Binnen 24 uur landen er 650 Syrische en Afghaanse “vluchtelingen” op Lesbos

Screenshot_241

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

Op het Griekse eiland Lesbos zijn, komend vanuit Turkije, donderdag 16 rubberboten met ongeveer 650 “vluchtelingen” geland (foto). Alleen al 13 boten kwamen binnen slechts een uur tijd aan. Dat is het hoogste aantal sinds het hoogtepunt van de migratiecrisis in het jaar 2016. Bij de aangekomen personen gaat het hoofdzakelijk om Syriërs en Afghanen.

PI News (2)

Turkse ambassadeur ontboden

Met het oog op deze bestorming ontbood de Griekse regering de Turkse ambassadeur en drukte haar “misnoegen” over deze massale bestorming uit. Het voorval vormt een duidelijke overtreding van het vluchtelingenakkoord, dat de EU met Turkije heeft gesloten.

De Turken hebben zich er in het akkoord o.a. toe verplicht om de bewaking van hun buitengrens te verbeteren en ervoor te zorgen dat er geen “vluchtelingen” meer vanuit Turkije naar Griekenland geraken. Volgens de overeenkomst ontving Turkije daarvoor tot het jaar 2018 € 6 miljard van de EU, die ten goede zouden moeten komen aan de mensen in Turkse vluchtelingenkampen. Turkije klaagde echter steeds opnieuw over de slechte betalingsmoraal van de Europeanen.

Turkse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwde al voor het “openzetten van de sluisdeuren”

Onlangs hebben de Turken een deel van het akkoord buiten werking gesteld. Bovendien meldde de “Deutsche Wirtschafsnachrichten” dat de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, na het opleggen van sancties tegen zijn land vanwege illegale proefboringen naar aardgas door speciale Turkse schepen in een gebied waar het EU-lid Cyprus aanspraak op maakt, heel duidelijk werd. Volgens het Turkse persbureau “Anadolu” zei Süleyman met het oog op de vluchtelingen:

“Als we de sluisdeuren openzetten, overleven jullie regeringen nog geen 6 maanden!”

Er spreekt veel voor dat de Turken dat nu serieus aanpakken. Daar draagt zeer zeker toe bij dat de spanningen tussen de Turkse bevolking en de impopulaire Arabische vluchtelingen duidelijk zijn toegenomen. De stemmen die een repatriëring van de Syriërs eisen, zijn de laatste tijd steeds luider geworden. Op dit moment biedt Turkije onderdak aan meer dan drie miljoen vluchtelingen uit het buurland. Nadat Erdoğan meer dan ooit op de sympathie van zijn kiezers is aangewezen, is de wind voor de Syriërs waarschijnlijk gedraaid en is de “solidariteit onder de moslims” geweken voor harde reële politiek

De afgelopen donderdag aangekomen migranten werden naar het kamp Moira op Lesbos gebracht, waarin inmiddels ongeveer 11.000 mensen ondergebracht zijn. Het kamp is bedoeld voor slechts 3000 bewoners. Je kunt je dus voorstellen wat voor toestanden daar heersen.

Het is niet ondenkbaar dat Duitsland binnenkort uit humanitaire redenen een beduidend aantal vluchtelingen van de Grieken zal overnemen, wellicht ook nog op regelmatige basis.

Als het erop aankomt, zijn de Turken keihard bij de grensbewaking

Zo soepel als de Turken sinds kort de grensbewaking hanteren als vluchtelingen het land willen verlaten, zo keihard reageren ze in het omgekeerde geval, zoals een actuele melding uit de “Bild-Zeitung” aantoont:

Duizenden mensen, die voor het offensief van het Syrische regime op de regio Idlib zijn gevlucht, hebben vrijdag deels met geweld geprobeerd om op Turks staatsgebied te komen. Bij twee grensovergangen braken ze door de versperringen heen. De Turkse grensbewakers en het leger drongen de mensen met waterkanonnen en traangas terug – waaronder honderden vrouwen en kinderen. Daarbij zou één persoon gedood en 20 anderen gewond geraakt zijn.

Zoals de “Bild-Zeitung” bericht, werden er gepantserde voertuigen en zelfs vuurwapens ingezet. Je ziet het, Erdoğan is niet bang voor “onaangename beelden” om zijn buitengrens te beschermen. Dat kun je van de Duitse regering niet zeggen. Die had passief toegekeken toen Duitsland in de herfst van 2015 door de vluchtelingen-tsunami werd getroffen.

Wat is betreurenswaardiger?

Het is tragisch wanneer mensen gewond raken of zelfs gedood worden bij de poging om illegaal de grens te overschrijden. Het is echter nog tragischer wanneer mensen na een illegale grensoverschrijding burgers van dit land verwonden en doden.

En precies hierin zit het onvergeeflijke gedrag van de regering-Merkel.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afghanistan, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Merkel, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Binnen 24 uur landen er 650 Syrische en Afghaanse “vluchtelingen” op Lesbos

 1. Tineke zegt:

  Erdogan zet gewoon een tandje bij,wat de omvolking betreft.
  Dat willen die EU zeikstralen toch zo graag?

  Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Geef ze ėėn broodje en ėėn glas water en zet ze terug op het bootje met ėėn adres “Return to Sender” Afrika.

  Like

 3. Gerrit zegt:

  Ze gaan naar het land waar het meeste te halen valt. Oom Ahmed heeft al via skype zijn familie toegesproken vanuit zijn huurwoning in Amsterdam. Kom hierheen! Het is hier fantastisch……..
  Die Hollanders doen alles voor je!. Ik heb zelfs een Advocaat die ik altijd mag bellen als ik niet tevreden ben.

  Like

 4. Marc zegt:

  Wij dienen ons te verdedigen tegen deze verraderlijke Turken met niets minder dan een massale amfibische aanval. Dat de westkust van dat land opnieuw Grieks moge worden!

  Geliked door 1 persoon

 5. boorzalf zegt:

  In Apeldoorn kunnen ze vast weer gaan zingen. Jij bent welk…………. ………… (schijt lied)

  Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  Het islamitische leger in europa wordt gestaag op volle oorlogsterkte gebracht zodat de oorspronkelijke europeanen kansloos afgeslacht worden.Gecondoleerd europa en europeanen R.I.P.

  Geliked door 2 people

 7. Eppo zegt:

  Dat gekke zooitje in Den Haag o.l.v. Rutte en PvdA , Groen-Links haalt Ze wel weer hrrn binnen.
  De teringzooi is toch voor een ander.
  Deugkneuzen en plebs mogen er mee zitten, het opknappen en betalen.

  Like

 8. Henk zegt:

  duitsland stormt op een crisis af en betaald nu al 200 MILJARD aan euro’s voor de asiel, op naar de 500 miljard aan kosten per jaar en de totale ineen storting van de verzorgings staat, met burgeroorlog als gevolg

  Geliked door 1 persoon

 9. Trucker zegt:

  Gisteren op radio1 van de openbare omroep BRT in Vlaanderen, een pratend hoofd (in een ver verleden waren het journalisten) die mij zegt :”de vreselijke beelden van deze week kent u ongetwijfeld nog, een migrant” (lees islamieten invader) “die het kanaal wilde overzwemmen met één zwemvlies die uit het water wordt gehaald omdat hij ging verdrinken”.
  Nou, ik heb al paar decennia geen kijkkast meer en stel dat ik die beelden had gezien zou dit voor mij zeker niet “vreselijk” geweest zijn zoals dat pratende hoofd wil suggereren.
  Vreselijke beelden zijn het kapotte beertje in Nice, het bebloede schoentje waar een islam(ieten) invader met een vrachtwagen een slachtpartij pleegde, dat zijn beelden die ik erg vind.
  Het lot van een islam(ieten) invader heb ik nog geen nanoseconde van wakker gelegen.

  Like

 10. Europese burgers zullen in opstand moeten komen, want dit houden we niet vol. Elke dag wordt erger.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wel apart dat het allemaal dezelfde boten zijn, waren die in de aanbieding of zo?
  Kan trouwens nog wel zo’n buitenboordmotor gebruiken, zou je die nu gratis af kunnen halen?
  Kosten toch al snel ettelijk duizenden euro’s per stuk.

  Like

 12. Pingback: Erdoğan dreigt de EU met 3,6 miljoen “vluchtelingen” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s