Het Forum is nu het bokje

Screenshot_215.png
(Door: H. Numan)

Ik ben zelf geen voorstander van het Forum voor Democratie, maar zoveel zinnen zoveel smaken. Er zijn partijen waar ik het veel minder mee eens ben. Als u mijn stukjes leest, weet u waarschijnlijk wel dat ik niet snel op het CDA of de SGP zou stemmen. In een ideale wereld vullen de PVV en het Forum voor Democratie elkaar prima aan. De PVV is wat de VVD nooit geweest is en nooit wil worden: een volkspartij voor democratie. Het FvD is een prima opvolger voor wat de VVD ooit was, een partij voor middenklassers en middenstanders. De PVV is voor mensen die op de kleintjes moeten letten, en het FvD voor mensen met een modaal of iets beter inkomen. Een prima combinatie. Helaas, we leven niet in een ideale wereld.

Er zijn een hoop mensen die hun carrière gebouwd hebben op list en bedrog. Ik kijk naar linkse partijen, zoals de PvdA, het CDA, de VVD en uiteraard de partij die daarin het grote voorbeeld geeft, de 66 dhimmies onder leiding van nu Rob(ot) Jetten. Is Nederland corrupt? Nederland niet, maar bij voorbeeld Alexander Pechtold wis en waarachtig wel. Hij verkocht zijn ziel voor een flatje met uitzicht op zee en een abortus. Dat soort mensen zit bepaald niet te wachten op verandering. Ze hebben de macht en maken daar graag gebruik van. U dacht toch hoop ik niet dat ze dat zonder slag of stoot opgeven, enkel omdat er verkiezingen zijn geweest?

Nederland is sinds 1968 enorm opgeschoven naar links. De hippies en provo’s van toen zijn de zeer comfortabel gepensioneerde elites van nu. Ze hebben waar mogelijk hun ideeën geïntroduceerd en gepromoot. Mensen met gelijke meningen bevorderd. Mensen die hun mening niet deelden zo veel mogelijk gekort. Geen comfortabele promoties voor conservatieve mensen onder progressieve leiding! De generatie die het stokje van ze overnam zit inmiddels af te tellen naar een prachtig pensioen. Na hen de zondvloed. Wederom bevorderen die mensen die ‘gut’ denken, ontslaan waar mogelijk ‘nazi’s en vrouwenhaters’. Zo is het de laatste VIJFTIG jaar gegaan. Een halve eeuw socialisme veeg je niet weg met een, niet met twee, heel misschien met drie verkiezingen.

De eerste kink in de kabel was de opkomst van Pim Fortuyn. De elite schrok echt, anders had ze hem niet laten vermoorden. Pim zei wat iedereen dacht. Hij verwoordde het perfect. Iemand die als de dood was voor Fortuyn heeft zelfs haar paard vernoemd naar zijn moordenaar. Politieke moorden worden niet zo gek vaak gepleegd in Nederland. Meestal is dat nergens nodig voor. Was Pim in leven gebleven, dan was hij op zeker premier geworden. Maar voor hoe lang? Zijn partijleden vochten elkaar de tent uit, en het nieuwe kabinet was een van de kortste ooit. We zullen het nooit weten, maar de kans is heel groot dat het kabinet Fortuyn bijna net zo snel haar ontslag had moeten aanbieden.

Zo. Van die verveel zijn we af, dacht iemand in het Haagse Bos de elite. Toen kwam de tweede kink in de kabel: Geert Wilders. Alles werd uit de kast getrokken. Niets werkte. Wilders spreekt zich aanzienlijk directer uit dan Fortuyn. De gebruikelijke beschuldigingen dat hij een fascist is glijden langs hem af. Het lijkt wel of zijn kapper hem föhnt met teflon. Na 12 jaar hard vechten zag het er eindelijk naar uit dat Wilders goede kans had om premier te worden.

En toen kwam er geen olifant met een lange snuit, maar Maurice de Hond met een rode kont. Die poetste alle zeteltjes weg. Niet allemaal tegelijk, dat zou iets te veel opvallen. Vanaf het moment dat de PVV op 42 zetels gepeild werd, vond de elite het genoeg. Maurice poetste die snel naar beneden. Mij viel het op. Wilders peutert in z’n neus – 5 zetels weg. Rutte moet een minister en een staatssecretaris overboord gooien – 1 zetel weg. Dat is nogal merkwaardig, op z’n zachtst gezegd.

Wat u waarschijnlijk weet, maar zich niet echt realiseert, is dat er altijd meer dan genoeg gegadigden zijn die graag de politiek in willen. Om wat voor reden dan ook. Baudet was zeker niet eerste, niet de enige en ook niet de laatste. Wat zou de elite normaal gesproken doen als er een ‘extreem rechtse misogyne  fascist’ de Kamer in wil? Beetje treiteren. Vuil spuiten. Onderuit halen in tv-debatten, als de nieuweling zo dom is daar in te trappen. Lastig doen bij het indienen van de benodigde papieren. Dat soort trucjes.

Dat is niet gebeurd bij het aantreden van Baudet. Zeker niet in de mate waarin je het zou verwachten.  Integendeel, hij kreeg alle hulp waar nodig. Werd netjes (voor iemand die een extreemrechtse misogyne fascist is) behandeld door de media. Waarom? Baudets partij was héél handig om de PVV te kortwieken. Een waar geschenk uit de hemel.

Dat doel is nu bereikt. De PVV is gekortwiekt. Verder is het Forum voor Democratie niet nodig, ongewenst zelfs. Stel je voor dat de PVV en het FvD intensief gaan samenwerken, zoals alle linkse partijen dat altijd doen. Dat moeten we met z’n allen natuurlijk niet willen! Baudet omleggen gaat wat ver.

Dus doen ze het indirect. Er is altijd wel iemand in een partij die zich gepasseerd voelt, het beter weet, iets aan het licht wil brengen – noem maar op. Bij de PVV probeerde men het met Hero Brinkman. En binnen het FvD vond men Henk Otten. Eerst werd er een klimaat van onvrede over de partij in het algemeen gecreëerd. Baudet werd, niet geheel ten onrechte maar wel zwaar overtrokken, afgeschilderd als een elitair persoon. Vervolgens waren er een paar extreem linkse heksen, van het type waar een blinde ruin nog niet overheen wil, gaarne bereid Baudet als extreem vrouwonvriendelijk af te schilderen. Nog steeds niet genoeg. Toen kwam Henk Otten in beeld. Otten krijgt alle gelegenheid om alle beetjes vuil die hij heeft te spuien. Blijft daar wat van hangen? Weten we niet. Het is nog te vroeg om dat te zeggen. Wat ik wel kan zeggen, is dat het absoluut niet toevallig is dat zoiets net nu gebeurt.

Hoeveel leden heeft de PVV? Een, namelijk Geert Wilders zelf. “Dus” is Geert een dictator, gilt extreem links. Nou nee. De man is gewoon slim. Er is een hele simpele truck die links heel graag gebruikt om partijen, organisaties en stichtingen over te nemen. Gewoon naar de algemene ledenvergadering gaan met genoeg kameraden en het bestuur overnemen. Mohammedanen doen dat nu ook. Hoe smaakt die sigaar uit eigen doos, PvdA? Stel, je hebt een partijafdeling of stichting met, laten we zeggen, 2.000 leden. Algemene ledenvergaderingen worden zelden druk bezocht. Dus als er 100 leden verschijnen, is het veel. Als jij met een clubje van 30-40 man verschijnt en het bestuur wegstemt, is dat in de meeste gevallen voldoende. Zelfs als je onverhoopt het bestuur niet kunt wippen, kun je in ieder geval vervelende moties wegstemmen, of in de juiste richting brengen. Ik heb het zelf meegemaakt in een vereniging met 1.000 leden. 7, laten we maar zeggen ‘andersdenkenden’, namen het bestuur over op de algemene ledenvergadering. Iedereen zag het, de meesten waren er niet blij mee, en … niemand deed wat.

Dat is een van redenen waarom de PVV op dit moment stabiel is. Links is niet in staat om Geert weg te stemmen, want er is geen algemene ledenvergadering. Vandaar dat het furieus is. Maak je geen zorgen FvD´ers, het laatste wat ik wil doen is zeggen hoe jullie het moeten doen. Enkel dat links, en onze elite, nu genoeg van jullie hebben en stappen ondernemen om dat hard te maken. Wat mij opvalt, is het verschil tussen wat het FvD zegt en wat het doet. Het FvD zegt dat het een soort van Wilders-light boodschap heeft. Ongeveer hetzelfde, en wat netter verwoord. Dat is wat Baudet en Hiddema zeggen. Wat ze doen is compleet het tegenovergestelde. Namelijk tegen vrijwel alle voorstellen van de PVV stemmen, en bijna altijd met de coalitie meestemmen.

Ik begrijp het prima. Baudet en Hiddema doen hun uiterste best om zich bij de elite in te likken. Maar dat werkt niet. Waarom? Nederland is nu zo progressief geworden dat elke vorm van kritiek, hoe gering dan ook, als extreemrechts wordt weggezet. De boodschap van Wilders verwateren en verzachten is, in de ogen van de progressieve elite, nog steeds de boodschap van Wilders. In hun optiek is het FvD net zo extreem. En dus net zo gehaat. Met het kabinet meestemmen gaat niet werken. De opening op rechts die Baudet destijds zag was geen opening, maar meer een valstrik.

Dat zeggen en doen beleid gaat op zeker kiezers kosten. Het is namelijk nogal hypocriet om te zeggen dat je tegen onbeperkte immigratie bent, en toch mee stemt met het kabinet om die onbeperkte immigratie mogelijk te maken en uit te breiden. Met dit de kool en de geit sparen houden jullie jezelf voor het lapje en krijgt iedereen een hekel aan het FvD.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Forum voor Democratie. Bookmark de permalink .

27 reacties op Het Forum is nu het bokje

 1. Howard Junction zegt:

  Ooit was ik bij een oprichtingsvergadering van een ouderen partij, jaren geleden. Zat achter in de zaal . Naast mij een paar mannen die uit Rotterdam of omgeving kwamen. (Bijeenkomst was in Wolpheze). Op gegeven moment was er gedoe met een meneer die tè lastige vragen stelde aan de voorzitter van het geheel. De lieden naast mij overlegdenonderling en begonnen vanaf dat moment te sturen middels het stellen van vragen aan voorzitter en in discussie te gaan met de vragensteller. Die twee mannen hielpen dus de voorzitter en zorgden er voor dat de oproerkraaier op een nette manier werd ‘kalt gestellt’. Een duidelijk geval van kritiek in de kiem smoren. Niemand die in de gaten had wat er werkelijk gebeurde. Omdat ik er vlak bij zat en van nature nogal wantrouwend, viel het mij op.

  Like

 2. cruys045 zegt:

  Prachtige visie maar uiteindelijk is het de kiezer zelf die de toon en waarheid zoals die van de PVV en zijn voorman niet onder ogen willen zien en horen en schijndeugend blijven stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Maar al te waar !

  Like

 4. Jan Altena zegt:

  Goed stuk, mee eens.

  Like

 5. Harrie Vaes zegt:

  En zo is het en niet anders.

  Like

 6. reageerbuis zegt:

  Beneden ieder peil wat Numan over Baudet zegt!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Geef eens wat argumenten, reageerbuis! Wát is er zo beneden peil? Ik vind het juist een zeer interessante analyse.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • H. Numan zegt:

   Interessant. Ik zie totaal niet waar ik Baudet belaster. Of is niet de loftrompet steken voor u hetzelfde als belasteren? Leg het eens even uit. 1 zwaluw maakt namelijk geen zomer. Vooral niet als de 9 andere zwaluwen gewoon stiekem gedoogbeleid zijn. Het verschil in deze tussen GL en FvD is dat GL te hoge eisen stelt, en FvD hun diensten gratis aanbieden.

   Like

   • reageerbuis zegt:

    Ik kan in uw schrijven niet anders lezen dan dat u vindt dat Baudet een extreemrechtse misogyne fascist is. Anders had er gestaan: zou zijn. Het was aan u om dit uit te leggen!

    Like

  • bobzelf zegt:

   beste reageerbuis
   zal je effe helpen ???????????????????
   WAKKER WORDEN , als je geld hebt betaald om lid te worden
   DOET BEETJE ZEER ZEKER ?
   SOORT ONTWENNINGSFASE , WAAR U NU NOG IN ZIT ?
   Denk het wel he ?

   nou vooruit zal het nogmaals even op Bert ’s blog gooien .

   CHEQUE even waar uw geliefde volgevreten bolle ANNABEL vandaan komt
   en ineens de gemeenteraad in werd gegooid ??
   MEVROUW schreef geweldige stukjes, en ineens , plotseling, suddenly
   werkte ze voor ?
   DDS / GING gelijk naar Jalta, dus je werkt eerst voor een Moslim , van der galien, zijn baas heette Livestro de holmaat en fanatieke VVDer de bruinwerker van Rutte , en wie schoot het geld voor ?
   EEN ZEKERE SOROS , ja heeft U nooit van gehoord denk ik , whahaha

   dan worden de verkiezingen gewonnen, YES, YES YES , de vvd 2.0 light versie heeft gewonnen, de lobotomy nederlanders waren zo gelukkig
   heerlijk heerlijk .
   DUS ???
   WAT DOE JE DAN ?
   je gaat om raad vragen , en naar wie ga je dan , als vvd.2.. light versie ?

   NAAR HANSIE WIEGEL , , IK HERHAAL NAAR HANSIE WIEGEL !!

   uw lampje is nog steds uit, denk ik ?, moet ongelukkie zijn toch HANSIE WIEGEL

   Ondertussen vliegt ???? BOREAAL ONS OM DE OREN

   DAN WORDT HET PAS ECHT GAAF, EN U SLAAPT NOG STEEDS VERDER ??

   WE MOETEN NAAR BRUSSEL NAAR DE FENOMENALE EU !! YESSSSSSS

   dus je roept op TV en opde radio , mijn hemel die ORBAN IS ECHT GEWELDIG , MET KIEZEN VOOR ZIJN LANDGENOTEN, EN DE GRENZEN HERMETISCH GESLOTEN , YESSSSSSSSSS WAT EEN KANJER DIE ORBAN
   MAN NAAR MIJN HART !!

   dus wat doe je dan ?
   ik denk je sluit je aan bij ?? orban , salvini le pen, brexit etc etc de polen

   NEE ONZE NAAKTE PIANO LIGGERT, tevens boerka bonkert, sluit zich aan , bij ????
   de islam lovers in brussel, geleidt door een MOSLIM !! YESSSSS

   nou daarna maken ze effe met wat bonje, een tonnetje of 8 , op met vakanties, e.d. whahahaha want Ja, bij GEERT KON U GEEN LID WORDEN
   WHAHAHAHA , U ZIET HIERBOVEN WAAROM NIET !!!!!!!!!!.

   kijk even naar wie uw fvd / vvd .2. light naar BRUSSEL STUURDE ALS AFGEZAND

   EEN VVDer. met zelfs dezelfde kleren aan, en zelfde intelligente brilletje

   U BENT ER DUS INGESTONKEN, en u zit nog even in de ontwenning fase

   DUS WELKOM BACK BIJ DE GEERT FANS,
   EEERDAAGS ALS U UITGEHUILD BEN DAN BEDOEL IK !!

   zou u THEIRRY ALS VRIEND WILLEN HEBBEN ?? IKKE NIET

   is gewoon omhoog gevallen zakkenvuller die 800.000 tot 1.500.000 binnen harkte
   door de zeldzaam hersenloze NEDERLANDERS in de zeik te nemen

   Deze Boreaal gestoorde heeft toch niet met ons het GEWONE VOLK

   WELKOM BACK BY GEERT, whahahaha

   bobzelluf

   Like

 7. reageerbuis zegt:

  Juist Thierry Baudet heeft alle moeite gedaan om dat Pact van Marrakesj er niet door te krijgen. Aanvankelijk wilden ze er niet eens over praten! Dankzij hem is er een debat over gekomen.

  Like

  • Giny zegt:

   reageerbuis

   Baudet heeft daar maar weinig moeite voor gedaan hoor! Even een kopie van
   de PVV en klaar is Kees. Wat is hij met het debat dan opgeschoten?
   Helemaal niks, stemt bijna altijd tegen de de moties van de PVV.
   Baudet zit daar alleen maar voor zichzelf en voor niemand anders!!!

   Geliked door 1 persoon

 8. Dr. Heinz zegt:

  Goed geschreven, had van mijn hand kunnen komen. En dat wil wat zeggen! Ga zo door, en hopelijk lezen en zien meer en meer mensen in Nederland uw berichten. Zodat ze eindelijk eens wakker gaan worden, en anders gaan stemmen. En zo Nederland weer gezond en leefbaar maken., Want beste landgenoten…. Het word eens tijd dat links en alles wat daar bij hoort voor 2000 jaar zijn macht kwijt raakt!!

  Geliked door 2 people

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het grootste probleem waar Pim Fortuyn, Geert Wilders en nu Thierry Baudet tegenaan lopen zijn de politieke charlatans, mensen die geen politiek verleden hebben maar een kans ruiken bij een nieuwe partij.
  Kijk bijvoorbeeld naar de kopstukken van de LPF, voorheen nooit politiek actief geweest en na de implosie ook nooit meer wat van gehoord.
  Mat Herben, Eduard Bomhoff, Ed Maas, Ferry Hoogendijk, Wien van den Brink, Joao Varela.
  Allemaal verdwenen als een dief in de nacht.
  Of Pim Fortuyn dat zootje ongeregeld in toom zou hebben weten te houden is uitermate twijfelachtig maar blijft voor altijd gehuld in nevelen.
  Wat er nadien gebeurd is willen velen nog steeds niet zien maar in feite is de democratie afgeschaft, na de PVV wordt nu het FvD buitengesloten, men is de schaamte voorbij.
  Er is zelfs een Kabinet geweest van VVD/PvdA !
  “Ja” zei men; “dat wil de kiezer gezien de stembusuitslag”.
  Nee stelletje minkukels, mensen stemden VVD om de PvdA buiten de regering te houden en andersom!

  Geliked door 1 persoon

 10. Roni zegt:

  De PVV een volkspartij ?? Ik zou het willen ja. Ik zie HEN te weinig.

  Like

 11. D.G.M.Holland zegt:

  Om het stemgedrag van Forum voor Democratie met de P.V.V. te vergelijken:
  Zie hier Rechtse kolom en vul in bij —-Zoek naar een artikel—- DUIDELIJK
  Wat fijn, dat dit steeds met als titel:Duidelijk op de E.J.Bron site wordt geplaatst.
  Verschil met Forum: P.V.V. is de enige échte anti immigratie en anti islamiseringspartij.

  Geliked door 3 people

 12. Na het monddood gemaakte PVV, én omdat er geen andere optie is, stem ik FvD. Baudet mag dan, samen met kornuit Hidddma, ietwat ‘bekakt’ spreken, hun aversie tegen het Marrakech – pact (met de duivel), was doorslaggevend. Zelfs SGP, tekende onverwacht wél. Verder is er géén oppositie, die oprecht is, klimaatgek, immigranten-stop : niet, extreme belastingverhoging, stemt niet vrolijk.

  Like

 13. Jack Terrible zegt:

  Ik ben altijd trouw gebleven aan de PVV. Maar ik heb het vuilspuiterij van FvD op Geert Wilders wel opgemerkt. Dat was hun doel en daar wonnen ze ook stemmen mee. Bijvoorbeeld Annabel Nanninga van FvD-Amsterdam spuit nog steeds vuil op Geert Wilders en de PVV. Lees maar; https://wnl.tv/2017/12/14/annabel-nanninga-forum-democratie-democratischer-dan-pvv/ Ik zal deze pagina van Bron doorsturen naar @Fietsopa op twitter. Daar krijg ik al zo’n twee jaar (bijna) dagelijks tweets van maar die stemt ook op Baudet (FvD) en blijft voor hem opkomen ondanks mijn negatieve opmerkingen over Baudet (FvD), Toch leuk zo’n machtsstrijd!!!

  Like

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  Zo’n machtsstrijd zou zeker leuk zijn, als het tussen twee vijanden ging. Maar een machtsstrijd tussen twee partijen die eigenlijk elkaars steun en toeverlaat zouden moeten zijn, is alleen maar contraproductief.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 15. Henk der Niederländer zegt:

  Toch denk Ik dat Heer Numan er op dit moment weer eens glansrijk naast zit en wel om de volgende reden.
  We zien wat er momenteel in Italie gebeurd, namelijk dat de partij waar Salvinie mee in de regering zat ineens een andere richting in geslagen is, want pluche plakt namelijk.
  Hetzelfde is van de FVD te verwachten die Ik nog altijd zie als een VVD zetzaak dus vertrouwenin dat spul.
  Nog minder als 0%

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s