Boerkaverbod verdeelt links Nederland

Screenshot_74

(Door: Wouter Roorda)

Media lijken tegen, bevolking is voor

Sinds 1 augustus jongstleden geldt in Nederland een gedeeltelijk verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kledij. In het openbaar vervoer en in en rondom gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid mag geen kleding worden gedragen die het gezicht onherkenbaar maken.

Het verbod is een initiatief van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Partijleider Geert Wilders pleitte hier in 2005 al voor. Uiteindelijk stemde in de Eerste Kamer een ruime meerderheid van Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), PVV, Christen-Democratisch Appél (CDA), ChristenUnie (CU), Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), 50PLUS, Partij voor de Dieren (PvdD) en Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) in met het voorstel.

Het verbod staat bekend als het boerkaverbod, maar het verbiedt bijvoorbeeld ook integraalhelmen te dragen in genoemde ruimtes. Pas bij de daadwerkelijke invoering lokt het verbod felle reacties uit, die met name de verdeeldheid illustreren ter linkerzijde.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Boerkaverbod verdeelt links Nederland

 1. koddebeier zegt:

  De media spreken en schrijven allang niet meer de mening van het volk, het zijn over het paard getilde linkse onnozelaars !!

  Like

 2. Rensk. zegt:

  1 ding weet ik al wel: die vervoersbedrijven zijn bang. Het dreigen van die tenten helpt. Enige wat helpt is die vervoersbedrijven mailen en zelf ook gaan dreigen dat je de bus uit gaat stappen en de bus niet meer zal nemen als ze de wet niet willen handhaven. En dat dreigen helpt alleen als heel veel Nederlanders dat ook daadwerkelijk doen. Terugdreigen dus. Echt enige wat helpt. Als de nederlanders dat stukje verzet al te veel vinden krijgen ze wat ze verdienen.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  nb excuus niet terugdreigen, maar óók gaan dreigen bij de vervoersmaatschappijen

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Las nog iets eigenaardigs. Als je b.v. een boek over communisme leest dan schijn je al een communist te zijn. Aparte kronkelige gedachten, die ik nog niet eerder tegen gekomen ben. Het blijkt dat men steeds gekker kan worden met proberen op de man te spelen. Het begint lachwekkend te worden en tegelijk diep triest.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  De beveiligingsbeambte in het ziekenhuis was verkeerd geïnstrueerd. Hij zei dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding in dat ziekenhuis was toegestaan, omdat de directie dat zo had bepaald. Maar huisregels van een ziekenhuis mogen niet tegen de wet ingaan. Dus de ziekenhuisdirectie kan bepalen wat ie wil, in een ziekenhuis is het dragen van gezichtsbedekkende kleding NIET toegestaan. Een ziekenhuis is geen vrijstaat, waar de directie kan bepalen of daar de wet geldt of niet. Ik mag ook niet bepalen dat het in mijn auto toegestaan is om door rood licht te rijden. Dat is het aardige van wetten. Die zijn langs democratische weg tot stand gekomen en gelden voor iedereen die zich op Nederlands grondgebied bevindt. Mevrouw Halalsema mag wel bepalen dat zij geen prioriteit geeft aan handhaving van het boerkaverbod, maar ze mag niet bepalen dat het boerkaverbod in Amsterdam niet geldt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. Peter zegt:

  Laat die wijven lekker terug gaan naar de cultuurlanden waar ze zo gek op zijn ,en val ons niet lastig met dit soort ongein, uitkeringen hebben ze niks op tegen ,en daarom zijn ze hier .wie wil er nou zoiets aan het werk in een winkel bijv, spreken ze van discriminatie terwijl ze heel goed weten wat je moet doen om een uitkering te ontvangen .

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Ik opteer voor een uitbreiding van het Boerkaverbod, ook gelovige kerels die zo nodig in een djellaba het straatbeeld willen bepalen, door 5 maal daags (waar halen ze in Gods naam de tijd vandaan, maar dat terzijde) gezamenlijk in soepjurken met een geinig mutsje op het hoofd voor de moskee hangen, dat zou in het verbod ook moeten worden benoemd, geen islamitische uitwassen meer…….Wie het kaf van het koren scheidt, scheidt waardevolle zaken van waardeloze, en het goede van het kwade.

  Geliked door 1 persoon

  • Dick zegt:

   Zij lopen graag opvallend erbij.
   Enkel om de profeet te eren.

   Wel jurkmannen hier het volgende; de profeet zijn ziel werd schoongekrapt, die van jullie is net zo zwart als van elke andere geboren mens en blijft dat tot de dood.
   Aldus tonen de jurkmannen aan met nadruk een zwarte ziel te hebben ‘Arnoud kom er maar in’ daarnaast provoceren jullie tot ergernis.
   Zolang de moslims onder elkaar niets wat op vrede lijkt tot stand brengen zolang moeten jullie goed van hart zijnde” oorlogszuchtigen de wereld die vredevol is niet belasten.
   Anders kom je in de file bij de achtste poort waar je niet binnen mag,,

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Dat vind ik een heel goed idee van U.
   Waarom moeten die kerels zo nodig in woestijn kledij rondlopen, heeft ook al met dat achterlijke geleuf te maken ? ? ?.
   * * *
   Een jong Marokkaantje vraagt aan zijn vader:
   “Papa, waarom heb je zo’n bizarre ding op je hoofd?”
   Vader: “wel da’s een muts en die beschermt ons in de woestijn tegen de zon”
   Zoon: “Ah, zo!…….maar…. papa?”
   Vader: “Ja jongen!”
   Zoon: “Wat voor een rare jurk heb je aan ? ”
   Vader: “Da’s een djellababa die ons lichaam beschermt tegen de hevige woestijnzon”.
   Zoon: “Oh zit dat zó !…zeg… papa?”
   Vader: “Wat nu weer ?.”
   Zoon: “Waarom die eigenaardige schoenen aan je voeten?”
   Vader: “Ah..ja, dat zijn muiltjes.
   Die heb je in de woestijn echt nodig om je voeten niet te laten verbranden.”
   Zoon: “Oke, …maar….?”
   Vader: “Wat nou weer…?”

   Zoon: “Waarom wonen wij dan in AMSTERDAM ?

   Like

 8. Hovawart zegt:

  Als het aan de Linsche Looney Brigade ligt mogen de fans van de Snollebollekes alleen naar links, (maar dan loopt de tent zo snel leeg)………wat een overeenkomstig toevalligheidje.

  Like

 9. Lucky zegt:

  Pvda in boerka tijdens canal parade
  https://www.ad.nl/binnenland/pvda-bedolven-onder-haatreacties-na-boerka-foto-op-canal-parade-bizar-op-naar-de-nul-zetels~a401804a/

  PvdA bedolven onder haatreacties na boerka-foto op Canal Parade: ‘Bizar, op naar de nul zetels’

  De Partij van de Arbeid heeft talloze negatieve reacties gekregen vanwege een provocerende foto die vannacht op het Twitterkanaal van de partij is gezet. Op de foto poseert het Amsterdamse PvdA-raadslid Hendrik Jan Biemond in een gele boerka. Dat deed hij gisteren tijdens Pride Amsterdam, samen met mensen uit de lhbti-gemeenschap.

  Like

 10. har zegt:

  het is ook symbool politiek dat burka verbod, gaat helemaal nergens over.
  er is maar 1 serieus verbod wat de oplossing is, en dat is een totale islam verbod, liefst in alle westerse landen.
  islam moet als een terreur organisatie aangemerkt worden en door het gehele westen veroordeeld worden……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s