Malta: “Er zal geen een in Malta blijven” – Zes EU-landen nemen “vluchtelingen” van de “Ocean Viking op

Screenshot_114

(Vertaling: E.J. Bron)

Zes EU-landen nemen de 356 mensen aan boord van de “Ocean Viking” op. Het schip bevond zich het laatst tussen het Italiaanse eiland Lampedusa en Malta en wachtte op toestemming om een haven te mogen aandoen.

epoch times

De immigranten en vluchtelingen op het schip “Ocean Viking” in de Middellandse Zee kunnen opgelucht ademhalen: zes EU-landen, waaronder Duitsland, verklaarden zich bereid om de 356 mensen aan boord op te nemen, zoals de regering van Malta vandaag meedeelde. Het schip bevond zich het laatst tussen het Italiaanse eiland Lampedusa en Malta en wachtte op toestemming om een haven te mogen aandoen.

De mensen op het schip zouden eerst door de marine van Malta worden opgenomen om daarna over Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië verdeeld te worden, schreef de Maltezer minister-president Joseph Muscat op Twitter. “Er zal er geen een in Malta blijven”, voegde hij er aan toe.

Frankrijk verklaarde dat het 150 mensen van de “Ocean Viking” zou opnemen. De Duitse regering maakte eerst geen concreet aantal bekend. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken verwees naar de nog lopende gesprekken met de Europese Commissie over de verdeling van de mensen. Duitsland zou een aanbod hebben gedaan. Het zou net als in het verleden bereid zijn om in het kader van een oplossing “in gezamenlijke Europese verantwoording en solidariteit” zijn bijdrage te leveren.

De coördinator van de operaties op de “Ocean Viking”, Nicholas Romaniuk, verwelkomde de doorbraak tegenover een verslaggeefster van AFP aan boord van het schip. Hij zou echter nog niet over informatie beschikken wanneer de mensen van boord zouden kunnen. Het schip onder Noorse vlag wordt geëxploiteerd door de hulporganisaties Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée.

Artsen zonder Grenzen riep de Europese staats- en regeringschefs op om “dringend een betrouwbaar ontschepingsmechanisme” te creëren. Aan “zulke onnodige en belastende vertragingen” zouden een eind moeten komen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Malta, moralisme, NGO´s, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Malta: “Er zal geen een in Malta blijven” – Zes EU-landen nemen “vluchtelingen” van de “Ocean Viking op

 1. Leon Theunisz zegt:

  Is het einde eigenlijk in zicht wij zijn bang komen die leiders eigenlijk wel eens buiten? Straks zijn we weer geschokt

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Aan die hele mensenhandel MOET een einde komen! We weten allemaal dat het geen vluchtelingen zijn, maar gelukszoekers. Die hoeven geen bescherming te krijgen, in welk land dan ook. Stop met die mensensmokkel, neem de smokkelaars hun geld af, en sluit ze op.
  Heel Europa gaat naar de Filistijnen als dit zo doorgaat.

  Like

 3. Piet Snot zegt:

  Hier worden ze verdeeld.

  Voor de 356 migranten op het reddingsschip Ocean Viking is een oplossing gevonden. Zij mogen aan land komen in Malta, waarna ze worden verdeeld over Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië, meldde de Maltese premier Joseph Muscat op Twitter.
  https://www.ad.nl/buitenland/migranten-op-reddingsschip-ocean-viking-worden-verdeeld-over-aantal-europese-landen~a5c10ffb/

  Like

 4. Walgelijk wat de EU op kosten van haar burgers doet. Contributie Artsen zonder Grenzen al eerder opgezegd. Werd laatst weer door ze gebeld voor Jemen en voor Congo. In overweging genomen want ze waren met hun eerdere veerdienst met de Aquarius gestopt. Dus de benefit of the doubt. Even later kwam toch de nieuwe veerboot Ocean Viking uit de mouw van de dames en en heren. Behalve de EU vormt de gemakzucht en na ons de tsunami mentaliteit van de meeste burgers van de EU ook een groot probleem omdat ze hun dysfunctionerende politici niet durven weg te stemmen.

  Like

  • Lot zegt:

   Sinds mijn 16e nog nooit geld gegeven aan welke organisatie dan ook. Op 16e, 1x met 10 gulden naar de bank, dat moest toen nog zo, voor naar ik meen hongersnood in afrika. Dat is niet anders. Sindsdien nooit gegeven. Er blijft 90% aan de strijkstok hangen van het gedoneerde geld, voor salarissen van de europese mensen alhier. Dat voelde ik toen al. En ik ben altijd tegen structurele hulp geweest, tenzij uitzondering zoals ziekte of structurele werkloosheid, er is namelijk geen volledige werkloosheid.
   Ook geen kleding doneren, komt ook aldaar terecht.
   De enige hoop voor Afrika is twee ingangen, ze moeten voor zichzelf gaan produceren zoals tandpasta en zeep, en andere kant de geldvoorraad M verhogen (van Fisherverg. MxV=PxT) en daarmee de salarissen van de mensen ofwel meer geld in handen van de mensen, en daarbij de neiging tot hogere prijzen/inflatie weerstaan. Macro economie wordt niet meer gegeven op scholen in west Europa, wschn vanwege de banken dat mensen dan niet begrijpen wat er gebeurd. Een goed voorbeeld is Zuid-Afrika, die nu veel importeert en ze hebben een eigen munt, die ze kunnen devalueren, zodat hun export meer oplevert. Griekenland heeft die luxe niet meer. Alleen blanken aldaar kunnen die organisatie van productie en landbouw bijv hennep organiseren denk ik.

   Azie: de geproduceerde goederen worden veel geexporteerd en komt niet in bezit van de bevolking.
   Europa: dat hadden wij ook lange tijd. De salarissen waren te laag om de gemaakte industriele goederen te kopen, en het overschot werd in derde wereldlanden verkocht in 1800-1900s, de upper en middelklasse van bijv. India. Het is mij altijd een raadsel gebleven wat de Engelsen daar aan over hielden, wat India hen bracht.
   Afrika: die gaat het goed doen in de toekomst, en de gemaakte producten voor eigen markt produceren. In theorie igv.

   Mijn oma werkte voor Vroom en Dreesman in de jaren 30 toen ging ze trouwen, daar verkochten ze ook stoffen. Zij kreeg 2.50 fl. per week, van dat geld kon zij geen eten en kleren kopen wat zij had. Het geld moest zij afdragen aan haar ouders, en die moesten geld bijleggen om de mooie jurken te kunnen kopen die zij had. Als je op zoek bent naar een man moet je een beetje mooie jurken hebben, zeg maar. Laat staan dat zij van dat geld een kamer kon huren. Onze erfenis ligt nu in Amerika.

   Like

  • Lot zegt:

   Er is niet veel te kiezen in de politiek. En Wilders is al ingekapseld door Amerikanen en hun belangen. Mensen kunnen alleen hopen dat de elite in dit land ook een overlevingsdrang heeft en hun omgeving niet uit de hand laten lopen.
   Ook heb ik gelezen dat de bankierselite nog weleens een land in de sop laat lopen, om vervolgens ergens anders opnieuw te beginnen. Ik vraag mij af waar ze naartoe gaan, als zij Engeland in de goot hebben laten gaan. In China ziet iedereen er anders uit dan hen.
   Je mag hopen dat veel Nederlanders die macht hebben, het niet uit de hand laten lopen, deze gewone elitaire mensen zullen niet allemaal kunnen of willen vertrekken.

   Like

   • Lot zegt:

    En Wilders wilt dat de Islamitische scholen worden afgeschaft en deze leerlingen bij de andere scholen worden gezet en er zijn veel Islamitische jongeren. Dus misschien toch beter om Islamitische scholen te behouden? Dan kunnen blanken hun eigen leefomgeving houden en niet gedwongen worden zich met die anderen bezig te moeten houden.

    Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Wat hier even niet verteld wordt door Epochtimes is wel het volgende.
  De politiek heeft gefaald en laat zien dat ze zich laten chanteren door een stelletje mafklappers die zich verzameld hebben in een NGO die weer gesponsord worden door enkele multimiljardairs om de omvolking en daarmee ook de goedkope arbeidsplaatsen af te dwingen.
  Nog steeds probeert men ons via de MSM wijs te maken dat het allemaal gutmenschen zijn die achter de NGO’s zitten maar in werkelijkheid is het het grootste crapuul wat er op de wereld rond loopt.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Nog meer daklozen in Europa. Gestoord dat hele artsen zonder grenzen. Laten ze zich bezig houden met waar artsen zonder grenzen voor opgericht is. En zich buiten politiek houden

  Like

 7. Henk zegt:

  De vuilnisbak Duitsland met al 200 miljard aan kosten opvang asiel per jaar omarmd deze gelukszoekers weer . Wanneer deze hele horde de complete verzorginsstaat heeft leeggevreten en er voor niemand meer geld is, zal een burgeroorlog en totale ghaos zal het einde worden.

  Like

 8. a s n den Haan zegt:

  Ontschepingsmechanisme is helemaal niet nodig. Eenvoudig weg niet inschepen. Anders de schepelingen terug naar de haven van vertrek.
  Wie met niet-legale migranten gescheept is, moet niet over varen, maar terugvaren naar de haven van waar ze vertrokken zij.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Stop de donaties aan Artsen zonder Hersens !!!

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  De oplossing was geweest terug naar de Afrikaanse kust, was dichtbij en daar kwamen ze ook vandaan, zo blijft de aanzuigende werking bestaan, als je maar lang genoeg dramt lukt het wel.

  Like

 11. Marc zegt:

  Liquidatie van de organisatie AzG is dringend geboden. Zo niet juridisch door een enkelvoudig verbod wegens vergaand landverraad, dan wel op een wellicht effectievere wijze.

  Like

 12. Republikein zegt:

  “In het kader van een oplossing”.
  Om je te bescheuren.
  Eigenlijk om te janken van verdriet en opgekropte emotie.
  Wat een blamage!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s