Zuid-Afrika verbiedt hijsen van de vroegere nationale vlag: “Haat tegenover zwarte mensen”

Screenshot_159

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook het “democratische” multiculturele Zuid-Afrika, dat zichzelf graag presenteert als internationale “Regenboognatie”, krijgt nu een gezindheidsjustitie. Een rechtbank in Johannesburg heeft het hijsen van de vroegere nationale vlag (foto) als “discriminatie” en overtreding van de wet op de gelijkstelling afgekeurd. De vlag mag echter wel getoond blijven worden bij bepaalde gelegenheden.

Duits - Zuerst

Het hijsen zou een overtreding zijn van de wet op de gelijkstelling en een unfaire racistische discriminatie vormen, verklaarde de Johannesburger rechter Phineas Mojapelo in zijn vonnis. “De mensen die die vlag hijsen, zetten onderdrukking boven vrijheid”, aldus Mojapelo verder. Het tonen van de oude vlag “zou de duidelijke bedoeling tonen om te kwetsen, en ze verbreidt haat tegen zwarte mensen.”

De rechter maakte echter duidelijk dat zijn vonnis geen principieel verbod van de vlag zou zijn. Ze zou getoond mogen blijven worden bij historische, artistieke of pedagogische gelegenheden.

De oranje-wit-blauwe vlag was het symbool van het voormalige blanke minderheidssysteem. Ze werd in het jaar 1994 na de verkiezingen, die ervoor zorgden dat de anti-Apartheid strijder Nelson Mandela president werd, afgelost. De organisatie “Nelson Mandela Foundation Trust” had tegen het hijsen van de vlag een klacht ingediend en nu gelijk gekregen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

7 reacties op Zuid-Afrika verbiedt hijsen van de vroegere nationale vlag: “Haat tegenover zwarte mensen”

 1. Mary zegt:

  Haat tegen zwarte mensen???door middel van een vlag hijsen???, zijn er dan nog blanken over daar, die worden toch systematisch uitgemoord door de zwarte haatdragende bevolking??

  Geliked door 2 people

 2. Kees zegt:

  Ik denk dat er zonder die verfoeide blanke mensen en nu nog maar heel weinig zwarte mensen over waren.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Rechters zijn ook maar mensen, vaak wel wereldvreemde dwazen.

  Like

 4. Thomasson zegt:

  “Het hijsen zou een overtreding zijn van de wet op de gelijkstelling en een unfaire racistische discriminatie vormen, verklaarde de Johannesburger rechter Phineas Mojapelo in zijn vonnis. “De mensen die die vlag hijsen, zetten onderdrukking boven vrijheid”

  Is er in Zuid Afrika van de regenboognatie enige sprake van vrijheid? Is daar uberhaupt enige mate van veiligheid en menselijk bestaan voor de blanken die daar nog wonen? Dezelfde rechter vindt het niet erg dat blanke families worden door zijn zwarte matties vermoord. Hij zo geen vinger steken om de moordenaars te berechten. Het enige wat de blanken kunnen doen, is zich van de Zuid-Afrika van Nelson Mandela te scheiden, en eigen blanke republiek te stichten. Ieder in zijn eigen plek. De blanken zouden niet op de territorium van de zwarten wonen en de zwarten niet bij de blanken.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Is in Nederland niet precies hetzelfde gebeurd met de Prinsenvlag?
  Oranje blanje bleu was ooit de vlag van Nederland; oranje wit blauw dus.
  Weet u nog hoe Pechdrol tekeer ging tegen Wilders toen die vlag was getoond tijdens de manifestatie op de Koekamp?
  Er is in de jaren dertig discussie geweest over wat nou de vlag van Nederland moest zijn, bij alle partijen waren voor- en tegenstemmers maar alleen de NSB besloot unaniem voor de oude vlag.
  In 1937 tekende koningin Wilhelmina een koninklijk besluit waardoor rood wit blauw officieel werd.
  De niet zo frisse aanhangers van Voorpost, NVU en Stormfront willen de vlag nog weleens gebruiken en dat maakt dat de vlag nu “besmet” is.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Meneer Bosma.
  Wij weten, dat u hier wel eens op deze site komt.
  En artikelen over Zuid Afrika zult u dan zeker lezen.
  Zou het geen goed idee zijn om het vertonen van de rode socialistenvlag in dit land te verbieden?
  Want dat rode slagersschort, hetzij met sterren, hetzij hamers en sikkels, hetzij een hakenkruis, vertegenwoordigt namelijk meer haat dan wat voor andere vlag dan ook.
  En is in de loop van de afgelopen eeuw verantwoordelijk geweest voor honderden miljoenen doden.

  Like

 7. De blanke mensen in Zuid-Afrika, leven in angst, omdat de ‘zwarte’ bevolking hen uit dreigt te moorden. Hoezo, haat tegen de ‘zwarten’, vanwege een vlag? Oh, oh, dat slachtoffer-gedoe, wij hebben er ook zo’n dame, die, aandachtverslaafd als ze is, steeds weer ‘anti-blanke’, idiote uitspraken doet. Bij 1… Groter Blanken-haatster moet er nog worden geboren…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s