“Coalitie van de willigen” – Moet de migratiecrisis herhaald worden?

Screenshot_120

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), treedt in de sporen van Angela Merkel en verlangt een “Coalitie van de willigen” om migranten op te nemen. Moet 2015 herhaald worden?

Contra magazine

In de gevestigde Duitse politiek heeft men blijkbaar geen lering getrokken uit de catastrofe van 2015, toen Merkels “Wir schaffen das” leidde tot een enorme toestroom van migranten uit het Midden-Oosten, West-Azië en uit Afrika. Een migratiegolf, die i.p.v. de gehoopte artsen, ingenieurs en geschoolde arbeidskrachten veel eerder analfabeten en ongeschoolde krachten met zich meebracht. Plus gewoon diverse “islamisten” en criminelen, die zich zonder gestopt te worden door grenscontroles een plekje in Europa konden veroveren.

En nu? Nu roept de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, de andere EU-landen op om een “Coalitie van de willigen” te vormen – willig om nog meer van zulke migranten op te nemen, die over de Middellandse Zee naar Europa komen. Duitsland zelf zou hier ook een aandeel in nemen. Een standpunt dat (behalve door de AfD en de rechtervleugel van de CDU/CSU) grotendeels wordt gesteund.

Per slot van rekening zou het hierbij immers om “vluchtelingen” gaan. Een begrip, dat medelijden moet opwekken, ook al zijn de afwijzingspercentages bij de asielaanvragen behoorlijk hoog, omdat de autoriteiten geen reden tot asiel zien. En dat, hoewel men sowieso al liberaal omgaat met het doen toekomen van asiel. Niet te vergeten dat ontelbare afgewezen asielzoekers “gedoogd” worden, hoewel ze eigenlijk weer zouden moeten vertrekken.

Daarbij komt dat de Duitse economie begint te hinken. Een omstandigheid die vroeger of later tot hogere sociale uitgaven zal leiden. En in zo´n algemene situatie wil de gevestigde politiek de grenzen weer openen voor onopgeleide immigranten? Als ze dat doet, dan moet ze niet verbaasd zijn dat de AfD nog meer stijgt in de gunst van de kiezers. Verkiezingsresultaten voor de rechtse partij zoals die nu bij de deelstaatverkiezingen in het oosten van het land te verwachten zijn, zouden dan ook in het westen mogelijk zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, Azië, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Merkel, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Coalitie van de willigen” – Moet de migratiecrisis herhaald worden?

 1. Meer meer meerrrr… Lang Leve de AfD!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Ik blijf me altijd verbazen welke namen aan sommige zaken gegeven wordt door die linkse mafketels.
  Coalitie van de willigen Hoe komen ze erop.
  Dat is net zo iets als wij zijn nog beter dan de gutmensch.
  Het beestje moet een klinkende naam hebben volgens die volidioten maar dit slaat echt alles.

  Like

 3. King Arthur zegt:

  Tja, zo te zien wel WTF met al die idioten en hier weer uit de staatsuitkeringsruif komen vrten en gratizzzzzzzzzzzzzzzzzz BBB.
  Krijgen autochtonen ook direct een huis als ze vertrokken zijn en weer terug willen met kind (ehhhh en extra kinderbijslag)????

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/416261304/somalische-brexit-terugkeerders-krijgen-huis

  PREMIUM
  Het beste van De Telegraaf
  Anti-paniekcampagne in Verenigd Koninkrijk
  Somalische Brexit-terugkeerders krijgen huis
  author avatar
  Door SILVAN SCHOONHOVEN
  8 min geleden in BINNENLAND
  Om dit element te tonen dient u cookies te accepteren voor de telegraaf. Klik hier voor meer informatie.

  ALMERE – Een Somalisch-Nederlands gezin dat uit Birmingham naar Nederland is gevlucht, moet per direct een huis krijgen in Almere. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht vrijdag in een spoedprocedure.

  Foto ter illustratie.
  Foto ter illustratie.Ⓒ HOLLANDSE HOOGTE
  Nog veel meer Somaliërs met een Nederland paspoort willen weg uit het Verenigd Koninkrijk – meestal vanwege de Brexit. Nederlandse ministeries hebben aan de overkant van het Kanaal zelfs gericht campagne gevoerd onder de circa 25.000 Somalische ex-Nederlanders om te voorkomen dat die massaal hun koffers pakken en terugkeren naar ons land.

  Het gaat om een groep Somaliërs die in de jaren negentig als asielzoeker in Nederland is opgevangen en daarna is doorgereisd naar Engeland. Ze gaven de voorkeur aan Engeland vanwege betere mogelijkheden om daar als gemeenschap bij elkaar te wonen. Ook heerste er een beter ondernemersklimaat. Velen hebben daar nu spijt van en willen terug.

  ’Verwijtbaar dakloos’
  Het gezin dat het kort geding heeft gewonnen, dreigt op straat te belanden met een zeven maanden jaar oude baby. Ze hebben in Leiden, Alphen en Almere aangeklopt voor een woning maar dat werd steeds afgewezen. Gemeenten weigeren het gezin met vier jonge kinderen een woning omdat ze vinden dat de Brits-Nederlandse Somaliërs ‘verwijtbaar dakloos’ zijn vanwege hun slecht voorbereide terugkeer uit Birmingham naar Nederland.

  Ook mensen met een Nederlands paspoort die naar naar ons land komen, moeten voor vertrek regelen dat er een woning is geregeld. Prioriteit bij woningtoewijzing of daklozenopvang zijn niet bedoeld voor mensen die halsoverkop en ondoordacht besluiten naar Nederland te komen.

  Geweld
  De rechter baseert zich echter op het kinderrechtenverdrag. Een kind heeft recht op een dak boven het hoofd. Bovendien zou het gezin in Engeland hebben gevreesd voor geweld, waardoor ze snel moesten vertrekken. Een Nederlandse vriendin had opvang beloofd, maar veranderde van gedachten.

  Dankzij de gerichte overheidscampagne is er vooralsnog geen grote golf Nederlands-Somalische Brexitvluchtelingen op komst, zegt een woordvoerder van Binnenlandse Zaken. Er is tot nu toe sprake van ‘enkelingen’ die de oversteek maken. ,,We kregen signalen dat er zorgen waren, daarom hebben we daar in het Somalisch de boodschap doorgegeven dat er geen reden is voor paniek. We hebben hen verteld dat er voor hen vooralsnog niets verandert na de Brexit. Ze zitten daar prima.’’

  Like

  • Lot zegt:

   1.Vreemd mogen ze dan 3 paspoorten hebben? Als ik een Engels paspoort wil, dan moet ik de Nederlandse opgeven. Omdat dubbele nationaliteit niet meer kan sinds lange tijd behalve als je Marokkaans bent.
   2.Het vluchtelingenverdrag was altijd gebaseerd op tijdelijke opvang, totdat de mensen weer naar huis kunnen. Vreemd dat ze een Nederlands paspoort krijgen, omdat het dan immigratie wordt, en geen vlucht meer is voor onderdak met een andere nationaliteit, totdat je dus weer terug kunt naar dat land.
   3.Het verdrag van Marrakesh is dan ook een ratificatie achteraf, van wat al heel lang gedaan werd. Een soort van juridische opvulling van het hiaat.
   en 4.”Bovendien zou het gezin in Engeland hebben gevreesd voor geweld”. Zie daar zit de clou. Als wij dus hier in Nederland minder veilig maken, dan willen ze hier niet blijven. Dat we daar nou nooit opgekomen zijn. Dus vrijbrief om stiekem dood te schieten dan maar, zodat niemand het weet. Waar wachten de geheime mannen nog op. Dan is Nederland niet meer zo een fijn land, en gaan ze vanzelf weg.
   5.Ze zijn notabene >25 jaar geleden vertrokken uit Nederland en hebben hier maar kort gewoond. Wat moeten ze hier dan nog? En ook geen opleiding gehad tot aansluiten op arbeid.

   Like

 4. har zegt:

  mensen, er moeten voor 2050 50 miljoen apen naar europa importeerd worden, dat staat gewoon in agenda 2030, of u het wil of niet….

  Like

 5. Jan zegt:

  ‘Somalisch-NL’s’ gezin vlucht uit VK naar Almere, krijgt per direct woning van rechter, want kinderen.

  Een Somalisch-Nederlands gezin dat uit Birmingham naar Nederland is gevlucht, moet per direct een huis krijgen in Almere. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht vrijdag in een spoedprocedure.

  De rechter baseert zich echter op het kinderrechtenverdrag.

  …..
  ….
  https://tpook.nl/2019/08/23/somalisch-nls-gezin-vlucht-uit-vk-naar-almere-krijgt-per-direct-woning-van-rechter-want-kinderen/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Like

 6. Marc zegt:

  En nog steeds geen gewapende actie tegen dit soort malloten. Hij is het mogelijk? Dat citaat van Napoleon is hier meer dan op zijn plaats!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Yes we can of I had a dream, of, niemals wieder of wir schaffen das.
  Herhaling van zetten, eeuwig schaak.

  Like

 8. Ron Long zegt:

  Ik weet zeker dat als ik besluit met jonge kinderen naar nederland te komen, diezelfde kinderrechten niet van kracht zijn. Die zijn alleen geldig voor Negers en/of Moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s