Ontbossing . . .

(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

Door:
JG
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie. Bookmark de permalink .

27 reacties op Ontbossing . . .

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  In Nederland worden al enkele jaren heel veel bomen gekapt. Die bomen zouden zogenaamd iek zijn, of in slechte conditie of nog een ander smoesje. Maar ze doen het vanwege de invoering van de 5G. Die 5G is gevaarlijk vanwege vanwege (dodelijke) straling en (dodelijke) frequenties !!!
  Bomen leveren schaduw. En dat verlaagt de opwarming van de aarde. En die bomen verbruiken veel CO-2. Veel hoge loogbomen rond je huis en je hebt geen airco meer nodig bij een hittegolf. Bomen in de tuin geeft schaduw en dan kunnen de kinderen lekker buiten spelen zonder een zonnesteek op te lopen.
  Het is een schande, dat er in Nederland zoveel bomen worden gekapt. We moeten juist meer bom,en planten. In Nederland zijn nog heel veel plaatsen, waar we bomen kunnen planten. Bijvoorbeeld langs snelwegen. Dan is het niet meer zo warm in de auto en hoeft de airco niet aan. Dat spaart dus veel benzine. Dus minder CO-2 Bovendien verbruiken die bomen ook veel CO-2.

  Geliked door 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Dat plaatje klopt niet, het gehele noorden van Afrika staat als woestijn afgebeeld, er had een klein stukje groen moeten zijn; Israël !!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het gaat niet helemaal op, omdat Israel klein is op die schaalgrootte.
   Maar hoe meer je in Israel naar het Zuiden gaat, hoe woestijniger het wordt, tot aan Eilat
   Alleen zij hebben wel de kennis om die te ont-woestijnen.

   Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  De aarde ontbost = de mensheid ontlongd.

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Volgens nepnieuwsomroep nos waren er miljoenen branden en de schuldige was de niet-socialistische president van Brazilie Bolsonaro

  Geliked door 2 people

 5. koosv8 zegt:

  Omdat wij hier in de loop der eeuwen heel Europa ontbost hebben , zouden wij nu ook niet mogen ageren tegen Brazilië. Daar ben ik het oneens mee. Dan is slavernij nu ook niet erg meer. Maar zo werkt het niet. Oerwouden die de wereld nu nog heeft zouden wij allemaal moeten koesteren. Het worden niet voorniks REGEN wouden genoemd, één maal verdwenen, zal er geen regen meer vallen of modderstromen veroorzaken. En de zon staat rond de evenaar recht boven uw hoofd, dus heet. Temperatuur zal ver omhoog gaan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Piet Snot zegt:

  Ik ken maar 1 rijtje bomen die ze van mij mogen kappen hier.
  Een flinke rij grote bomen naast een fietspad en een rij scholen.
  Als het een beetje flink gewaaid heeft, dan liggen de stukken hout bezaaid op dat pad, maar blijkbaar is er nog nooit een kind geraakt.
  Met veel wind en storm vermijd in dat fietspad, het lijkt dan ook meer op een hindernis baan om de grote takken te vermijden.

  Like

 7. henk verhoef zegt:

  gek he– maar we hebben nog steeds keuzes en dan kiest men voor de islaam in europa
  DENK wel dat de islaam het gevaarlijkst is voor de europeaan
  want zorgen die oook nog eens voor de overbevolking

  Like

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De grootschalige ontbossing van de aarde is een grote ramp. Dat moet onmiddellijk gestopt worden. De bossen zijn de longen voor al wat leeft. Zonder bossen en wouden is leven op aarde nauwelijks meer mogelijk. Er zullen grootschalig heel heel heel veel bomen moeten worden aangeplant.

  Grote delen van de Sahara kunnen bebost worden. En dat geldt ook voor andere woestijnen. In woestijnen is heel erg veel zon en wind. Dat kan worden aangewend om enorm veel energie mee op te wekken. En met die energie kan zeewater worden ontzilt en als zoetwater landinwaards worden gepompt, om de zandbak te bevloeien.

  Als je grote velden met zonnepanelen op bijvoorbeeld 2 meter hoogte aanlegt, krijg je daaronder schaduwrijke gebieden. Schaduw geeft koelte en dat is goed voor de afkoeling van de aarde.

  Met de enorme hoeveelheid gratis zonne- en windenergie kun je gigantische hoeveelheden zeewater ontzilten en de schaduwgebieden onder de zonnepanelen bevloeien. Dat wordt dan lekker groen En naarmate het project zich ontwikkeld wordt de zandbak een groene oase.

  Wanneer dit op grote schaal zou worden toegepast, heeft dat vele voordelen.
  Door de schaduw en de bevloeiing daalt de temperatuur. De opwarming van de aarde wordt dus een halt toegeroepen.
  Door de enorme hoeveelheden zeewater, die voor de bevloeiing nodig zijn, zal de stijging van de zeespiegel een halt worden toegeroepen.
  Een groene woestijn verbruikt veel CO-2. En dat is dus ook weer goed voor het klimaat.
  Als de woestijn groen wordt, ontstaan daar hele grote leefgebieden, waar volop mogelijkheden zijn om de geluk zoekende kansparels een prachtige toekomst te geven. En de migratie zal dan omkeren !!!
  In een groen gemaakte woestijn kunnen veel levensmiddelen worden verbouwd. En daarmee kan hongersnood in de wereld worden bestreden.
  En een project van deze omvang vergt enorme investeringen. Daar is dus heel veel geld aan te verdienen.

  Kortom het is een win win win project. Waarom zijn al die extreemlinkse milieuactivisten nog niet op deze gedachte gekomen ???

  Like

 9. Jan zegt:

  Vreemd. Ineens zijn de jaarlijkse branden op Borneo van het NOS-toneel verdwenen. Of dat iets met de islam te maken heeft En de NOS zich bij moslims probeert einzuschleimen?

  Geliked door 3 people

 10. Jawel, hier worden ook bomen gekapt!!! En de bossen vh Amazone-gebied, zijn wel de longen van ons allemaal, alleen wij hebben ‘boter op ons hoofd’. Dus niet mee bemoeien:koekje van eigen deeg!

  Like

  • fleckie zegt:

   Eerder heb ik het boek.” Das Brot. des. Siegers” onder de aandacht gebracht, ( DIV. keren . zelfs, van schrijvers, die zelfs met de dood bedreigd werden, het handelt speciaal over een zeer bekende Amerikaanse hamburger- gigant, ( die zelfs is doorgedrongen tot in RUSLAND. ). En zolang men nog verzot is op hamburger- vreten,zolang……..etc………….. in dit boek werd al in, 1985 voor de enorme ontbossingen gewaarschuwd, maar ja………….men heeft, en had er lak aan……..
   >~<~<~<~<~<~<

   Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De wereldbevolking in sinds 1960 bijna verdubbeld !
  Dat is de reden dat de aarde opwarmt, dat er bossen verdwijnen is een gevolg van die bevolkingsgroei. We moeten niet alleen de bossen beschermen, we moeten de wereldbevolking terugdringen, niet door een of ander absurd plan om ze om te brengen maar door het aantal geboorten drastisch af te remmen. Stel je eens voor dat we in dit tempo doorgaan wat er dan gaat gebeuren.
  De wereldbevolking is tussen 1950 en 2000 met iets meer dan 143 procent toegenomen; van 2,515 naar circa 6,121 miljard mensen in totaal.
  Uitgaande van een mogelijke groei tot 12 miljard mensen in 2050 (een verdubbeling elke 50 jaar), zou dit in theorie betekenen dat over 750 jaar de wereldbevolking is gegroeid tot bijna 200.000 miljard (of 200 biljoen) mensen.
  En die moeten allemaal ademhalen eten drinken poepen !!
  En dan hebben we het nog niet over huizen, auto’s, televisies enz enz

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Celebs liegen de boel weer bij elkaar, nepfoto’s over de branden

  Celebs keep posting misleading photos about Amazon wildfire to social media
  ….
  In a Thursday post, Ronaldo called on his 80 million Twitter followers to “help save our planet” along with a photo from a part of Brazil more than 2,000 miles from the rainforest.

  The photo, which was published by the Baltimore Sun showed blazes torch the Taim Ecological Station in the Rio Grade do Sul state back in 2013, according to the newspaper.

  ….
  Ook DiCaprio liegt er op los

  https://nypost.com/2019/08/23/celebs-keep-posting-misleading-photos-of-amazon-wildfire-to-social-media/

  Like

 13. boorzalf zegt:

  Misschien kan klimaat heks Greta wat bomen bij toveren.

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Thans worden talloze Brazilianen ook ZELF het slachtoffer van al die branden omdat ze de giftige rook daarvan inademen, gelijk aan de Indonesiërs in 1997, en er dus aan sterven! Wie echter daarachter zitten en daar eveneens het slachtoffer van worden hoef je absoluut niet te betreuren want wie vuur zaait zal rook oogsten!

  Like

 15. fleckie zegt:

  Nog even dit, uit het Algemeen Dagblad 10.9.1991:’ REGENWOUDEN. SN ELLER. . WEG”.
  Washington— Reuter——- Dec snelheid. waarmee de tropische regenwouden worden vernietigd, is de afgelopen jaar verdubbeld.
  Jaarlijks gaat een gebied van 16,8 miljoen hectaren, even groot als Nederland, Oostenrijk. en. Denemarken samen, verloren., aldus de Voedsel- en. LANDBOUWORGANISATIE. van de Verenigde Naties fFAO. ).
  Toch is het voor de FAO mogelijk de vernietigingvan de tropische regenwouden. te. stoppen. Tussen 1980 en. 1085. vergrootten. de. ontwikkelde landen hun bosgebied met 5% . Met een goed beheer zouden ook de ontwikkelingslanden hun tropische. wouden kunnen onderhouden.
  In 1985 stelde de FAO. een actieplan op om het verlies aan wouden te stoppen en nieuwe bossen te planten. Daaraan deden 81 landen mee en 24 begonnen vervolgens met projecten. In Amerika, Azië en de gebieden in de Stille Oceaan had de afgelopen 10 jaarb 70% van de totale ontbossing plaats. De overige wouden verdwenen in Afrika, waar de situatie kritiek is. …….<~<~<~<~<~<~<. P.s. hoeveel bomen worden er wel niet gekapt voor…luiers. en voor olijfoliebomen’ …….( oleum olivarum).

  Like

 16. Piet Snot zegt:

  Er wordt door het Wereld Natuur Fonds een ware inzamelingsactie voor gehouden: de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied. Nederlanders doneerden al € 150.000. Omdat Brazilië sinds kort wordt geleid door een rechtse president springen de Westerse media er gretig bovenop (immers: geen gelegenheid voorbij laten gaan om rechts te ‘bashen’). Dat er op dit moment veel meer bosbranden woeden in Angola en Congo lezen we dan ook bijna nergens. Angola heeft immers een linkse (communistische) president, en Congo een centrumlinkse president en premier.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/op-dit-moment-veel-meer-bosbranden-in-afrika-dan-in-amazone-gebied/

  Like

 17. Jan zegt:

  NOS loog over de branden in het amazonegebied. Satellietbeelden van NASA laten zien dat de zogenaamde bosbranden in Brazilie er niet zijn, wel branden op al gerooid bos, en aanzienlijk minder dan voorgespiegeld.

  Scientists studying satellite images of the fires in the Amazon rain forest said most of the fires are burning on agricultural land where the forest had already been cleared through years of deforestation. https://nyti.ms/2zigFqzScientists studying satellite images of the fires in the Amazon rain forest said most of the fires are burning on agricultural land where the forest had already been cleared through years of deforestation. https://nyti.ms/2zigFqz

  https://tinyurl.com/y5mzl7sw

  According to NASA: “As of August 16, 2019, satellite observations indicated that total fire activity in the Amazon basin was slightly below average in comparison to the past 15 years.”
  https://tinyurl.com/yyvn6nwh

  Like

 18. Jan zegt:

  Fantast van hockeystick-model veroordeeld door rechter

  Michael Mann, creator of the infamous global warming ‘hockey stick,’ loses lawsuit against climate skeptic, ordered to pay defendant’s costs
  ….
  https://www.americanthinker.com/blog/2019/08/michael_mann_creator_of_the_infamous_global_warming_hockey_stick_loses_lawsuit_against_climate_skeptic_ordered_to_pay_defendants_costs.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s