“Links-populisme” is tot mislukken gedoemd

Screenshot_109

De partijloze Italiaanse ex-regeringschef Giuseppe Conte (links) met zijn ex-minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van de LEGA.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

 Italië´s Vijfsterrenbeweging streeft naar coalitie met aartsvijand Renzi

 Groot enthousiasme in het  Duitse politiek-mediale machtscomplex: Matteo Salvini zou misgegokt hebben, Salvini zouden “we” kwijt zijn, Italië zou weer onbeperkt “vluchtelingen” met de bus en de trein naar ons kunnen toesturen – dankzij Merkel-vriend Conte, dankzij de links-populisten van de Vijfsterrenbeweging! Of dit enthousiasme van lange duur zal zijn, moet echter betwijfeld worden. Want de greep van Salvini naar de regeringsmacht kan weliswaar in samenwerking met president Sergio Mattarella vertraagd, maar op de middellange of lange termijn niet verhinderd worden. Tenminste als de democratie in Italië niet conform de EU en de financiële markt van tevoren wordt afgeschaft.

PI News (2)

Maar hoewel het politieke lot van de populaire leider van de Italiaanse rechtsen op de voorgrond van de huidige belangstelling staat, is een ander aspect van het drama in Rome eveneens van groot belang. Het mislukken van de als links-populistisch ingeschatte Vijfsterrenbeweging is namelijk vast te stellen. Ze is niet alleen de duidelijke mislukkeling in de nu gebroken coalitie met Salvini´s LEGA, maar staat zelfs op het punt om haar baantjes en voordeeltjes uitgerekend in een coalitie met de neo-sociaaldemocraten van haar aartsvijand Matteo Renzi te willen redden. Zelfs in de aan turbulenties en verraderij zo rijke Italiaanse politiek is dat een hoogtepunt van machtsgeile verdorvenheid.

Want de Vijfsterrenbeweging was immers juist vanwege haar vijandigheid tegen zulke praktijken ontstaan en groot geworden. Als ze nu inderdaad een bondgenootschap met de gehate EU- en Merkel-soort Renzi aangaat, is dat de maximaal zwaarste klap in haar eigen gezicht, meer echter nog in het gezicht van haar drastisch gedaalde aantal kiezers. Echt geschokt over zoveel karakterloosheid kan echter alleen diegene zijn die niet herkend of verdrongen heeft dat de Vijfsterrenbeweging hoofdzakelijk voortkomt uit en behoort tot het ooit zo sterke Italiaanse politieke links.

In zoverre zou een bondgenootschap met de neo-sociaaldemocraten van Renzi, waarin ettelijke voormalige communisten ronddartelen, niet zo onbegrijpelijk zijn als het lijkt. Er zouden veelmeer twee mislukte krachten van links bijeenkomen, die maar één doel en één opdracht hebben: Salvini verhinderen. Dat kan bij de huidige krachtsverhoudingen en de politieke instelling van de president tijdelijk lukken. Maar deze linkse coalitie is absoluut niet in staat om de enorme financiële en maatschappelijke problemen van Italië ook maar in beginsel op te lossen. Zodoende echter is de toekomstige comeback van Salvini bijna gegarandeerd.

Voor de EU van Ursula von der Leyen en de Merkel-regering is het echter alleen maar belangrijk dat de grote stoorzender Salvini eerst uit de regering in Rome wordt verdrongen. Daar werd hard aan gewerkt en in de nu afgetreden minister-president Conte ook een volgzame partner gevonden. Het stoort de EU-machtigen en Merkel ook niet om in het vervolg eventueel met een Italiaanse regering te maken te hebben die openlijk door de Vijfsterrenbeweging wordt aangevoerd. Dat heeft een reden: Links-populisten, ja, überhaupt linksen, gelden niet als systeem bedreigend, maar als systeem onschadelijk en in bepaalde situaties zelfs als systeem stabiliserend.

Of ze allerlei socialistische of communistische retoriek verbreiden, irriteert de machtigen en de superrijken in West-Europa al lang nog maar heel weinig. Want het gevaar dat van woorden daden zouden kunnen worden, wordt als gering ingeschat en is desnoods ook gemakkelijk te beheersen. Veel gevaarlijker, namelijk systeem bedreigend, worden de zogenaamde “rechts-populisten” ingeschat en ook desbetreffend behandeld. Niet dat die bijvoorbeeld zouden twijfelen aan het kapitalisme, maar omdat zij zich teweerstellen tegen de lopende radicale verandering van de bevolkingsstructuur in West-Europa.

Daartoe zijn linksen evenals “links-populisten” of niet bereid of niet toe in staat. Schoolvoorbeeld voor dit onvermogen is het al klaaglijk mislukte initiatief “Opstaan” van Sahra Wagenknecht (Die Linke) en anderen. Alleen al de poging om het feitelijke omvolkingsprobleem, dat niet in de laatste plaats een nog nauwelijks te beheersen sociaal probleem vormt, te thematiseren, is dit initiatief fataal geworden. Het spervuur tegen “Opstaan” kwam niet alleen van links en extreemlinks, maar ook uit het omvolkingsvriendelijke links-liberale kamp. Dit heeft Wagenknecht in de voorlopige politieke isolering en privé zelfs in ziekte gedreven.

In het Italiaanse migratieprobleem kon de Vijfsterrenbeweging zich tot nu toe achter Salvini verstoppen. Dat zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. In een coalitie met Renzi zullen daarom waarschijnlijk de Italiaanse havens weer voor de “reddingsschepen” geopend en de “geredde” asielzoekers in het sociale stelsel volgens beproefd model richting Duitsland gestuurd worden. De rol van de “links-populisten” zal er alleen in bestaan om zich dat alles nog door de Merkel-regering zo duur mogelijk te laten betalen. Daarin zouden ze in ieder geval succes kunnen hebben. Want wat betreft de financiële, economische en maatschappelijke politiek zullen ze met Renzi niets van belang voor elkaar kunnen krijgen. Daarna komt Salvini terug, hopelijk snel.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Populisme", Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, corruptie, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Links-populisme” is tot mislukken gedoemd

 1. bobzelf zegt:

  DIT GAAT ER DUS VANUIT DAT ”de italiaan “” net zo dom is als “”de nederlander ”
  BEN BANG VAN NIET !!!
  SALVINI ZAL MEER DAN 40 % VAN DE STEMMEN HALEN !
  DE ITALIANEN ZIJN HET ZAT EN ER SCHIJTZIEK VAN .
  AL DIT GELUL EROM HEEN , IS HETZELFDE GELUL ALS , OOOOH
  DE BREXIT ZAL EEN MISLUKKING WORDEN
  gaat boris wel voor een no -deal ??

  ALLEMAAL INGEGEVEN DOOR UW VRIENDEN IN DE EU
  de omgkochte landverraders etc
  EN VRIENDJE SOROS
  UW SOROS KRANT EN DE TELEVAAG AL FOUT IN DE OORLOG
  zijn daar uitstkende voorbeelden van .
  de maandelijkse bijdrage van , uw soros A,D bv
  het was een bukraket, bellingcat heeft zelfs het leger deel gevonden
  en we gaan ze veroordelen in den haag, steevast iedere 4 weken
  hetzelfde gelul
  deze truc komt uit de hitler tijden
  blijven herhalen , de hersenloze lobotomy patienten gaan er dan vanzelf ingloven .

  dus zeg maar, waarom kunt u dit aanvullen ?
  U MOET DE GROENTEN VAN ….. HEBBEN ??
  LIEVER …… LEVERWORST DAN GEWONE LEVERWORST , SNAPT U MOOI

  het leuke hiervan is, dat de schuldige oom frans en uw gevierde mosselruggengraat en de complete leugenachtige onderzoekscommissie allemaal rondlopen in Den haag
  wat dat betreft makkie voor de rechtbank whahaha
  gegroet

  bobzelf

  Like

 2. Trucker zegt:

  Deze avond radio1 van de openbare omroep BRT in Vlaanderen, de pratende hoofden hopen dat de de clown zijn partij (vijf sterren) samen met het linkse clubje een regering kan vormen want “…bij vervroegde verkiezingen zal Salvini zijn partij de grootste worden en krijgt Italië een uiterst rechtse regering…”.
  Jaja ze zijn bij de mainstream media doodsbang (nogal wiedes zij zijn het verlengstuk van de overheden) dat er toch vervroegde verkiezingen zouden komen,, ik hoop het want dan krijgt Italië een Salvini regering net waar de BRT nep-journalisten voor vrezen 🙂

  Like

 3. Jan zegt:

  Jubelende invasoren:

  llegal Migrants CHEER After Italian Court Overrules Matteo Salvini and Forces Italy to Accept Migrants from NGO Taxi Ship

   Video
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/08/illegal-migrants-cheer-after-italian-court-overrules-matteo-salvini-and-forces-italy-to-accept-migrants-from-ngo-taxi-ship/

  Like

 4. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Het werkt daar niet anders dan hier, ze (Brussel, Merkel en Macron) zullen er ALLES aan doen om Salvini buiten te sluiten, net als Fortuyn, Wilders en Baudet in Neferland op een ronduit walgelijke maar uiterst efficiënte wijze gedemoniseerd en buitengesloten worden. Zoals Jensen meerdere malen heeft gezegd, WIJ zijn NIET als links, WIJ zijn te netjes! Het roer moet radicaal om.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s