Nieuwe regering in Italië: havens weldra weer open voor “vluchtelingen”

Screenshot_213.png

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

In Brussel knallen de champagnekurken

Op 8 augustus 2019 verkondigde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en chef van de LEGA, Matteo Salvini, de breuk van de coalitie met de Vijfsterrenbeweging. De reden: de LEGA haalde schitterende resultaten in de peilingen en in het geval van nieuwe verkiezingen zou de nieuwe Italiaanse minister-president hoogstwaarschijnlijk Matteo Salvini heten. Voor de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte zat er niets anders op dan zijn aftreden te verkondigen en het einde van zijn regering bekend te maken.

PI News (2)

Salvini´s foutieve berekening

Dat, heel verrassend, de Vijfsterrenbeweging het met de sociaaldemocratische partij van Italië (PD) eens zou worden om een regeringscoalitie te vormen, om zodoende nieuwe verkiezingen en een minister-president Salvini te verhinderen, daarop had de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken echter niet gerekend. Hij had gedacht dat de politieke vijandigheid tussen de Vijfsterrenbeweging en de PD te groot zou zijn voor een politieke samenwerking.

Uit peilingen bleek dat de Vijfsterrenbeweging bij nieuwe verkiezingen enorme verliezen zou hebben moeten incasseren en de PD wilde aan de macht. Dat was de brug die alle tegenstellingen tussen de beide partijen hielp overmeesteren. Toen de PD na enig aarzelen de weliswaar partijloze, maar met de Vijfsterrenbeweging sympathiserende Giuseppe Conte als minister-president van de geplande regering accepteerde, was de nieuwe coalitie in kannen en kruiken.

Inmiddels heeft de Italiaanse president Sergio Mattarella opdracht gegeven aan Conte om met de vorming van een regering te beginnen.

Ommekeer in de vluchtelingenpolitiek zo goed als zeker

De marsrichting van de nieuwe regering tekent zich al af: EU-gebondenheid en terugkeer naar de voormalige vluchtelingenpolitiek van de open havens.

In Brussel en de EU-sympathieke Europese hoofdsteden knallen nu al de champagnekurken. Evenals bij de criminele mensensmokkelaars in Libië en hun volgzame handlangers van het slag Rackete en Co. op de “reddingsschepen” van de diverse NGO´s.

Die laatsten kunnen nu hun prikacties tegen Italië met een gerust hart weer opgeven en zich erop voorbereiden opnieuw in grote omvang Middellandse Zeevluchtelingen te “redden”. Italië zal ook zeker weer terugkeren naar de beproefde praktijk om de “geredde” vluchtelingen zo mogelijk naar het noorden richting Oostenrijk en Duitsland kwijt te raken. Daarvoor is niet veel meer dan een vreetpakket en een gratis treinkaartje nodig.

Maar:

Diegenen die jubelen zouden niet te vroeg moeten juichen

Als je logisch nadenkt, zijn er echter ook enkele zeer negatieve prognoses voor de nieuwe Italiaanse regering en de door de misrekening van Salvini in een euforische toestand gebrachte eurocraten in Brussel en elders op te stellen:

 1. In Oostenrijk vinden op 29 september nationale verkiezingen plaats. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zal daarvoor nog moeten uitleggen wat hij denkt te gaan doen wanneer Italië zijn havens weer voor de smokkelboten openstelt en de “geredde” personen zich na een korte pauze weer opmaken om richting het noorden te vertrekken. Als Kurz herkozen wil worden, dan moet hij in zo´n geval uiterst strikte grenscontrole op de Brennerpas in het vooruitzicht stellen. Hoe lang daarna de lust van de nieuwe Italiaanse regering in een Renaissance van de politiek van de open havens aanhoudt, moet afgewacht worden.
 2. Het grote succes van Salvini berust niet in de laatste plaats op zijn keiharde vluchtelingenpolitiek. Volgens actuele peilingen zou de LEGA op dit moment 36% van de stemmen halen. Toen de coalitie werd gevormd, had Salvini´s LEGA slechts 17%. We weten uit ervaring dat regeringen in Italië niet lang standhouden. Dat zal ook voor de nieuwe coalitie gelden. Daarom zijn de nieuwe verkiezingen weliswaar opgeschort, maar vermoedelijk niet tot het einde van de reguliere regeerperiode.
 3. Als de toekomstige Italiaanse regering haar bevolking opnieuw het bittere Middellandse Zee-vluchtelingen-medicijn toedient, dan krijgen de Vijfsterrenbeweging en de PD daarvoor bij de volgende verkiezingen de rekening gepresenteerd. Terwijl daarna in deze partijen en in Brussel het grote gehuil en tandenknarsen heerst, zal Matteo Salvini bijna niet meer kunnen lopen van kracht. Het is dus misschien helemaal niet zo verkeerd dat het zo gelopen is.

In ieder geval zou op de grote vreugde in bepaalde kringen weldra al ontnuchtering kunnen volgen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Eurofielen, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, LEGA, Linkse Kerk, Marxisme, Matteo Salvini, NGO´s, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nieuwe regering in Italië: havens weldra weer open voor “vluchtelingen”

 1. Steun Salvini anders is Europa echt verloren. Ga naar zijn twitter en zeg hoeveel Nederlanders zoals wij hem steunen en achter hem staan.

  Like

 2. edwin vissers zegt:

  De Grote Italiaanse oorlogen hebben al eerder veel namen gekregen. Deze namen omvatten de Italiaanse oorlogen, de Grote Oorlogen van Italië, de Renaissance-oorlogen en zelfs de oorlogen tussen Habsburg en Valois. Alle verwijzen naar een reeks conflicten die plaatsvond tussen 1494 en 1459. De partijen die betrokken waren bij de conflicten waren de Pauselijke Staten, de Republiek Venetië, het Ottomaanse Rijk en enkele invloedrijke landen uit Europa zoals Spanje en Frankrijk.
  er is niks nieuws onder de zon ?

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   JA, en ‘ HEEL. STRENG ‘………..vooral SPANJE, !! beïnvloed door. DE. Vaticaan- AANHANG.
   Eerder heb ik al eens de naam GARIBALDI genoemd,: welja,: ZIJN. ‘soldaten’. werden doodgewoon op. non- actief, en ‘ondergebracht’ in. dodelijk- conservatieve- negorijen ‘ ondergebracht, waar ze mochten. ‘verpieteren ‘, als. dank.

   Like

 3. Rensk. zegt:

  Kurz is geen bondskanselier meer na een regeringscrisis. Een vrouw is nu bondskanselier. En Salvini´s berekening was niet foutief. Hij is bij zichzelf gebleven toen met dat gedoe met de EU waar hij het niet mee eens was. Hij heeft een doel en wijkt daar geen meter vanaf. En dat gaat zich vertalen ten gunste van hem. Hij moet nu nog even afwachten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Er wordt momenteel hoog spel gespeeld in de Italiaanse politieke arena. De belangen zijn groot. Het balletje rolt heen en weer. Het winnende doelpunt is nog niet gescoord. Het Brusselse publiek op de tribune oefent zware druk uit op het spel. En uiteraard zit de maffia ook op de tribune. De club ter rechterzijde speelt een thuiswedstrijd. Ter linkerzijde hebben aartsvijanden een monsterverbond gesloten. Hoe lang zal dat gekonkel standhouden ??? Zijn er al hooligans in stelling gebracht ??? Geschreeuw, gejuich en boe-geroep over en weer. De speeltijd loopt ten einde. Maar het eindsignaal heeft nog niet geklonken. Laten wij hopen, dat Salvini nog een truc achter de hand heeft, om de wedstrijd in zijn voordeel te beslechten. Wordt het spel in de verlenging alsnog een overwinning, of toch een degradatie ???

  Like

  • Republikein zegt:

   Bij het voetbal was het tot voor kort dat de wedstrijd 90 minuten duurde en als de arbiter voor het einde floot dat dan de Duitsers hadden gewonnen, laten we hopen dat dat nu eindelijk eens afgelopen is.

   Geliked door 1 persoon

 5. orelius zegt:

  Het moet allemaal nog erger worden tot de overlast en crimminaliteit zo erg wordt dat het de mensen tot aan de lippen staat.
  En dan zal het pas los gaan . Dat de crisis maar snel mag toeslaan .
  Want de mensen in Europa zijn zo mak , ze moeten eerst lijden voor ze wakker worden . Let the nightmare begin. En dan met wortel en tak.

  Geliked door 2 people

 6. Marc zegt:

  Het was wel een beetje dom van Salvini. Hij had met het huidig scenario rekening moeten houden!

  Geliked door 1 persoon

 7. fleckie zegt:

  Neen, het was AL. VOOROPGEZET. DOEL om alles wat van ‘zijn hand komt’. te ‘torpederen’
  MEN. vergisse. zich. NIET, om de. enorme. GROOTMACHT. VATICAAN. ‘ in. te. schatten!!
  ( een treffend Duits spreekwoord. : “WILLST. DU. NICHT. MEIN. BRUDER. SEIN, SO. SCHLAG. ICH. DIR. DEN. SCHADEL. EIN”, en geloof maar dat DEZE. grootmacht zo tewerk gaat,…….vanzelfsprekend! aangepast!! aan het. intellectuele. niveau, van de. ‘GEGADIGDE’!!!
  …….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/08/30/salvini-blasts-new-italian-government-as-least-democratic-ever/

  Salvini Blasts New Italian Government As Least Democratic Ever

  Salvini vernietigt nieuwe Italiaanse regering als minst democratische ooit

  Populist Italian politician, and now former Interior Minister, Matteo Salvini has blasted the new Five Star Movement-Democratic Party (PD) coalition as being the least democratic government of all time.
  Mr Salvini, who leads the populist Lega party, slammed the new coalition between the Five Star Movement and the establishment leftist PD saying, “This government is the least democratic and representative of all time. How do you get an executive to start where the founding members themselves do not believe in it?” Il Giornale reports.

  Populistische Italiaanse politicus, en nu voormalig minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini heeft de nieuwe coalitie van de Five Star Movement-Democratic Party (PD) vernietigd als de minst democratische regering aller tijden.
  De heer Salvini, die de populistische Lega-partij leidt, sloeg de nieuwe coalitie tussen de Vijfsterrenbeweging en de linkse PD van de gevestigde orde dicht en zei: “Deze regering is de minst democratische en representatief aller tijden. Hoe krijg je een leidinggevende om te beginnen waar de oprichters er zelf niet in geloven? ”, Meldt Il Giornale.

  Like

 9. Als het :open – haven beleid, wordt hervat dd nieuwe regering, hou de immigranten dan ook maar, en eis niet dat andere EU landen ze verdeeld. Het moet gewoon stoppen, zeker 5j. geleden al..

  Like

 10. fleckie zegt:

  Men kan het ook zo bekijken: men is van plan Afrika ‘van zijn delfstoffen ‘te bevrijden’, ( maar kan daar geen pottekijkers bij gebruiken, dus hopsakee, weg ermee, naar Europa en landen die baat hebben. bij het leegroven! en tevens tevreden houden van DE. INBOORLINGEN. door hun totale GRATIS. ONDERKOMENS beloofd? hebbend.? ( o.a. zoals die in Marokko getekende. overeenkomst)?……<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s