Italië: Vijfsterrenbeweging en sociaaldemocraten hebben coalitieonderhandelingen afgesloten

Screenshot_194

(Vertaling: E.J. Bron)

De Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratische oppositiepartij PD hebben in Italië hun laatste onderhandelingsronde over een coalitie afgesloten. De chef van de PD, Zingaretti, wil een “regering van de verandering”. De Vijfsterrenbeweging heeft aangekondigd haar leden online over het coalitieakkoord te laten stemmen.

epoch times

In Italië hebben de Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratische oppositiepartij PD na urenlang worstelen hun laatste onderhandelingsronde over een coalitie afgesloten. PD-chef Nicola Zingaretti bevestigde tijdens een ontmoeting met president Sergio Mattarella de bereidheid van zijn partij om een “regering van de verandering” met de Vijfsterrenbeweging aan te gaan.

De onderhandelingsleiders van beide partijen zouden het werk aan een gemeenschappelijk programma “positief hebben afgesloten”, zei de fractievoorzitter van de PD, Andrea Marcucci, na urenlange gesprekken. Zingaretti noemde het document een “eerste politieke bijdrage”, dat aan de president voorgelegd zou kunnen worden.

De Vijfsterrenbeweging heeft aangekondigd haar leden op het internetplatform “Rousseau” over het coalitieakkoord te laten stemmen.

Marcucci verklaarde dat iedere partij haar “eigen procedure” zou hebben om over een coalitie te beslissen. Andere vertegenwoordigers van de PD hadden de bevraging van de leden scherp bekritiseerd en gewaarschuwd voor een afwijzing van de coalitie door de partijbasis.

Zingaretti verklaarde woensdag er ook begrip voor te hebben dat de Vijfsterrenbeweging “de toekomstige minister-president zal bepalen”. Hij noemde de naam van de minister-president tot nu toe, Giuseppe Conte, niet; de Vijfsterrenbeweging had echter al verklaard niet te willen onderhandelen over de persoon. Conte is in Italië erg populair en kreeg bij de G7-top in Biarritz ook internationale rugdekking.

De Vijfsterrenbeweging en de PD waren lange tijd zeer afkerig van elkaar. Ze onderhandelen sinds een week over een mogelijke regeringscoalitie. Minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini van de LEGA, had begin augustus de pas 14 maanden oude regeringscoalitie met de Vijfsterrenbeweging laten ontploffen.

President Mattarella eist een “stabiele meerderheid” voor een regeringsvorming en heeft de periode om het met elkaar eens te worden uiteindelijk met een dag tot woensdagavond verlengd.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Hypocrisie, Italië, kwaadaardige opzet, landverraad, LEGA, Linkse Kerk, Matteo Salvini, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Italië: Vijfsterrenbeweging en sociaaldemocraten hebben coalitieonderhandelingen afgesloten

 1. Harry zegt:

  Dat is een forse tegenvaller voor Salvini , als dit doorgaat .
  Maar het toont het venijn van dat soort partijen , ze kunnen elkaar’s bloed wel drinken , maar om Lega uit de macht te houden tolereren ze elkaar ?
  Afijn , het zal niet zo lang duren schat ik , voordat daar de vlam in de pan slaat .
  Zeker met die nogal gedreven Italianen !
  Inmiddels is er dan weer veel kwaad geschied .
  Daardoor zal Salvini nog veel beter uit de bus kunnen komen , lijkt me .
  Maar dan zijn we mogelijk al weer een of twee jaar verder .
  En dat is rampzalig .

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Benieuwd hoe lang ze met elkaar kunnen. Ze vormen enkel een coalitie om Salvini buiten spel te zetten. Dat en dat alleen is de reden, want verder haten ze elkaar. Zal hoogstwaarschijnlijk geen stand houden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Richard zegt:

  Mocht de president zijn ja woord geven dan kan Salvini rustig wachten tot die coalitie al ruziend uit elkaar klapt. Want Italianen kennende is zo’n coalitie geen lang leven beschoren.

  Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Dat word toch drie keer niks, socialisten in een coalitie. Een rotte appel in de mand steekt altijd de rest aan. kijk maar bij ons, De VVD is onder invloed van Groen Links hun partijprogramma aan het uitvoeren. Waar blijven nu de verkiezingen waarin de partij van Salvini de grootste zou worden….

  Geliked door 2 people

 5. koosv8 zegt:

  En zo zit het, cordon sanitaire. Had Salvini kunnen raden toch.https://youtu.be/XlF6fNp7qUQ

  Geliked door 3 people

 6. J.A. Kapteyn zegt:

  Tegenvaller voor Salvini en voor iedereen die met hem sympathiseert, maar geen ramp. De geest is uit de fles, Salvini-achtige ideeën winnen steeds meer terrein, ook buiten Italië, en als de Brexit eenmaal een feit is – waarbij zal blijken dat het de Britten alleen maar beter gaat – zullen meer en meer eurokritische kiezers hun stem laten horen. De EU-machinerie gaat piepend en krakend tot stilstand komen… eindelijk.

  Like

 7. Marc zegt:

  Tegenvaller voor ons allemaal! Verdomme.

  Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  https://nos.nl/artikel/2299376-nieuwe-regering-in-italie-weer-een-stap-dichterbij-conte-naar-president.html

  Nieuwe regering in Italië weer een stap dichterbij, Conte naar president

  De vorming van een nieuwe Italiaanse regering lijkt een stap dichterbij gekomen. President Mattarella heeft vandaag een ontmoeting met de demissionaire premier Conte. Verwacht wordt dat Mattarella Conte zal vragen een regering te vormen met de Vijfsterrenbeweging en de sociaal-democratische PD.

  Like

  • Marc zegt:

   Tja, de NOS weer. Zegt die maffe verslaggever in Rome gisteren over de mogelijke samenwerking tussen de Vijf Sterren en PD ‘het gaat de goede kant op’. Echt waar, dat zij hij.

   Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2019/08/29/hat-salvini-fuenf/

  Hat sich Salvini verzockt oder steckt dahinter ein raffinierter Plan?

  Heeft Salvini gegokt of zit er een ingenieus plan achter?

  Rom – Die Linken triumphieren, glauben, Salvini hätte sich verzockt. Zumindest haben die Fünf-Sterne-Bewegung und die sozialdemokratische Partito Democratico (PD) in Italien eine Einigung über eine Regierungskoalition erzielt. An der Spitze der künftigen Regierung solle der bisherige italienische Ministerpräsident Giuseppe Conte stehen, teilte Luigi Di Maio, der Chef der Fünf-Sterne-Bewegung, am Mittwochabend in Rom mit. Italiens Staatspräsident Sergio Mattarella hatte den Parteien eine Frist bis zum Abend gesetzt, um Neuwahlen abzuwenden.

  Ich fasse zusammen: Salvini verprellt die EU, verspricht Milliardengeschenke, dämmt die Migration ein – die Zustimmung bei den Wählern wächst. Salvini fordert Neuwahlen, wird durch einen überraschenden Deal zweier Parteien, die sich auf den Tod nicht ausstehen können, aus dem Feld gekegelt, Italien wird wieder braver EU-Gläubiger, kassiert alte Wahlversprechen, öffnet seine Häfen und Carola Rackete in Marmor ersetzt Marc Aurels Reiterstandbild auf dem Capitol. In dieser Situation wäre ich in den nächsten Monaten lieber ein Soufflé bei Zugluft als „Cinque Stelle“ oder PD. Armes Italien, das hast du nicht verdient. All das nicht.

  Rome – De linker triomf, geloof dat Salvini had gegokt. De vijfsterrenbeweging en de sociaal-democratische Partito Democratico (PD) in Italië hebben tenminste een akkoord bereikt over een regeringscoalitie. Het hoofd van de toekomstige regering zou de vorige Italiaanse premier Giuseppe Conte moeten zijn, zei Luigi Di Maio, het hoofd van de vijfsterrenbeweging, op woensdagavond in Rome. De Italiaanse president Sergio Mattarella had de partijen ’s avonds een deadline gesteld om nieuwe verkiezingen te voorkomen.

  Ik vat samen: Salvini stuitert de EU af, belooft miljarden geschenken, dempt migratie – de goedkeuring van de kiezers groeit. Salvini roept op tot nieuwe verkiezingen, wordt uit het veld geveegd door een verrassende deal tussen twee partijen die elkaar totaal niet kunnen uitstaan, Italië is weer dappere EU-schuldeisers, contant geld in oude verkiezingsbeloften, opent zijn poorten en Carola Rackete in marmer vervangt het Marcus Aurelius ruiterstandbeeld op het Capitool. In deze situatie zou ik in de komende maanden liever een soufflé in concepten als een “Cinque Stelle” of PD hebben. Arme Italië, dat verdien je niet. Dat allemaal niet.

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Het is voor mij onbegrijpelijk dat Salvini zich rijk dacht te rekenen door, inderdaad, te gokken op nieuwe verkiezingen.
  Het heeft hem kennelijk aan geduld en mensenkennis ontbroken.
  Het laatste met name betreffende de Vijfsterrenbeweging, waarin mensen zullen zitten die hem om diverse redenen een hak zouden willen zetten. Wat nu dus ook te gebeuren staat. Met ongetwijfeld negatieve gevolgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s