Er zijn momenteel meer bosbranden in Afrika dan in het Braziliaanse Amazonegebied

Screenshot_149

(Vertaling: “delamontagne”)

De hevige branden gaan maar door het Amazonegebied te teisteren

Een fenomeen dat steeds terugkeert, maar dit jaar heel erg schijnt te zijn toegenomen. Het Instituut “Spatiale ( Inpe ) verklaarde dat haar satellietgegevens een toename van 84% laten zien vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Om deze gegevens beter te kunnen uitwerken  zijn de kaarten die NASA beschikbaar stelt waardevolle hulpmiddelen. Door de “Fire-Maps” te raadplegen, de kaart van de vuurhaarden in “real-time”, kunnen we het grote aantal branden  in het Amazonegebied beter overzien.

Maar er zijn momenteel meer branden ten zuiden van de Sahara dan in Brazilië. Het gaat dan om het meest getroffen gebied, om precies te zijn Centraal Afrika. En nog beter beschouwd blijkt de omvang van de branden zeer wijdverbreid in landen zoals, Angola, Zambia en Tanzania. Het meest in de CONGO.

Screenshot_148

MAAR WAAROM SCHIJNT DAN NIEMAND ZICH ONGERUST TE MAKEN?

Je vindt geen enkele vermelding van deze branden, of dit nu de lokale Afrikaanse pers betreft of de internationale. WAAROM GEEN VERMELDING ? Heel eenvoudig, omdat dit om een regelmatig terugkerend fenomeen gaat. Maar daarom niet minder verontrustend.

De NASA zelf geeft een verklaring: dit is een gewone alledaagse verschijning in deze periode van het jaar. En ze heeft niets te maken met droogte, noch  vervuiling, maar heel simpel met de landbouwtechnieken aldaar. De NASA NOEMT DIT “SLASH AND BURN”. Een eenvoudige en goedkope oplossing en makkelijk uit te voeren; het bos, kreupelhout, wordt gekapt en daarna in brand gestoken en de as wordt met de aarde vermengd en dient a.h.w. als voedingstof, mest.

MAAR DEZE BRANDEN ZIJN GOED VOOR 25 à 35% VAN DE JAARLIJKSE UITSTOOT VAN BROEIKAS-GASSEN IN DE ATMOSFEER.

Deze branden zijn meestal onder controle, maar sommigen  lopen uit de hand en worden oncontroleerbaar door de wind of harde stormen die de branden verplaatsen naar gebieden waar dit niet de bedoeling is.

Maar terwijl de wereld op het ogenblik zijn ogen alleen gericht houdt op het Amazonegebied, schat de ESA echter dat Afrika ten zuiden van de Sahara ongeveer 70% van de totale branden ter wereld voor haar rekening neemt.

Bronnen:
www.breizh-info.com
&
www.rtbf.be

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, belangenverstrengeling, Brazilië, Censuur, demoniseren, Desinformatie, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Rotzakken. Bookmark de permalink .

20 reacties op Er zijn momenteel meer bosbranden in Afrika dan in het Braziliaanse Amazonegebied

 1. Piet Snot zegt:

  Gisteren ochtend vroeg had ik dit al geplaatst, alleen van Xandernieuws afkomstig.
  Niemand heeft er verder op gereageert, verkeerde naam er onder gezet denk ik.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Nee, heb die van jou bewust verwijderd, omdat ik het artikel van “delamontagne” gisteren nog zou vertalen. Kwam iets tuss. Kun je zien op de site. Zijn maar 2 artikelen geplaatst gisteren.

   Like

 2. henk verhoef zegt:

  indonesie/vietnam etc zelfde laken en pak
  maar de eu en westerse politiek wijst graag met de vingers naar iemand anders dan bv zelf de eigen troep op te pakken
  Duitsland– met de bruinkoolindustrie wordt a ) heel veel natuur verwoest en B) heel veel fijnstof( meer dan schiphol) gemaakt en C )ook nog eens lekker veel co2 gemaakt== maar die rot brasilianen he
  nederland kapt verhoudingsgewijs meer bomen ( bio massa en verrot zijn) dan brasil
  Verder wordt er door/aan de bossen en ontbossing heel veel geld verdient — ook door groenlinks want doordoor krijgen ZIJ soepsidie

  oh als we het over opruimen troep en zo hebben– wat dacht u van nederlands ruimte vuil of gewoon plastic in het drinkwater

  Wees maar gerust hoor — plastic in drinkwater kan geen kwaad voor uw gezondheid– gelukkig worden we wel steeds ouder en gekker/alzheimer/zieker en niet te vergeten– ARMER

  Like

 3. de sluwe vos zegt:

  In Afrika gaat blijkbaar alles verkeerd maar er wordt in de reguliere media nooit over gerapporteerd want die arme (moslim)negers verdienen alleen maar ons medelijden. Ze kweken als konijnen, kunnen hun kinderen geen eten laat staan een deftige opvoeding geven, slachten de kip met de gouden eieren (lees: verbranden hun bossen voor kortstondig gebruik als landbouwgebied tot de grond is uitgeput) zijn hierdoor zelf verantwoordelijk voor de vermeende opwarming van de aarde en worden door de naïeve westerse goedmens met open armen ontvangen als klimaatvluchteling en slachtoffer van het decadente Westen.

  Like

 4. Als dit als normaal wordt beschouwd, omdat het fenomeen jaarlijks terugkeerde, én over de uitstoot niets wordt vermeld, terwijl die er wel degelijk is, betekent dat er met “twee maten” wordt gemeten! En dus word ik, en velen met mij, gesterkt in het ‘klimaat-‘ bedrog te wantrouwen. En degenen die hier achter zitten, de machthebbers, onbetrouwbaar zijn. Van MP Rutte, wisten we dat al…..

  Like

 5. Republikein zegt:

  DiCaprio c.s. gaan zich via een fonds ook inzetten om Amazonegebied te redden, zo is te lezen op Nu.nl, weten zij veel, not!
  The Titanic, goes on and on.😴

  Like

  • har zegt:

   hollywood is tevens een heel groot probleem voor het westen, hollywood heeft grote (links progressieve) macht op publieke opinie, zeker voor de beeldbuis npo kijkende zombies….

   Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Moeilijk hoor.
  De wereldbevolking explodeert en dus is er meer landbouwgrond nodig, dat mensen in arme gebieden dan dingen doen die niet goed overdacht zijn, ja shit happens maar vanuit hun gezichtspunt ziet het er heel anders uit. Daarbij munten ze niet uit in intelligentie.
  Bijzonder kun je het op zijn minst wel noemen dat de branden in de Amazone het nieuws met gemak halen terwijl die in Afrika volledig verzwegen worden.
  Weet iemand trouwens al een passende benaming voor een roetveeg neger ?

  Like

 7. Een naïeve vriendin reageerde nogal onthutst toen ik zei dat ‘de mensheid beter maar van deze ooit zo mooie planeet kan verdwijnen’. Het drama van de OMVOLKING wil er ook maar niet indalen. En toch had deze dame ooit een goede baan. Zegt dus allemaal niks. Met status en een goede baan kun je net zo naïef en wereldvreemd-zijn als heel Vak K(ut) te Den Haag. Maar dat weten wij al heel lang!

  Like

  • har zegt:

   zodra de omvolking klaar is, is de mensheid, of in zekere zin de beschaving verdwenen, dus wat dat betreft krijgt jouw vriendin uiteindelijk gelijk……

   Like

 8. Gerrit zegt:

  Het is overal hetzelfde. Het woud moet weg en wel door middel van brand.Wat nog niet genoemd is de verwoesting op Kalimantan (Borneo) Waar vroeger woud was zijn nu enorme plantages voor palm-olie.
  Daar valt goed geld mee te verdienen en niet met de Orang-oetangs die daar onder meer in het woud leven.Weet U nog? De inwoners van Singapore liepen wekenlang met mondkapjes op vanwege de rook. Indonesië houdt geen rekening met anderen. Dat hebben we gezien met de verdwenen Nederlandse en Britse scheepswrakken uit de 2e wereldoorlog. Er zal wat flinker opgetreden moeten worden tegen dit soort landen.

  Like

 9. Harry zegt:

  Zeg Gerrit ,
  Je dacht toch niet dat wij ook maar énige invloed op die kut-moslims uit kunnen oefenen ?
  Die idioten volgen hun eigen patroon waar logica en gezond verstand geen plaats hebben !

  Geliked door 1 persoon

 10. Jade zegt:

  Ik moet zeggen dat ik nog nooit eerder
  gehoord heb van branden in het Amazone-
  gebied of Afrika.
  Is dit een nieuw fenomeen om ons om te brengen?
  Als je alle regenwouden in de fik steekt, liggen we
  straks allemaal naar adem te happen…

  Like

  • Piet Snot zegt:

   al jaren worden in het Amazone gebied bossen afgefikt en oorspronkelijke bewoners daar verdreven omdat er geen bos meer is waar ze in leven.
   Net zo als in Borneo. Ik weet niet anders.

   Like

  • fleckie zegt:

   En wat te denken van. DE. SOJATEELT.?! ( als men verpakking. van. gekochte levensmiddelen bekijkt, kan men ‘opmerken’. hoeveel ‘soja’. er in verwerkt is,, Of bijvoorbeeld. SOJAMELK, ( uit. BRAZILIË. !!!)…….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 11. Jan zegt:

  Linksvolk is gek. Vieze Duitse Commie gaat tegen Bolsinaro te keer
  http://d.tube/#!/v/vladtepesblog/QmeFr31QiinuHPkMoowZnLe6DXB8XKKVkQbPxckbpVn8Sb

  Like

 12. Republikein zegt:

  Een ander geluid!

  n de Sahara opgewekte zonne-energie zou het ei van Columbus zijn voor de Europese stroom­voorziening. Immers, in de Sahara is ruimte genoeg en niemand heeft er last van als de woestijn wordt vol gezet met zonne­panelen. Grote Duitse bedrijven zoals Siemens, Eon, Deutsche Bank en RWE omarmden het idee. Het Europese zonne-energie­project Dersertec zou zonder problemen een kwart van de Europese stroomvraag gaan leveren. Maar het plan kwam niet tot wasdom. Het zou te duur zijn en technisch onhaalbaar. Bedrijven haakten af en het project Desertec kwam in de onderste lade.

  De woestijnlanden zelf

  Maar nu lijkt het er toch van te komen. Niet met één groot project, maar met losse zonneparken. En niet alleen in de Sahara, maar ook rond de Rode Zee en Perzische Golf worden zonneparken neergezet. Gebouwd met de nieuwste innovaties, waardoor de zonne­parken nu wel technisch haalbaar en rendabel zijn. Immers, in rap tempo wordt – door allerlei innovaties bij de cellen en omvormers ­– met zon opgewekte elektriciteit goedkoper. Deze zonneparken worden boven­dien niet gebouwd door Europese bedrijven, die de stroom uit de woestijn voor hun eigen thuismarkt wilden gebruiken. Het zijn de landen uit deze regio zelf die nu die zonne­parken op hun zandvlaktes bouwen: Dubai, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Jordanië, Algerije en Saudi-Arabië.
  https://www.trendinvest.nl/nieuws/eindelijk-veel-stroom-uit-de-sahara

  Like

 13. fleckie zegt:

  Ik meen dat er al eens bericht, dat SAOUDIE- ARABIË. reeds zonnepanelen ‘in bedrijf’ heeft, …….tijd geleden al, Waarschijnlijk door de jonge ‘heerser ’ ( meestal gestudeerd hebbend in WESTERSE. landen, en zodoende ( vanzelfsprekend). ‘behept’. met. ‘ moderne Ideeen.
  En daar valt me weer in: hij was toch van plan…een. ‘ megastad ‘. te (laten ). bouwen? Dat is/was een zeer goed idee, …kunnen de zich ‘noemende ‘. asielzoekers onderdak vinden. bij. hun. eigen. kleur/ religie/ soortgenoten !!! …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s