Bangladesh: Maagd verdwijnt van trouwakte

Screenshot_168

DHAKA – Bangladesh schrapt het woord ’maagd’ uit trouwaktes van islamitische huwelijken. Dit heeft het hooggerechtshof van het land zondag bepaald. Het is een grote overwinning voor activisten, die al sinds 2014 bezig zijn om het woord uit de certificaten te schrappen.

De Telegraaf

Volgens de islamitische huwelijkswetten van het Zuid-Aziatische land moest een vrouw als ze ging trouwen een van de drie opties kiezen, namelijk of ze een maagd, weduwe of gescheiden is.

De aanklagers, een groep activisten en mensenrechtenorganisaties, stelde dat het woord ’maagd’ vernederend en discriminerend is voor vrouwen. „Het is een grove privacyschending van de bruid”, lieten zij weten in het pleidooi.

De rechtbank stelde de aanklagers in het gelijk en oordeelde dat de term ’maagd’ op termijn moet worden vervangen door ’ongehuwd’. Niet alleen voor vrouwen, maar ook in de trouwaktes van mannen zal in het vervolg de term ongehuwd staan.

„De uitspraak is historisch”, zei Aynun Nahar Siddiqua, de advocaat van de aanklagers, tegen de pers na de uitspraak. „Het is een grote stap richting gelijkheid tussen man en vrouw’’.

Bangladesh is een van de grootste moslimlanden ter wereld. Ongeveer 90% van de 168 miljoen inwoners is moslim.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Bangladesh, Barbarisme, Islam. Bookmark de permalink .

7 reacties op Bangladesh: Maagd verdwijnt van trouwakte

 1. Tineke zegt:

  Daarmee zal de mentaliteit van die kerels niet veranderen !

  Geliked door 4 people

 2. Harry zegt:

  90% Van de 168 miljoen inwoners is moslim in Bangladesh .
  Arme 10 % !
  Niks over gezien op tv .

  En wat laat de tv zien over de rohinya moslims in Myanmar ?
  Van die arme zielige door die vreselijke boeddhisten verdreven islamitische “stakkers” .
  Die vielen zelfs politieposten aan en moordden op hun bekende manier , maar geen woord daarover !

  Een Nederlandse maatschappij die ontwikkelingshulp heeft bedreven in Bangladesh is dat land gewoon ontvlucht , met achterlating van alle apparatuur ,
  REDDELOZE CORRUPTE ROTBENDE , was het oordeel !
  ZE WAREN HUN LEVEN NIET ZEKER EN DAN KOM JE ZULKE LUI HELPEN !

  Wij zijn natuurlijk stapelgek !

  Moslims zijn niet te helpen , slechts elimineren is de oplossing .
  En met het oog op onze toekomst de enige optie .

  Geliked door 4 people

 3. orelius zegt:

  Vooruitgang , overwinning voor vrouwen? Vrouwen zijn daar gewoon wandelende baarmoeders . Zijn na hun maagd zijn constant zwanger , laten ze daar maar iets tegen doen . 10 kinderen terwijl ze zelf niet te vreten hebben. Eigenlijk zou 80% van de vrouwen in die landen gestereliseerd moeten worden . Misschien dat het dan nog eens iets beter word voor de dames in bangladesh.

  Like

  • Lilith zegt:

   Wat dacht je van 90% van de mannen daar steriliseren? Mannen moeten hun verantwoordelijkheid eens nemen. De wereld wordt overeind gehouden door vrouwen die a la het scheppingsverhaal enorm moeten lijden omdat mannen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun emoties/drijfveren die zij vervolgens projecteren op de vrouwen. Het was altijd de bedoeling dat vrouwen moesten LEIDEN (niet lijden) maar door het eeuwenlange geweld zijn zij nu totaal ontkracht. Mannen zijn dat ook maar zij zoeken een oplossing buiten zichzelf en die IS ER NIET!!!

   Like

 4. Eric zegt:

  Bangla Desh is 3,5 keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 9 keer meer bewoners dan Nederland. Bangla Desh is dus geen land, maar een rattenplaag. Alle ratten kruipen op en over elkaar, maken elkaar ziek en vreten elkaars rottende kadavers op. Wat doe je met een rattenplaag? Inderdaad, massaal vergiftigen. Uitroeien. En dat omwille van het welzijn van de enkele beschaafde landen die deze wereld nog telt.

  Geliked door 1 persoon

  • Bob Koster zegt:

   @Eric. Over ratten gesproken. Rond 1970 werd het experiment “rattenstad” bedacht. Een groepje ratten werd gehuisvest in een begrensde omgeving, kregen water, voedsel en nestmateriaal, stront werd opgeruimd. De populatie groeide exponentioneel tot de beesten letterlijk over elkaar liepen. De ratten gingen gestoord gedrag vertonen zoals zinloos geweld, katatonie (zinloos kringetjes lopen) en ander abnormaal gedrag.
   Het experiment werd gestopt en de ratten afgemaakt (pardon opgeofferd). Helaas is dit niet mogelijk met Bangladesh. Ik zal kijken of ik in Wiki daar iets over kan vinden.

   Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik merk dat ik steeds meer weerzin voel om nog maar iets over ‘dit soort’ te zien te horen of te lezen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s