Václav Klaus: Een radicale ommekeer

Screenshot_141

(Door: Václav Klaus – Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van de Europese Parlementsverkiezingen heb ik zeer gemengde, bepaald geen optimistische gevoelens. Daarvoor bestaan meerdere redenen. Het is zeer gevaarlijk dat het aantal hopelijk goedbedoelde hervormingsvoorstellen, die de potentiële EU-afgevaardigden dagelijks aankondigen, dramatisch toeneemt. Het overgrote deel van hen gaat helaas in de richting van een nog centralistischer EU. Ik ben er van overtuigd: zulke veranderingen hebben we niet nodig. We hebben iets heel anders nodig.

Indien de Europese Unie haar huidige diepe structurele crisis te boven wil komen, moet ze een radicale ommekeer doormaken. De mensen in de postcommunistische landen weten dat. Pure cosmetische veranderingen zullen niet helpen. De voorstellen tot een diepere integratie zijn geen verbetering. Integendeel, ze zijn een weg naar verval en chaos.

De huidige EU bevindt zich in een gelijksoortige situatie als het communisme in de laatste fase van zijn bestaan. Destijds wisten we dat de perestrojka van de toenmalige Sovjet-staatschef Michail Gorbatsjov een hopeloze poging was om het communistische systeem te moderniseren en zodoende te redden. We waren er zeker van dat de fundamenten van het communistische systeem compleet verrot en niet te hervormen waren. Wij zeiden destijds heel duidelijk dat we niet alleen maar “hervormingen” moesten starten, maar een radicale ommekeer van het hele systeem.

Foute concepten verwerpen

Datzelfde kun je zeggen over de huidige situatie van de Europese Unie. De EU heeft een ommekeer nodig. Het is noodzakelijk om enkele van de in de afgelopen jaren of decennia ontstane foute concepten te verwerpen, niet te verbeteren. Hun resultaat was bijvoorbeeld het Verdrag van Maastricht van de Europese Unie in 1992, die de onontkoombare wending van de samenwerking en aangepaste integratie van de soevereine staten tot een permanente unificatie betekende. De herbenoeming van Europese Gemeenschap naar Europese Unie was geen onschuldige of formele reorganisatie.

Er volgden twee fundamentele maatregelen: het overwegend politieke project van de euro als gemeenschappelijke munt en het Akkoord van Schengen. Al zeer snel bleek dat beide fundamenteel fout en schadelijk zijn. De door de euro-elites doorgedrukte unificatie leidde tot het Verdrag van Lissabon van 2009, dat een verdere verzwakking van de lidstaten veroorzaakte. Ik was de laatste staatspresident die dit verdrag ondertekende. Helaas ben ik helemaal alleen gebleven.

De radicale ommekeer moet juist hier beginnen, omdat de soevereine staten de kern van Europa en ook de van de Europese integratie zijn en moeten blijven. Alleen daarmee zou de democratische legitimering vernieuwd kunnen worden, die de huidige Unie mist. Het is bijvoorbeeld dringend noodzakelijk om de noodzaak van de gekwalificeerde meerderheid bij stemmingen af te schaffen, die door het Verdrag van Lissabon werd ingevoerd.

Bij deze verkiezingen gaat het om een fundamentele strijd

Absoluut onacceptabel zijn andere unificatiepogingen zoals de transfer- en fiscale unie, de belastingvereniging, het gemeenschappelijke Europese Openbaar Ministerie of zelfs het EU-leger. Bij deze verkiezingen gaat het om een fundamentele strijd. Enerzijds zien we diegenen die de wereld van de traditionele waarden verdedigen, anderzijds de mensen die de huidige civilisatie graag zouden willen vernietigen. Deze strijd raakt het fundament van de EU en werd in de Midden- en Oost-Europese landen geïmporteerd. In de mainstream media wordt dat echter niet zo helder beschreven. Dat moeten wij doen.

Tussen de Europese Parlementsverkiezingen van 2014 en die in dit jaar hebben er wezenlijk tragische gebeurtenissen plaatsgevonden. In 2015 werd Europa door de massa-immigratie uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika getroffen. Of beter: de Europese Unie heeft deze mogelijk gemaakt; velen zeggen zelfs mede-georganiseerd.

De enorme golven migranten werden enerzijds door de pseudo-humanitaire geste van Bondskanselier Angela Merkel, anderzijds door de foute constructie van Schengen bewerkstelligd. Het was een catastrofale fout om de binnengrenzen in de EU af te schaffen en tegelijkertijd de buitengrenzen niet voldoende te beveiligen. Ook de foute ideologie van het multiculturalisme heeft een belangrijke rol gespeeld.

Triomf van het verderfelijke multiculturalisme

De Europese “nomenklatoera” nam in deze tijd tot overmaat van ramp ook nog allerlei wetten en verordeningen over zogenaamde bescherming van minderheden en over een verdere aanscherping van de politieke correctheid aan. Dit zijn nog meer overwinningen van het verderfelijke multiculturalisme en een nederlaag van het gezonde mensenverstand en van de normaliteit. En natuurlijk ook een nog verder verval van de vrijheid in Europa.

De Europese Parlementsverkiezingen 2019 zullen geen wezenlijke ommekeer brengen, ook al is het waarschijnlijk dat in het nieuwe Europees Parlement – beter gezegd: quasi parlement – de euro-kritische en eurosceptische krachten sterker vertegenwoordigd zullen zijn dan tot nu toe. Wat betreft de Tsjechische Europarlementariërs ben ik nog pessimistischer. De oude of op hen lijkende vertegenwoordigers zullen daar helaas domineren. Ze geven me geen hoop iets te veranderen in de EU.

Bron:
www.klaus.cz
Door: Václav Klaus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Václav Klaus: Een radicale ommekeer

 1. J.A. Kapteyn zegt:

  Klaus heeft natuurlijk gelijk maar is vooralsnog een roepende in de woestijn. Er verandert alleen iets als voldoende mensen op eurokritische partijen stemmen. Die tendens lijkt ingezet, maar is nog lang niet voldoende om het verschil te maken. Hopelijk hoeven we niet weer 5 jaar op verkiezingen te wachten. Hopelijk gebeurt er tussentijds iets waardoor het huidige Europakaartenhuis in elkaar stort.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bob Fleumer zegt:

  Rutte mag de grond nog niet kussen waarop mr Klaus loopt.
  Rutte heeft in de bijna 10 jaar nog niets gezegd wat hieraan tippen kan.

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Wanneer wordt er eindelijk eens klaar en helder geschreven dat de EU een vooropgezet doel nastreeft…..?!
  Namelijk de vernietiging van de identiteit van de Europese volkeren!
  Dat gezemel -met alle respect- over “een catastrofale fout van de EU” en/of “een fundamentele ommekeer van de EU” is allemaal politieke diplomatie..
  Iedereen met gezond verstand weet dat de EU nooit zal omkeren laat staan op fundamentele wijze.
  Bovendien maakt de EU geen catastrofale fouten.
  Alles wat ze doen is georkestreerd door de valse kliek in Brussel, met 100% volledige medewerking van de landsverraderlijke politici van de west-Europese landen.

  Tijd dat dit eens van de daken wordt geschreeuwd in plaats van bezorgdheid te uiten en te hopen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Hij heeft het mooi verwoord. Ik zelf kon niet helemaal de vinger erop leggen. want de EU is idd nog lang niet de Sovjet Unie van het begin, maar de fase aan het eind van het communisme vind ik een hele goede vergelijking. Die linkse ongezonde ideeen, die krijg je echt zomaar niet meer weg. Het is tot in alle hoeken van de maatschappij ingebed.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Filip Dewinter (wie niet weet wie dat is hoort niet op een blog als deze !) heeft twee rake situaties neergezet, zij het met een kleine vijf jaar verschil tussen beide uitspraken.
  Vorig jaar zei hij dat binnen de twee generaties in Antwerpen een neger burgemeester zal zijn, dat werd hem niet in dank afgenomen door het voltallige zooitje parlementsleden… neger zei hij en ze buitelden over elkaar om het hardst te roepen schande.
  Tja neger is mijn inziens geen scheldwoord maar het zooitje mulikullers kregen het al benauwd.For the record: neger werd geschrapt uit de notulen stel je voor omdat een krijsende negerin eiste dat dat niet mocht.
  Heel wat jaren terug zat hij ergens in een verkiezingdebat en werd de vraag gesteld hoe de vergrijzing op te lossen.
  Hij antwoorde daarop door te stellen dat er meer kindjes moeten geboren worden, dat de vrouwen aangemoedigd kunnen worden door allerlei campagnes en ondersteunende maatregels waaronder premies en andere positieve acties..
  Iedereen zat hem vierkant uit te lachen incluis de moderator (debat bij de openbare omroep BRT dus moet ik er geen tekening bij maken).
  Vorig jaar een debat met the usual suspects maar niemand van het Vlaams Belang (gebeurde wel eens dat ze niet uitgenodigd werden) en dezelfde vraag werd gesteld, één keer raden hoe ze het zouden oplossen, nu lachten ze elkaar niet uit want allen zeiden wat Filip jaren terug voorstelde.
  Als altijd is het niet wat gezegd wordt dat belangrijk is maar wie en dat is in Vlaanderen een oud zeer.

  Like

 6. henk verhoef zegt:

  ja wanneer ziet jantje de kiezer ook eindelijk eens het licht
  Immers daar begint het

  en dan roept die jantje kiezer ook nog eens == er wordt niet naar MIJ geluisterd want ik stem toch al jaren op de zelfde idioten

  helaas == hopeloos verloren zaak voor
  maar wel eigenschuld

  op na de pensioen verlaging== voor iedereen die werkte– dus niet voor de oetkeringtrekkende nl

  kansloze asieleiser

  kansloos??? nee dat is alleen maar de nakomeling van jantje de verkeerde keizer

  Geliked door 1 persoon

 7. bozeoudeman zegt:

  Een geweldloze ommekeer lijkt mij niet meer mogelijk. Wie Europa van de ondergang wenst te redden zal een bevrijdingsfront moeten opstarten. Een beweging die het zal moeten opnemen tegen de universitaire, journalistieke en politieke elite die vrijwel geheel door geldgeil, reactionair zich links noemend fascisme is aangetast. Vervolgens of gelijktijdig zal men het moeten opnemen tegen die grote groep jongeren die voor geen millimeter hun ‘prinsjes en prinsesjes’ privileges wensen prijs te geven en liever met de vijand heulen dan hun decadente festivalleventje ook maar voor een deel op te geven en dan is er ook nog sinds kort de door de leugenachtige corrupte politici binnengehaalde miljoenen criminelen en avonturiers die als kanonnenvlees en stoottroepen moeten fungeren voor de Sorossen en aanhang om hun ommuurde kastelen te beschermen tegen de woedende meutes, als de Nieuwe Wereld Orde opzet de voltooiing nadert en vele tientallen miljoenen mensen alles kwijt zullen zijn. Daarvoor worden nu al jarenlang door criminele NGO organisaties duizenden vechtlustige jonge mannen per week vanuit Afrika en Azië overgebracht naar Europa, waar iedereen braaf de slaap der onnozelen slaapt? Want wij hebben hier democratie hoor, domme rechtsradicaal! Tja, slaap zacht en geniet van de illusionaire droom van hypnotiserende pulp tv van met name De Mol.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s