Staat van alarm in het noorden van Israël

Screenshot_172

(Vertaling: E.J. Bron)

In het noorden bereidt het Israëlische leger zich op een eventuele aanval van Hezbollah voor

Het Commando Noord van het Israëlische leger heeft al zijn strijdkrachten gemobiliseerd om op een aanval van Hezbollah voorbereid te zijn. DE chef van de Hezbollah, Nasrallah, had Israël zondag voor een vermeende dronenaanval in Libanon verantwoordelijk gemaakt en met vergelding gedreigd. Geen enkele burger van Israël zou zich veilig kunnen voelen, ook veel verder dan de stad Haifa, dreigde hij in een toespraak.

Israel Heute

In de omgeving van de Libanese hoofdstad Beiroet zouden, aldus meldt de Hezbollah, twee Israëlische dronen zijn neergestort, die kennelijk van springstof waren voorzien.

In Israël gaat men er van uit dat Hezbollah zich bij een eventuele aanval op militaire doelwitten zou concentreren. De dreiging van Nasrallah wordt door de Israëlische zijde wel degelijk serieus genomen, daarom werden er meerdere Iron Dome raketafweersystemen in het noorden van het land opgesteld om op een eventuele aanval voorbereid te zijn. Ook in het verleden werden dreigingen van Nasrallah in daden omgezet. Zo kwam het in januari 2015 tot een aanval van Hezbollah op een Israëlisch militair konvooi in het gebied van de Shebaa-boerderijen aan de grens tussen Israël. Libanon en Syrië. Daarbij kwamen twee Israëlische soldaten om het leven. De aanval was een reactie op een aanval op een konvooi bij Quneitra in de Syrische Golanhoogten. Daarbij kwamen zes strijders van Hezbollah om het leven. Israël werd voor de aanval verantwoordelijk gemaakt.

Elke aanvalspoging van de Hezbollah zou een “buitengewone” Israëlische reactie tot gevolg hebben, waarschuwde een hoge officier van het Israëlische leger.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Hezbollah, IDF, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Libanon, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Staat van alarm in het noorden van Israël

 1. Corné zegt:

  Wie het nieuws (op Israëlische sites) volgt kan niet anders dan concluderen dat de situatie op het punt van escaleren staat. Uiteraard het werk van Iran. Die via Hamas, PA, Hezbollah aanstuurt op een totale oorlog. Er zullen dan ook talloze burgers worden ingezet om van alle kanten vandaan een stormloop te forceren. Ongewapend, vrouwen, kinderen. Waarop Israël nauwelijks een antwoord zal hebben. En die uiteraard wereldwijd weer tot felle anti-Israel demonstraties zullen leiden. Ook in Nederland.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Waarop Israël nauwelijks een antwoord zal hebben.”

   Dacht je dat, Corné? Nou, ik dacht het niet. De reactie in de hele wereld zal wel weer zijn dat Israel niet-proportioneel heeft teruggeslagen. Die arme “Palestijnen” tegen die overmacht van Israel. Het is niet eerlijk…

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • BezigeBij63 zegt:

   De israelische militairen moeten geen enkele mededogen tonen. Als de islamitische vijand een aanval begint met vrouwen en kinderen in de voorlinie, gewoon gericht het vuur openen. Zo deden de Amerikanen dat ook in Irak. Toen was het snel afgelopen met het inzetten van de dames en hun kroost.

   Like

   • Bob Koster zegt:

    @BezigeBij63. De invasie van Irak was een oorlogsmisdaad, Bush een oorlogsmisdadiger en de VS het meest oorlogszuchtige land ter wereld. Beetje vreemd dat u Israël daarmee vergelijkt.

    Like

 2. Harry zegt:

  Zolang we blijven dweilen met de kraan open , zal het islamitische tuig blijven door
  donderen !
  Waarom ze geen enorme slag toebrengen waardoor ze tot het stenen tijdperk teruggeworpen worden of nog verder ?
  Ze fokken als gekken , een mensenleven telt niet , zelfs hun eigen kinderen offeren ze op voor hun achterlijke illusie .
  Vreselijk uitdunnen lijkt me de beste remedie !

  En eigenlijk , zolang er nog één moslim leeft is dat al meer dan voldoende .
  Zodra je er twee hebt begint alle gedonder van voor af aan !

  Geliked door 2 people

 3. AEO zegt:

  De situatie is dreigend, maar als men het waagt om een aanval op Israël te plegen zal het antwoord verpletterend zijn. Ook die baardaap met zijn grote muil zal dan gaan ontdekken dat er straks geen 72 maagden zullen zijn, omdat dit sprookje verkeerd wordt begrepen. Er zal één maagd van 72 op hem wachten.
  Voor zover de gekkigheid.
  Als het tot een oorlog komt zal Israël het zwaar te verduren krijgen, omdat de Hezbollah over omstreeks 120.000 raketten beschikt. Dat is meer dan alle NAVO lidstaten gezamenlijk, met uitzondering van de VS. Israël beschikt over geavanceerde raketafweer, het beste ter wereld. Maar als de vijand duizenden raketten per dag afvuurt zullen die nooit allemaal afgeweerd kunnen worden.
  Het zal er hard aan toe gaan, maar Israël zal deze keer nietsontziend terugslaan. Vermoedelijk zal er ook vanuit Syrië met raketten worden geschoten door Iran.
  Het kan mogelijk zelfs de in de Bijbel voorspelde totale vernietiging van Damascus inluiden, deze profetie is tot nu toe nog niet in vervulling gegaan.
  Van Libanon zal weinig meer overblijven. Israël heeft gewaarschuwd dat Libanon bij de volgende oorlog terug zal keren naar het stenen tijdperk.

  Geliked door 2 people

 4. orelius zegt:

  Waarom niet voor eens en voor altijd afrekenen met dat tuig. Die blijven toch voor altijd voor problemen zorgen . Hoe is het toch ook zover gekomen dat , het achterlijke westen , aan de kant van die palestijnen zijn gaan staan . van agt, duisenberg greta etc etc . Die lui zijn echt helemaal van het pad af . Zien die niet dat ze dat kutvolk daar juist voor gebruiken , om slachtoffertje te spelen . Iran geeft niks om palestijnen , worden alleen gebruikt.

  Like

 5. Alex Delarge zegt:

  Waarom geen preventieve aanval door Israel met napalm?

  Like

 6. fleckie zegt:

  ‘Terugslaan’
  zo hard als ze maar kunnen!!!…….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

 7. Er gebeurt op dit moment te veel om op te noemen. Voor de geïnteresseerde allemaal te lezen in The Jerusalem Post. Er zijn ook andere nieuwssites, ook te veel om op te noemen. Israel wordt op dit moment aan de hele grens bedreigt. Beiroet moet ook oppassen, anders kan er “zomaar” een wijk in vlammen opgaan! Het zit tegen het kookpunt aan!

  Like

 8. BezigeBij63 zegt:

  Israel heeft een machtige bewapening zoals clustermunitie. Gewoon gooien waar het hoort. De islamitische vijand houdt zich ook aan geen enkele conventie.

  Geliked door 1 persoon

 9. AEO zegt:

  Om het nieuws uit Israël gedetailleerd te volgen kijk ik dagelijks naar i24News. Deze zender is te ontvangen via de Hotbird op 13° Oost. Maar i24News heeft ook een eigen website, en alles is in het Engels. Deze zender is gevestigd in Jaffo, dat ten Zuiden van Tel-Aviv ligt.

  Ook de website israeltoday.nl is de moeite waard, en natuurlijk Amir Tsarfati, die via de website beholdisrael.org te volgen is. Ik durf zonder schroom te stellen, dat ik beter op de hoogte ben met de situatie in en rondom Israël, dan onze achterlijke regering.

  Onze nieuwsmedia schieten ernstig tekort met hun berichtgeving over Israël. Ja, wanneer er een zich Palestijn noemende Arabier wordt doodgeschoten, dan komt ons staatsjournaal wel in actie. Maar als daar dodelijke terreuraanslagen aan vooraf gingen blijft het oorverdovend stil. Op het journaal van de afgelopen dagen heb ik niets gezien over de raketten en mortieren die vanuit Gaza op de bevolking van Israël werden afgevuurd o.a. weer gisteren. Ook aan de grens met Libanon is de situatie zeer explosief, zoals we in dit onderwerp kunnen lezen. Over 3 dagen zal Amir Tsarfati weer een update geven over de dteigende situatie. Die is te zien via zijn website en via Youtube.

  Like

 10. scevian zegt:

  Oorlog is er al de hele wereldgeschiedenis, het zit de mens in de genen.
  Maar 1 klein dapper landje houd zich stand, van een vluchtelingen plek van joden die na de 2e wereld oorlog weer naar huis konden , Uit gegroeid tot de enigste democratie in het midden oosten.
  Een land die er alles aan zal doen om zijn burgers te beschermen.
  Het land denkt vooruit , en neemt ook proactieve stappen om de vijand steeds een stapje voor te zijn.
  En mocht het fout dreigen te gaan dan is er altijd iemand die over hun waakt.
  God zegend en beschermd,
  Maranatha.

  Like

 11. AEO zegt:

  Hier nog een mooie uitvinding:


  Israël kan met dit systeem in real time de locatie vanwaar een vijandelijke raket werd afgeschoten vaststellen en meteen nauwkeurig vernietigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s