“De Protocollen van de Wijzen van Zion”, de antisemitische bijbel van zowel nazi´s als Arabieren

Screenshot_151

(Door: “Brabosh”)

In 1921 was de Palestijnse nationalist Haj Amin Al-Husseini (1895-1974) grootmoefti van Jeruzalem geworden. Hij was een fanatieke antisemiet, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Ottomaanse (Turkse) Leger had gezeten. Na die oorlog keerde hij zich tegen de emigratie van Joden naar zijn geboorteland Palestina.

Hij was betrokken bij meerdere gewelddadige opstanden en rellen en bloedige aanvallen op Joodse immigranten en Joden die al langer in Palestina woonden. Bijvoorbeeld in 1929. Palestina was toen een Brits mandaat. De Britten stelden daarop een ‘Palestijnse Commissie inzake de ongeregeldheden van augustus 1929: de zogenaamde Shaw-commissie, in.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, demoniseren, Historie, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Moslims, nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op “De Protocollen van de Wijzen van Zion”, de antisemitische bijbel van zowel nazi´s als Arabieren

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bij veel mensen is nog altijd de gedachte antisemitisme= nazi-Duitsland, dat is een misvatting, voor de Tweede Wereldoorlog tierde het welig in heel Europa.
  Duitsland had daar zeker niet het alleenrecht op.
  De oorspronkelijke ‘reden’ daarvoor lag in de religie, christenen zeiden dat ‘de Joden’ schuldig waren aan de kruisiging van Jezus, op basis van dat idee werden Joden niet toegelaten tot de gilden, dat betekende dat de meeste beroepen niet toegankelijk waren voor Joden.
  Gevolg daarvan was dat velen zich toelegden op de handel.
  Zoals bekend stonden handelaren en dieven in de bijbel op dezelfde voet en geen van beiden kon rekenen op populariteit om het maar eens voorzichtig te zeggen.
  En ja als mensen meerdere eeuwen aangewezen zijn op handel dan betekent dat ook dat ze er goed in werden, heel goed.
  Tel daarbij op dat destijds christenen niet mochten uitlenen, Joden werden daar niet in gehinderd en dus waren alle banken in handen van Joden.
  Ook daarmee win je niet de harten van mensen.
  En ziedaar het antisemitisme zonder religieuze achtergrond.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Bij veel mensen is nog altijd de gedachte antisemitisme= nazi-Duitsland, dat is een misvatting, voor de Tweede Wereldoorlog tierde het welig in heel Europa.”

   Wat te denken van de Britten, i.c. het kabinet waar onze grote vriend Winston Churchill onder diende als lid van het Lagerhuis, die in strijd met wat was vastgelegd in het Verdrag van San Remo (1922) begon met 60% van het land dat was toebedeeld aan het Joodse volk weg te geven aan een in Mekka geboren Arabier, nl. Abdoellah bin Hoessein, de latere koning van (Trans)Jordanië. Het was absoluut een daad van antisemitisme.
   Na de oorlog hebben diezelfde Britten zich weer op antisemitische manier verdienstelijk gemaakt. Veel Europese Joden die de Holocaust hadden overleefd wilden emigreren naar Israel, toen nog Palestina. Op 11 juli 1947 begon de President Warfield, de latere Exodus, met 4515 passagiers aan de overtocht vanuit de Franse Middellandse Zeehaven Sète. Op 18 juli 1947 werd het schip door de Britse marine in internationale wateren voor Haifa opgebracht. De opvarenden werden eerst naar Gibraltar gebracht, later naar het door Britten beheerde deel van Duitsland, waar ze met geweld van boord werden gehaald. Op 6 oktober 1947 werden de emigranten in Duitsland vrijgelaten. De holocaust overlevenden werden dus in het hol van de leeuw losgelaten. Als het om antisemitisme gaat, zijn de Britten door de geschiedenis heen schoften van het zuiverste water geweest.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Tijl Uylenspiegel.Ongeveer 80 % van de banken op de wereld zijn in handen van de rotschilds.Dit zijn geen echte joden maar nepjoden.

   Like

   • Tom zegt:

    80% joh? Zoooo… nou nou nou, dat is wel veel he?

    Heb je alle banken in de heeeele wereld onderzocht en nagezocht wie aandelen van deze banken in handen hebben?

    Knap hoor en dat moet me wel een poep werk zijn geweest! Hoe heb je dat aangepakt en hoe veel werk heb je hier dan wel niet in zitten???

    Maar hebben ze dan echt 100% van alle aandelen van die 80% van alle banken van de heeeeeeele wereld in handen?

    Moedeloos

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Tom, 1x raden van welke site dit soort berichtten nou vandaan komen.
    Ron is er ook regelmatig te vinden, dus daar heeft ie het ook vandaan.
    Je vind daar trouwens vrij veel christelijke gelovigen die dan gezellig mee kletsen over wie nou nep joden zijn, en dat zijn er nogal wat, als ik ze daar moet geloven.
    Dat is zo’n beetje iedereen.
    En hoe strenger ze hier in het geloof zijn, des te meer praatjes hebben ze daar over Joden.
    Eigenlijk deugt er geen enkele.
    Nee, daar zullen ze het hier nooit over hebben, ze kijken wel uit.

    Like

   • ronjaspers zegt:

    Piet Snot.Ik probeer jou reacties te begrijpen,maar het valt niet mee.Even over mij,ik ben een christen (wedergeboren) lid van de pinkstergemeente en ik sta achter israel en de joden.

    Like

   • Tom zegt:

    Hoi Piet,

    Ja, ik weet het. Snappen doe ik het niet. Ik heb het idee dat ze op een zeer kromme wijze de wereld duidelijk willen maken dat er goede en slechte Joden zijn en (of beter gezegd “maar”) dan komen ze vervolgens aan met antisemitistische fabeltjes. Nota bene ook in een artikel dat “De Protocollen van de Wijzen van Zion” aan de kaak stelt.

    In mijn Bijbel staat: “Gij zult geen valse getuigenis afleggen”…

    Overigens zijn deze personen op het internet geen juiste afspiegeling van alle christenen. Kijk maar eens op https://christenenvoorisrael.nl/ en https://www.israelendebijbel.nl/nl/ en uiteraard sites als Brabosh.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s