Angela Merkel: doodgraver van de Duitse vrijheid

Screenshot_93

(Door: Jan Herman Brinks)

‘Een protestantse ethiek naar DDR-snit’

Toen Horst Kasner samen met vrouw en dochter Angela in 1954 van Hamburg naar het Oost-Duitse Quitzow verhuisde, besefte de predikant waarschijnlijk niet dat deze merkwaardige actie ooit de geschiedenisboeken zou halen. Al met al was het inderdaad een bizarre vertoning, te vergelijken met een verhuizing heden ten dage naar Noord-Korea.

Die verkassing naar het post-stalinistische romp-Duitsland (Stalin was een jaar eerder overleden) was geen impulsdoorbraak, maar het gevolg van diepliggende overtuigingen. De grens tussen de beide Duitse staten was nog tot 1961 open. Kasner heeft tijd genoeg gehad om zijn biezen te pakken en als spijtoptant naar de Bondsrepubliek terug te keren. Niemand had hem dit euvel kunnen duiden. Maar dat gebeurde niet. Integendeel. Horst Kasner ontwikkelde zich tot een systeem-conforme autoriteit, en wel zo dat zijn gemeente hem de ‘rode Kasner’ noemde.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, machtswellust, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Angela Merkel: doodgraver van de Duitse vrijheid

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De beschrijving van haar levensloop en die van haar ouders is feitelijk, daar valt niets aan af of toe te doen. Wat haar werkelijke drijfveren waren weet alleen zij, punt is dat de Duitse kiezers haar ertoe in staat hebben gesteld, zelfs nu de meest verstokte aanhanger inmiddels moet zien hoe desastreus dit alles is geweest en zal zijn blijft men tóch op haar stemmen, haar opvolgster staat klaar en die is zo mogelijk nog een graadje erger, maar ook die krijgt straks ongetwijfeld weer ruim voldoende stemmen.
  Hoe het verdere verloop zal zijn is nog in nevelen gehuld maar het is zeer de vraag of het Duitse sociale vangnet dit kan overleven, zelfs als de Duitse kiezers de huidige politici laten vallen is het leed reeds aangericht.
  Hoe dit verder zal verlopen ? Dat weet nog niemand met 100% zekerheid maar in zekere zin ben ik wel benieuwd en ik ben er niet gerust op.
  De Nederlandse economie is zeer sterk afhankelijk van Duitsland, sterker nog ook de Europese economie steunt daarop.
  De volgende recessie dient zich aan, wat gaat dat doen met de toch al verzwakte Duitse economie is een nachtmerriescenario.
  Nee ik ben niet langer optimistisch dat er een oplossing mogelijk is. Ik zie hem in ieder geval niet.

  Like

 2. Dom, Wereldvreemd wijf!! Velen hebben voor veel minder de kogel, de strop, gekregen! En iedereen die met haar meeheult verdient hetzelfde! Hullie hebben niet alleen DE gesloopt, nee, heel West-Europa! Als straf gun ik ze allemaal op zijn minst de bibberites!

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Deze vrouw zal al het mogelijke ontkennen, maar Poetin en Trump hebben haar oude DDR dossier.

  Like

 4. Wat in WW-1 & WW-2 Duitsland niet gelukt is in nu op en geheel andere wijze een vergelijkbare WW-3 alsnog er in geslaagd gelukt om Europa in zijn geheel te vernietigen. Overgeleverd aan de Islam, chaos op de financiële markten, veiligheid, democratie en Justitiële wanorde. En mister PM Rutte tekent elke keer weer bij het kruisje in Brussel! De geschiedenis herhaald zich weer eens en de samenleving heeft totaal niets van de voorgaande rampen en oorlogen geleerd. Triest!
  Guardian Angel

  Like

 5. Lucky zegt:

  Géén omvolking?
  In Duitsland heeft 25,5% vd bevolking een migratieachtergrond en 42% van de kinderen!!!

  https://www.breitbart.com/europe/2019/08/22/one-quarter-of-germans-now-come-from-migrant-backgrounds/

  One Quarter of Germans Now Come From Migrant Backgrounds
  Een kwart van de Duitsers komt nu uit migrantenachtergronden

  The number of migrant-background residents in Germany has reached a new all-time high at 25.5 percent of the population, and a significant 42 per cent of young children in Germany are of migrant backgrounds.
  The new statistics come from a report released by the German Federal Statistical Office this week which states there are now 20.8 million German residents who come from migrant backgrounds, defined by having at least one parent born overseas.

  Het aantal inwoners met een migratieachtergrond in Duitsland heeft een nieuw record bereikt met 25,5 procent van de bevolking, en een aanzienlijk 42 procent van de jonge kinderen in Duitsland heeft een migrantenachtergrond.
  De nieuwe statistieken zijn afkomstig van een rapport dat deze week door het Duitse federale bureau voor de statistiek is vrijgegeven, waarin staat dat er nu 20,8 miljoen Duitse inwoners zijn met een migratieachtergrond, gedefinieerd door het hebben van ten minste één in het buitenland geboren ouder.

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Ziedaar waarom de Berlijnse muur zo belangrijk was, deze muur hield gevaarlijke idioten als meisje merkel bij ons weg. Eigenlijk had men toen de DDR z’n muur niet langer onderhield als de raphazen een eigen muur ter bescherming van het Westen moeten oprichten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s