Tsunami van daklozen overspoelt het Nederland van Mark Rutte

Screenshot_115

‘Aantal daklozen met een niet-westerse achtergrond is gestegen van 6.500 naar 18.300’

Het aantal daklozen in Nederland is de laatste jaren fors toegenomen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2009 hadden 17.800 mensen tussen de 18 en 65 jaar oud geen vaste woon- of verblijfplaats, in 2018 waren dat er 39.300. Het aantal jonge daklozen tussen de 18 en 30 jaar oud is zelfs verdrievoudigd tot 12.600.

Post online

Volgens het CBS zijn er verschillende redenen waarom mensen dakloos worden. “In veel gevallen gaat het toch wel om mensen die langdurig problemen hebben of in een kwetsbare sociaaleconomische positie zitten”, zegt een woordvoerder. Deze mensen komen meestal van het ene probleem in het andere terecht. “Vaak zijn zij laagopgeleid, verdienen ze weinig geld of hebben hun baan verloren. Ook andere problemen, scheidingen bijvoorbeeld, kunnen leiden tot een leven als dakloze.” De mensen om wie het gaat, slapen vaak in de open lucht en in overdekte openbare ruimten als stations en fietsenstallingen.

Het aantal daklozen met een niet-westerse achtergrond is gestegen van 6.500 naar 18.300. Het aantal Nederlandse thuislozen of met een westerse achtergrond verdubbelde tussen 2009 en 2018 naar 21.000. Vorig jaar was maar liefst 84 procent van alle daklozen man. Veel van hen zijn alleenstaand.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Lucky”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Bananenmonarchie Nederland, Graaien, Overheid, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Tsunami van daklozen overspoelt het Nederland van Mark Rutte

 1. Alphons Mantel zegt:

  immigratie leidt tot woningtekort en armoede

  Geliked door 2 people

 2. rs zegt:

  Ruim 84 procent van de daklozen is man, blijkt verder uit de cijfers van het CBS. 37 procent van de daklozen verbleef in een van de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Van alle 18- tot 65-jarige daklozen had meer dan de helft een migratieachtergrond. ……..😠 Schrijft het NOS……

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  **CBS gebruikt voor dit onderzoek, of om daklozen die de kans hebben om in die registraties voor te komen. De resultaten in dit onderzoek zijn exclusief de mensen die illegaal in Nederland verblijven én dakloos zijn.**

  Dat laatste die illegaal in NL verblijven……. Maar het voorgaande in de statistische registratie, is in een rijk land ongelooflijk: “Vaak zijn zij laagopgeleid, verdienen ze weinig geld of hebben hun baan verloren. Ook andere problemen, scheidingen bijvoorbeeld, kunnen leiden tot een leven als dakloze.”

  Lang leven het sociaal vangnet.

  Like

 4. Adriaan W zegt:

  Nederlandse bevolking bestaat nu overwegend uit masochisten die bijna hoe gek het ook klinkt zich zelf en hun nageslacht naadloos laat omvolken, ook na het laatste narcistische charmeoffensief van Rutte 3 cum suis.

  Geliked door 3 people

 5. Rini Stegeman zegt:

  dit SCHREEF de NOS: Ruim 84 procent van de daklozen is man, blijkt verder uit de cijfers van het CBS. 37 procent van de daklozen verbleef in een van de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Van alle 18- tot 65-jarige daklozen had meer dan de helft een migratieachtergrond. 😠

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Daklozen die nergens naar toe kunnen. Er is een enorm woningtekort, en bijna geen goedkope huurwoningen meer. Bovendien bracht de Raad van State stikstof in verband met woningbouw, zodat ook de huizenbouw klappen gaat krijgen. Terwijl Rutte liegt dat onze economie op volle toeren draait, komen er steeds meer voedselbanken bij die op hun beurt ook al wegbezuinigd worden. Jaarlijks steeds meer daklozen erbij totdat half Nederland onder de brug moet slapen. De volgende stuip van Rutte is dat hij de staatsschuld gaat verhogen om aan 12 miljard te komen voor de economie. Het zou wegens de negatieve rente extra geld opleveren. Rutte zou nog beter kunnen toveren dan Merlijn ! En dan te bedenken dat we bij de eerstvolgende tweede kamer verkiezingen een Rutte 4 kabinet onder ogen krijgen, uitgebreid met de PvdA. In bananenrepubliek Nederland is het onmogelijke de praktijk van alle dag gebleken !

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/08/23/somalisch-nls-gezin-vlucht-uit-vk-naar-almere-krijgt-per-direct-woning-van-rechter-want-kinderen/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  ‘Somalisch-NL’s’ gezin vlucht uit VK naar Almere, krijgt per direct woning van rechter, want kinderen.

  “Een Somalisch-Nederlands gezin dat uit Birmingham naar Nederland is gevlucht, moet per direct een huis krijgen in Almere. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht vrijdag in een spoedprocedure.

  Like

 8. David zegt:

  Na de crematie kunnen we in het vaasje ” wonen”

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Als je begraven wordt, dan wordt je zelf nog na 10 van je plek verwijderd.
   Je vaasje kunnen ze je niet meer afnemen.

   Geliked door 1 persoon

   • bigljohn zegt:

    Piet Snot; Als je elke 10 jaar betaalt, kun je het graf aanhouden. Mijn moeder ligt al sinds December 1965 begraven. Op dat kerkhof vind je graven die terug gaan naar 1850. Sommige kerkhoven gaan nog veel verder terug in de tijd.

    Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat nog ontbreekt is een prognose maar die zal ik dan maar even geven;
  Door een groeiend aantal gepensioneerden die in de problemen komen zullen deze in de nabije toekomst voor een verdere toename zorgen, leven van AOW is net teveel om van te sterven maar niet genoeg om te leven, pensioenen gaan in rook op dus tel uit je winst. Ook het aantal zelfdodingen zal om deze reden toenemen, mensen kunnen het niet verkroppen dat ze na een arbeidzaam leven alles dat het leven nog een beetje aangenaam maakt te moeten schrappen.
  De VVD is aan het bewind en de PvdA lacht zich de ballen uit de broek, dit was wat zij altijd wilden; nivelleren is een feestje bromde die spektrui weet u nog ? Hij bedoelde ‘met zijn allen tegelijk naar de kloten’.
  Stelen van de armen en geven aan de rijken, wie had dat kunnen bedenken….?

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Tijl Uylenspiegel 24 augustus 2019 om 00:49

   Stelen van de armen en geven aan de rijken, wie had dat kunnen bedenken….?

   Ik.
   Het is toch nog nooit anders geweest?

   Like

 10. Piet Snot zegt:

  Er zijn er ook veel die na een scheiding geen woning meer vinden, omdat 99-100x de vrouw daar blijft wonen met de kinderen.
  Zelf ken ik er ook 1, gaat dagelijks naar ze werk, richting de 55 jaar inmiddels, en woont bij ze hoog bejaarde ouders op een piep klein kamertje, inmiddels alweer een jaar of 2-3.
  Of hij had op straat kunnen leven.
  Iemand in huis opvangen is alleen mogelijk als je een koophuis heb, anders kom je zwaar in de problemen, waardoor je zelf op straat kan belanden.
  Dus hulp van andere is sporadisch, zeker als zelf geen werk hebt.
  En met allerlei wetten om huurders te beschermen, krijg je iemand er ook niet zomaar weer uit.

  Geliked door 1 persoon

 11. Piet Snot zegt:

  Een Somalisch-Nederlands gezin is vanuit Birmingham ‘gevlucht’ naar Nederland. Volgens de rechtbank in Utrecht moeten ze per direct een huis krijgen. Gelukkig dat al dat nieuwe gasvrije woningen onbetaalbaar zijn en niet gekocht worden, kunnen ze meteen in deze dure panden trekken.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/08/rechter-doet-uitspraak-somalische-brexit-terugkeerders-somalisch-gezin-krijgt-huis/

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Ik geloof dat ik ’t al in de TELEGRAAF had gelezen en ik moest onmiddellijk denken aan een jaar of 20 `25 geleden.
   Dat was in Ridderkerk waar wij toen woonden en in de plaatselijke krant “Het Zuiden” stond toen op de voorpagina een grote foto, met daaronder:
   WIJ VERTREKKEN ( of wij verhuizen,…iets in die strekking ).
   Het was bij zo’n “rijtjes-huis” en wat je zag was vanaf de begane grond, de voordeur tot aan de Eerste verdieping een stapel meubels, kinderwagens, fietsen en fietsjes, koffers, banklstellen etc,etc, op elkaar gegooid.
   Werkelijk vanaf de grond tot raam eerste verdieping, zo alles naar buiten gekwakt.
   Het was een Somalisch gezin en toen de VERBIJSTERDE buren en anderen vroegen WAAROM die rotzooi zo naar buiten verfli.kerd, was het antwoord:”WIJ GAAN NAAR FAMILIE IN ENGELAND EN DAN KRIJGEN WE TOCH WEER ALLES OPNIEUW”………..
   ( buren en anderen hadden die mensen aan spullen geholpen etc.
   Die mentaliteit was er toen al, we krijgen het toch gratieeees )

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    En als je dan bedenkt dat geen enkele Nederlander ooit iets gekregen heeft van de staat.
    De meeste zijn begonnen met krijgertjes en wat je tegen kwam bij de vuilnis aan meubels en het grof vuil.
    Mijn laatste bank komt ook van de straat af, was wel een zeer goede staat.
    Geen enkele mens kan ooit bevatten waarom de 1 alles gratis moet krijgt, en de ander het zelf maar moet uitzoeken.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Ik leg nog steeds alles wat ik over heb boven op de vuilnis kliko.
    Dat kan van alles zijn, een weegschaal, speakers, 50 reclame ballpoints, een bak om CD in op te bergen of een fiets.
    Binnen een half uur is het verdwenen, altijd.

    Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederländer zegt:

   Moet je nagaan.
   Eerst hadden we gastarbeiders toen kregen we oorlogvluchtelingen
   Toen werden het Klimaatvluchtelingen en nou zijn het Brexitvluchtelingen maar wel allemaal kanslozen die hier aan het sociale infuus hangen.
   De profiteur mentaliteit spat er aan elke kant vanaf.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s