg begint de victorie! Net als een paar eeuwen geleden moeten we ons bevrijden. Niet van Alva. Maar van Allah. Van de verstikkende, moordlustige, destructieve islam. Straks weer een Vrije Staten Vergadering? In een vrij land schoon geveegd van de islam en de linkse landverraders? I had a dream.

  Like

 11. Comerius zegt:

  Geen goed woord over voor de bus maatschappijen om het nikab verbod te negeren. Zogenaamd omdat ze een vervoersplicht hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Comerius, het s nog steeds jouw burgerrecht om een mossel vrouwtje aan te houden en haar te verzoeken het ziekenhuis, bus of het gemeentehuis te verlaten, en anders aan te houden, dan kan ook jij de politie bellen.

   We horen het dan wel van je als jij er 1 betrapt heb, waar het personeel weer te beroerd voor was om dat te doen.
   We wachten je volgende reactie dan ook met spanning af.
   Want er zullen genoeg ziekenhuizen en OV hier niks mee doen.
   Maar daar hebben we jou dan ook voor als burger met het recht om iemand aan te houden bij een overtreding.

   Aan mij heb je niks, ik kom nooit in ziekenhuizen en ga nooit met het OV.
   En in een stadhuis kom ik 1x in de 10 jaar.

   Like

  • Lise zegt:

   Het vervoersbedrijf bekommert zich meer over de vervoersplicht (het op tijd rijden), dan om de veiligheid van haar passagiers (die nikab had een bomgordel kunnen omhebben).

   Like

 12. Tistochwat zegt:

  Hij belde de politie toen ze weigerde uit te stappen. De politie kwam en heeft haar de bus uitgeleid.

  ‘Uitgeleid’! Jammer dat een chauffeur zo’n lappenpop niet zelf de bus uit mag trappen.

  De chauffeur mocht haar vragen de bus te verlaten, maar ging zijn boekje te buiten door te weigeren verder te rijden.

  Had hij dan moeten doorrijden met zo’n in overtreding zijnd voddenspook?
  Die mohammedanen lachen zich de ballen uit de broek vanwege die slappe zelf-islamisering.

  In app-groepen van moslims die zich boos maken over het nikab-verbod werd geopperd om geweld te gebruiken als nikab-dragende zusters worden lastiggevallen.

  Tja, de mohammedaan is hier al de baas, hè?
  Er zullen vast wel buschauffeurs aan reepjes worden gesneden door die achterlijke kont-omhoog-zitters.
  Buschauffeurs dienen de beschikking te krijgen over een mooie Glock 17.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Zet gewoon 2 stevige bewakers in zo’n bus, en laat de chauffeur verder lekker ze route rijden en de bus veilig op de weg te houden.
   Daar is hij voor aangenomen.
   Maar ja, dat kost weer geld, ze laten liever een ongewapende chauffeur het opnemen tegen een groep agressieve mossels.
   En misschien krijgt ie nog een douw ook van ze baas, omdat de bus een achterstand heeft op gelopen, door zijn schuld.
   Het is niet zijn schuld dus, zo zal ze baas het wel zien, maar van de politie en een waardeloze wet.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Het lijkt al sowieso vrij vervelend om je, en met het verkeer bezig te blijven zodat de rest veilig vervoerd wordt, en er de hele tijd op letten dat je geen last krijgt met agressieve vervelende kereltjes.
    En dat is niet alleen meer zo in grote steden, ook hier zal het gebeuren.

    Zet iemand naast je in de auto die de hele tijd probeert ruzie te maken.
    Ben benieuwd hoelang iemand dat volhoud.
    Ik zou geen buschauffeur willen zijn vandaag de dag, ook geen leraar.

    Geliked door 1 persoon

 13. Mary zegt:

  Juist en als iedereen zo zou reageren als deze buschauffeur, waarvoor hulde, gaat het toch heel moeilijk worden om van hot naar her te vliegen voor de Islamiezers.

  Like

 14. Pietersen zegt:

  Hulde aan de chauffeur, hij heeft zijn nek uitgestoken. Wat bizar, de nikab-draagster mag rustig mee verder rijden volgens de richtlijnen van de busmaatschappij.
  Voor wie is die wet nou eigenlijk een voordeel, zeker niet voor de buschauffeur, eerder voor de islam. Goed gedaan weer van dit kabinet.

  Geliked door 1 persoon

 15. rottenpikwick zegt:

  Van mij flikkeren ze die hele MEUTE KOLEREBENDE LANDVERRADERS vandaag nog in de leeuwenkuil! Hoe een eens stabiel en welvarend landje naar de Kloten is geholpen. Anno 2019 lopen er weer spoken op straat, zitten in de bus etc!! Het Gajes van Het Binnenhof laat zich wel op ONZE KOSTEN per taxi vervoeren! CRIMINELEN!

  Geliked door 1 persoon

 16. fleckie zegt:

  UITLOKKING.???, muzelmannen laten hun vrouwen NIET zonder mannelijke ‘begeleiders’ ergens naartoe gaan,…….dus,…….het kan best een ‘als spook’ verklede vent zijn geweest!!!

  Geliked door 1 persoon

 17. F1802 zegt:

  Zo’n waarschuw app is natuurlijk regelrecht ondermijnen van gezag waarbij keihard dient opgetreden te worden door de overheid! Maar ja, de Nederlandse overheid…………………..

  Geliked door 1 persoon

 18. John van antwerpen zegt:

  Met 1000en mensen naakt door islamwijken gaan lopen lijkt me een goede demonstratieve
  (re)actie als ze weer eens hysterisch op het heldhaftige gedrag van de chauffeur gaan reageren.

  Like

 19. wauso zegt:

  Arriva wou de chauffeur corrigeren dus ik heb ze een mail gezonden. Dat geklets hier brengt niets !
  Mail via Face-book: Als een chauffeur door moet rijden van Arriva met een Niqaab draagster aan boord en ik zit in de bus zal ik haar arresteren en bij tegenwerking neerslaan naar de grond toe !

  Like

 20. Republikein zegt:

  Vervoersplicht, ahum, zeg tegen de plizie op welke lijn en de volgende halte, geen oponthoud, en alles gaat gewoon door,

  Geliked door 1 persoon

 21. Marc zegt:

  “Een islamitische ondernemer is bezig een noodknop te ontwikkelen voor nikab-draagsters die worden aangesproken op hun sluier.”

  Dat is dus een anti-Nederlandse actie. Daarom dienen we ons te verdedigen door deze islamitische ‘ondernemers’ (lees: terroristen!) voorgoed uit onze samenleving te verwijderen.

  Like

 22. koosv8 zegt:

  Klein beetje remreiniger, dan trekken ze die boerka zelf wel uit. Klaar is kees.

  Like

 23. boorzalf zegt:

  “,,Het is een lastige situatie’’, zegt Peters. ,,Probleem is dat chauffeurs of conducteurs geen bevoegdheid hebben om te handhaven.”
  Nou, laten we eerst eens beginnen wat de heer Peters hier voor onzin uit kraamt,
  1, Er zijn wel degelijk conducteurs die deze bevoegdheid wel hebben.
  2, Een buschauffeur is als een “kapitein” op een schip.
  3, Ook Arriva behoort zich aan de wet te houden.

  En dan deze, “De chauffeur heeft de interne richtlijnen niet volledig nageleefd, zeggen Peters en een woordvoerder van Arriva.” Ook lariekoek.
  EN WAT ZIJN DAN DE INTERNE RICHTLIJNEN. Meneer Peters???????????
  DIE ZIJN ER NIET

  Like

 24. Ton Ruygrok zegt:

  Oh ja… chauffeur had moeten vragen of ze dat ding af deed.. en doorrijden … 16 jaar terug , mijn dochter toen 19 jaar en tenger als een riet , werd met vals vervoers bewijs betrapt door chauffeur althans zo meende hij , was gewoon geldig.. bus werd stil gezet .., 3 agenten kwamen dochter uit bus halen .. die zich wel geneerden met de situatie…,hebben haar keurig thuis gebracht .. bus stond 1/2 uur stil.. nooit excuus gehoord.., zelfs geen vrij kaartje voor een speeltuin..ha ha.., en voor die nikab gedrochten weten ze zich niet in welke bochten te wringen om maar zo acceptabel mogelijk over tekomen ..liefst over de rug van de chauffeur in dit geval.., de loosers…!!!…,
  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 2 people

 25. Rensk. zegt:

  Een knop ontwikkelen. Dat is het eerste waar dat rot volk aan denkt zodat ze als een groep hyena´s degene die de rechtsorde wil handhaven angst aan kunnen jagen. En op die manier hun wil opleggen. Zal me niet verbazen als die burka een foto van de chauffeur heeft gemaakt. Zodat ze angst aan kunnen jagen. Dat volk weet heel goed dat angst aanjagen werkt als een trein. Ze doen niet anders in Arabische landen. Vre

  Geliked door 1 persoon

 26. MarkusRotterdam zegt:

  Dit gaat echt nog wel een staartje krijgen. Alles hangt dan af of men de poot stijf weet te houden en de wet blijft hanteren en dus niet zwicht voor dat islamieten gedram. Het alternatief zie ik al voor me: Arriva biedt excuses aan, brengt de islamiet een bos bloemen en geeft haar een jaar lang gratis OV reizen. Daarnaast wordt de chauffeur ontslagen en is hij de gebeten hond. Weg Europese cultuur, welkom islamitische haatcultuur.

  Like

 27. Piet Snot zegt:

  Ze is dus keurig de bus uitgeleid, zonder 1 boete.
  Ik kom er niet mee weg met een waarschuwing als ik bewust een wet overtreed door uitlokking.
  Dus morgen probeert ze het in een andere bus, het heeft toch geen gevolgen.

  Like

 28. Piet Snot zegt:

  Ik lees ook dat dit pas de 1ste keer is.
  Dus in al die tijd is geen enkele Nederlander geweest die daar iets aan gedaan heeft.
  Of zal dit de 1ste mossel zijn die in de bus gestapt is met een bedekking of een ziekenhuis.
  Liever blijven ze laf wijzen naar het personeel, zonder zelf enige moeite te doen.
  Maar wel alles en iedereen de schuld geven omdat ze iets niet doen.
  Typisch het gedrag van een gemiddelde Nederlander, een grote bek op sites en onderling, maar zelf ingrijpen, ho maar.

  Like

  • Lucky zegt:

   Het gebeurde in Stein, ik ken het gebied, en zover ik weet loopt er in die omgeving maar 1 boerkagek rond. Je kan er niet meer uit de bus zetten als er maar eentje is die dit flikt.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Nee, daar niet meer, als er in Stein maar eentje loopt.
    Maar in de rest van Nederland zijn ze er ook nog, of moesten die allemaal toevallig niet naar een ziekenhuis of in de bus zijn, sinds dat verbod.
    Ik ga niet in een ziekenhuis zitten opletten als ik daar verder niks te zoeken heb, en met het OV ga ik ook nooit.
    Maar er zijn zat mensen die daar wel moeten wezen, maar toevallig liep daar niemand bedekt rond blijkbaar.

    Like

 29. Piet Snot zegt:

  Vrouw met nikab die lijnbus werd uitgezet mocht gisteren weer mee.
  Nikabdraagster Angela Kempeners (36) uit Geleen werd maandag geweigerd in de bus en door de politie eruit gezet. Gisteren trof ze dezelfde chauffeur, vertelt ze aan De Limburger.

  Verklaring.
  Arriva reageerde dat de buschauffeur de vrouw niet had mogen weigeren omdat alle Nederlandse vervoerders hebben afgesproken het verbod niet te handhaven. De chauffeur had haar dus gewoon mee moeten nemen. Met die verklaring in de hand stapte Kempeners gisteren opnieuw in de bus.
  Daar trof ze dezelfde chauffeur die wederom de politie belde maar die wilde deze keer niet komen. En dus reisde ze naar haar werk. Ook kwam ze met de bus terug naar huis.

  https://www.ad.nl/binnenland/vrouw-met-nikab-die-lijnbus-werd-uitgezet-mocht-gisteren-weer-mee~a679842d/

  De chauffeur heeft dus nog een 2de poging er aan besteed, maar de politie had er geen zin meer in deze keer. Daar sta je dan als chauffeur met je goede gedrag.
  En wat denken jullie nou wat zijn collega’s zullen doen in de toekomst? Ingrijpen?
  De politie komt toch niet, want geen prioriteit.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Het is nu ook meteen duidelijk voor al het andere personeel waar ook zo’n verbod geldt.
   Ook voor iedere Nederlander die denkt gebruikt te maken van een burger arrest.
   Je doet je best maar verder, maar op de politie hoef je niet te rekenen.
   Proberen kan je het altijd, maar of het zin heeft.

   Like

  • Lucky zegt:

   Aha, uit Geleen kwam die pipo…..ik zag haar wel eens lopen in een winkelcentrum en het is dus inderdaad het godsdienstwaanzinnige figuur waarvan ik dacht dat ze het zou zijn.
   Dit gedrag is hysterische aandachttrekkerij en pure provocatie, welk normaal mens gaat erbij lopen als in het isis-kalifaat?
   Ze moest naar haar werk…….?

   Like

   • Lucky zegt:

    Trouwens, als ze zo zwaar izzlammitisch is…..waarom heeft ze haar Christelijke voornaam dan nog? De meeste bekeerlingen veranderen hun naam naar fatima of iets dergelijks.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Schoonmaakster is ze, staat in de link.
    Dan heeft niemand last van haar.
    Lijkt mij erg vervelend om schoon te maken met lappen losse stof om je heen.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Het was toevallig ’t eerste wat ik las vanmorgen bij AD, de krant waar ik anders niet gelijk in kijk..
   Maar je bent nog wat vergeten:
   / / /
   „De agent, een Marokkaan, waar ik toch wat meer begrip van verwachtte, kwam met zwaailichten aanrijden en zette me de bus uit”, vertelt Angela Kempeners die net weer aan het werk wil gaan in Stein.
   De bekeerde NL-vrouw:
   “Ik ben zelfs bereid me te identificeren, door mijn nikab even af te doen als het moet, maar dat hoefde niet van de buschauffeur.”
   ER ZATEN MENSEN IN DE BUS DIE HET VOOR ME OPNAMEN.
   Dat was heel fijn.
   * * *
   Nu begrijp ik nog meer waarom “Boze-oude-man” het voor gezien houdt.
   En van jou ( en Mevr. T.t.W ! ) begrijp ik dat er véél Nederlanders zo er over praten.
   VERLOREN LAND………………

   Like

   • delamontagne zegt:

    Kun je je indenken hoe die buschauffeur zich moet voelen.
    Als hij een “zwak” hart zou hebben had ie een hartaanval gehad van ergernis.
    Je moet wat verduren als werknemer, onderdanig worden aan ’t nieuwe Regime………..

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik had vroeger bijna altijd ruzie met buschauffeurs.
    Ze reageren het altijd af op degene die later instapt, die er niks mee te maken heeft.
    Dus als ze gezeik hadden gehad, is de volgende passagier de lul.
    Ik ben er ook wel eens uitgegooid, als ik zei of ie weer ruzie met ze wijf had thuis vanwege zijn chagrijnige gedrag. Dat ie dan beter thuis had kunnen blijven.
    Vonden ze nooit zo leuk.

    Geliked door 1 persoon

 30. Republikein zegt:

  Als er stront aan de knikker zit heeft elke burger een recht tot “staande houden”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s