Meten met twee maten en Pegida Nederland zegt er wat van in Den Haag en Eindhoven (de gekste) – + video!

Screenshot_161

(Door: “Helena”)

Afgelopen zaterdag 24 augustus was het een stralende dag, dus heel Holland bakte ze bruin op het strand of in de tuin, terwijl Pegida Nederland de afspraak met de gemeente Den Haag nakwam en netjes op tijd op Het Plein arriveerde. Onopvallend, en beetje bij beetje, had de vaste groep zich al verzameld om zich na een kleine metamorfose, in het toilet van de plaatselijke horeca, gemaskerd en al aan de toegestroomde nieuwsgierigen te tonen. De bonte maskerade verplaatste zich, onder politiebegeleiding, achter het zwart/witte spandoek richting de Koekamp en oogstte veel bekijks! De voorhoede had er in het begin flink de sokken in en moest door Edwin afgeremd worden, omdat er langs de kant van de weg flink gefilmd en gefotografeerd werd en die gratis reclame kan onze protestgroep natuurlijk goed gebruiken! Er gingen duimpjes omhoog en een klein meisje stond vrolijk naar de leeuwen, katten en muizenmaskers te zwaaien en ook haar vader stond met een brede glimlach te kijken, overal hoorden we: ‘Kijk toch, wat leuk!’  

De tekst op het spandoek wond er geen doekjes om, en zo liep er al een aantal mensen mee naar de Koekamp om verderop op een bankje, uit het zicht van de pers, rustig te kijken en te luisteren naar wat er zich daar straks bij dat tentje en op dat kleine podiumpje zou gaan afspelen.

Met een ‘het statement is gemaakt’ opende Edwin de demonstratie, ‘de maskers doen we af’, en dat was gezien de tropische temperaturen een hele opluchting! Hoewel je natuurlijk altijd hoopt op een enorme belangstelling zijn we onderhand wel gewend dat alle beloftes op Facebook en Twitter niet worden nagekomen, maar toch – of het nou door de maskerade kwam wat de demonstratie wat luchtiger maakte – er kwamen duidelijk meer mensen op af dan we gewend waren en ook nog hele enthousiaste!

De speeches vulden elkaar goed aan. Hoewel de islamisering natuurlijk als een rode draad door alle speeches liep, werd het ‘meten met 2 maten’ en het niet gehandhaafde boerkaverbod, dat daar onderdeel van uitmaakt, ook uitvoerig onder de aandacht gebracht. Dat Pegida Nederland nu voor het eerst (en laatst) vermomd deelnam aan een demonstratie was bedoeld als ludieke actie om de burgemeester van Den Haag uit de tent te lokken: de – tijdens de demonstratie tegen het boerkaverbod een paar weken eerder – opgepakte man met de bivakmuts kreeg later excuus van de politie: een foutje (!), want de boerkadraagsters mochten daar op de Koekamp wel ongestoord hun gevangenis promoten en men wilde niet de indruk wekken dat er gemeten werd met twee maten! Die wet is dus een dode letter die niet kan worden gehandhaafd en de roep om een algeheel boerkaverbod wordt steeds luider!

Hier en daar werd de demonstratie opgeleukt met een liedje en uit alle keeltjes klonk ook het 17 miljoen mensen (het gaat snel in ‘ons’ land) de aangepaste versie van het 15 miljoen (!) van Fluitsma en van Tijn en een verwijzing naar de volgens de linkse deugomroep niet bestaande omvolking!

Zondag 25 augustus was Eindhoven de gekste op alles voorbereid!

Toestemming om te demonstreren in Eindhoven bij de Al Fourqaan moskee was de opzet en dan moet je niet aankomen met een alternatief ver weg van de ‘bron’:  Het Stadhuisplein!! Maar ach, voorman Ed heeft nog wel even tijd voordat hij weer naar huisje rijdt, en altijd in voor een flink pesterijtje als er iemand is die dat ècht verdient in dit geval: de grootmoefti van Eindhoven en aartsleugenaar Jorritsma! Dus was het antwoord op de vraag komen jullie: ‘Trek maar een blik agenten open, we komen eraan!’

Gewapend met klapstoeltje en krant zocht Edwin een plekje op in de zon, niet zo moeilijk want op het ongezellige plein was geen schaduwplekje te bekennen. In alle rust begon hij The Post Offline te lezen met op de voorpagina het briljante interview van een paar weken geleden waarin hij het failliet van Nederland blootlegt,  dus iemand met oog voor detail – wat je van het Eindhovense journaille niet kunt zeggen – had dit geen zelfgemaakt krantje genoemd,  maar een rechtse kwaliteitskrant,  maar dat even terzijde.

Screenshot_162

Een hijgerige dame,  die “verslag” deed namens Omroep Brabant, vond de “opkomst” nogal  sneu, terwijl Edwin al eerder had uitgelegd dat het om een eenmansactie ging en niet om een protestdemonstratie – die zou namelijk alleen bij de moskee plaatsvinden – maar ze  had haar vragenlijstje paraat en bestookte Edwin met het ene na het andere verwijt: ‘Waarom bent u hier nu weer’ en ‘Denkt u niet dat de Eindhovenaren het onderhand niet zat zijn dat u iedere keer hier weer naartoe komt en vooral hoeveel belastinggeld dat de burgers gaat kosten!’ Maar Ed dreunde de feiten op van de afgelopen weken waarbij de demonstraties door opgefokte islamietjes werden verstoord doordat ze schuimbekkend de stoeptegels uit de Eindhovense straten trokken om de Pegida’s en politie te stenigen! ‘Ze dulden geen kritiek op de islam! Dus Eindhoven heeft een groot probleem dat is wel duidelijk, we leggen de no-go-zones bloot!’

Terwijl Ed zich door andere journalisten liet bevragen, stapten ook enkele agenten uit de schaduwplekken aan de rand van het plein. Ze hielden al een tijdje een paar klierige islamietjes in de gaten die irritant rondjes fietsten om onze voorman heen, en die, om de suggestie te wekken dat ze hem van zijn klapstoeltje zouden rammen recht op hem af reden en pas op het laatste nippertje op de rem trapten. Nu waren de mannen het beu: huppakee weg ermee!

Aan de andere kant van het plein begon zich een groep islamitische jeugd te verzamelen en de dame van Omroep Brabant vond dat reuze interessant, ze wurmde zich ertussen en was hevig geïnteresseerd in de ‘tegenactie’ die daar werd beraamd. Had ze het met haar vragenlijstje niet kunnen redden, dan was dit het moment om Edwin eens flink onder druk te zetten want een gesprek met een ‘geïntegreerd’ islamietje van 16 (in Nederland geboren, maar met Turkse en Marokkaanse ‘roots’) kon hij natuurlijk niet afslaan voor de camera! (Frappant dat ze in haar reportage heeft gemeld dat de politie Eindhoven haar hiervoor goedkeuring had gegeven; sinds wanneer gaat de politie hierover?)  Ze pakte het jong nog net niet bij zijn handje en lispelde: ‘Edwin hij wil even met je praten!’ En dat terwijl Edwin al eerder had aangegeven alleen met gezaghebbende moslims een serieus gesprek te willen aangaan en niet met een snotneus die hem aansprak met ‘Hey kerel!’ en ‘Je beledigt mijn profeet die ik aanbid en daarvoor zou ik je helemaal ik elkaar kunnen slaan, maar dat doe ik niet! Heb je eigenlijk wel de koran gelezen! En waarom bbq-en bij de moskee tijdens de ramadan terwijl die jongens al zo opgefokt zijn!!’ nou daar moet je dan net mee aankomen bij Ed!! Er ontstond een erg broeierige sfeer toen Edwin hem in Jap en Janneke taal uitlegde dat hij – nogmaals (!)-  niet geïnteresseerd was in een boek over een pedo profeet (nou ja hij zei het iets anders) maar in het heetst van de strijd was dat een “slip of the tongue” die aan duidelijkheid niets te wensen overliet!

Een paar bewonderaars van de Pegida Nederland voorman kwamen Ed nog even een handje geven en enkelen bleven de bloedhete sessie tot 15.00 uur aanschouwen.

Het was bijna tijd, en een Pegida dame van de ordedienst had een schaduwplekje gevonden op een bankje en zat daar relaxed een sigaretje te roken.  Vanaf de andere kant zetten zich twee zwaar ge-makeup-te hoofddoekjes in beweging en kwamen naast haar zitten: ‘Jullie moeten eens ophouden hoor je!’ begonnen ze het “gesprek” ‘Jullie provoceren en zaaien haat! Er is niks mis met de islam, want islam is liefde!’

Onze vriendin verplaatste zich naar een ander bankje en besloot daar verder van haar rokertje te genieten maar de twee hadden de achtervolging ingezet en kwamen dreigend voor haar staan om haar met opgeheven vingertje te verordonneren dat ze ècht moest ophouden, ‘want anders!’ ‘Oh ja, ik hoor het al!’ schamperde onze Pegida vriendin: ‘Jullie zijn overduidelijk van de religie van de liefde!’

Met complimenten aan de politie van Den Haag, altijd even correct en vriendelijk en ook aan de agenten van Eindhoven die deze keer geen maatjes waren van de islamietjes.


(Video: h/t “Tistochwat”)

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, gezond realisme, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Meten met twee maten en Pegida Nederland zegt er wat van in Den Haag en Eindhoven (de gekste) – + video!

 1. Corné zegt:

  De suggestie dat een jonge gezonde hovenier een natuurlijke dood zou zijn gestorven is absurd. Deze mensen hebben een prima lichamelijke conditie door het gezonde buitenleven. Het zou een ondenkbaar, onwaarschijnlijk toeval zijn als deze man precies tijdens een gewelddadige actie door vijf opgefokte klojo’s zomaar zou overlijden. De media en wellicht ook de politie zullen ons dat natuurlijk wel willen doen geloven.

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Op 1.18 – 1.20 in de Video zegt die NL-mevr. dat ze zich de p.p.p rotzweet onder die ACHTERLIJKE [on]kledij.
  Die kleding hoort niet in het Westen ( ook niet in die ACHTERLIJKE islamlanden) , maar zeker niet hier.
  Zoals ze het daar doen moeten ze zelf weten, erg genoeg voor die vrouwen daar, maar Al-là[h], het is een en al huichelachtig gedoe.
  Toen die vrouw ’t over Zweten had moest ik denken aan vele jaren geleden toen ik nog een jonge vent was.
  In vliegtuig ( ik denk een-of-andere Arabic Maatschappij…) een klein vliegtuig er was blijkbaar geen airco, weet ik niet meer.
  Vanaf Beyroet naar de Gulf, Abu Dabi of een ander achterlijk land daar.
  Loei heet was ’t binnen en ;’t zweet liep je langs de benen.
  Komen er jonge, knappe stewardessen met doekjes en blijkbaar eau de Cologne, of dergelijke, die kerels een beetje afbetten, verfrissen.
  Maar toen we in Riyjhad overmoesten stappen op ander toestel kwamen die knappe Arabische dames, tot mijn schrik had niet eerder meegemaakt, zoals die spoken je nu in NL uit z.g.n. VRIJHEID ziet doen, weer tevoorschijn.
  Van top tot teen ZWART……….
  Die mochten in ‘t [on]heilige land Saoudie Barbarije, zich niet zo laten zien.
  EEN GROTE SMERIGE WREDE HUICHELBENDE, die islam en vrouwen in NL die zich als spoken uitdossen uit z.g.n. vrijheid, moeten psychiatrisch Behandeld worden.

  Geliked door 3 people

 3. reageerbuis zegt:

  Bedankt Helena voor dit verslag van binnenuit. Het was in Den Haag een gezellige sfeer, dank zij de afwezigheid van gewelddadige tegendemonstranten. Dan verloopt zo’n demonstratie van Pegida vreedzaam. Pegida zal nooit een demonstratie van tegenstanders verstoren, want iedereen moet de vrijheid hebben om te betogen.
  De beschrijving van de eenmansactie in Eindhoven geeft een heel ander beeld dan tot nu toe te vinden was. Heel begrijpelijk dat Edwin niet met de jongeman in gesprek wilde.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Goeie actie en hulde aan Ed Wagensveld, een van de weinigen die de islam aan de kaak stelt en daadwerkelijk zijn anti-islam standpunten in praktijk brengt.

  Op ‘Geenstijl’ wordt ie door de redactie geniepig onderuit gehaald, maar let wel dat is de stijl binnen ‘Geenstijl’ die adverteerders als broodheren heeft en ook de Telegraaf naar ik meen.
  Heel goedkoop om deze moedige man, die dan toch maar actie voert in de bloedhitte om ons op het gevaar van de islam te wijzen, en die islam steeds opnieuw te confronteren, weg te zetten als een ‘sneue man’ en ‘sneue actie’.

  De verslaggeefster juffrouw van …Brabant maakt het helemaal bont, maar daarvoor zult u toch echt naar de site van ‘Geenstijl’ moeten om haar lieg en bedrieg eens onder de loep te nemen. Ook uit de tweets daar wordt een hoop duidelijk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tineke zegt:

  Goede actie weer van Pegida !
  Jammer dat de groep zo klein blijft.
  Heel veel respect!!
  Helena,dank je wel voor je verslag.
  En hoe de weersomstandigheden ook zijn,”Jack Terrible”” is altijd van de partij.
  Ook veel respect voor jou Jack !

  Geliked door 3 people

 6. Piet Snot zegt:

  De Tweede Kamer lijkt soms een duiventil, waar politici in- en uitvliegen. Deze zomer praten ervaren Kamerleden over hun werk en hun ontwikkeling. Vandaag Harm Beertema (67 jaar, PVV): ‘Het gelijk komt gewoon naar ons toe, met een vertraging van jaren.’
  https://www.trouw.nl/politiek/voor-ons-is-het-koud-buiten-de-pvv-fractie~b8d06cb5/?referer=https%3A%2F%2Fwww.dagelijksestandaard.nl%2F

  Geliked door 2 people

 7. Jack Terrible zegt:

  Met groot respect voor Pegida en Ongecensureerd maar Ongecensureerd interviewde mij… hier het complete interview; “Jack Terrible vindt Allah de duivel” https://www.youtube.com/watch?v=w2eJP65a7kg

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s